Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 19

[quote=Knifofija,2008 04 02, 07:33]
Gudobelės tarpinė stotelė degligei, kuria serga obelys. Aš jau rašiau, kad berniukai sumanė pasidaryt pinigų, o nukentėjo nekaltos gudobelės. Dabar jas draudžiama įvešti iš užsienio, bet pas mus augintomis galima prekiauti. Bet jei tikroji degligė ateis į Lietuvą, tai per savaitę neliks sveikų obelų, nes užkratas plinta tiesiog oru, augalo lapai tiesiog per keletą valandų paruduoja ir atrodo kaip nudeginti.
Papildyta:

Pas mane praeitą vasarą kažkas panašaus nutiko vienai obeliai - lapai nurudavo, nesupratau nuo ko.... įtarėm, gal purškimas netiko. Šį pavasarį medis neatsigavo doh.gif Ar tai gali būti šita liga???
Atsakyti
Žadėjau augaliukų sąrašą, tai prašom:
diktonas
narcizas rip van wincle
penstemon campanulatus
česnakas "globe master"
baltas pentinius
aspchodeline
pševalskio katilėlis
daūrinis gencijonas
aruncus aethustifolius
ziboldo šilokas
vitaliana
gencijoninė veronika
šilagėlė balta
šilagėlė mėlyna
bulbocodium vernum
karatavio česnakas
baltažiedis karatavio česnakas
eleboras baltas
eleboras bordo
arendso uolaskėlė miniatiūrinė
vaisgina metalica crispa
baptistija
kalninė smiltė
smiltė paprastoji
rudgrūdėlė sempervivoides
virskydė
žemaūgė ramunė
šilokas serpentinii
termopsis
margalapė heichera
dvylikadeivė
nakviša
vorainklinė perkūnropė
vaisgina "burgundy glow"
aetjonema rotundofolia
karpažolė
pūstataurė rausva
pūstataurė balta
juodžolė raudonuogė
daugiametė rožūnė
margalapė šilingė
alpinis penstemonas
ožekšnis geltonlapis
ožekšnis margalapis
raudonlapė šilingė
baltažiedė žibuoklė
vaistutis couburgi variegata
vaistutis "old gold"
rasakila maxima
rausvažiedė katpėdėlė
sumedėjęs bijūnas
alpinė liūtpėdė (edelveisas0
duglaso flioksas
margalapis flioksas
aitrusis šilokas aurea
virgininė veronika
hibridis pentinius rausvas
sidabražolė sanguinoforbia

atsiprašau jei privėliau klaidų, labai skubu.
Papildyta:
QUOTE(rozamunda @ 2008 04 02, 08:44)
oro_buckis.gif  aciuks.gif tau uz tokia inormacija, nes buciau garliavos laukus ismaisiu jo beieskodama ....Busiu ikyri-  gal patarsit kur silauogiu ir serbentu kaip medeliu nusipirkti?radau kad LSDI medelynas jais prekiauja.Noriu tokiu kad ir ligos nenugriautu ir salciai nepapjautu

aš tiksliai nežinau veislių, bet geriausia pirkti vilniuje P> Basalyko firba "Mūsų sodai" (rodos taip vadinasi) jie profesionaliai užsisima šilauogėmis. Jis visada būna Kojelavičiaus mugėje
Papildyta:
[quote=Reklamiste,2008 04 02, 08:55]
[quote=Knifofija,2008 04 02, 07:33]
Gudobelės tarpinė stotelė degligei, kuria serga obelys. Aš jau rašiau, kad berniukai sumanė pasidaryt pinigų, o nukentėjo nekaltos gudobelės. Dabar jas draudžiama įvešti iš užsienio, bet pas mus augintomis galima prekiauti. Bet jei tikroji degligė ateis į Lietuvą, tai per savaitę neliks sveikų obelų, nes užkratas plinta tiesiog oru, augalo lapai tiesiog per keletą valandų paruduoja ir atrodo kaip nudeginti.
Papildyta:

Pas mane praeitą vasarą kažkas panašaus nutiko vienai obeliai - lapai nurudavo, nesupratau nuo ko.... įtarėm, gal purškimas netiko. Šį pavasarį medis neatsigavo doh.gif Ar tai gali būti šita liga???
[/quote]
tikrai ne, pes per pora valandų būtų nuvytę visos jūsų ir jūsų kaimynų obelys, ši liga plinta žaibiškai. Gal jūs nupurškėt rundapu netyčia ?
Atsakyti
O tai jei as tik sestadieni parodoj busiu, jauciu nieko gero nebus like... verysad.gif ir pas Knifofija taip pat
Atsakyti
Sveikos gyvos 4u.gif

Darbai čia juda,kaip matau dideliais tempais.Puiku,kai tik oras atšyla taip noras pakyla smile.gif žemę purenti 4u.gif

Mačiau,kad lyg ir jurginus kažas sodinti žadat...ar ne per ankst?
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 04 02, 00:47)
auginau ta ricina 2 metus, pirmaisiais metais sodinuka dirvon kisau pirkta jau 20cm - tai did uzaugo, nuostabius pumpurus spygliuotus rudeni sunokino wub.gif , o antraisiais nepamenu ar daiginausi, ar i kasika tiesiai sodinau, tai tokie nekokie augaleliai buvo, bet visai nieko user posted image

Aš jau pasisėjau bigsmile.gif jau yra 15 cm. aukščio rolleyes.gif Sako dar mėšlo reikia įdėti kai sodinsiu lauke g.gif Turiu vilties, kad dideli užaugs unsure.gif pas mane bordiniai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lepista: 02 balandžio 2008 - 08:33
Issirinkau 5 augaliukus is Knifofijos saraso, bet jauciu sestadieni ju jau negausiu...
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 04 02, 07:33)
As pati neturesiu galimybes atvykt, bet mano drauge vyks, ryt jai skambiju, ir iskart jums cia parasysiu, kokia diena ji bus. as labai labai noriu sito augaliuko! blush2.gif  wub.gif 
Būtinai paliksiu vieną.

Knifofija, mano drauge greiciausiai vaziuos sestadieni [nedid. tikimybe kad penktadieni].
tai jei paliktumet man ta ''brukne'' aethionema rotundifolia, buciau labai labai dekinga 4u.gif 4u.gif 4u.gif ,
ikomponuociau ja i savo spygliuociu sodeli blush2.gif
Atsakyti
Sveikutės mergaitės sunglasses2.gif
Nebuvau čia gal kokią savaitę,o jau kiek prirašėt,tik spėk skaittyti doh.gif .
Labai gražios tavo gėlės rokoko,tie pentinai rolleyes.gif wub.gif ,reikės ir man jas pasisodint,kai tik susitvarkysim savo šabakštyną doh.gif .
Vakar visą dieną praleidom savo namo aplinkoj,tai tvarkėmės iki nugriuvimo doh.gif unsure.gif .Deginom krūmus,šakas medžius kuriuos aišku prieš tai išrovėm.Ten tas sodas tiek buvo užleistas doh.gif .Obelims po 40 metų,bet niekad tikriausiai nebuvo genėtos.Serbentų krūmai kai buvo pasodinti prieš kokį 20 metų taip niekad ir nebuvo tvarkomi unsure.gif ,baisu.Žemė,tai beveik visur nusėta samanom,siaubas,kaip man reikės dirbt ir dirbt dar.Daug vakar grėbiau,visas šiukšles kur buvo kažkada šiltnamis (jį išsivežė praitą rudenį senieji šeimininkai).
Čia maloniausia dabar-vakar po lazdynu pasisodinau iš miško žibučių atsivežusi tris kelmiukus,tai kaip gražu,tikiuosi,kad prigis.Ir begrėbdama prisiklausiau varnėnų čiulbėjimo wub.gif rolleyes.gif
Pas mane irgi krokų pridygę,jau ir žydi,balti mėlyni,bet nesuprantu schmoll.gif ,kodėl tie žiedeliai lyg kokie susiraitę,na gal nesusiraitę,bet tokie lyg garbanoti.Na tokie apvytę lyg,matyt kažkas jiems yra,gal jie jau seni g.gif .Norėjau juos po žydėjimo į vieną vietą susodint,nes jie išsimėtę po visą sklypą,bet gal jie kaip ir minėjau nebetinkami kitam sezonui g.gif unsure.gif .
Kaip aš norėčiau nuvažiuot į mugę pas jus,norėčiau ir tokių it tokių augaliukų isigyt,bet,kad dar nieko nežinau ks kur bs,reikia visų pirma viską nuo pagrindų susitvarkyt,tada ir aš važiuosiu pas jus thumbup.gif
Atsakyti
Vakar apziurejau savo krokus, tai jie jau ziedelius sukrove bigsmile.gif keletas tai taip keistai tarp lapu, neisiskleide nuzydejo, kas cia jiems blink.gif gal per giliai ikisti buvo? g.gif
Atsakyti
Ačiū Knifofija 4u.gif . Net nežinojau, kad rusmenės tokios nuodingos. Tikiuosi nesugalvos katė jų paragaut. Dar norėjau paklausti ar sudygtų žolytė jeigu dabar pasėčiau. Ar geriau iš rudens sėt? Taip ant sėklų dėžutės rašė g.gif Iškasėm kieme visokias šaknis, kažkokius ligotus augalus ir užpylėm pirktinės žemės. Tai dabar sodely tokie juodi lopai stovi blink.gif Ir taip tas sodelis nepasižymi grožiu, o dabar dar ir tai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nikitaL @ 2008 04 02, 10:13)
Vakar visą dieną praleidom savo namo aplinkoj,tai tvarkėmės iki nugriuvimo doh.gif  unsure.gif .
Žemė,tai beveik visur nusėta samanom,siaubas,kaip man reikės dirbt ir dirbt dar.

O mes vakar nuo pietų, tai šiandien nagų ištiest neina doh.gif Varysim vėl, grėbimo yra iki nugriuvimo....
O sode irgi samanynas doh.gif fee... ale sakėm šiemet tik kiemą tvarkysim, purkšim, arsim, sėsim... biggrin.gif o sodas turės dar palaukt. doh.gif
p.s. tai sėjat kokias gėles lauke, ar dar ne? ax.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif o kaune kada jau paroda augaliuku prasideda gal galite pasakyti smile.gif
Atsakyti