Mano vaikas nesupranta, kodėl per velykas nėra Kalėdų senelio ?
O kai pridažiau kiaušinių tai sakė ačiū labai, pabuna ir vėl ačiu labai ir šimta kart man dekoja, kartais dar pridurdama, kad už tai (už dažytus kiaušinius) mane labai myli
Jaučiu dabar norės kiekvieną dieną dažytų kiaušinių
Aš manau ir kad paaugs ir supras maniesiems kažkaip naturaliai gavosi patys dažė kiaušinius vėliau mažajam labai patiko daužyt
QUOTE(gabvidas @ 2008 04 02, 20:35)
Aš manau ir kad paaugs ir supras maniesiems kažkaip naturaliai gavosi patys dažė kiaušinius vėliau mažajam labai patiko daužyt
musu vaikuciai pamate viena kart kad dazeme kiausinius.ir nuo to laiko klausinedavo kada reiks vel dazyti kiausinius. kada vel ta svente bus ir .t.t.labiausei tai patikdavo juos dauzyti.arba ridenti.jiem.o dabr tai kaip jie eina i mokikla tai daugiau patinka ridenti. kiausinukus
maniškiui ir labai patikdavo daužyt ,prieš dieną dažydavau ,tai nesulaukęs velykų norėdavo daužyt
na manoji kai pernai klause ka svenciam tai aiskinom kad kiausiniu diena,pavasario atejima.siais metais jei klaus,paaiskinsiu apie tikra reiksme.manau supras,ji lb norai eina i baznycia
Manyčiau, velykų šventė yra iškreipta, nes sutapatinamos dvi šventės: tai krikščioniškoji (Jėzaus mirtis ir prisikėlimas) ir pagoniškoji (pavasario prabudimas, kiaušinių dažymas).
Todėl neretai ir patys tėvai painioja, kas ir kaip.
Aišku vaikams patinka margi kiaušiniai ir su jais susiję žaidimai. Nuo tėvų priklauso, kaip vaikas supras šventę. Manau, kad vaikai yra supratingi ir jiems galima pasakoti ir apie Jėzaus mirties bei prisikėlimo reikšmę, aišku jei tėvai tai patys supranta . O jei tėvai nėtiki Dievu, tai gali teisiog vaikams pasakyti, kad tai pavasario prisikėlimo šventė, kai bunda gamta, todėl kiaušiniai margi...
Kaip pati šventę supranti taip ir pasakok. Vaikai kartais buna daug protingesni už mus
Todėl neretai ir patys tėvai painioja, kas ir kaip.
Aišku vaikams patinka margi kiaušiniai ir su jais susiję žaidimai. Nuo tėvų priklauso, kaip vaikas supras šventę. Manau, kad vaikai yra supratingi ir jiems galima pasakoti ir apie Jėzaus mirties bei prisikėlimo reikšmę, aišku jei tėvai tai patys supranta . O jei tėvai nėtiki Dievu, tai gali teisiog vaikams pasakyti, kad tai pavasario prisikėlimo šventė, kai bunda gamta, todėl kiaušiniai margi...
Kaip pati šventę supranti taip ir pasakok. Vaikai kartais buna daug protingesni už mus
kadangi musu seimoje nera religiniu paprociu, tai mes papasakojome, kad taip svenciamas pavasaris:)