Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 19

QUOTE(rokoko @ 2008 04 02, 15:12)
Gavau mandru seklu <...> ''eccremocarpus scaber''. ziedeliai neiprasti kvapiesiems, tokie vamzdeliai ... g.gif , paveikslely vyrauja oranzine spalva bigsmile.gif [kvapiuosius jau bandziau]

o kodėl tu juos vadini pelėžirniais, man atrodo čia su pelėžirniais neturi nieko bendro, tik kad ankštinis vijoklis ir tiek g.gif
pagooglinau šiekt tiek daugiau, tai radau, kad tas augalas dar plačiau vadinamas "Chilean glory flower" "Chilean glory vine", kas labai aptakiai pažodžiui verčiant būtų kažkas tokio kaip "Čilės puošnusis vynmedis", rašo, kad kovo mėnesį sėti į dėžutes su puriu substratu, mėgsta saulėtą vietą, žydi nuo vasaros pradžios iki rudens
Atsakyti
o pas mus jau tikra vasara:), siandien jau trumpom rankovem su sakem mojavau, koks kaifas rolleyes.gif , negaliu atsidziaugt atejusia siluma. su sunum abu kapstomes, zoles ravim, nu niekad nebuciau pagalvojus kad man toks pagalbininkas bus dvieju metu neturintis vyras biggrin.gif , isnesa zoliu kibireli i komposta biggrin.gif , ech, siluma...
o dabar turiu konkretu klausima, gal kuri is jusu daugiau nusimano apie saltalankius, musu sklype toks vienas augo, o kadangi pamatam netrukde tai pasilikom, ir dabar kazkaip nesinoretu jo isgyvendint, tik kazkur skaiciau kad jo saknys placiai issikerojusios, tai jo kaiminystej nelabai kas auga. o gal galima kaip ir su avietem, kazkaip apribot jo saknu plitima, kad ir kokia plastiko juosta, ar siferi ikasus g.gif , ar nenuskriausiu tada savo saltalankio?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2008 04 02, 16:37)
o pas mus jau tikra vasara:), siandien jau trumpom rankovem su sakem mojavau, koks kaifas rolleyes.gif , negaliu atsidziaugt atejusia siluma. su sunum abu kapstomes, zoles ravim, nu niekad nebuciau pagalvojus kad man toks pagalbininkas bus dvieju metu neturintis vyras biggrin.gif , isnesa zoliu kibireli i komposta biggrin.gif , ech, siluma...
o dabar turiu konkretu klausima, gal kuri is jusu daugiau nusimano apie saltalankius, musu sklype toks vienas augo, o kadangi pamatam netrukde tai pasilikom, ir dabar kazkaip nesinoretu jo isgyvendint, tik kazkur skaiciau kad jo saknys placiai issikerojusios, tai jo kaiminystej nelabai kas auga. o gal galima kaip ir su avietem, kazkaip apribot jo saknu plitima, kad ir kokia plastiko juosta, ar siferi ikasus g.gif , ar nenuskriausiu tada savo saltalankio?

jo šaknys eina iki 10 metrų ir daugiau, iškelia net betoną, taigi mažoje sodyboje jam ne vieta, nebent jūsų sklypas didelis ir turite jam pakankamai vietos.
Atsakyti
QUOTE(Kaja888 @ 2008 04 02, 10:29)
O mes vakar nuo pietų, tai šiandien nagų ištiest neina  doh.gif Varysim vėl, grėbimo yra iki nugriuvimo....
O sode irgi samanynas  doh.gif  fee... ale sakėm šiemet tik kiemą tvarkysim, purkšim, arsim, sėsim...  biggrin.gif  o sodas turės dar palaukt.  doh.gif
p.s. tai sėjat kokias gėles lauke, ar dar ne?  ax.gif

Užjaučiu tave 4u.gif ,suprantu,koks dar darbelis jūsų laukia,kaip ir mūsų karsta.gif
Bet po truputi po truputi ir žiūrim,kad ir mes didžiuojamės savo gražia savo rankomis sukurta oaze rolleyes.gif ax.gif wub.gif

Aš tai dar nieko nesėjau,gal dar palauksiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 02, 13:05)
kas ten žino g.gif man kai reikėjo kaimo kates "nukreipti" kad ne per gėlyną, o aplink pėdintų, tai ant jų tako pasodintas tas augalas gal ir padėjo - katės nuėjo aplink, o šunes bala žino kaip reaguotų g.gif manasis voljere ištremtas, tai nesu išbandžiusi, bet kol jaunas buvo tai verandoj daiginamus ūgliukus to augalo buvo išdrabstęs, nežinia ar dėl nepatikusio kvapo ar iš nuobodumo ir dantų niežtėjimo lotuliukas.gif nebent kad neliptų tai visą pakraštį apsodinti g.gif šiaip augalėlis atrodo gana padoriai, gali ir kaip gėlyno apvadas būti.
Teoriškai taigi rašo, kad atbaido nuo daugelio gyvių, bet nenoriu tikinti, kad tai panacėja ax.gif

palaukit palaukit ,apie kokia cia stebuklinga zolela snekates? ir man jos reikia, nes kaimynu kates uzkniso gun_bandana.gif
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 04 02, 09:49)
Knifofija, mano drauge greiciausiai vaziuos sestadieni [nedid. tikimybe kad penktadieni].
tai jei paliktumet man ta ''brukne'' aethionema rotundifolia, buciau labai labai dekinga 4u.gif  4u.gif  4u.gif ,

kas cia per blatai? mikliai mars i eiles gala protest.gif biggrin.gif
Atsakyti
O aš planuoju važiuoti į mugę penktadienį,tiesa viena pažystama prasitarė gossip.gif, kad geriausia į mugę važiuoti šeštadienio dieną,atseit daugiausia žmonių atvažiuoja ir prekeiviai būtent tą dieną išsidelioja visą ką gražiausio turi.Nu netikiu ne už ką, kam slepti po stalu .Man atrodo kaip tik, pirmomis dienomis asortimentas platesnis(neišpirkta).Gal aš klystu?

gal kas auginate valgomajį sausmedį,ar apsimoka jį auginti? Rašo ,kad nedidelis derlius būna.

Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 04 02, 16:05)
jo šaknys eina iki 10 metrų ir daugiau, iškelia net betoną, taigi mažoje sodyboje jam ne vieta, nebent jūsų sklypas didelis ir turite jam pakankamai vietos.

nu aisku,reiks tadu sprest ka su tuo krumu daryt. o dar norejau apie migdola daugiau suzinot, kokia jam dirva reikalinga, ar reikia saules ir kokio dydzio tas grozis auga.
Atsakyti
kai prisimenu pirmuosius metus savo kiemelyje doh.gif draugė prikasė augalėlių visokiausių, susodinau kur kaip mano fantazija rodė turi būt darželiai... ryte atsikeliam MB šaukia ateik į koridorių - guli mūsų aviganis tarp tų augalėlių patenkintas blink.gif doh.gif per naktį matyt darbavosi nelabasis, išksė viską alei vieno ir į koridorių sunešė cool.gif kaip jam aš tada galo linkėjau, taksas mūų nebuvo gyvenime nieko iškasęs ir dabar nekasa, o čia vokiečių aviganis - taip sakant greit buvo misteris voljere apgyvendintas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 04 02, 18:07)
palaukit palaukit ,apie kokia cia stebuklinga zolela snekates? ir man jos reikia, nes kaimynu kates uzkniso  gun_bandana.gif

apie šitą mes čia smile.gif

QUOTE(Lurdesita @ 2008 04 02, 18:53)
...guli mūsų aviganis tarp tų augalėlių patenkintas blink.gif  doh.gif per naktį matyt darbavosi nelabasis, išksė viską alei vieno ir į koridorių sunešė cool.gif ...

thumbup.gif nebloga istorija lotuliukas.gif
kai mūsų meškinas buvo maždaug pusmetinis tai irgi pasireiškė gėlininko instinktai - aš sodinu daigelius į gėlyną, o jis iš paskos eina ir rauna, matyt pagalvojo, kad čia toks žaidimas, atseit aš slepiu - jis ieško lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lurdesita @ 2008 04 02, 18:53)
kai prisimenu pirmuosius metus savo kiemelyje doh.gif draugė prikasė augalėlių visokiausių, susodinau kur kaip mano fantazija rodė turi būt darželiai... ryte atsikeliam MB šaukia ateik į koridorių - guli mūsų aviganis tarp tų augalėlių patenkintas blink.gif  doh.gif per naktį matyt darbavosi nelabasis, išksė viską alei vieno ir į koridorių sunešė cool.gif kaip jam aš tada galo linkėjau, taksas mūų nebuvo gyvenime nieko iškasęs ir dabar nekasa, o čia vokiečių aviganis - taip sakant greit buvo misteris voljere apgyvendintas cool.gif

maniskis dvarterjeras taip krokus man paravejo blink.gif ,keli liko, o vat narcizu-ne su ziburiu nesimato, matyt jau bus seniai suvirskinti swoon.gif
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2008 04 02, 19:29)
apie šitą mes čia smile.gif
thumbup.gif nebloga istorija lotuliukas.gif
kai mūsų meškinas buvo maždaug pusmetinis tai irgi pasireiškė gėlininko instinktai - aš sodinu daigelius į gėlyną, o jis iš paskos eina ir rauna, matyt pagalvojo, kad čia toks žaidimas, atseit aš slepiu - jis ieško lotuliukas.gif

dekui ,dekui 4u.gif pasiskaiciau,tai dabar porink ar radai ta Punios ukininka,kur sunabaidzius augina?O kaip tas metodas su katinu ant fanieros? lotuliukas.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 04 02, 19:43)
dekui ,dekui  4u.gif pasiskaiciau,tai dabar porink ar radai ta Punios ukininka,kur sunabaidzius augina?O kaip tas metodas su katinu ant fanieros? lotuliukas.gif  hihihi.gif

vadinasi neperskaitei iki galo biggrin.gif radau ne pas tą ūkininką, o čia, Vilniuje vienam "taške" tongue.gif dabar dalinuosi su į save panašiais entuziastais, negi gaila cool.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 04 02, 13:59)
jei svoguneliai geri (bet kokiu atveju pabandyk)gali sodinti dabar, tai zydes kitamet...

jau sukišau, taip sakant, pradėsim nuo eksperimentų lotuliukas.gif
Atsakyti