QUOTE(Elena @ 2008 03 27, 10:42)
Labai paprasta.Reikia šonkauliukų kokį metrą Na tokios juostos...Užmarinuojam su prieskoniais, česnakais, lauro lapais.Tada darom įdarą iš faršo.Faršą galima pasirinkti pagal skonį; jautienos, vištienos, kalakutienos....Aš maišiau
jautieną su kiaulieną.Faršui reikia prieskonių, pakepintų morkų su svogūnais, apkepintų grybų, kiaušinio, aš dar pyliau grietinėlės...Padarom tokį kaip šulinį iš šonkauliukų, į vidų dedame faršą.Surišam kad neišbyrėtų su siūlų.Kepam orkaitėje įsuktą į folgą.Kepiau kažkur 1 val 30 min, po to nuėmiau folgą kad apskrustu Papuošiam.
as darau irgi panasiai,.. tik perku ne metra sonkauliu
renkuosi, kad butu ne tik ilgi, bet ir aukstesni tie sonkauliukai, tada graziai atrodo. Pirmiausia sonkauliukus itrinu druskos, pipiru ir cesnako misiniu ir palieku pastoveti, kol paruosiu farsa. Is patirties sakau, kad skaniausia bent jau mums tai maisyta kiauliena su jautiena. Morku nebededu, nes ne visada jos buna minkstos. Farsa paruosiu kaip kotletams. Tada is sonkauliuku suku kelma, ji apjuosiu spagatu kelis kartus, kad jis butu tvirtenis. I vidu dedu paruosta farsa. Prikisu daug. Kartais dar virsu kelmu truputi ipjaunu ties kiekvienu sonkauliuku, jis buna "issisketes" ir kai padedi ant stalo, tada lengviau supjaustyti. Kepa kelmas mazdaug apie 1. 5 val. Tiesa, virsu uzdengiu folija, nes kitaip sudega farsas, o kai lieka kepti pusvalandis, folija nuimu. Dar kartaisvietoj farso i kelmo vidu dedu bulviu koses irgi labai skanu, tik kelmas kepa tusciaviduris, o jam iskepus pridedi bulviu koses, tada kai atpjauni iskrto ir garnyras yra:) tik tokiu atveju reikia valgyti kol silta:)