mano velyku lydeka, skanumelis
O i sitas legendines baronkeles mesyte zalia dedate ar jau rukyta,ar virta?Labai jau apetitnai atrodo noreciau pabandyti pasigaminti.
QUOTE(irmaMO @ 2008 03 28, 20:40)
O i sitas legendines baronkeles mesyte zalia dedate ar jau rukyta,ar virta?Labai jau apetitnai atrodo noreciau pabandyti pasigaminti.
Mėsytė dedasi žalia , juk jos labai nedaug telpa ir ji greit iškepa .
QUOTE(rusaite @ 2008 03 28, 18:21)
mano velyku lydeka, skanumelis
vaje koks grozis,kaip uzsimaniau lydekos,pas mus nera jau ir pamirsus buvau kas cia per daiktas?
QUOTE(burbulioke @ 2008 03 27, 15:03)
Is kur tu witaminu bus jei darzowes, waisiai su hemija auginami Nusiperki pomidora, agurka... walgai ir jokio skonio nera tik kad matai ka walgai.
Na Lietuwoj tai dar yra ir naturaliai uzaugintu O uzsieni jokio kwapo jokio skonio
Na Lietuwoj tai dar yra ir naturaliai uzaugintu O uzsieni jokio kwapo jokio skonio
Visa chemija, nitratai ir pan. yra blogai, bet vitaminai ir mineralines medziagos del to nedingsta.
Na del iceberg salotu nezinau ko yra, ko ne, bet paprikoj tai vitamino C tikrai yra - nemanau, kad tai valgymo neverta darzove.
O jei labiau i tema, gal kuri gaminat tokia uzkandele: ant paskrudintos bandeles uzdeta kubeliais pjaustyto pomidoriuko ir stambiai tarkuoto surio? Nepamenu kurioj kavinej teko valgyt, bet labai patiko. tik va idomu koks suris labiausiai tikru ir kokiu prieskoniu barsto (baziliko tikrai). Bandziau daryti su keliu rusiu olandisku suriu, bet ne tas.
Na jei paprikoj vitaminu neranda,tai agurkuose juo labiau tada nera.Juk agurka beveik 100% vanduo sudaro
[quote=rusaite,2008 03 28, 21:21]
mano velyku lydeka, skanumelis
Tikrai skaniai atrodo. Dabar su malonumu gabalėlį sukapočiau.
mano velyku lydeka, skanumelis
Tikrai skaniai atrodo. Dabar su malonumu gabalėlį sukapočiau.
QUOTE(rusaite @ 2008 03 28, 21:21)
mano velyku lydeka, skanumelis
brangokai iseina daryt, bet skonis atperka viska jei kam bus idomu, galesiu recepta pametet
QUOTE(rusaite @ 2008 03 29, 14:19)
brangokai iseina daryt, bet skonis atperka viska jei kam bus idomu, galesiu recepta pametet
Pametėk, buk gerutė. Įsivaizduoju daug darbo.
busima_mama tokia uzkandele gaminama su mozorelos suriu
QUOTE(rusaite @ 2008 03 29, 14:19)
brangokai iseina daryt, bet skonis atperka viska jei kam bus idomu, galesiu recepta pametet
svarbiausia ir privalomiausia, tureti visa lydeka, su galva( taip sakant, ciela). isskrosti tiesiai no galvos iki galutines skylutes , jokiu budu nepjauti skersai, prie ziaunu, kaip mes valome paprastas zuvis! jeigu lydeka isdarineta sveria apie kilograma, tai tada reikes:
0.2 svieziu lasinuku; 1-no zalio kiausinio, 1-no virto; 1-no pakepinto svoguno su 3-mis skiltelemis cesnako; 0.2 riebios grietineles, kad ismirkyti 5-ias riekeles batono; 50gramu lazd. riesutu( paskrudinti ir nuimti tamsia luobele), juos sugrusti kocelu; 1 pakelis prieskoniu zuviai su citrinpipiriais; vitra kiausini supjaustyti ir sudeti galiausiai i farsa.
sudetingiausia nulupti lydekai oda. pirmiausia reikia perlauzti stuburo kaula prie galvos, o po to uzkisant pirstus po oda, ja po truputi atskirdineti nuo mesos, kai nusilupam oda( aisku zuvis turi buti ir be zvynu ), nuimam mesa nuo kaulo ir permalam, maziausiai du kartus su visais priedais, tik be virto kiausinio, po to i farsa dedam kiausini, prieskonius suminkom ir kemsam i lydekos oda, susiuvam paprasta adata ir siulu pilva, dedam i skarda papilta aliejumi ir kepam apie valanda. 180 temp.po geru 20-ties minuciu padidinam iki 200-220 laipsniu. atsaldyti skardoje, nes geriau isiims, nesuplys. tolesni darbai, tai jau jusu fantazijos vaisius, skanaus!
QUOTE(rusaite @ 2008 03 28, 20:21)
mano velyku lydeka, skanumelis
be komentaru
aprasyma paskaiciau,bet buk gerute,sekanti karta nufotkink visa procesa