Jaučiu mane užsipulsit, bet aš tik už kuo natūralesnes priemones ir jų saikingą naudojimą..
Visi tie loreal garnier ir is panasios serijos sampunai/balzamai/kaukes yra absoliuti nesamone, mano nuomone, konkreciai apie sampunus neskaiciau, bet pernai skaiciau mokslininkes straipsni (sorry tikrai dabar jo nerasiu vel), kad pavyzdžiui Loreal'io kuno kremai yra taip padaryti, kad užtepus to kremo ant kūno, jis taip paveikia ląsteles, kad jos išsipučia ir oda atrodo labai švelni glotni, tačiau toks dirbtinis išpūtimas lemia greitesnį ląsteles senėjimą ir taip ląstelė daug greičiau žūva, žodžiu jums užsitepus kremu atrodo - vau kokia lygi oda - o ištikrųjų tai tik apgaulė, nes ilgainiui oda daug greičiau sensta.. taigi tą patį pritaikyčiau ir plaukams - išsiplovus atrodo - vau kokie švelnūs, "atsigavo" - o realiai, na pačios pagalvokit - ką viena kaukė gali padaryt vienu išplovimu ir susimąstykit kad chemija dirbtinai suglotnina plauką, o ilgainiui jis tik kemšasi nuo tos chemijos ir toliau sausėja.. - čia jau mano kirpėjos komentaras.. Tik jau nepagalvokit kad aš užkietėjusi natūralistė, esu tinginė
ir nesiverdu jokių nuovirų, nors aliejuką plaukams naudoju (natūralių aliejų mišinį), dar naudoju davines kaukę nounou (ji skaitosi labai natūrali
)..
Drauges neseniai pradėjo skųstis sausais plaukais ir visos pradėjo pirkti kažkokį ale stebuklingą serumą plaukams, pasižiūriu sudėtį - viena chemija, nei vieno ekstrakto, nei vieno aliejaus.. nenuostabu, kad mėnesį jos džiaugėsi juo kad plaukai pasidaro glotnūs, o paskui prasidėjo komentarai - 'bet plaukai toliau triūšta', o aš pati siūlyčiau nueit į vaistinę ir pasieškot prie plaukų priežiūros turėtų būti toks rusiškas aliejų mišinys, kainuoja rodos 20 litų, bet sudėtis vien tik aliejai..
žodžiu, man atrodo geriau rinktis priemones, kurių ne toks stulbinamas vienkartinis rezultatas, bet kurios ilgainiui atstato plaukus..