Merginos, gal kuri būsit užmačiusi kokių pavėsinių pavyzdėlių? Reikia visai elementarios, minimalistinės. Pradinė idėja buvo iškelti keturis stulpus, virš jų tinklą įtempti ir užleisti vynuogėm, bet pagalvojau, kad lietus lis pro lapus, o pavėsinės tikslas juk kaip tik nuo lietaus saugoti
P.S. žiūriu, ne man vienai vijklinės braškės nepraslydo pro akis Bet kadangi nei firmos pavadinimo, nei kitų rekvizitų skelbime neradom, su mama nusprendėm, kad šaraškina kontora, geriau jau mugėse paieškosim. O tokią sumą išleist visada spėsim
QUOTE(kasiopeja @ 2008 03 27, 21:01)
Merginos, gal kuri būsit užmačiusi kokių pavėsinių pavyzdėlių? Reikia visai elementarios, minimalistinės. Pradinė idėja buvo iškelti keturis stulpus, virš jų tinklą įtempti ir užleisti vynuogėm, bet pagalvojau, kad lietus lis pro lapus, o pavėsinės tikslas juk kaip tik nuo lietaus saugoti
Uždėkit stogą ant tų kuolų ir nelis O jeigu rimtai, tai tikrai galima vietoj kuolų panaudoti kreivus mežių kamienus ar šakas ir ant jų uždėti stogą.
QUOTE(kasiopeja @ 2008 03 27, 22:01)
Merginos, gal kuri būsit užmačiusi kokių pavėsinių pavyzdėlių?
pagooglink su žodžiu "pavėsinės", rasi nemažai puslapių su nuotraukom. MB neseniai dairėsi, tai išrinko Labanoro girios kaime pastatyti tokią paprastos konstrukcijos, bet gal ir visai neprastai atrodančią tą, kur čia pavadinta "Pilaitė" (matyt iš sentimentų Pilaitėje turėtam butui ) čia net projektėlis yra, tai mano statybininkui apskritai patiko
QUOTE(kasiopeja @ 2008 03 27, 22:01)
O aš manyčiau, kad pavėsinė turi suteikti pavėsį
QUOTE(Knifofija @ 2008 03 27, 23:21)
Knifofija šiandien "ant bangos" trumpinti mūsų išmislus
QUOTE(Knifofija @ 2008 03 27, 22:21)
o man ji turi but dar ir nekiaura , kad musonai neuzpustu
na ir uzvedziau kalbu apie ta ''stebukla'' - vijoklines braskes
Siand pas uosvi dar karta reklama perskaiciau [''moters savaitej''] - tai abu juokemes ir mislijom, nu reklamuoja kaip kokias lieknejimo piliules
Viska jus cia teisingai apkalbejot - visas aplinkybes, nesikartosiu...
Bet aciu uz info apie SVYRANCIAS BRASKES, rytoj pat skambinu uosviui ir paaiskinu reikala, informuosiu.
na mes po siandienos svyravimu su uosviu nusprendem, kad nuo 60lt ''nenubiednesim'' ir uzsakysim, bet mastau, kad uz ta 15lt nusipirke seklu gausim lygiai ta pati
Gerai kad Knifofija perspejo, kad braskes is seklu ilgai dygsta.
As prisiminiau, kad netolima kaimyne pernai aukstai buvo toki vazona iskelusi su svyranciom braskem,- jooo, jos ir rudeni raudonavo, ir graziai ta jos tvoros stulpa puose
daigai
Zinai, kai buvau paaugle, braskes buvo musu seimos verslas [1000rub per sezona ], tai kai reikejo ''patupineti'' 5val plote virs 30aru, patikek, dziaugsmelio ....... jokio - plius tiek ju prisirydavome, kad bloga budavo...
tai bent istorija!
net garsiai juokiausi!
na as kaip Knifofija manau, kad nuo saules , pas mus dar nuo kelio akiu..
kaip tavo ''pradine ideja'' yra mano kieme , va ka tik padaryta pries 3 metus , dabar jau lapija vynuoges su kazkokiu vijokliu
Siand pas uosvi dar karta reklama perskaiciau [''moters savaitej''] - tai abu juokemes ir mislijom, nu reklamuoja kaip kokias lieknejimo piliules
Viska jus cia teisingai apkalbejot - visas aplinkybes, nesikartosiu...
Bet aciu uz info apie SVYRANCIAS BRASKES, rytoj pat skambinu uosviui ir paaiskinu reikala, informuosiu.
na mes po siandienos svyravimu su uosviu nusprendem, kad nuo 60lt ''nenubiednesim'' ir uzsakysim, bet mastau, kad uz ta 15lt nusipirke seklu gausim lygiai ta pati
Gerai kad Knifofija perspejo, kad braskes is seklu ilgai dygsta.
As prisiminiau, kad netolima kaimyne pernai aukstai buvo toki vazona iskelusi su svyranciom braskem,- jooo, jos ir rudeni raudonavo, ir graziai ta jos tvoros stulpa puose
QUOTE(simbail @ 2008 03 27, 11:37)
Tik dar nelabai supratau sėklos ten užsakomos tuose žurnaluose ar daigai
daigai
QUOTE(Knifofija @ 2008 03 27, 11:53)
Tai paimkim visus šliaužiančius ir svyrančius augalus sukabinkim ant šakų ir pavadinkim vijokliniais.
QUOTE(Juro @ 2008 03 27, 15:57)
, o man patinka nuejus skintis braskiu patupineti, paciupineti, pasidziaugti
Zinai, kai buvau paaugle, braskes buvo musu seimos verslas [1000rub per sezona ], tai kai reikejo ''patupineti'' 5val plote virs 30aru, patikek, dziaugsmelio ....... jokio - plius tiek ju prisirydavome, kad bloga budavo...
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 03 27, 20:16)
. Matau apie braškes kalbat tai ir aš žodį tarsiu. Užsisakiau internetu "Flamenco" braškiu daigų. O kai atvežė grįžus iš darbo puoliau sodint
tai bent istorija!
QUOTE(išdykėlė @ 2008 03 27, 20:48)
Pernai turguje viena moteris ieškojo vijoklinių surfinijų Kai pasakiau kad tokių nebūna, ji paaiškino, kad šakas riša prie atramų
net garsiai juokiausi!
QUOTE(kasiopeja @ 2008 03 27, 21:01)
kaip tavo ''pradine ideja'' yra mano kieme , va ka tik padaryta pries 3 metus , dabar jau lapija vynuoges su kazkokiu vijokliu
jezau kad prisiverkiau (prisijuokiau) is tu jusu vijokliniu braskiu . As dar pernai buvau idejusi vijokliniu avieciu fotke - kokiu tik stebuklu nebuna .
maciau ju siandien prekybcentry - niekada nebuciau pagalvojus, kad toks nemenkas krumelis, isivaizdavau kaip melynes .
su penkialapiu vinvyciu
QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 27, 09:29)
Šilauogė - kaip krūmas serbentų. Dekoratyvaus ten nieko nėra.
QUOTE(Tina* @ 2008 03 27, 09:35)
Nu ne visai kaip serbentas Man toks dailutis krumiukas, aisku ne aplinkos puosimui skirtas.
QUOTE(Boružėlė @ 2008 03 27, 09:50)
Sutinku. Tai ir turėjau omeny, gal ne taip išdėsčiau mintis.
maciau ju siandien prekybcentry - niekada nebuciau pagalvojus, kad toks nemenkas krumelis, isivaizdavau kaip melynes .
QUOTE(rokoko @ 2008 03 28, 00:18)
su penkialapiu vinvyciu
QUOTE(vida777 @ 2008 03 28, 00:37)
su penkialapiu vinvyciu
dekui
as tai siandien ''paaktyvinau'' 1karta paseli savo [pries 10d seta sodinta], nes jau tokia saulute visa diena , tai toje verandoje vietoj iprastu pastaruoju metu 10 laipsniu kokia 23 buvo
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 27, 20:02)
pagooglink su žodžiu "pavėsinės", rasi nemažai puslapių su nuotraukom. MB neseniai dairėsi, tai išrinko Labanoro girios kaime pastatyti tokią paprastos konstrukcijos, bet gal ir visai neprastai atrodančią tą, kur čia pavadinta "Pilaitė" (matyt iš sentimentų Pilaitėje turėtam butui ) čia net projektėlis yra, tai mano statybininkui apskritai patiko
Graži Pilaitė... o suaugusių medžių fone iš viso atrodys pasakiškai
QUOTE(rokoko @ 2008 03 27, 22:18)
na aš mažumėlę kitaip įsivaizdavau, bet gerą mintį pas jus pamačiau - "grindis" iškloti trinkelėm. Praktiška
QUOTE(rena @ 2008 03 27, 23:52)
o man ji turi but dar ir nekiaura , kad musonai neuzpustu
Tada ne pavėsinė, o namelis.
Papildyta:
Na moteros lekiu į daržą, reikia ruoštis Kauno mugei.
QUOTE(Knifofija @ 2008 03 28, 09:41)
Na moteros lekiu į daržą, reikia ruoštis Kauno mugei.
O kada Kauno mugė