Kazkas klause apie bulviu ir farso torta, tai farsa dedu zalia, jau buvau minejusio anksciau.
O siandien pas mus pietums kepti vistienos kumpeliai. Jau viena susveiciau.
O receptukas poaprasta, marinuoju kumpelius kaip saslyka ( daug majonezo svogunu kmynu ir saslyko prieskoniu) ir po to kartu su bulvem kepu orkaiteje apie gera valanda.
QUOTE(mamkaa @ 2008 04 01, 08:33)
Kazkas klause apie bulviu ir farso torta, tai farsa dedu zalia, jau buvau minejusio anksciau.
Mmmm,kaip uzsimaniau dabar vistos
As irgi galvoju,kad maista reikia valgyti skanu ir su saiku,ir pilvui ir sielai malonu
mamkaa o keptuvei išeitu toks receptukas?
QUOTE(**violeta** @ 2008 03 31, 19:32)
aš vis pasižiūriu jusu receptukus skaniaia gaminat
tai ir aš pasidalinsiu
prieš pora dienu dariau makaronus
vakar troškinau triušiuka
tai ir aš pasidalinsiu
nerealus vaizdai, apetitas akimirksniu sukilo,gal galima butu receptuka?
QUOTE(**violeta** @ 2008 03 31, 18:32)
aš vis pasižiūriu jusu receptukus skaniaia gaminat
tai ir aš pasidalinsiu
tai ir aš pasidalinsiu
QUOTE(**violeta** @ 2008 03 31, 21:26)
oi
makaronai:
1 šaukštas sviesto ištirpinti keptuvėje, sudėti faršą ir susmulkinti su šakute, pakepinus įdėti grietinės ir prieskoniu, viska išmaišyti ir truputi patroškinti.
stous makaronus išvirti pasudytame vandenyje, su šaukštu aliejaus virti trumpai. tada skarda ištepti aliejumi ar sviestu, prikimšti makaronus faršo, sudėti į skarda. ant viršaus užbarstiti sūrio ir pakepti orkaitėje kol ištirpsa sūris apie 5-10 min.
o triušiukas:
triušiuka, bulves, svoguna supjausčius plunksnelėmis, sumaišyti su prieskoniais, majonezu, sudėti į troškintuva ir kepti orkaitėje, (pas mane sugedo orakitėtai tai viriau ant ugnies)
makaronai:
1 šaukštas sviesto ištirpinti keptuvėje, sudėti faršą ir susmulkinti su šakute, pakepinus įdėti grietinės ir prieskoniu, viska išmaišyti ir truputi patroškinti.
stous makaronus išvirti pasudytame vandenyje, su šaukštu aliejaus virti trumpai. tada skarda ištepti aliejumi ar sviestu, prikimšti makaronus faršo, sudėti į skarda. ant viršaus užbarstiti sūrio ir pakepti orkaitėje kol ištirpsa sūris apie 5-10 min.
o triušiukas:
triušiuka, bulves, svoguna supjausčius plunksnelėmis, sumaišyti su prieskoniais, majonezu, sudėti į troškintuva ir kepti orkaitėje, (pas mane sugedo orakitėtai tai viriau ant ugnies)
štai ir foto ir receptukai
Mano siandien peitus: astrus vistienos verinukai su sparagu daigais ir marinuotais agurkiukais
Susipjaustai vistos krutinele kubeliais,tada padruskini, ciuct ciut cukraus, tada reiks maltu juodu pipiriuku, cili pipiriuku, petrazoles irgi dziovintos smulkintos, trupucio smulkinto cesnako(vienos nedideles skilteles), maltos dziovintos paprikos, saukstuko bulviu krakmolo ir valgomo sauksto pomidoru padazo, viska sumaisyti ir palaikyti koki 20-30 min. Susiverti ant mediniu grilio lezdeliu ir kepti orkaiteje 200 laipsniu tem. apie 20 min. Pakepus gal 15 min. apverciau.
Sparagu daigus apipilti alyvu aliejum, padruskinti, papipirinti, truputi cesnako, palaikyti tiek pat, kiek ir vistiena. As kepiau grilyje, tokiam, kur uzsidaro apie 10 min.
Ir viskas, agurka isstiklainio issitrauki ir susipjaustai. Skanaus:valgis
Susipjaustai vistos krutinele kubeliais,tada padruskini, ciuct ciut cukraus, tada reiks maltu juodu pipiriuku, cili pipiriuku, petrazoles irgi dziovintos smulkintos, trupucio smulkinto cesnako(vienos nedideles skilteles), maltos dziovintos paprikos, saukstuko bulviu krakmolo ir valgomo sauksto pomidoru padazo, viska sumaisyti ir palaikyti koki 20-30 min. Susiverti ant mediniu grilio lezdeliu ir kepti orkaiteje 200 laipsniu tem. apie 20 min. Pakepus gal 15 min. apverciau.
Sparagu daigus apipilti alyvu aliejum, padruskinti, papipirinti, truputi cesnako, palaikyti tiek pat, kiek ir vistiena. As kepiau grilyje, tokiam, kur uzsidaro apie 10 min.
QUOTE(tasha @ 2008 04 01, 19:19)
Mano siandien peitus: astrus vistienos verinukai su sparagu daigais ir marinuotais agurkiukais
niam niam-kaip apetitnai atrodo beje, o tu lazdeliu verimui galima kur nors Lt rasti, idomu??
QUOTE(Ingule20 @ 2008 04 01, 19:38)
niam niam-kaip apetitnai atrodo beje, o tu lazdeliu verimui galima kur nors Lt rasti, idomu??
Jei neklystu , man atrodo, kazkada esu maciusi Maximoj Pasiziurek dideliuose prekybos centruose manau turetu buti. Pas mus visur prie visokiu foliju, aisto maiseliu, tu pagaliuku buna
QUOTE(Ingule20 @ 2008 04 01, 20:38)
tikrai yra , ben jau didžiuose prekybos centruose tai 100 procentų , kai darau tai išmirkau vandenyje tuos pagaliukus, kad nesudegtų
QUOTE(Ingule20 @ 2008 04 01, 19:38)
aš kažkada pirkau parduotuvėje "švaros prekės"
QUOTE(Lera @ 2008 04 01, 12:35)
mamkaa o keptuvei išeitu toks receptukas?
manau kad galima ir keptuveje, as kazkada esu kepusi vistienos slauneles keptuveje ant silpnos ugnies labai puikiai iskepa, o bulves tik reiketu smulkiau supjaustyti na i koias 4-5 dalis bulve ir tada kartu kepti keptuveje su vistiena tikrai iskeptu.
Papildyta:
si ryta pusryciams pas mus buvo karsti sumustiniai
receptukas paprastas salto rukymo palendrica, suris, marinuotas agurkas, saukstas majonezo saukstas tomato, viska ismaisom ir tepam ant batono, as kepu mikrobangej, nes vyrui taip skaniua, o jei darau tik sau tai kepu orkaiteje, tada jie buna ytraskus ir labai skanus.
Pietums darysiu gildijos kepsnius. Kai pagaminsiu ikelsiu foto.
QUOTE(mamkaa @ 2008 04 02, 08:41)
receptukas paprastas salto rukymo palendrica, suris, marinuotas agurkas, saukstas majonezo saukstas tomato, viska ismaisom ir tepam ant batono, as kepu mikrobangej, nes vyrui taip skaniua, o jei darau tik sau tai kepu orkaiteje, tada jie buna ytraskus ir labai skanus.
o jus kiausinio nededat?