Šiandien nusipirkom dar neragautos vienos duonos, bet ji pasirodė per "šlapia" , tai pamėginom pasikepti duonos...kad ir kaip neįprasta, vaflinėje Ogi tai labai gerai: neprisigeria riebalų kaip keptuvėje (dar išluosčiau, kad nebūtų per daug aliejaus, užsilikusio po senesnio vaflių kepimo) ir geriau apskrunda, nes kepa prispausta Ir skonis Riekutė tampa tokia plona, suplota, apskrudusi, o vidus- minkštas Ir jau yra ko pakramtyti- nebe kaip "žalia", beje, gražiai languotai atrodo Galima ant tokios pakeptos duonytės dėti visokių mėgstamų užtepų
QUOTE(grange @ 2008 04 02, 11:42)
Atsakysiu nes irgi dariau, nors recepto seimininke ne as
Laikosi nes iskociota balta (formine) duona istepti sviestu reikia, susukus su lasisa suvynioti i maistine plevele ir saldytuve palaikyti- tikrai laikosi po to. as bandziau tepti ir su lydytu sureliu, man skaniau buvo, kaip mano vyras sako "skonio daugiau"
QUOTE(Larissa @ 2008 04 02, 09:57)
pasidalinsiu ir aš
sluoksniotos tešlos krepšeliai su pesto ir pomidorais
iš esmės juos galima daryti su bet kuo
šituos dariau taip:
iš bemielės sluoksniotos tešlos išspausti apskritimus (su kokia stikline).
kad gautusi krepšelis reikia arba paimti mažesnio diametro stiklinę aštresneis kraštais arba tiesiog peiliu atsargiai įpjauti arba įspausti (tik neperpjauti kiaurai!) mažesnį apskritimą.jį pabadyti šakute ir dėti įdarą (tik į vidurį stengtis,kad nepatektų ant bordiuro). aš plonai tepiau klasikiniu pesto padažu,ant viršaus plooooną poro greižinėlį ir po 3 puseles mažų pomidoriukų (juos prieš tai pamarinavau su balzamico actu,alyvuogių aliejumi,česnakais ir prieskoniais).
bordiurą patepti plaktu kiaušiniu.kepti ant kepimo popieriaus iklotos skardos 220 C temperatūroje apie 10-15 minučių,geriau dėti aukščiau,gat nepridegtų iš apačios.
ant iškepusių dėjau pesto padažą per pusę su grietine
Papildyta:
ir dar keli tokie paprasti:
vienas iš variantų užkandinių sumuštinių.man jie skaniausi būtent taip padaryti ant iš vienos pusės apkepto batono riekės užtepti majonezo su česnaku,apibarstyti smulkiai tarkuotu sūriu ir uždėti pomidoro grežinėlį
temoje prieš tai dėjau tailandietiškų sparnelių receptą.šitas variantas pagal skoį labai panašus,bet dar lengviau padaromas tiesiog pamarinavau per naktį medaus/sojos padažo/česnako mišinyje ir kepiau orkaitėje.geriau kepti tefloninėje arba silikoninėje formoje,nes skardą teko "drajinti" kaip reikiant
dar lavašą dariau.nuotrauka nekokia,daryta paskubomis bet buvo laaaabai skanu
ant vieno lavašo lapo dėjau smulkiai pjaustytą vištieną,apkeptą/troškintą su pievagrybiais,grietine ir česnakais.ant jo dėjau dar vieną lavašo lapą,iš abejų pusių plonai-plonai aptepta majonezu per puse su lyditu sūrelių,ant jo salotų lapai,plonais grežinėliais porai,pomidorai ir salotų prieskoniai.susukau į "dešrą" su plevele ir laikiau porą val. šaldytuve
na ir dar toks įdomesnis mesos salotų variantas.panašiai pagal šį receptą
tik nesiterliojau su tais apvertimais,tiesiog dėjau atvirkštine tvarka
virti kiaušiniai/majonezas/bulvės/majonezas/tarkuotas (prieš tai pašaldytas) lyditas sūrelis/majonezas/virta mėsa/majonezas/apkeptos-patroškintos morkos(virtų nemėgstu)/majonezas/svogūnų laiškai ir marinuoti pievagrybiai (juos dar patepiau alyvuogių aliejum su česnakais)
sluoksniotos tešlos krepšeliai su pesto ir pomidorais
iš esmės juos galima daryti su bet kuo
šituos dariau taip:
iš bemielės sluoksniotos tešlos išspausti apskritimus (su kokia stikline).
kad gautusi krepšelis reikia arba paimti mažesnio diametro stiklinę aštresneis kraštais arba tiesiog peiliu atsargiai įpjauti arba įspausti (tik neperpjauti kiaurai!) mažesnį apskritimą.jį pabadyti šakute ir dėti įdarą (tik į vidurį stengtis,kad nepatektų ant bordiuro). aš plonai tepiau klasikiniu pesto padažu,ant viršaus plooooną poro greižinėlį ir po 3 puseles mažų pomidoriukų (juos prieš tai pamarinavau su balzamico actu,alyvuogių aliejumi,česnakais ir prieskoniais).
bordiurą patepti plaktu kiaušiniu.kepti ant kepimo popieriaus iklotos skardos 220 C temperatūroje apie 10-15 minučių,geriau dėti aukščiau,gat nepridegtų iš apačios.
ant iškepusių dėjau pesto padažą per pusę su grietine
Papildyta:
ir dar keli tokie paprasti:
vienas iš variantų užkandinių sumuštinių.man jie skaniausi būtent taip padaryti ant iš vienos pusės apkepto batono riekės užtepti majonezo su česnaku,apibarstyti smulkiai tarkuotu sūriu ir uždėti pomidoro grežinėlį
temoje prieš tai dėjau tailandietiškų sparnelių receptą.šitas variantas pagal skoį labai panašus,bet dar lengviau padaromas tiesiog pamarinavau per naktį medaus/sojos padažo/česnako mišinyje ir kepiau orkaitėje.geriau kepti tefloninėje arba silikoninėje formoje,nes skardą teko "drajinti" kaip reikiant
dar lavašą dariau.nuotrauka nekokia,daryta paskubomis bet buvo laaaabai skanu
ant vieno lavašo lapo dėjau smulkiai pjaustytą vištieną,apkeptą/troškintą su pievagrybiais,grietine ir česnakais.ant jo dėjau dar vieną lavašo lapą,iš abejų pusių plonai-plonai aptepta majonezu per puse su lyditu sūrelių,ant jo salotų lapai,plonais grežinėliais porai,pomidorai ir salotų prieskoniai.susukau į "dešrą" su plevele ir laikiau porą val. šaldytuve
na ir dar toks įdomesnis mesos salotų variantas.panašiai pagal šį receptą
tik nesiterliojau su tais apvertimais,tiesiog dėjau atvirkštine tvarka
virti kiaušiniai/majonezas/bulvės/majonezas/tarkuotas (prieš tai pašaldytas) lyditas sūrelis/majonezas/virta mėsa/majonezas/apkeptos-patroškintos morkos(virtų nemėgstu)/majonezas/svogūnų laiškai ir marinuoti pievagrybiai (juos dar patepiau alyvuogių aliejum su česnakais)
va cia tai menas reikes ir man pasigaminti tokiu patiekaliuku
seniai cia bebuvau - shaunumelis..
londonas, gražiai tie tavo grybukai atrodo.
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 04, 19:44)
londonas, gražiai tie tavo grybukai atrodo.
o kur jie yra
QUOTE(Mintibutė @ 2008 04 04, 23:19)
o kur jie yra
per 2 pasisakymus aukščiau... paskutine fotke
QUOTE(Deep Blue @ 2008 04 05, 08:32)
per 2 pasisakymus aukščiau... paskutine fotke
taigi ten Larissos receptai,ne Londono
QUOTE(Elena @ 2008 04 02, 08:22)
gal gali parašyt kokios firmos naudojai forminę duoną tiems sumuštinukams. Bandžiau daryt, su kažkokia sumuštinių duona, bet jie nepakankamai išsikočiojo ir lenkiant lūžo. Finale didelis ŠŠŠŠ gavosi
QUOTE(Jūja @ 2008 04 06, 15:18)
gal gali parašyt kokios firmos naudojai forminę duoną tiems sumuštinukams. Bandžiau daryt, su kažkokia sumuštinių duona, bet jie nepakankamai išsikočiojo ir lenkiant lūžo. Finale didelis ŠŠŠŠ gavosi
aš tai naudojau paprasta elementariausia, viena pigesniu net... berods sita
Papildyta:
QUOTE(Mintibutė @ 2008 04 05, 23:31)
taigi ten Larissos receptai,ne Londono
sorriux
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 04, 20:44)
londonas, gražiai tie tavo grybukai atrodo.
sory, pasirodo Larissa ten rašė.
turbut ne cia ikeliau,persiprasau