Dėl dešreliųNiekad neteko daryti, bet pasvarstyti kaip galima jas pasigaminti, juk galikma
Šiaip, žarnų naudoti nelabai norisi
(todėl ir vėdarų nevalgau, ir stengiuos nuo dešrelių, nors retai, bet, valgomų (kai apsilankau kaime), nuimti tą odelę. Žinoma, čia prikauso nuo skonio ar nuo ko kito, bet man kažko visai jų nesinori valgyti... Taip pat galima sakyti, kad čia panašiai kaip dalis nemėgsta kažkodėl razinų, o kiti mėgsta...
Tad, grįžtu prie dešrelių gamybos. taigi, teko kažkada trintuvu sumalti virtą mėsytę ir taip ją panaudoti kepsniukams ( Išėjo labai skanūs
labai labai minkštutė mėsytė, tiesiog tipstanti burnoje
). Taigi, kodėl to nepabandžius ir darant dešreles? taigi, apvirtą mėsytę sumalti trintuvu. Gal ir mėsmale, bet reikėtų per kelis kartus. Greičiau ir, manau, geriau išeitų trintuvu. Tada tą sumaltą vientisą masę sumaišyti su įvairiausiais prieskoniais pagal skonį, druskyte. Pagardinus mėsą reikėtų ją sukišti kaip nors į žarneles, kas jas mėgsta, ir dėti į puodą virti. O kadangi aš nelabaio norėčiau naudoti žarnų, tai gal būtų galima panaudoti tokią parduodamą "rankovę" ar "maišelį" ne kepimui, bet virimui? Šie dalykai būna prie kep. popierių, folijų parduotuvėse. Žinoma, visą naudoti gal nebūtų reikalinga, bet į dalį atkipto celofaną suvynioti ir aprišti. Arba tokias suvyniotas dešreles galima iškepti orkaitėj.
Sakau, kad taip dešrelių neteko gaminti, bet čia tik pasvarstymai, dėl galimos gamybos...