QUOTE(Nerytė @ 2008 03 25, 18:34)
wow, kaip viskas graziai atrodo
kiausiniai nerealiai graziai, o lengvai lukstas nusikrapste? neprilipo?
Atsiprašau, mergaitės, kad recepto kiaušinių neįdėjau, išsiblaškius aš
Tikrai žinokit nėr taip sudėtinga
Aš pirkau tokį pakelį- ale drebučiai šaltienai, prie prieskonių parduotuvėj radau. tas pakelis gaminant šaltiena yra 1 litrui vandens, tai aš supyliau į 0,5 litro, kad kietesni butu. Kai padariau skystį perkošiau per kavos aparato filtrą tą popierinį
Kiausiniu galuose padariau skylute, kad pirštas tilptų, iškračiau turinį, tada sustačiau į kiaušinių dėklą (tą iš parduotuvės) ir į visus pripyliau verdančio bandens (kad iškaitinti)
Tada įpyliau to tirpalo iš pakelio pagaminti- apie 1,5 cm į kiekvieną kiaušinį (kad lengviau būtų įpilti vietoj piltuvėlio (kurio neturiu) panaudojau konditerinio švirkšto vieną antgaliuką (pernai su arbatiniu šaukšteliu pilsčiau tai oho...)
tada į šaldytuvą kokiai valandėlei kol sustings
tada sudedam į kiaušinukus ką vaizduotė pataria ir užpilam tirpalu, kad liktų apie 1,5 cm iki viršaus- vėl į šaldytuvą valandėlei
tada supilam tirmapą iki viršaus ir vėl į šaldytuvą
Luposi man tikrai lengvai, nes tirpalas pakankamai kietai sustingo. Jau šioje temoje skaičiau patarimą prieš lupant į karštą vandenį pamerkti ( bet aš jau buvau be problemų nulupusi)
pernai dariau ir su saldžia žele, irgi puikiai (kadangi pernai dariau pirma kartą, tai kelias dienas priešs velykas pabandziau- tada sugalvojau kad sluoksniais reikia šaldyti, nes viską kartu sudejus ir užpylus, įdaras pakyla į viršų ir lieka vienam gale kiaušinio)