ne viena domejosi del parodos kaune , taigi:
Žemės ir miškų ūkio paroda
Ką pasėsi...2008
balandžio 3-5 d.
QUOTE(une @ 2008 03 28, 13:15)
ne viena domejosi del parodos kaune , taigi:
Ką pasėsi...2008
balandžio 3-5 d.
Ką pasėsi...2008
balandžio 3-5 d.
jolaxus, del pieveles dar pasitikslinti norejau: isdziuvus dirvai pirmiausia reikia aeratoriumi, po to grebliu sausa zole, po to trasos - ar teisinga tvarka?
Beje kuriuose Senukuose nuomavaisi aeratoriu? Ukmerges g sake neturi
Apie vijoklines braskes ziuriu kalbejot, pirkau as pora keru is Oliseviciaus prie senuku, braskes skonio 0 tik isvaizda
man teko pas danijos ukininka 3 vasaras po 5 ha tupineti Per karscius uzknisdavo, bet vakare, kai nueini i lauka ir jis kvepia braskem Ech myliu sias uogas, tik siemet jom nepasismaguriausiu itariu nes mano papinuke labai jau i nauja maista reaguoja gal dar iki sezono isaugs
Populiariausios pasjuos pardavimui veisles: Senga sengana, Corona, Elsanta
As vat uz tvoros dideli akmeni nusiziurejau (ten kol kas laukai) - MB iniciatyvos nerodo, sako nepajudinsim is vietos , o ka man daryt jei jis man kieme baisiai reikalingas - ogi susitariau su ekskavatorininku pasigavusi kad atvaziuos ir man ji i kiema ikels Vyrui nosi nusluostysiu - sakysiu pati parsiridenau
Knifofija, gal jau zinai kada muge Lauko gelininkystes bandymu stoty Vln? Patys jie dar neskelbia, sakau dalyviai gal jau zinos
Apie vijoklines braskes ziuriu kalbejot, pirkau as pora keru is Oliseviciaus prie senuku, braskes skonio 0 tik isvaizda
QUOTE(rokoko @ 2008 03 28, 01:18)
Zinai, kai buvau paaugle, braskes buvo musu seimos verslas [1000rub per sezona ], tai kai reikejo ''patupineti'' 5val plote virs 30aru, patikek, dziaugsmelio ....... jokio - plius tiek ju prisirydavome, kad bloga budavo...
man teko pas danijos ukininka 3 vasaras po 5 ha tupineti Per karscius uzknisdavo, bet vakare, kai nueini i lauka ir jis kvepia braskem Ech myliu sias uogas, tik siemet jom nepasismaguriausiu itariu nes mano papinuke labai jau i nauja maista reaguoja gal dar iki sezono isaugs
Populiariausios pasjuos pardavimui veisles: Senga sengana, Corona, Elsanta
As vat uz tvoros dideli akmeni nusiziurejau (ten kol kas laukai) - MB iniciatyvos nerodo, sako nepajudinsim is vietos , o ka man daryt jei jis man kieme baisiai reikalingas - ogi susitariau su ekskavatorininku pasigavusi kad atvaziuos ir man ji i kiema ikels Vyrui nosi nusluostysiu - sakysiu pati parsiridenau
Knifofija, gal jau zinai kada muge Lauko gelininkystes bandymu stoty Vln? Patys jie dar neskelbia, sakau dalyviai gal jau zinos
QUOTE(Zaneta75 @ 2008 03 28, 13:27)
jolaxus, del pieveles dar pasitikslinti norejau: isdziuvus dirvai pirmiausia reikia aeratoriumi, po to grebliu sausa zole, po to trasos - ar teisinga tvarka?
taip, tu teisingai surašei darbų seką nauji aeratoriai būna su rinktuvais, tai tą iškedentą seną sausą žolę iš karto ir surenka kaip žoliapjovė, o va tas kur nuomavomės buvo be rinktuvo, tai teko iš paskos eiti ir grėbti, bet jau kiek prigrėbėm su grėbliu paprastai grėbstant tiek gyvenime neiškedentum
o aeratorių pernai nuomavomės Banginio senukuose.
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 28, 13:54)
taip, tu teisingai surašei darbų seką nauji aeratoriai būna su rinktuvais, tai tą iškedentą seną sausą žolę iš karto ir surenka kaip žoliapjovė, o va tas kur nuomavomės buvo be rinktuvo, tai teko iš paskos eiti ir grėbti, bet jau kiek prigrėbėm su grėbliu paprastai grėbstant tiek gyvenime neiškedentum
ACIU
(Kaip zentukas auga?)
pas mane namie kvapelis nuo dazu galva sprogsta, tai geriaus crokais pasigrozesiu
QUOTE(Juro @ 2008 03 27, 19:55)
Kai laukiausi as, visai gydytojos neleido dirbt, tai MB ravejo braskes......teko atsodinti, sako ka as zinau lengvai rovesi tai jis ir .......paravejo, bet kaip buvo malonu, kad taip norejo man palengvinti gyvenimeli
Tai va kad is ju pagalbininkai tai kaip is manes balerina.Atrodo nori gero bet kaip padarys ka
Papildyta:
O mano krokai dar tik lenda.Graziai cia pas tave Rena
Norėjau paklaust ar auginat kas mahonijas. Rojaus soduose rašoma, kad uogos labai vertingos, galima ilgai išlaikyt šviežias. Šis krūmas pas mus auga nuo neatmenamų laikų ir jo pavadinimo nežinojau, tai vaikam sakydavau, kad uogos nuodingos. Vat ir sodininkė iš manęs
Man tai irgi atrodo, kad nuodingos
QUOTE(Perse @ 2008 03 28, 15:06)
O mano krokai dar tik lenda.Graziai cia pas tave Rena
mano tai islinde, bet kad tik geltoni ir zydi, kiti dar net nesimato kokios spalvos
na tipo taip atrodo, tik fotke kazkokia sviesi gavos
QUOTE(rokoko @ 2008 03 26, 01:14)
is jusu pokalbio supratau, kad praejusia ziema man nusalo kiparisas, o mes kaimas manem sunys nusisiojo.... liko 1 sveika sakele, kuri per sia ziema issilaike, bet jei cia musuose neziemojantis augalas, tai lauk ji mesiu!
Pas tave cia ne kiparisas ir ne puskiparisis, o tuja, as irgi tokia turiu
Geriausia paimk sakele ir patrink rankoj- bus tipinis tujos kvapas
Thuja orientalis 'Aurea Nana'
Tuja rytinė 'Aurea Nana'
Ovali lajos forma. 15-kos metų augalo aukštis 0,5-0,6 m, plotis -0,3-0,4 m. Užauga iki 1,2 m aukščio ir 0,4-0,6 m pločio. Žvyniški, ryškiai auksiniai geltoni lapai.
Vidutinio derlingumo ir derlinga, normalaus drėgnumo priesmėlio ir lengvo priemolio rūgštoka arba kalkinga dirva.
Želdynuose sodinama pavieniui ir nedidelėmis grupėmis saulėtose, gerai matomose vietose, tinka alpinariumams, spalviniams akcentams ir deriniams. Saugoti nuo pavasarinės saulės.
QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 28, 11:44)
Kada gi ta mugė bus?
Balandžio 3-4-5 dienomis.
Papildyta:
QUOTE(Zaneta75 @ 2008 03 28, 13:27)
Kojelavičiuj tradiciškai paskutinį gegužės savaitgalį ir antrą rugsėjo savaitgalį, jau 10 metų nesikeičia.
Papildyta:
QUOTE(rutulux @ 2008 03 28, 16:18)
Norėjau paklaust ar auginat kas mahonijas. Rojaus soduose rašoma, kad uogos labai vertingos, galima ilgai išlaikyt šviežias. Šis krūmas pas mus auga nuo neatmenamų laikų ir jo pavadinimo nežinojau, tai vaikam sakydavau, kad uogos nuodingos. Vat ir sodininkė iš manęs
Uogos valgomos tik kauliukas nuodingas, bet uogoms yra kita rūšis machonijos, bet ji mūsuose nežiemoja.