[quote=rena,2008 03 28, 16:36]
mano tai islinde, bet kad tik geltoni ir zydi, kiti dar net nesimato kokios spalvos
na tipo taip atrodo, tik fotke kazkokia sviesi gavos
O dar iš toliau fotke, galima būtų? Jau kai pamatau kompozicijas su akmenim net silpna darosi. Aš pakvakus esu dėl akmenų.
rena, pas tave labai gražu.
Papildyta:
[quote=Knifofija,2008 03 28, 18:05]
Balandžio 3-4-5 dienomis.
Ačiukas.
Jolaxus, tavo patarta, isigijau Alcea Double Pink
QUOTE(Tina* @ 2008 03 28, 18:53)
Jolaxus, tavo patarta, isigijau Alcea Double Pink
labai graži, pilnavidurė, liux tai sėklas pirkai? atrodo lyg apie daigelius minėjai
QUOTE(rena @ 2008 03 28, 14:43)
jau prasideda ...sudauzysi tu man visai sirdi su tais akmenim
QUOTE(kasiopeja @ 2008 03 28, 08:07)
bet gerą mintį pas jus pamačiau - "grindis" iškloti trinkelėm. Praktiška
Tai po stalu ar imanoma kitaip , jei civilizuotai nori, nes vasara ir avalyne namuos ir kieme ta pati...
QUOTE(Tina* @ 2008 03 28, 10:08)
Taip pat ar verta moketi uz pilnaviduriu roziniu piliaroziu saknis apie 12 Lt?
http://wholesale.tho...sale/8/8999.jpg
Kaip piliarožės auga vėjuotoj vietoj?
http://wholesale.tho...sale/8/8999.jpg
Kaip piliarožės auga vėjuotoj vietoj?
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 28, 10:13)
piliarožės man labai gražu Dėl sodinuko pirkimo tai sakyčiau gal ir apsimoka, nes jos yra dvimetės, t.y. iš sėklų pasėtos pirmais metais tik lapus užaugins, o kitąmet iš ten augs žiedas, auginant vienoj vietoj jos pačios kasmet užsisėja ir nė nepastebi to "pramečiavimo", nes dalis jau žydi, o kitos ruošiasi kitiems metams
viska ka norejau, Jolaxus pasake
tas 12 lt nebaisu...
Siaip visai verta is seklu pradeti, nes jau nuo 2-uju metu kasmet zydes.
As taip dariau, pas mane tamsiai bordines pilnavidures
Vejams ir lietui jos gana atsparios [ne taip, kaip pentinai , kiekviena zieda paristi turi, nes ir nuo savo svorio luzta]
Graziai piliarozes prie sienu atrodo, tvoru [bendradarbe jas vadina ''tualetu gelem'' - jos kaime taip puosdavo lauko tulikus]
Maniskes piliarozes auga aukstajame gelyne, niekuo neparemtos, greta minetu pentinu [jie naksciau zydi], kazkokiu kaimisku melynu ''batuku''[ ] ir didelio roziu krumo http://i262.photobuc...0708_063557.jpg piliaroziu stiebai desinej
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 28, 10:26)
kad dar tulpes kokias tai gli atpažinti, bet kai vasarą šiaip visokios "rasodos" pradeda kišti nosis ir žinok žmogau kur kultūrinis padaras, o kur bile kas
na as nuo 2-uju ''patirties'' metu pazinau bet ka
QUOTE(une @ 2008 03 28, 10:32)
rokoko, kaip grazu pas tave jau kelinta karta zaviuosi tavo aplinka
QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 28, 10:44)
Pritariu, trūksta tik
Aciu
''kapitalinius'' darbus daro vyrija, o nuo manes priklauso ziedai, net mano ''spygliuotynas'' atrodo zydintis
O hamako ir man truksta
yra nuostabi obelis ir kriause salia, bet ta pati vyrija vis irodineja, kad atstumas per didelis, ir nekabina [uztad viela kilimams musti kabo ]
QUOTE(Kaja888 @ 2008 03 28, 11:26)
Kažin kokiais sodinukais (medeliais) geriausia užsodinti kelio į sodybą pakraščius? gal kur yra pasiskaityti apie tai? kokiu atstumu pvz sodinti... siūlo sodinukų pigiai, tik nežinom, kokių prašyt
tik ne slyvom ir ne liepom - teka!
siulau tresnes
Papildyta:
QUOTE(Zaneta75 @ 2008 03 28, 12:27)
As vat uz tvoros dideli akmeni nusiziurejau (ten kol kas laukai) -
ir mes su ''tacka'' vezem akmenuka is ''salia lauko''..
Vyrui daviau uzduoti be reikalo po apylinkes su dvirka nevarinet, o miskeliuose kelmu rasti ir pargabenti, rado uz kokio km, rezultatas pranoko lukescius
QUOTE(rena @ 2008 03 28, 14:43)
galva sprogsta, tai geriaus crokais pasigrozesiu
kaip grazu , rena
pas mane po pieva isbarstyti dabar melyni zydi, ale spalva toki ispudi daro, kad norisi eiti laukan saldainiu popieriukus po kiema nurankiot
net neisivaizdavau tokio kvailo efekto, reikejo geltonu ar baltu...
Bet nebekaisiosiu tu kroku zolej, nes Knifofija paaiskino, kad juos persodinet kas 2m reiketu, nes nunyksta lepios rusys - tai snieguoles idarbinsiu tam reikalui.
O Knifofijai dekoju baisiausiai - pasakei krokus vos islindusius patrest [kur nebezydejo pas mane ], tai pumpurus kelis sukrove
QUOTE(rozamunda @ 2008 03 28, 16:59)
Pas tave cia ne kiparisas ir ne puskiparisis, o tuja, as irgi tokia turiu
Geriausia paimk sakele ir patrink rankoj- bus tipinis tujos kvapas
Thuja orientalis 'Aurea Nana'
Tuja rytinė 'Aurea Nana'
Ovali lajos forma. 15-kos metų augalo aukštis 0,5-0,6 m, plotis -0,3-0,4 m. Užauga iki 1,2 m aukščio ir 0,4-0,6 m pločio. Žvyniški, ryškiai auksiniai geltoni lapai.
Vidutinio derlingumo ir derlinga, normalaus drėgnumo priesmėlio ir lengvo priemolio rūgštoka arba kalkinga dirva.
Želdynuose sodinama pavieniui ir nedidelėmis grupėmis saulėtose, gerai matomose vietose, tinka alpinariumams, spalviniams akcentams ir deriniams. Saugoti nuo pavasarinės saulės.
Geriausia paimk sakele ir patrink rankoj- bus tipinis tujos kvapas
Thuja orientalis 'Aurea Nana'
Tuja rytinė 'Aurea Nana'
Ovali lajos forma. 15-kos metų augalo aukštis 0,5-0,6 m, plotis -0,3-0,4 m. Užauga iki 1,2 m aukščio ir 0,4-0,6 m pločio. Žvyniški, ryškiai auksiniai geltoni lapai.
Vidutinio derlingumo ir derlinga, normalaus drėgnumo priesmėlio ir lengvo priemolio rūgštoka arba kalkinga dirva.
Želdynuose sodinama pavieniui ir nedidelėmis grupėmis saulėtose, gerai matomose vietose, tinka alpinariumams, spalviniams akcentams ir deriniams. Saugoti nuo pavasarinės saulės.
labai aciu uz tokia issamia info
spalva buvo ryskiai zalia i salotine.
nebegailiu as jo
pirksiu medelius is vietinio medelyno Soltra, nes is ten visi ziemoja ir siaip auga , o anas buvo is maximos - atveztas, neadaptuotas...
QUOTE(rokoko @ 2008 03 29, 01:42)
labai aciu uz tokia issamia info
nebegailiu as jo
pirksiu medelius is vietinio medelyno Soltra, nes is ten visi ziemoja ir siaip auga , o anas buvo is maximos - atveztas, neadaptuotas...
nebegailiu as jo
O ar jau atsidariusi Soltra naujam sezonui,zadejo prekiauti tik nuo 1 balandzio Jei jau varteliai atkelti- lektau ziuret
Aš norejau pasiklausinėti apie muges.Nė karto jose nesu buvusi o šiemet norečiau ten nuvykti.Na, tiesiai šviesiai paklausiu,kuri geresnė(gausesnė mugė)ar
KĄ PASĖSI ar KOJELAVIČIAUS g.?Mane domina vaismedžiai ir vaiskrūmiai dar raganių norėčiau įsigyti,dar truputį dek.krūmelių.Negaliu apsispręsti į kurią geriau važiuoti? KOjelavičiaus mugej gal tik gėlės?ar tuo metu bebūna vaiskrūmių?
KĄ PASĖSI ar KOJELAVIČIAUS g.?Mane domina vaismedžiai ir vaiskrūmiai dar raganių norėčiau įsigyti,dar truputį dek.krūmelių.Negaliu apsispręsti į kurią geriau važiuoti? KOjelavičiaus mugej gal tik gėlės?ar tuo metu bebūna vaiskrūmių?
O dar ,merginos,uztikau graziu dekoratyviniu ,tokiu aptakiu ir nugludintu akmenu maiseliais SKYROP parduotuveje,jie dabar su nuolaidom draugauja,tai gera kaina gaunas
LZUA mugeje buna ir vaismedziu ir vaiskrumiu ir siaip augaleliu. Kaip pvz buksmedziu kupsteliai pas koki dieduka kainuoja apie 6-8 Lt,kai siaip uz juos papraso medelynai 3-4 kartus daugiau.
Pernai ten nusipirkai uz 50 Lt magnolija- pazydejo ,o paskui durnavot pradejo-tai gyva ,tai negyva atrodo- supykus istremiau ja rudeni uz garazo- ir ka jus sau manot- siemet visa pumpuruota
LZUA mugeje buna ir vaismedziu ir vaiskrumiu ir siaip augaleliu. Kaip pvz buksmedziu kupsteliai pas koki dieduka kainuoja apie 6-8 Lt,kai siaip uz juos papraso medelynai 3-4 kartus daugiau.
Pernai ten nusipirkai uz 50 Lt magnolija- pazydejo ,o paskui durnavot pradejo-tai gyva ,tai negyva atrodo- supykus istremiau ja rudeni uz garazo- ir ka jus sau manot- siemet visa pumpuruota
QUOTE(rokoko @ 2008 03 29, 01:42)
tik ne slyvom ir ne liepom - teka!
siulau tresnes
siulau tresnes
bet ten sodyba vienkiemis, laukuos, tokį laukų keliuką reikia apsodinti, gal tik iš vienos pusės užtektų bet kad vyšniom, tai įdomiai o kodėl dauguma berželius sodina?
QUOTE(Sraunius @ 2008 03 29, 10:29)
Važiuojant visada atkreipiu dėmesį į liepų, ąžuolų, klevų, beržų alėjas. Vingiuoja kelelis ir medžiai tuo pačiu - nerealiai gražu. Gal kiek ilgoka laukti, kol medeliai taps medžiais, bet kas senelių pasodinta - dabar jau galima grožėtis
gražu tos alėjos, kai medžiai dideli mums siūlo ir ąžuoliukų, ale kažin, ar gerai? eglučių, pušų siūlo. kitų nepamenu...