[quote=mamkaa,2008 04 03, 02:35]
Gerai butu kad prisiziurejus tokiu skaniu foto soti buciau, bet ne...... reikia kaip besotrei prisisveisti. Siandien gaminau cepelinus, tai sedziu prie kompo ir jau trecia kapoju, neturiu saiko
Mamkaa,o cia pas tave vyrtu ar zaliu bulviu cepelinai,jeigu vyrtu bulviu,imesk receptuka
QUOTE(Deep Blue @ 2008 04 04, 10:41)
Palendrica- šaltai rūkyta kiaulienos nugarinė
QUOTE(Owly @ 2008 04 04, 17:24)
Čia man panašu, kad bus iškraipytas lenkų k. žodis "polendwica" Kaip jau kažkas sakė, tai šalto rūkymo mėsa
Dekui
QUOTE(londonas @ 2008 04 04, 17:53)
O tai tas pirktines zarnas dar ir skusti reikia? o as galvojau,kad jos jau paruostos naudojimui. tai jauciu,kad atkrenta mano desreliu darymas , nes turiu daug farso tai galvojau naminiu desreliu pasidarysiu seima pradziuginsiu, bet as tu zarnu tikri nenoreciau skusti, fui turetu buti. matai kokia as ziopla , juk vedarus kepiau tai su anytos paruostom zarnom,tai neoagalvojau apie ju paruosimo sudetinguma bet vistiek ACIU ateiciai zinosiu
Skusti reikia kaip kaiule pasipjauni o parduotuvese jau buna paruostos, gali drasiai desras kimsti o vedarams tu visai nieks neskuta, jos gal net nesiskuta
Zarnos tiek plonos tiek storos skutasi pries idejima i saldytuva ar saldymo kamera. Tad nusipirktos jau buna nuskustos
QUOTE(fainamama @ 2008 04 04, 08:39)
Aga, yra, bet jie ganetinai saldus, na bet as verdant actuko dar ipilu nedaug, morkyte smulkiai itarkuoju, druskytes ir visai skanu.
va sito daikto LIdl niekad nemaciau.. prasau pasakyki mazdaug kurioj vietoj jie buna tie kopustai rauginti.. as is LT arduotuves dazniausiai perku.. bet dabar retai benuvaziuoju..
O agurkeliai tai karnisonai vadinasi ar kaip ten tie mazuciai. as juos vienus grauziu pastoviai.. kaip man skanu..
QUOTE(Auksesmama @ 2008 04 04, 09:02)
o man lidlines bulves nepatinka,nors sakot cepelinam jos gerai reiks gal pabandyti nes as is lidles bulves,kai perku,tai jos iskarto susileidzia,nebaigus virti visad cepelinams pirkdavau raudonas,tai jos man
bandziau is Lidl'o baltu ir raudonu bulviu.. ir ne karto neissileido..
QUOTE(Ingule20 @ 2008 04 04, 19:35)
O receptas? Virtos bulves, ar tarkiai? Krakmolo kiekis ir pan
Man, kaip bulviu fanei, atrodo liuks, uzsinorejau
Man, kaip bulviu fanei, atrodo liuks, uzsinorejau
bulves virtos su lupyna,poto sumalti ir deti krkmolo, bet krakmolo dedu nemazai galima idarui farso kaip cepelinus
Lengvute vakariene (kai beveik nieko nera shaldytuve ): bulviu koshyte, grybai (shiuo atveju portobello apkepti su cesnaku ir shaukshtu grietines, zinoma su grybiu prieskoniais ir juodais pipiriukais), zirneliai su majonezu..
O cia - mesytes myletojoms: Gabalelis mesos, sultingas ir storulis..Nemarinuotas, bet pakeptas ant lauzo, tik baigiant kepti uzberem truputeli druskos ir juoduju pipiru..Tada mesyte buna labai sultinga ir minkshta..Valgem su shvieziom darzovem , marinuotais grybukais ir marinuotais cesnakais..Niam.
O cia - mesytes myletojoms: Gabalelis mesos, sultingas ir storulis..Nemarinuotas, bet pakeptas ant lauzo, tik baigiant kepti uzberem truputeli druskos ir juoduju pipiru..Tada mesyte buna labai sultinga ir minkshta..Valgem su shvieziom darzovem , marinuotais grybukais ir marinuotais cesnakais..Niam.
QUOTE(Neryte @ 2008 04 04, 11:52)
Ir as prisijungiu,prasom receptuko,nors ir zinoma,bet visgi kiekviena seimininke daro vis kitaip
Receptas paprasta. Nuskustas bulves sutarkuoju, idedu i tarkius pora tableciu vit C ir ismaoisua, tada viska nusunkiu, i nusunkta mase sudedu krakmola kuris yra nupylus skistima nuo sunktu bulviu, jo buna ivairiai ir daug ir mazai, bet tiek kiek buna as sudedu papildomai nedadedu. Tada sudedu 2-3 virtas trintas bulves na ir dar druskytes ir vsio. Mesyte susimalu , idedu prieskoniu ir padarius kukuliukus pakepinu truputeli ir tada jau darau cepelinus. Ir verdu vandenyje su trupucio krakmolo. O verdu 20 minuciu nuo uzvirimo. sati ir viskas.
Papildyta:
QUOTE(gytenis @ 2008 04 04, 19:49)
Mamkaa,o cia pas tave vyrtu ar zaliu bulviu cepelinai,jeigu vyrtu bulviu,imesk receptuka
Cia zaliu tarkuotu bulviu cepelinai. Bet as darau ir virtu bulviu cepelinus, man skanus ir tie ir tie. Verdu bulve ssu lupyna, tada jas nulupu sumalu, i maltas bulves imussu kiausa ir idedu krakmola (ant 2 kg. virtu bulviu bulviu dedu 200g krakmolo) ir viska gerai ismaisau, formuoju is tos mases cepelinus, i vidu dedu virta mesyte, ir verdu vandenyje su karkmolu. Seniai jau daraiu reiketu kada pasidaryti.
Papildyta:
[/quote]
niu jau kiap skaniai atrodo, jau kai nuvarysim su seimyna i soda butinai kepsim tokius kepsniukus ant lauzo
QUOTE(judiene @ 2008 04 04, 23:38)
bulves virtos su lupyna,poto sumalti ir deti krkmolo, bet krakmolo dedu nemazai galima idarui farso kaip cepelinus
aba ant viršaus spirgučių ir mmmm : vis aš su savo spirgais, nu bet man tai mmm
QUOTE(tasha @ 2008 04 04, 19:02)
O kur tu UK zarnu gavai as tai uzsisakineju pas mesininka privacioj parduotuvyteje, tai jis man tik plonu kiaules zarneliu parduoda, vedarines sake uzdraustos As tai zarneles issiplaunu issiverciu i kita puse dar karta isiplaunu. Tada pasiruosiu farsa, dedu tik maltu juodu pipiriuku, druskytes ir sutrinto cesnako. Ir su mesmale susikemsu. Neskutu zarneliu
UK Lietuviskose parduotuvese uzsaldytos parsiduoda
Papildyta:
QUOTE(6663 @ 2008 04 05, 04:29)
Lengvute vakariene (kai beveik nieko nera shaldytuve ): bulviu koshyte, grybai (shiuo atveju portobello apkepti su cesnaku ir shaukshtu grietines, zinoma su grybiu prieskoniais ir juodais pipiriukais), zirneliai su majonezu..
O cia - mesytes myletojoms: Gabalelis mesos, sultingas ir storulis..Nemarinuotas, bet pakeptas ant lauzo, tik baigiant kepti uzberem truputeli druskos ir juoduju pipiru..Tada mesyte buna labai sultinga ir minkshta..Valgem su shvieziom darzovem , marinuotais grybukais ir marinuotais cesnakais..Niam.
O cia - mesytes myletojoms: Gabalelis mesos, sultingas ir storulis..Nemarinuotas, bet pakeptas ant lauzo, tik baigiant kepti uzberem truputeli druskos ir juoduju pipiru..Tada mesyte buna labai sultinga ir minkshta..Valgem su shvieziom darzovem , marinuotais grybukais ir marinuotais cesnakais..Niam.
SKANUMELIS
QUOTE(Supo @ 2008 04 04, 20:27)
va sito daikto LIdl niekad nemaciau.. prasau pasakyki mazdaug kurioj vietoj jie buna tie kopustai rauginti.. as is LT arduotuves dazniausiai perku.. bet dabar retai benuvaziuoju..
O agurkeliai tai karnisonai vadinasi ar kaip ten tie mazuciai. as juos vienus grauziu pastoviai.. kaip man skanu..
bandziau is Lidl'o baltu ir raudonu bulviu.. ir ne karto neissileido..
O agurkeliai tai karnisonai vadinasi ar kaip ten tie mazuciai. as juos vienus grauziu pastoviai.. kaip man skanu..
bandziau is Lidl'o baltu ir raudonu bulviu.. ir ne karto neissileido..
na jie yra ne zali rauginti kopustukai, jie jau yra patusinti, tokiame popieriniame pakelyje, stovi visada kartu, kur ir kopustai su burokeliais stovi tokiuose pat popieriniuose pakeliuose, ju kaina yra apie 3-4kronas.Lygtais buna ten toje prekiu eileje, kur ir visi marinuoti agurkai, zirneliai ir t.t.
QUOTE(londonas @ 2008 04 05, 12:54)
Pas mus yra tik viena lietuviu parduotuve ir tikrai nera zarnu, kelis kartu klausiau.
O cia mano vakar virtas liezuvis su zirneliais ir majonezu