QUOTE(Srove @ 2008 03 20, 20:10)
Geras nikas
O pas mus šiandien pietums buvo
pica
Pagrindas:
200 ml pieno
2. a.š. cukraus
1 a.š. sausų mielių
50 g sviesto
1 a.š. druskos
apie 2 stiklinės miltų (apie 400 ml) miltų
Pieną sumaišytą su cukrumi pašildau iki +37 C (nedaugiau +40 C), beriu mieles, išmaišau, palieku pastovėti apie 15 min, kad mielės pradėtų "burbuliuoti", suberiu puse miltų, išmaišau, įpilu ištirpšintą ir atvėsintą sviestą, įberiu druską, išmaišau, beriu miltus ir minkau tešlą.
Užminkytą tešlą apie valandą kildinti truputi pašildytoje orkaitėje (nekarštoje!). (Kadangi šiandien skubėjau tai kildinau gal tik pusvalandį, bet užteko
)
Tešlą padalinau į 4 dalis, iš kiekvieno gabaliuko iškočiojau kuo apvalesnį blyną, dėjau į kepimo popieriumi išklotą skardą, tešlos šonus truputi užlenkiau tokiu pat principu kaip kibinus užlenkiant (nu nežinau ar aiškiai čia paaiškinau
)
Pagrindą patepiau kečupu, dėjau daug fermentinio sūrio, tada daug smulkiai pjaustyto k.r. kiaulienos kumpio, konservuotų ananasų, ir ant viršaus dar sūrio
Dar vieną pabandymui padariau
varškės picą Buvo desertui
Skani ir šalta
Tai jos pagrindą ištepiau aviečių uogiene, tada sudėjau 3 smulkiai pjaustytus persikus (persikų gabaliukus apibarsčiau cinamonu su cukrumi) ir ant viršaus užtepiau vieną (100g) varškės sūrelį.
Paruoštas kepimui picas kišau į orkaitę, pakildinau kokias 10 min apie 50 C temperaturoj ir po to kepiau apie 20 min 200 C temp. orkaitėj.