mano darzelis pirmi metai, tai koks brangus man kiekvienas prasiskleides ziedelis, pas mane sniegzydres ziedelius i saulute iskele, negaliu atsitraukt:)ir salpusniai pakely suzydo, nu grozis koks , ir dabar galvoju, lyg kazkur girdejau, kad prazydus salpusniui galima i dirva darzoves seti, ar cia is serijos girdejau varpais skambant tik ne toj parapijoj
Papildyta:
ROKOKO, jau pentiniu grozis....is klumpiu isvirst galima,nusipirkau ir as siemet, planuoju nuo darzo uzsodint, kad grazi siena butu...o ko man pirmais metais tiketis, juk kaip suprantu tai zydes tik sekanciais, o siemet kokio dydzio tie augalai bus?ar pirmameciai nemaza lapija isaugina?, sakau jei jie siemet butu mazi, tai salia ju kokiu vienmeciu zydinciu uzsodint, bet kai pas ROKOKO pamaciau kokie lapai....nu grozis baisinis
QUOTE(vida777 @ 2008 03 28, 20:13)
...sudauzysi tu man visai sirdi su tais akmenim
kokia fraze!
i 10-uka!
QUOTE(rozamunda @ 2008 03 29, 08:14)
O ar jau atsidariusi Soltra naujam sezonui,zadejo prekiauti tik nuo 1 balandzio Jei jau varteliai atkelti- lektau ziuret
nezinau, dabar man nieko nereik [na brandinu minti apie rododendrus, bet dar nesubrendau]
aisku apsiziuret nuleksiu...
O ir tau gal vietoje cia?
QUOTE(rozamunda @ 2008 03 29, 08:29)
O dar ,merginos,uztikau : graziu dekoratyviniu ,tokiu aptakiu ir nugludintu akmenu maiseliais SKYROP parduotuveje,jie dabar su nuolaidom draugauja,tai gera kaina gaunas
ir ka jus sau manot- siemet visa pumpuruota
ir ka jus sau manot- siemet visa pumpuruota
kur ta SKYROP parduotuve? [ar cia nete?]
magnolija...
QUOTE(Kaja888 @ 2008 03 29, 08:54)
bet ten sodyba vienkiemis, laukuos, tokį laukų keliuką reikia apsodinti, gal tik iš vienos pusės užtektų bet kad vyšniom, tai įdomiai
kokios vysnios!!!
TRESNES siuliau!
vaikysteje pamenu pas pusseres kitus senelius keliukas jomis buvo apsodintas , o vaikams uogos palaipiot
O juk seneliai musu ismintingi buvo!
QUOTE(veronika1 @ 2008 03 29, 13:17)
ROKOKO kokie gražūs pas jus pentinai.Matau ir baltų ir šviesiai melsvų ir alyvinis yra.Aš kiek sėju iš pokelio nors rašo, kad mišinys, man vis gaunasi tamsiai mėlyni.Gal čia pas jus kitokie?
QUOTE(jot.ka @ 2008 03 29, 15:24)
ROKOKO, jau pentiniu grozis....is klumpiu isvirst galima,nusipirkau ir as siemet, planuoju nuo darzo uzsodint, kad grazi siena butu...o ko man pirmais metais tiketis, juk kaip suprantu tai zydes tik sekanciais, o siemet kokio dydzio tie augalai bus?ar pirmameciai nemaza lapija isaugina?, sakau jei jie siemet butu mazi, tai salia ju kokiu vienmeciu zydinciu uzsodint, bet kai pas ROKOKO pamaciau kokie lapai....nu grozis baisinis
Na dar pasigrozekim
Tik sakiau jau luzta labai ir nuo svorio savo ziedynu, ir nuo lietaus, stai neparisau, ir i kelma teko pamerkti
Tokia istorija: jie is pakelio, pirkto PC, ir pasiziurejusi, kokie kitur zydi, supratau, kad man tiesiog pasiseke. Dar pas netolima kaimyne maciau tams violet tokiu margu labai graziu... Vis bijau, kad maniskiai nepradetu mutuot ir i viena spalva virsti...[su jurginais taip nutiko]
Pirmais metais augalas nemenkas, bet tik iki 50cm, zydejo kokia pora ziedynu nedideliu. Perkeliau rudeni i nuolat vieta, antrais metais jau visas grozis! Bet minejau labai pasirupint butina ju paraisiojimu, nes luzta nuostabiai...
Tas aukstas gelynas pas mane irgi darza uzstoja, bet vienu pentinu nepakanka, po ju zydi piliarozes, ''batukai'', kaip kokiu metu rozes... dar kana salia buna ikista, o viska riboja nuo pievos misuriniu nakvisu ''bordiuras''
Papildyta:
sorry nepamenu , kazkuri kalbejo, kad tulpes su vazoniukais zemese augina ir iskasa... as tai ikisu, ir ''nusiplaunu'' po viskam - o jos dar pasidaugina, kuokstais ima zydet
kaip ir mano avatare - buvo vienas ziedas, o dabar ir po 3, 5 zydi
gal negerai as cia...
Ai, jei kas, nauju sukisiu
tuoj tuoj grazuoles ims rodytis
QUOTE(Kaja888 @ 2008 03 29, 08:54)
bet ten sodyba vienkiemis, laukuos, tokį laukų keliuką reikia apsodinti, gal tik iš vienos pusės užtektų bet kad vyšniom, tai įdomiai o kodėl dauguma berželius sodina?
Pas tėvus vienkiemin ulyčia vadinama apsodinta įvairiais medžiais. Tai žiemą galvos skausmas. Visur ties jais keliuką užpusto. Tenka mašinas po didesnių sniegų ir ant pagrindinio kelio palikti ir topinti pėstute. O kaimynų pliki keliukai niekada neužsipusto. Tai vat gerai pasiklausinėkit,pamąstykit, kad ir pas jus taip nebūtų. Nebent buldozerį turit
QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 29, 11:32)
rena, vis negaliu atitraukti akių nuo tavo fotkės. O po tais akmenim išklojai plėvelę, ar taip ant žemės supylei?
dar viena nenormali... as patikek, kiekviena ryta renos fotke prisimenu - nu argi cia normalu ?
QUOTE(rokoko @ 2008 03 29, 16:17)
Na dar pasigrozekim
Tik sakiau jau luzta labai ir nuo svorio savo ziedynu, ir nuo lietaus, stai neparisau, ir i kelma teko pamerkti
pagarba - tu nuostabiai tvarkaisi, ir kiek jau metu triusi savo kieme?
Per telika maciau laida apie gelynus - sake, kad paskutiniams ziedams bebaigiant zydet, butina pentiniu ziedkocius nulauzti (ne nupjauti), tada auga vel nauji ziedkociai ir toliau zydi - gal jus taip ir darot , bet kad i ta kiaura kota vandens neprilytu (kas yra negerai), tai arba uzlenkus ziedynkoti siek tiek uzlenkta gala palikt, arba uzpilt karshtu vashku. Teorija gal ir gera, tik kazin kaip realiai tai atrodytu, o gal dar yra kokiu budu ?
QUOTE(Perse @ 2008 03 27, 16:54)
Del pelenu tai as visada juos pilu ant braskiu,aplink medzius ar ant hortenziju.Ar seip kur plika zeme.
Sveikos. Dėl pelenų, kad galima ant braškių pabarstyt tai tikrai nežinojau. Reikės ir man pabandyt, o tai jau labai nekokios jos po žiemos pas mane. Ačiū.
Atsiprašau, kad nepasiprašiau pas jus. Galima
Turiu 6arus dirbamos žemės ir 6arus žolės su gėlynukais. Tai bus ką man veikti šią vasarą.
QUOTE(Kaja888 @ 2008 03 29, 11:59)
tai tada ąžuolų nesodinsim (tik du kur nors sūniukam sakėm pasodinsim, tik reikia tada vietą parinkti, kad tie lapai nenervintų)
nu bet tos gudobelės grožis ir kiek ji kainuoja pvz.? kažkaip net per gražiai atrodo
nu bet tos gudobelės grožis ir kiek ji kainuoja pvz.? kažkaip net per gražiai atrodo
apie 80 cm, kainuoja 15lt. Sodinti (jei alėjai) kas 2,5-3 metrus
Papildyta:
QUOTE(Sraunius @ 2008 03 29, 12:06)
Užkrito, bet ar šiuo metu specialiai nenaikina gudobelių, nes ant jų žiemoja kitiems augalams žalingi negeriečiai?
Čia buvo sukėlę vajų, dėl degligės, nes europoje ji siaučia, o mūsų verslininkai sugalvojo biznį. Nes už sunaikintus deglige užkrėstų augalų plotus apmoka europos sąjunga ir finansuoja, naujų augalų atsodinimą. Tai ko neiškirst ir nepasisodint naujų augalų (o kas matė, kiek tu iškirtai, o kiek tu pardavei)Tai gi išparduodi sodinukus urmu pigiai, senus išrauni ir sudegini, pinigų gauni už tai kad iškirtai ir dar naujų pirkimą apmoka, ko ne biznis.
o pagaliau rokoko gal tu gali man padeti, kaip si gelyte vadinasi, nes mama kazkada padovanojo, o dabar jau neprisimena kaip ji vadinasi, o man noretusi apie ja pasiskaitinet, beje pas tave ji labai grazi, bet kas tiesa tai tiesa, neparista ji luzineja
[quote=rokoko,2008 03 29, 17:17]
O ir tau gal vietoje cia? 2
magnolija...
Na dar pasigrozekim
Vajezau,net seiles istisko ,kai pamaciau ta tavo grozi
Skyrop Kaune bazeje,visai neseniai pries kaledas atsidare,turi visokiu zvakidziu terasai,vazonu ,ir siaip visokiu dzinguliuku namams
O ir tau gal vietoje cia? 2
magnolija...
Na dar pasigrozekim
Skyrop Kaune bazeje,visai neseniai pries kaledas atsidare,turi visokiu zvakidziu terasai,vazonu ,ir siaip visokiu dzinguliuku namams
QUOTE(Juro @ 2008 03 29, 21:26)
...kaip si gelyte vadinasi...
kaip čia taip pavadinimo neužfiksavai taigi jau ne kartą tas pavadinimas paminėtas ir ne vienoj žinutėj, kur visos grožėjosi šiais žiedais, čia gi pentiniai (lot. Delphinium)
Sveikutes, nepykit jei pasikartosiu, bet apie tai nieko neuztikau, gal kas galite patarti kaip isnaikinti dilgeles, taip kad nepakenktu vaiskrumiams, nes jau i nevilti jos varo
QUOTE(crocus @ 2008 03 29, 16:31)
žiemą galvos skausmas. Visur ties jais keliuką užpusto.
net nepagalvociau!... ot ka reiskia praktika
QUOTE(vida777 @ 2008 03 29, 16:59)
pagarba - tu nuostabiai tvarkaisi, ir kiek jau metu triusi savo kieme?
Per telika maciau laida apie gelynus - sake, kad paskutiniams ziedams bebaigiant zydet, butina pentiniu ziedkocius nulauzti (ne nupjauti), tada auga vel nauji ziedkociai ir toliau zydi - gal jus taip ir darot , bet kad i ta kiaura kota vandens neprilytu (kas yra negerai), tai arba uzlenkus ziedynkoti siek tiek uzlenkta gala palikt, arba uzpilt karshtu vashku. Teorija gal ir gera, tik kazin kaip realiai tai atrodytu, o gal dar yra kokiu budu ?
4-5 metai
Vejos ir didieji spygliuociai jau buvo, t.p. kai kurias daugiametes palikau.
Mano sritis kieme - gelynai [pertvarkiau is esmes], kiemo ir namo fasado dekoras sezonu, t. p. sukuriau spalvinga spygliuociu sodeli. Na dar braskes darze, prieskoniai... [ir kiti seimynos nariai turi ka veikti savose srityse - ne vienos mano nuopelnai]
na cia idomu.... pirmas paryskinimas beprasmis atrodo , o antras... nzn.... bet aciu
pasizymejau, isbandysiu butinai! [sunku patiketi... , kad vel jie zydetu..., be to, nusilauzia jie labai negraziai nelygiai, kaip ten juos ''uzlituoti reiks ]
QUOTE(Smiltė_viltė @ 2008 03 29, 18:11)
Atsiprašau, kad nepasiprašiau pas jus. Galima
na as cia ne seimininke , bet, manau, aisku junkis!
as naujoke t.p. su tais paciais plotais kaip ir tu
QUOTE(Knifofija @ 2008 03 29, 20:05)
Čia buvo sukėlę vajų, dėl degligės,
Tai gi išparduodi sodinukus urmu pigiai, senus išrauni ir sudegini, pinigų gauni už tai kad iškirtai ir dar naujų pirkimą apmoka, ko ne biznis.
Tai gi išparduodi sodinukus urmu pigiai, senus išrauni ir sudegini, pinigų gauni už tai kad iškirtai ir dar naujų pirkimą apmoka, ko ne biznis.
geras...
QUOTE(Juro @ 2008 03 29, 20:26)
o pagaliau rokoko gal tu gali man padeti, kaip si gelyte vadinasi,
Jolaxus jau pasake, pakartosiu: pentiniai.
QUOTE(rozamunda @ 2008 03 29, 20:57)
aciu [siaip i kauna as , bet drauge nulekia]
Papildyta:
QUOTE(Siguciuks @ 2008 03 29, 21:28)
Sveikutes, nepykit jei pasikartosiu, bet apie tai nieko neuztikau, gal kas galite patarti kaip isnaikinti dilgeles, taip kad nepakenktu vaiskrumiams, nes jau i nevilti jos varo
1.uzsimauni pirstines, storus marskinius - pirmyn ravet!
ir labai kruopsciai pasikapstyk!
2.rundapu bandei? salia kitas zmogus kartono ar fanieros lapu tegu atskiria ko nereikia nupurkst.
QUOTE(rokoko @ 2008 03 29, 00:42)
ir mes su ''tacka'' vezem akmenuka is ''salia lauko''..
Vyrui daviau uzduoti be reikalo po apylinkes su dvirka nevarinet, o miskeliuose kelmu rasti ir pargabenti, rado uz kokio km,
Vyrui daviau uzduoti be reikalo po apylinkes su dvirka nevarinet, o miskeliuose kelmu rasti ir pargabenti, rado uz kokio km,
koks grozis va tokio dalykelio ir as noriu, ir i ta kelma prisodinti zemuogiu kazkada cia kazkuri rode fotke, tai man dabar si ideja niekaip is galvos neiseina
QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 29, 11:32)
rena[COLOR=red], vis negaliu atitraukti akių nuo tavo fotkės. O po tais akmenim išklojai plėvelę, ar taip ant žemės supylei?
jokiu pleveliu poto piktzoles tik ja iskilnoja ir jokios naudos, bet akmenu sluoksnis gal 10-15cm, tai tokiam plotai ir tu akmenu nemazai iseina, o kai zoles islenda rondapu nupurski ir vel rami sedi ir toliau tinginiauji
QUOTE(rokoko @ 2008 03 29, 16:17)
Na dar pasigrozekim
tikrai lb grazu kazkaip kolkas neturiu kur tokiu aukstu geliu sodint
QUOTE(Siguciuks @ 2008 03 29, 21:28)
as tai rankom, bet roviau jas ten su visu saknynu oi kaip pamenu, brrrrrrrr, kaip sluksciai jas ravet
Papildyta:
QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 28, 17:41)
O dar iš toliau fotke, galima būtų? Jau kai pamatau kompozicijas su akmenim net silpna darosi. Aš pakvakus esu dėl akmenų.
------------------------------
rena, pas tave labai gražu.
------------------------------
rena, pas tave labai gražu.
cia pernai metu, kai tik pasidarem
-----------------------------
aciu
QUOTE(une @ 2008 03 28, 17:51)
rena, o gal atsimeni kiek mokejai uz akmenukus savo?
uz tona 30lt, bet dabar zinau, kad tikrai brangiau, o tikslios kainos nzn
QUOTE(vida777 @ 2008 03 28, 20:13)
jau prasideda ...sudauzysi tu man visai sirdi su tais akmenim
tikiuosi sirdis liks be suzalojimu, imk balioncika