Įkraunama...
Įkraunama...

Kvepalai

Noreciau ir as pasakyti savo mintis (ir, kad ir butu labai keista, beveik nesikeiciancias nuo zalios jaunystes ax.gif ) apie kvepalus...
As SM forume esu naujoke, todel pasiskaitinejus temas apie parfumerija, tik dabar matau, kad yra labiau pamisusiu del kvepalu negu as! thumbup.gif Tai dabar net labai jau nedrasu vadiniti save parfmaniake... blush2.gif
Ilga laika maniau, kad as cia viena tokia ligone! nes mano aplinkoje (ir pasakysiu gan intelektualioje) kazkaip kvepalai niekada nebuvo svarbus. Ir visi dazniausiai juokdavosi, kai as zinodavau visus garsiu parfumerininku kvepalu pavadinimus ir baisiai susinervuodavau, kai kas pavyzdziui pasakydavo: "Aaaa, cia YSL kvepalai "Hypnotic Poison"! lotuliukas.gif Nuo pat mazu dienu svaigdavau nuo mamos "Dzintars" ir kaip seniau visi sakydavo - "prancuzisku" kvepalu (kazkaip vien zodis "prancuziski" jau keldavo didziuli susizavejima, nebuvo akcentuojami nei gamintojai nei pavadinimai)! wub.gif
Ir truputi nesutinku as del nuomones, kad kvapu pomegis priklauso nuo amziaus, issilavinimo... Taip yra tame dalis tiesos, bet... Tarkim as nuo pat 14-15 metu zaviuosi tokiais kvepalais kaip Guerlain "Shalimar", "Samsara", Dior "Poison", YSL "Opium", dar anksciau, vaikystejem atsimenu tik "Fiji", "No.5", "Anais Anais", "Eden" - kitokiu Lietuvoje turbut ir nebudavo... Ir nuo pat tokiu metu mane traukdavo sunkus, solidus, kaip cia sako "nepanesami" kvepalai... Tada as jausdavausi nejaukiai tarp draugiu, kurioms kvepedavo ivarus arbuzai ir obuoliai...
O mano mama, kuriai 65 m., dabar kvepinasi lengvesniais Chanel No. 19, Dior "Adict 2", Estee Lauder "Pleasures" (netgi Escada kazkuriuo) ir panasiais... Ir lieka tikrai elegantiska ir brandi moteris... Ir net nebando "nesti" kvapo... doh.gif Vos ja prikalbinau pasikvepinti padovanotais "Samsara Shine" kvepalais (taip ir stovi tas butelaitis vos nupurkstas)...
Todel cia manau vien tik skonio dalykas - kvepeti sunkiais , kartais iki beprotiskumo kvapais (man toks yra Issey Miyake "LE FEU D'ISSEY" kiek atsimenu...), ar palikti sleifa avieciu, ar siaip kokio vandenelio... Nors svaros kvapai mane kazkodel zavi, bet tik ne ant manes... g.gif
Amzius cia mazai detas...
Man dar tik 27 m. o mano kvepalu kolekcijoje lengviausias kvapas yra Gucci by Gucci... Beje naujas... biggrin.gif
Kvepalai man (kaip matai viena ar kita prasme daugeliui siame forume) yra filosofija... Paimti kvepalu flakoneli, pajausti ji rankoje, lengvai spustelti ir susitikti jo kvapa... juk tai vienas ir tu mazyciu moters malonumu...
Man kvepalu flakonelis yra toks pat svarbus kaip ir kvapas... paimi kristolini ar metalini - juk nuotaika iskart visai kita... Ir tai uztaisas visai dienai! Ir kai flakonas yra meno kurinys, kvapas dieviskas - juk vos ne orgasmas...
na per daug as ci issipleciau paciame pirmame pasisakyme doh.gif Turbut buvo pribrende daug... Atleiskit

Atsakyti
QUOTE(milldute @ 2008 03 20, 23:54)
Noreciau ir as pasakyti savo mintis (ir, kad ir butu labai keista, beveik nesikeiciancias nuo zalios jaunystes ax.gif ) apie kvepalus...

Kvepalai man (kaip matai viena ar kita prasme daugeliui siame forume) yra filosofija... Paimti kvepalu flakoneli, pajausti ji rankoje, lengvai spustelti ir susitikti jo kvapa... juk tai vienas ir tu mazyciu moters malonumu...
Man kvepalu flakonelis yra toks pat svarbus kaip ir kvapas... paimi kristolini ar metalini - juk nuotaika iskart visai kita... Ir tai uztaisas visai dienai! Ir kai flakonas yra meno kurinys, kvapas dieviskas - juk vos ne orgasmas...
na per daug as ci issipleciau paciame pirmame pasisakyme doh.gif Turbut buvo pribrende daug... Atleiskit

drinks_cheers.gif Pagaliau mano bendraminte del kvepalu buteliuku smile.gif Man svarbus ne tik kvepalai,bet ir ju buteliukas, spalva ir netgi dezute rolleyes.gif

Baikit jus visos atsiprasineti uz savo nuomone blink.gif Juk forumas tam ir yra, ir kuo daugiau musu, besidominciu parfumerija, tuo geriau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(milldute @ 2008 03 20, 23:54)

Milldute, dėl sunkių kvepalų ir mano panaši nuomonė, 4u.gif jau seniau, berods dar Chanel temoje esu išsireiškus, kad man labai stilingai efektingai sunkūs kvepalai dera su merginos ar jaunos moters trapumu. smile.gif O buteliukas kaip ir aromatas tikrai yra meno kūrinys, tiksliau, to aromato tęsinys, tarsi jo fizinė išraiška. mirksiukas.gif Ir tik neatsiprašinėk kad išsiplėtei - to mes čia ir susirinkusios - plėstis ir dalintis nuomonėmis. 4u.gif

Atsakyti
Nu jeigu jau neispeiket, tai pasakysiu ar viena minti... Jei gausiu per galva, tai gausiu.. rolleyes.gif lotuliukas.gif
Dar niekaip nesuprantu cia SM forume tokiu fraziu: "jaukinuosi ta kvapa, bet manau, kad nepavyks" arba "sita kvapa reikia suprasti ir pridijaukinti"..... Kodel reikia per prievarta jaukintis kvapa, pvz, Hermes arba Goultal, jeigu jis tau nepatinka (bet yra ne popsinis (kita vertus labai juokinga "nepopsinis", kai tuo metu zinoves ji giria, tu jo nori, ir jis tampa popsinis") Cia vel ta neapciuopiama riba... Kodel "popsas" atrodo ik patalpintas i ruzava buteliuka? Juk jei tu bandai kazkaip itikti intelektualiam kvapu pasauliui ir kvepiniesi Hermes Eau D'Orange verte (nors tave nuo jo pykina) - ar tai neta bandymas priditaikyti prie mados ar popso (siuo metu matau labai madingo SM - kas mane ziauriai (geraja prasme) nustebino)?
Tu kvapa turi jausti siela, sirdimi, kunu (pastarasis jausmas mane stebina, man Shalimar kaip rgasmas kazodel)! Taip, jei esi megeja, del bendro isprusimo turi pauostyti ivairius kvapus, bet jsu jais gyventi nuolat vien del to, kad dabar tai yra madinga (imkim dabar SM). Taip, kad dabar pastebiu (ir mano nuomone tampa popsas) visi gerieji kvepalai (nu cia as taip vadinu)...
Na cia vel kazkaip nupleveno mintys... bet kvepalai man labai svarbus dalykas, todel kai neabejinga, tai va ir jaus rolleyes.gif minga...
Atsakyti
Visa sita diskusija popsinis ir nepopsini as bevelyciau pakreipti linkme "originalus ar neoriginalus" kvapas. Cia buvo mineta, kad kas antra kvepejo D&G Light blue, bet as manau, kad ne kas antra, o tiesiog Light Blue turi daug kvapu "klonu", kurie labai nesigilinus yra panasus Moschino I Love Love, Ferragamo Incanto Charms ir dar eile kitu. 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas visoms. Na ir priduskutavot čia? Kada suspėjot? Ar neatrodo, kad diskusija truputį beprasmiška, nes kiekviena vis tiek liksprie savo nuomonės, tik kad pastarieji puslapiai labai jau negatyvūs. Susipyksit dar. Ir dėl ko? Dėl kažkokio pop'so biggrin.gif Negi verta?
Atsakyti
QUOTE(Seeme @ 2008 03 21, 09:31)
Visa sita diskusija popsinis ir nepopsini as bevelyciau pakreipti linkme "originalus ar neoriginalus" kvapas. Cia buvo mineta, kad kas antra kvepejo D&G Light blue, bet as manau, kad ne kas antra, o tiesiog Light Blue turi daug kvapu "klonu", kurie labai nesigilinus yra panasus Moschino I Love Love, Ferragamo Incanto Charms ir dar eile kitu. 4u.gif

o ka jum primena d&g light blue? man tai grynas lingonines kvapas vos ne kaip dantsta pasijauciu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jane deadly: 21 kovo 2008 - 11:10
QUOTE(jane deadly @ 2008 03 21, 11:10)
o ka jum primena d&g light blue? man tai grynas lingonines kvapas vos ne kaip dantsta pasijauciu biggrin.gif

Man tai citrinų daug, tiesiog selėmis burna prisipildo kai pauostau. biggrin.gif

O asociacijos su dantistu man kyla pauosčius Eternity C. Klein, bet žinau kad skleidžiasi neblogai ant kai kurių žmonių odos.
Atsakyti
QUOTE(Hellga @ 2008 03 21, 12:20)
O asociacijos su dantistu man kyla pauosčius Eternity C. Klein, bet žinau kad skleidžiasi neblogai ant kai kurių žmonių odos.

as kaip tik siandien jais kvepiu smile.gif dantisto kabinetu trenkia, bet kazkaip labai vilioja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hellga @ 2008 03 21, 12:20)
Man tai citrinų daug, tiesiog selėmis burna prisipildo kai pauostau.  biggrin.gif

gal tai reiksi kad uzuodziam skirtingai? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(milldute @ 2008 03 21, 02:14)
Dar niekaip nesuprantu cia SM forume  tokiu fraziu: "jaukinuosi ta kvapa, bet manau, kad nepavyks" arba "sita kvapa reikia suprasti ir pridijaukinti"..... Kodel reikia per prievarta jaukintis kvapa, pvz, Hermes arba Goultal, jeigu jis tau nepatinka (bet yra ne popsinis (kita vertus labai juokinga "nepopsinis", kai tuo metu zinoves ji giria, tu jo nori, ir jis tampa popsinis")

Paaiškinsiu apie prisijaukinimą. Niekas nesijaukina per prievartą smile.gif Kvepalų prisijaukinimas vyksta taip: pasikvėpini konkrečiais kvepalais porą dienų iš eilės. Ir jeigu nori kvėpintis ir trečią, reiškia, tai tavo kvapas ir verta juos turėti. Dar praktiškai nebuvo kvepalų, kurie man patiktų besąlygiškai (na, gal Lanvin Arpege), tačiau tokių, kurie išlaiko dviejų dienų testą, atsirado ne vieni ir ne du. Ir dabar šie "prisijaukinti" kvepalai yra mano gyvenimo džiaugsmas.
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2008 03 21, 12:12)
Paaiškinsiu apie prisijaukinimą. Niekas nesijaukina per prievartą smile.gif Kvepalų prisijaukinimas vyksta taip: pasikvėpini konkrečiais kvepalais porą dienų iš eilės. Ir jeigu nori kvėpintis ir trečią, reiškia, tai tavo kvapas ir verta juos turėti. Dar praktiškai nebuvo kvepalų, kurie man patiktų besąlygiškai (na, gal Lanvin Arpege), tačiau tokių, kurie išlaiko dviejų dienų testą, atsirado ne vieni ir ne du. Ir dabar šie "prisijaukinti" kvepalai yra mano gyvenimo džiaugsmas.

Cia velgi kiekvieno zmogaus individualus poziuris i kvepalus...
As uostau ivairius kvepalus, juos vertinu, domiuosi, bet jau as pati kvepiu tik tais kuriuos iskart beptrotiskai audringai isimyliu! Man kvepalai - aistra, meile,audringas netiketas, toks nepaaiskinamas susitikimo su nuostabiu kvapu jausmas... kaip ir meile bei aistra vyrui - galima prisijaukunti, bet cia tikrai nebus tas didysis jausmas! Juk kaip nuostabu uzuosti tau besalygiskai patinkanti kvapa - cia lyg isimyleti! Tada jauciuos pakileta, tokia ori ir geidziama... nes jei as pati saves noriu su tais kvepalais... blush2.gif tai manau pagerina visas gyvenimo stritis... (bent jau man tai tikrai)biggrin.gif
Aisku paskui tas pirminis susizavejimas blesta, tu tiesiog gyveni su tuo kvapu, bwet kai kiekviena karta ji pauostai - zinai, jis tavo! Cia tikra meile!
Na cia vel as nusipaistau i lankas - turbut priesventinis filosofijos priepolis! lotuliukas.gif O gal as vel isimylejau... Eisiu pasiziuret i vyra - gal rei nuvalyt dulkes nuo to buteliuko, kuri kadais taip pat isimylejau! juk jis mano!
Atsakyti