Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralumas - nebemadinga?

QUOTE(Viktuteee @ 2006 04 07, 21:02)
Na, as ta naturaluma suprantu kaip apskritai jokios kosmetikos, cheminiu medziagu nenaudojima. Prie cheminiu medziagu turinciu priemoniu priskirciau ir kremus, ir plauku sampunus, balzamus, etc.

Na, kad ir sampunu nenaudotu, tai jau netikiu, kad tokia pavyktu rasti, nebent kur kaime kokia moterele, neturinti pinigu... Balzamai - tai ne visoms jie reikalingi. O kremai? Jei yra tokiu, tai labai labai mazai (siais laikais).
O as cia niekur neradau parasyta, pagal kad butu galima pamanyt, jog tos, kurios dazosi, daro "baisia nuodeme". Koks kieno reikalas, dazosi kas ar ne? Vienos graziau atrodo pasidaze kitos ne, o kartais taip pasidazo, kad doh.gif , o kai kurias praverstu padazyt, kad i moteris panasios butu.
O siame skyrelyje jokiu kitu niku cia nesmirineju (kituose irgi). Taip, as domiuosi ir kremais, ir sampunais ir t.t. Pasiskaitau ir apie kita nebrangia kosmetika, ka verta pirkti, o ko ne. Manau, kad VISOS ar bent jau BEVEIK VISOS forumo dalyves tikrai uzsuka i si skyreli (mes gi moterys nail.gif ). Bet turiu pripazinti, kad pati i si skyriu beveik nieko nerasau, nes neturiu ka (na, viena kosmetikos firma tai pagyriau; galiu dar parasyt, ko daugiau nepirksiu; o ka dar galeciau parasyt g.gif ? Pas kirpejas nesilankau; lupdazi perku pagal spalva ir net nezinau, kokios jis firmos; plauku nedazau, tai apie tai irgi i diskusija nesileidziu. Tai kas cia keisto, jei siam skyrely beveik nepasireiskiu?! As gi net neskaitau visu temu, tik tai, kas mane domina. Tiesa, mamai plaukus dazau, kad zilu nesimatytu, bet i firmos pavadinima tikrai nesigilinu, tik zinau, kad pigus kazkokie ). Ir nereikia ieskoti problemos, kur jos nera.
Apie spaudima.... gi nesakiau, kad visos naudojancios kosmetika daro spaudima nenaudojancioms (o gal daro?). Tik pateikiau pavyzdi, jog drauge nori, kad visas pasaulis atrodytu, kaip ji. Beja, kai akis apsibrezdavo juodu akiu apvadu (ar kaip jis ten vadinasi), tai ir man nuolat siule pirkt ar atiduot, kad tik dazyciau akis kaip ji. Paskui pradejo tokiu baltu blizgesiu, tai tada itikinejo, kad man irgi butina baltu "issipiest". Paskui pradejo seseliais tepliotis, tai gimtadieniui nuo jos gavau visa komplekta seseliu doh.gif Tikrai tuo jau man buvo igrysus aggressive.gif Laimei, kita drauge, kuri irgi dazosi, taip nedaro friends.gif

P.S. tik nemanykit, kad as cia piktai rasau. Gal tiesiog taip skamba g.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2006 04 08, 00:23)
P.S. tik nemanykit, kad as cia piktai rasau. Gal tiesiog taip skamba  g.gif

as manau cia visos turi nepiktai rasyt,o tik issakyt savo nuomone...

Viktuteee, mano niko tu irgi tikriausiai nematei,bet as nenaturaliste tongue.gif
man laabai patinka dazytis: plaukai isbalinti,kunas soliariume patamsintas,gaila kad nagai savo ilgi auga,o tai priauginciau,kad ilgesni butu ir forma dailesne nail.gif ,o dekoratyvine kosmetika naudoju pagal nuotaika,kartais norisi pasidazyt kad kuo naturaliau atrodytu,o kartais kuo ryskiau kad butu ...

ir panos nesipykit drinks_cheers.gif ir nedarykit spaudimu vienos kitom,o tai jauciu po truputi konfliktas bresta,kaip ir visose temose

Leksa,o tavo ta drauge gal tik draugiskai nori tau patart,tai nepyk ant jos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2006 04 08, 01:23)
Na, kad ir sampunu nenaudotu, tai jau netikiu, kad tokia pavyktu rasti, nebent kur kaime kokia moterele, neturinti pinigu... Balzamai - tai ne visoms jie reikalingi. O kremai? Jei yra tokiu, tai labai labai mazai (siais laikais).
O as cia niekur neradau parasyta, pagal kad butu galima pamanyt, jog tos, kurios dazosi, daro "baisia nuodeme". Koks kieno reikalas, dazosi kas ar ne? Vienos graziau atrodo pasidaze kitos ne, o kartais taip pasidazo, kad  doh.gif , o kai kurias praverstu padazyt, kad i moteris panasios butu.
O siame skyrelyje jokiu kitu niku cia nesmirineju (kituose irgi). Taip, as domiuosi ir kremais, ir sampunais ir t.t. Pasiskaitau ir apie kita nebrangia kosmetika, ka verta pirkti, o ko ne. Manau, kad VISOS ar bent jau BEVEIK VISOS forumo dalyves tikrai uzsuka i si skyreli (mes gi moterys  nail.gif  ). Bet turiu pripazinti, kad pati i si skyriu beveik nieko nerasau, nes neturiu ka (na, viena kosmetikos firma tai pagyriau; galiu dar parasyt, ko daugiau nepirksiu; o ka dar galeciau parasyt  g.gif  ? Pas kirpejas nesilankau; lupdazi perku pagal spalva ir net nezinau, kokios jis firmos; plauku nedazau, tai apie tai irgi i diskusija nesileidziu. Tai kas cia keisto, jei siam skyrely beveik nepasireiskiu?! As gi net neskaitau visu temu, tik tai, kas mane domina. Tiesa, mamai plaukus dazau, kad zilu nesimatytu, bet i firmos pavadinima tikrai nesigilinu, tik zinau, kad pigus kazkokie ). Ir nereikia ieskoti problemos, kur jos nera.
Apie spaudima.... gi nesakiau, kad visos  naudojancios kosmetika daro spaudima nenaudojancioms (o gal daro?). Tik pateikiau pavyzdi, jog drauge nori, kad visas pasaulis atrodytu, kaip ji. Beja, kai akis apsibrezdavo juodu akiu apvadu (ar kaip jis ten vadinasi), tai ir man nuolat siule pirkt ar atiduot, kad tik dazyciau akis kaip ji. Paskui pradejo tokiu baltu blizgesiu, tai tada itikinejo, kad man irgi butina baltu "issipiest". Paskui pradejo seseliais tepliotis, tai gimtadieniui nuo jos gavau visa komplekta seseliu  doh.gif  Tikrai tuo jau man buvo igrysus  aggressive.gif  Laimei, kita drauge, kuri irgi dazosi, taip nedaro  friends.gif

P.S. tik nemanykit, kad as cia piktai rasau. Gal tiesiog taip skamba  g.gif

Nezinau, kodel Tau pasirode, kad savo komentara asmeniskai adresavau butent Tau. Tikrai ne, jis buvo skirtas visoms tongue.gif Kazkaip ne taip supratai mano mintis. Tikrai nenorejau pasakyti, kad kosmetikos nenaudojancioms naturalistems cia nereikia lankytis ar pan., tiesiog garsiai nusistebejau, kiek nauju zmoniu naujoje temoje ir kad keista, jog ju pasisakymu anksciau nemaciau wink.gif Tik tiek, jau trecia karta rasau, kad as draugiskai smile.gif
Gal tiesiogiai ir nebuvo parasyta, kad tos kurios naudoja kosmetika, daro "mirtina nuodeme", bet kartais beskaitant komentarus, man toks ispudis susidarydavo. Jauciasi tam tikras spaudimas ir nelabai grazus atsiliepimai kosmetika naudojanciu atzvilgiu tongue.gif Kalbant apie Tavo drauge, tai nematau nieko blogo, kad ji norejo, jog isbandytum, atrastum kazka naujo smile.gif Turiu ir as drauge, kuriai daznai patariu vienu ar kitu grozio klausimu, bet ji, atrodo, is pradziu nesiklauso, o po to, ziurek, po kokios savaites ne is sio, ne is to pati paima ir nusiperka priemone, kuria as rekomendavau mirksiukas.gif Tikrai tuose patarimuose nera nieko blogo, gal cia tik Tavo laikinas principas atsisakyti to, kas Tau siuloma ir patariama, neva tu geriau zinai... g.gif Tai tiek. Geros dienos.
Atsakyti
Vikuteee, o as visu komentaru neskaiciau blush2.gif tai ir pamaniau, kad cia man kreciai rasai doh.gif
Mazdute, as tikrai sutinku, kad kartais zmones gali duoti naudingu patarimu tiek kosmetikos, tiek kitais klausimais, bet kai zmogus rekomenduoja butent tai, ka pats naudoja ir nuolatos tai keicia (cia juodas apvadas, cia baltas, cia seseliai, cia tik juodai siulo rengtis, po pusmecio tik melynai), tai abejoju ar cia nuosirdus patarimai. Greiciausiai meginimas kita zmogu supanasinti i save. Kazin ar tai mano toks pirncipas atsisakyti, to kas man siuloma. Sutikciau, jei drauge visad sakytu, jog man tinka pvz. zydri seseliai, bet kai kas keli men. vis kas kita man turi "tikti", tai jau atsiprasau, as per tiek laiko gi nepasikeiciau ir bezdzione nepasidariau, kad ja pamegdziociau. Tas pats ir su kitais dalykais. Pvz. nesioja ji milziniska rankine ir atkalbineja mane, kai perkuosi mazene, nes "dabar madingos dideles", o tas "dabar", tai jau kokie 5 metai. As tik toki pastebejima darau, kad drauges dazniausiai supanaseja, o jei tai neivyksta, tai kazkuri stengiasi kita palenkt i savo puse. Nezinau, gal ir klystu, bet tokia mano patirtis...
Atsakyti
QUOTE(mazdute @ 2006 04 08, 13:54)
as manau cia visos turi nepiktai rasyt,o tik issakyt savo nuomone...

Viktuteee, mano niko tu irgi tikriausiai nematei,bet as nenaturaliste  tongue.gif
man laabai patinka dazytis: plaukai isbalinti,kunas soliariume patamsintas,gaila kad nagai savo ilgi auga,o tai priauginciau,kad ilgesni butu ir forma dailesne nail.gif ,o dekoratyvine kosmetika naudoju pagal nuotaika,kartais norisi pasidazyt kad kuo naturaliau atrodytu,o kartais kuo ryskiau kad butu ...

ir panos nesipykit  drinks_cheers.gif  ir nedarykit spaudimu vienos kitom,o tai jauciu po truputi konfliktas bresta,kaip ir visose temose

Leksa,o tavo ta drauge gal tik draugiskai nori tau patart,tai nepyk ant jos  mirksiukas.gif

Mes TIKRAI nesipykstam, bent jau as to nejauciu, man patinka tokios idomios diskusijos smile.gif Pyktis tikrai nera del ko, juk esam skirtingi zmones, su skirtingomis paziuromis wink.gif As ziuriu tolerantiskai i kitu nuomone ir isreiskiu savaja 4u.gif
Atsakyti
as uz naturaluma thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
as turbut skaitausi prie naturalisciu, nes plaukai nedazyti, nagai nepriauginti ir visi kiti brudai nepadaryti.. biggrin.gif
Atsakyti
Sąvoka natūralumas yra suprantama skirtinigai. Kosmetikos nenaudojimas arba minimalus jos naudojimas arba naudojimas tik tiek, kad išryškinti savo grožį.
Save laikau daugiau natūraliste. Kai dirbau sanatorijoje, dažnai sulaukdavau vyrų ir senukų komplimentų, kad patinka nesidažančios merginos biggrin.gif (nors į darbą eidama visuomet pasidažau blakstienas tušu ir lūpas). Tai priimdavau kaip komplimentą ax.gif
Nagus lakuoju bespalviu laku arba stiprintoju. Šiuo metu ypatingą dėmesį skiriu plaukų stiprinimui, nes po dukrytės gimimo jų sumažėjo 2/3 - net ir vyras juokauja, kad greitai abu būsim pliki hah.gif ... Bet apskritai didelį dėmesį skiriu kosmetikos sudėčiai - ieškau kiek įmanoma natūralesnės.
Atsakyti
Oj vakar maciau viena naturaliste.....stotej,prisedo prie manes tokia panele-buvo apsirengusi bridzus ir poilgius batus,kai atsisedo pasimate kojos doh.gif ,kuriosbuvo be pedkelniu ir pasimate balta balta oda apaugusi gal centimetro ilgio plaukais blink.gif Zinokit supykino blush2.gif Tokiu naturalisciu nepripazystu mirksiukas.gif Mano galva moteris turetu naudoti sampuna,kuno-veido prausimosi priemone,dantu pasta,bent retkarciais krema,lupu higienini piestuka ir kasdien dezodoranta!Nebent visiskai neprakaituoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2006 12 23, 09:51)
Oj vakar maciau viena naturaliste.....stotej,prisedo prie manes tokia panele-buvo apsirengusi bridzus ir poilgius batus,kai atsisedo pasimate kojos doh.gif  ,kuriosbuvo be pedkelniu ir pasimate balta balta oda apaugusi gal centimetro ilgio plaukais blink.gif  Zinokit supykino blush2.gif Tokiu naturalisciu nepripazystu mirksiukas.gif  Mano galva moteris turetu naudoti sampuna,kuno-veido prausimosi priemone,dantu pasta,bent retkarciais krema,lupu higienini piestuka ir kasdien dezodoranta!Nebent visiskai neprakaituoja g.gif

gal ji atsiauginejo plaukus depilavimui.... biggrin.gif o tu is karto nurasai ja kaip naturalyste..... biggrin.gif

o jei rimtai....tai as nesu nei naturaliste...nei dirbtina.....reikia jausti ribas......kaip sakoma balansa...kas per daug tas jau nebegrazu...

nepatinka priauginami nagai.... schmoll.gif nagu gadinimas...nepatinka priklijuojamos blakstienos......kazkokia nesamone...nebent eini i koki karnavala..arba nebent mergina is viso balkstienu neturi tada priklijuojamos blakstienos yra issigelbejimas......nepatinka per daug kosmetikos.....seip dazausi minimalai kaip einu kur "out" o kasdiena dazausi tik lupas su lupu blizgesu ir blakstienas su bespalvu tusu.....nagus dazau......bet neryskiai....ir ilgu nagu nelaikau....

o seip megstu save prizureti.....megztu svarus plaukus...grazu kirpima.....antakius koreguoti.......megstu kuno kremus......megstu kad kunas butu be nereikalingu plaukeliu...ir .t.t......vienu zodzu megstu tai kas butina......o ne "dirbtinai" butina,,... cool.gif
Atsakyti
Aš natūrali daugeliu aspektų. tongue.gif Bet sunku tokiai būti, nes jaučiu aplinkos spaudimą. Kaip varna kokia biggrin.gif
Papildyta:
Susimąsčiau dėl savo žodžio daugeliu g.gif Trim aspektais aš natūrali: paprastai nesidažau, plaukai nedažyti ir nesiklijuoju nagų. bigsmile.gif
Atsakyti
man atrodo naturaluma visos suprantam kitaip... g.gif as naturaluma suprantu kaip ne "nevala" o kaip kuo maziau "dirbtinumo".....ta prame plaukai nedazyti......nagai naturalus.....oda balta...arba nudegus tik saulei naturaliai...o ne soliariumu pagalba......nesidazanti....ir t.t....

kremu naudojima neskaitau nenaturalumu.....plauku kirpimus irgi neskatau nenaturalumu....skutimasis tai cia jau kasdienine higiena o ne nataralumas.....manikiuras ar pedikiuras irgi higiena o ne naturalumas.....ir t.t...

as tada esu daugiau prie dirbtinu.... g.gif nes megstu ruda oda..soliariumu pagalba...megstu dazytus plaukus....
Atsakyti