mamkaa, pirmame sios temos puslapyje radau jusu blynu receptuka, norejau paklausti kaip iskepti plona blyna, man kazkaip stori gaunasi, gal nezinau kokiu gudrybiu
QUOTE(grange @ 2008 03 26, 23:53)
neprisigeria tų riebalų, nes atrodo tai labai riebiai
neprisigeria cia tik svietas (as jo daug nedejau) isirpes i pavirsiu iskyla, kai imi suktinukus is puodo tas padaziukas susimaiso
Parasysiu savo receptuka kaip gaminau upetaki
As nusiperku upetaki ir supjauscius kepsniais uzsaldau saldiklyje. Is galvos ir uodegos, be abejo, gaunasi fantastiska zuviene Taigi:
supjausciau pora dideliu svogunu pusziedziais, pora morku nemazu taip pat ir paemiau 6 upetakio gabaliukus kepsniams. Viska sumarinavau ivairiais prieskoniais, uzdengiau ir para laiko palikau saldutuve. Paskui i patepta aliejum skarda sudejau morkas, 4 nuluptas ir nestorais griezineliais supjaustytas bulves( jas truputi pabarsciau prieskoniais), ant ju sudejau svogunus ir ant pacio virsaus zuvi. Uzpyliau ant virsaus apie 100mll tokio padazo: siek tiek virinto vandens, pora saukstu grietines, ivairiu prieskoniu, ismaisiau ir uzpyliau. Tada skarda uzdengiau folija ir kepiau apie 45 min. Paskui nuemiau folija ir pakepiau dar apie 15 min, kad issigaruotu vanduo ir apskrustu zuvis. o pries pat pabaiga dar pabarsciau tarkuotu suriu. Buvo fantastiskai skanu deja.... nufotkinti nespejau....buvo labai greitai sunaikinta
As nusiperku upetaki ir supjauscius kepsniais uzsaldau saldiklyje. Is galvos ir uodegos, be abejo, gaunasi fantastiska zuviene Taigi:
supjausciau pora dideliu svogunu pusziedziais, pora morku nemazu taip pat ir paemiau 6 upetakio gabaliukus kepsniams. Viska sumarinavau ivairiais prieskoniais, uzdengiau ir para laiko palikau saldutuve. Paskui i patepta aliejum skarda sudejau morkas, 4 nuluptas ir nestorais griezineliais supjaustytas bulves( jas truputi pabarsciau prieskoniais), ant ju sudejau svogunus ir ant pacio virsaus zuvi. Uzpyliau ant virsaus apie 100mll tokio padazo: siek tiek virinto vandens, pora saukstu grietines, ivairiu prieskoniu, ismaisiau ir uzpyliau. Tada skarda uzdengiau folija ir kepiau apie 45 min. Paskui nuemiau folija ir pakepiau dar apie 15 min, kad issigaruotu vanduo ir apskrustu zuvis. o pries pat pabaiga dar pabarsciau tarkuotu suriu. Buvo fantastiskai skanu deja.... nufotkinti nespejau....buvo labai greitai sunaikinta
Vistienos suktinukai..kazkada buvau idejus recepta
Vistienos krutinele ismusam, paprieskuoniuojam. Ant jos tepam tepama sureli su zolelem (philadelphia naudoju), dedam smulkiai pjaustytas petrazoles ir kumpio:
susukame ir pakepiname ant sviesto su svogunais:
Uzpilam sultiniu ir troskinam apie 50min. I pabaiga dejau kelis saukstus tepamo surelio del skonio. Padaza sutirstinam ir valgom
Vistienos krutinele ismusam, paprieskuoniuojam. Ant jos tepam tepama sureli su zolelem (philadelphia naudoju), dedam smulkiai pjaustytas petrazoles ir kumpio:
susukame ir pakepiname ant sviesto su svogunais:
Uzpilam sultiniu ir troskinam apie 50min. I pabaiga dejau kelis saukstus tepamo surelio del skonio. Padaza sutirstinam ir valgom
QUOTE(justina_r @ 2008 03 26, 21:42)
saindienine musu vakariene - mesos suktinukai
QUOTE(aguonele @ 2008 03 27, 13:06)
Vistienos suktinukai..kazkada buvau idejus recepta
na cia tie jusu suktinukai visai neblogi
reiks kada pamegint
vat kelmas ir mane sudomino
QUOTE(kriro @ 2008 03 27, 10:00)
as darau irgi panasiai,.. tik perku ne metra sonkauliu renkuosi, kad butu ne tik ilgi, bet ir aukstesni tie sonkauliukai, tada graziai atrodo. Pirmiausia sonkauliukus itrinu druskos, pipiru ir cesnako misiniu ir palieku pastoveti, kol paruosiu farsa. Is patirties sakau, kad skaniausia bent jau mums tai maisyta kiauliena su jautiena. Morku nebededu, nes ne visada jos buna minkstos. Farsa paruosiu kaip kotletams. Tada is sonkauliuku suku kelma, ji apjuosiu spagatu kelis kartus, kad jis butu tvirtenis. I vidu dedu paruosta farsa. Prikisu daug. Kartais dar virsu kelmu truputi ipjaunu ties kiekvienu sonkauliuku, jis buna "issisketes" ir kai padedi ant stalo, tada lengviau supjaustyti. Kepa kelmas mazdaug apie 1. 5 val. Tiesa, virsu uzdengiu folija, nes kitaip sudega farsas, o kai lieka kepti pusvalandis, folija nuimu. Dar kartaisvietoj farso i kelmo vidu dedu bulviu koses irgi labai skanu, tik kelmas kepa tusciaviduris, o jam iskepus pridedi bulviu koses, tada kai atpjauni iskrto ir garnyras yra:) tik tokiu atveju reikia valgyti kol silta:)
O sakykit kaip klepi jug farsas susitraukia, ar nekieka tarpu? As kaskur girdejus jog tokiems kepiniams reikia ypatingai gerai ir ilgai minkyti farsa kol jis pasidaro lipnus, ar tai tiesa?
Noreciau isbandyti tik kasko baisoka, kad man gali nesigauti
QUOTE(mamkaa @ 2008 03 26, 14:17)
MESOS IR BULVIU TORTAS
Kaip skanuuu atrodo
O faršą pakepintą ar žalią dedi?
QUOTE(aguonele @ 2008 03 27, 13:06)
Vistienos suktinukai..kazkada buvau idejus recepta
kaip suprantu toskini keptuveje uzdengus? ar pasauni i orkaite?
QUOTE(burbulioke @ 2008 03 27, 17:23)
O sakykit kaip klepi jug farsas susitraukia, ar nekieka tarpu? As kaskur girdejus jog tokiems kepiniams reikia ypatingai gerai ir ilgai minkyti farsa kol jis pasidaro lipnus, ar tai tiesa?
Noreciau isbandyti tik kasko baisoka, kad man gali nesigauti
Noreciau isbandyti tik kasko baisoka, kad man gali nesigauti
man tai visda gaunasi viskas ok. Kadangi i frsa dedu kiausini, tai jis suklijuoja ir nelieka jokiu tarpeliu, o del susitraukimo, jau minejau, kad reikia gerai prikimsti: tiesa, as dar idedu ir 2-3 riekeles ismirkyto batono. buna minksciau,o kad reikia tiek ilgai minkyti, tai pirma kart girdziu. pabandyk, tikrai verta, ypac jeigu kokia nors ypatinga proga yra. Visai nesunku, o stala labai papuosia, tik kai pirma kart padariua, tai visi galvojo kad jis nevalgomass reikejo gabaleli atpjauti, kad valgyt pradetu
QUOTE(kriro @ 2008 03 27, 15:59)
man tai visda gaunasi viskas ok. Kadangi i frsa dedu kiausini, tai jis suklijuoja ir nelieka jokiu tarpeliu, o del susitraukimo, jau minejau, kad reikia gerai prikimsti: tiesa, as dar idedu ir 2-3 riekeles ismirkyto batono. buna minksciau,o kad reikia tiek ilgai minkyti, tai pirma kart girdziu. pabandyk, tikrai verta, ypac jeigu kokia nors ypatinga proga yra. Visai nesunku, o stala labai papuosia, tik kai pirma kart padariua, tai visi galvojo kad jis nevalgomass reikejo gabaleli atpjauti, kad valgyt pradetu
kelmu nevalgomu pridejai ant stalo
o siaip dar i farsa galima idet majonezo ar grietines, jis irgi minkstina ir skonis geras
QUOTE(aguonele @ 2008 03 27, 14:06)
vistienos suktinukai atrodo isbandysiu ir as sita recepta