Įkraunama...
Įkraunama...

Nekilnojamo turto pirkimas iš varžytinių

Afigiena , jūsų moralizavimai čia tikrai ne vietoje. Reikėjo geriau laiku įspėti savo pažįstamus, kol dar nebuvo svetimų pinigų iššvaistę.
O čia lankosi sąžiningi ir kantrūs žmonės, kurie tikrai neprisiima įsipareigojimų, jei jų negali įvykdyti. 4u.gif
Be to, jei praskolintas butas yra nuperkamas varžytinėsė, skolininko situacija tik gerėjo, nes iš tų pinigėlių yra dengiama skolos dalis.
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2013 05 20, 09:16)
ačiū Šokolade, kad pasidalinot patirtimi... Ar nenusivylėt pirkdami be apžiūrėjimo?

Aš domėjausi keliais objektais, tai nei vienas antstolis irgi neleido apžiūrėt - vienas objektas visiškai "užplombuotas", sakė, kad galės įeiti tik tas, kas laimės varžytines. Kitu atveju antstolis siūlė tartis dėl apžiūrėjimo su savininku, bet kur čia susitarsi, jei anas ieško savo pirkėjo už dvigubą kainą ir nenori nieko girdėt...

mes apžiūrėjome, patys nuėjome ir skolininkė aprodė 4u.gif aišku turtas kaip iš po karo buvo lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šokoladė @ 2013 05 20, 20:01)
mes apžiūrėjome, patys nuėjome ir skolininkė aprodė 4u.gif aišku turtas kaip iš po karo buvo lotuliukas.gif  lotuliukas.gif


Tai jums labai pasisekė, kad savininkė į viską pažvelgė geranoriškai. Mums įdomaus objekto savininkas iš pradžių anstolei dievagojosi, kad atvesiąs savo pirkėją- kabėjo skelbimas internete, tačiau varžytinės vakar jau prasidėjo, vadinasi neatvedė. Be to, antstolė minėjo, kad jis ketina rašyti skundą dėl neteisingo įvertinimo, atseit nustatyta kaina yra per maža. Tai nežinau, ar jis tą galėjo padaryti prieš prasidedant varžytinėms, ar ir po jų g.gif Stebim kol kas situaciją, bandysim registruotis paskutinę dieną.

Šokolade, norėčiau dar paklausti - kaip viskas vyksta po varžytinių? Kada registruojama nuosavybė - turbūt sumokėjus visą sumą į antstolio sąskaitą?
Ar be registravimo mokesčių reikia dar kažką papildomai mokėti? Po kiek laiko duodami raktai? ar duodama seni nuosavybės dokumentai?
Kadangi pas mus nebaigta statyba, tai mums juk reikės ir visokių statybos leidimų kopijų, projekto ir t.t. O jei savininkas mums jų neduos g.gif ?


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyja lyja lietus: 21 gegužės 2013 - 10:08
Mano patarimas: jei perkate neužbiagtą statybą iš varžytinių, butinai reikalaukite, kad bankroto administratorius perleistu teises į projektą, kitaip norėdami baigti statyti namą ar priduoti jį turėsite iš naujo savo vardu pasidaryti projektą.
Atsakyti
QUOTE(šneider @ 2013 05 27, 18:37)
Mano patarimas: jei perkate neužbiagtą statybą iš varžytinių, butinai reikalaukite, kad bankroto administratorius perleistu teises į projektą, kitaip norėdami baigti statyti namą ar priduoti jį turėsite iš naujo savo vardu pasidaryti projektą.


šneider, ačiū už patarimą, perkant nebaigtą statybą tikrai svarbu numatyti ir šį aspektą.
Mūsų atveju- tos nebaigtos statybos nenusipirkom, nes skolininkas atsivedė savo pirkėją.
Atsakyti
QUOTE(šneider @ 2013 05 27, 18:37)
Mano patarimas: jei perkate neužbiagtą statybą iš varžytinių, butinai reikalaukite, kad bankroto administratorius perleistu teises į projektą, kitaip norėdami baigti statyti namą ar priduoti jį turėsite iš naujo savo vardu pasidaryti projektą.

kai imonei yra iškeltas bankrotas viskas ok, o ka daryti su fiziniu asmeniu? g.gif
Atsakyti
pabandysiu pasidalint savo patirtimi pirkimu evarzytines.lt . siuo metu perku buta varzytinese. varzytines pasibaige, sumokejau pinigus net nemates perkamo buto, bet ka padarysi, visgi pigiau. priedo reikejo sumoket 20lt uz juridinio fakto registravima. per 3 darbo dienas gavau akta is anstolio kad esu varzytines laimejes asmuo ir naujasis savininkas. mano atveju bute jau pora metu niekas negyveno, tad gavai buvusios savininkes duomenis. susisiekt su ja nebuvo problemu, moteris buvo ne kokia asociale, tikrai draugiskai nusiteikus ir kaip ji pati teige suinteresuota kad tas butas butu parduotas. mano sumoketos sumos nepakanka jos isiskolinimams padengt, tai sakesi nori kad greiciau viskas baigtus kad galetu skelbt asmenini bankrota. taigi nieko kraustyt nereikejo, raktai jau pas mane. tai geroji dalis. linksmumai prasidejo patekus i buta ir pabendravus su savininke buvusia. paaiskejo jog kazkur sienoj kiauras vamzdis vandentiekio, bute atjungtos dujos, elektra, vanduo ir kad man teks vel viska pasijungt paciam ir zinoma ne uz dyka.
su anstoliu popieriu nuejus registruot buto prasidejo tolimesni nuotykiai. pasirodo kad butui nenuimtas isiskolinimas, issiunte pas anstoli atgal, is ten dave lapa, sako varyk pas notara, notaras vel sako ko cia atejai, pirma uzsiregistruok su visom skolom. nu ziuriu nesamones gaunas, sakau buvau jau visur, isgene. nu zodziu pradejo krapstyt saknis, paaiskejo kad juridiskai neiformintas faktas kad mano ankstesne buto savininke yra sumokejusi pardavejui is kur pirko buta. vel prasidejo paieskos. gerai kad mano buto ankstesne savininke geranoriskai nusiteikusi, zadejo sekancia savaite atvykt pas mus ir atvezt ka turi visus popierius ir kartu pades per instancijas pereit. priesingu atveju tai tik teismu imanoma sutvarkyt, kadangi imone is kurios visu pradzioj buvo pirkatas butas yra bankrutavusi. kol neturiu nuosavybes popieriu vel negaliu nei duju nei elektros nei vandens pasijungt. gal ir nelabai cia kam idomi ta istorija, bet pabandysiu papasakot kaip seksis man toliau tvarkyt tuos dokumentus ir kokius kelius teks nueit kad zinotu norintys panasiu budu isigyt busta
Atsakyti
galu gale gavau pakvitavimo israsa is paties anstolio. bet teko gerokai pavargt, paskambinet ir elektroniniu laisku parasinet ivairiom institucijom kol galu gale pats anstolis paskambino man ir pakviete i svecius, o ten tai jau toks gerutis buvo, ranka spaude, galvoju tik buciuot nepradek, va prasom priseskit, va prasom jums tai ko jums reikia, gal dar kuom galiu padet, jei ko reikes iskart skambinkit man, mes viska isspresim, geros jums dienos, vel ranka spaude atsisveikinant ir panasiai. nu jau ziauriai buvo gerutis visai kitas bendravimas nei pries tai. matyt berasinedamas visur kazka uzkliuvau, kad ir anstoli pajudino. prisidaviau popierius i registru centra. ten kaip nekeista gavau tik 63lt saskaitele uz registravima (per notara perkant is fizinio asmens butu gavesi apie 700lt) dabar va laukiu popieriu. ir prasides keliones per dujininkus, elektrikus , vandenininkus ir panasiai.

siaip is varzytiniu pirkt labai rizikinga, ir gali atsirast dar labai daug nenumatytu islaidu. is anstolio gausit tik paprasta lapa kur parasyta kad jus esate nusipirkes daigta. jokiu buto bylu, raktu nieko negausit, turesit maldaut buvusiu savininku, o jie ramia sazine gali jus siusti toli toli ir tada teks vel vargt, atlikt matavimus, braizyt ir sudarinet per nauja buto byla ir panasiai. juolab jei dar ten gyvena zmones tai dar patiems ir iskraustyt reikes.
Atsakyti
labai aciu kad parasete, labai pamokati istorija, cia tik is salies atrodo pirkti isvarzytiniu "fignia". Mes irgi sekem tokius variantus, bet kad is visu nuziuretu butu nebuvo galimybes net ne vieno apziureti, o savininkai jau iskart buvo probleminiai. +anststoliai nenorintys bendrauti...todel iskart tokio busto atsisakeme.
Atsakyti
Esu įsigijęs butą e-varžytynėse, ir galiu duoti vieną patarimą svarstantiems apie šį NT pirkimo būdą, būtinai susitikite ir pabendraukite su esamais savinininkais, būtent nuo jų pozicijos labai daug kas priklauso. Yra tikrai labai nemažai savininkų, kurie supranta savo situaciją ir prieš naujuosius pirkėjus nieko neturi prieš, tačiau galima užsirauti ir ant tokio varianto, kad anstolis iškart po varžytynių arba dar joms neprasidėjus bus apskųstas ir liksite kaip trečiasis asmuo (susimokėjęs pinigus) laukti jų teismų pabaigos. Dar ką noriu akcentuoti, tai kad pagal esamus įstatymus varžytynėse įgyjate tik teisę į nuosavybę, todėl jei būtų atvejis, kad tektų prievarta iškeldinėti senus gyventojus, pirmiausiai tektų kreiptis į teismą, kuris suteiktų teisę į turto valdymą (su policijos ar anstolio pagalba), viso to nereikia kai senieji savininkai būna jau patys išsikraustę ir geranoriškai patys įteikia raktus. Jei matote, kad senieji savininkai eina piktuoju - neprasidėkite, nes galite ir pražilti kol baigsis nuotykiai...
Atsakyti
nu jau baigiu susitvarkyt visus popierius ir reikalus. kazkokiu skolu uz praeities skolas manes neprase nei dujos, nei elektros tinklai, nei vanduo, pirmininko namo dar nesu sutikes, bet tikiu kad jis irgi neprasys kad mokeciau kazkieno skolas.
dujas jau pajunge, pajunge sekancia darbo diena po sutarties pasirasymo. kainavo 168LT
Elektra kiek uztruko, per 4 darbo dienas tik sugebejom sudaryt sutarti su lesto, nes ten paletintoja ijunge visi dirba, dabar laukiu kol atvyks ir pajungs elektra. tai vel iki 5 darbo dienu uztrukt gali ir zinoma kazkiek kainuos.
Vanduo nebuvo pas mane atjungtas, bet sutarti nauja vistiek reikes pasidaryt, to negalejau padaryt kol neturejau elektros sutarties, nes ten kazkaip po tuom paciu vartotoju nr pakist turi.
nu zodziu, po truputi pradejo judet reikalai, gali buti kad bandysim savaitgali jau kurt dujini peciu ir pradet po truputi remontus. siaip pastebejimas kad mokejimai uz buto iteisinima perkant is varzytiniu mazesni nei perkant is zmogaus. registru centras is manes paeme 63 lt (cia dveji dokai, buto, ir kazkokia dalis kiemo man priklauso) ir notarei atidaviau 77lt uz hipotekos isregistravima.
Atsakyti
Mes mąstėm apie tokį būdą įsigyti butą, bet užteko nueiti apžiūrėt vieno buto ir atšoko fantazija. Kai buto savininkai net realiai situacijos nesuvokia tik visus kaltina aplink, specialiai bardaką padaro, absoliučią šniaukštalynę, nors ten tikrai ne landynė buvus, istorijas pasakoja, kad per metus jie atsiims viską, tai kas gali norėt lįst į tokią peklą? iš pradžių viliojo kaina, bet dabar ieškom tik iš pardavimuose esančių variantų.
Atsakyti