Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis

Šiandien nusipirkom dar neragautos vienos duonos, bet ji pasirodė per "šlapia" unsure.gif , tai pamėginom pasikepti duonos...kad ir kaip neįprasta, vaflinėje blink.gif biggrin.gif Ogi tai labai gerai: neprisigeria riebalų kaip keptuvėje (dar išluosčiau, kad nebūtų per daug aliejaus, užsilikusio po senesnio vaflių kepimo) ir geriau apskrunda, nes kepa prispausta mirksiukas.gif Ir skonis thumbup.gif Riekutė tampa tokia plona, suplota, apskrudusi, o vidus- minkštas biggrin.gif Ir jau yra ko pakramtyti- nebe kaip "žalia", beje, gražiai languotai atrodo bigsmile.gif Galima ant tokios pakeptos duonytės dėti visokių mėgstamų užtepų mirksiukas.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 02 balandžio 2008 - 17:05
QUOTE(grange @ 2008 04 02, 11:42)
o čia ant batono ?
kaip jis laikos susuktas?

Atsakysiu nes irgi dariau, nors recepto seimininke ne as blush2.gif
Laikosi nes iskociota balta (formine) duona istepti sviestu reikia, susukus su lasisa suvynioti i maistine plevele ir saldytuve palaikyti- tikrai laikosi po to. as bandziau tepti ir su lydytu sureliu, man skaniau buvo, kaip mano vyras sako "skonio daugiau" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2008 04 02, 09:57)
pasidalinsiu ir aš  4u.gif
sluoksniotos tešlos krepšeliai su pesto ir pomidorais
user posted image
iš esmės juos galima daryti su bet kuo  irnesakyk.gif
šituos dariau taip:
iš bemielės sluoksniotos tešlos išspausti apskritimus (su kokia stikline).
kad gautusi krepšelis reikia arba paimti mažesnio diametro stiklinę aštresneis kraštais arba tiesiog peiliu atsargiai įpjauti arba įspausti (tik neperpjauti kiaurai!) mažesnį apskritimą.jį pabadyti šakute ir dėti įdarą (tik į vidurį stengtis,kad nepatektų ant bordiuro). aš plonai tepiau klasikiniu pesto padažu,ant viršaus plooooną poro greižinėlį ir po 3 puseles mažų pomidoriukų (juos prieš tai pamarinavau su balzamico actu,alyvuogių aliejumi,česnakais ir prieskoniais).
bordiurą patepti plaktu kiaušiniu.kepti ant kepimo popieriaus iklotos skardos 220 C temperatūroje apie 10-15 minučių,geriau dėti aukščiau,gat nepridegtų iš apačios.
ant iškepusių dėjau pesto padažą per pusę su grietine  4u.gif
Papildyta:
ir dar keli tokie paprasti:
vienas iš variantų užkandinių sumuštinių.man jie skaniausi būtent taip padaryti  4u.gif  ant iš vienos pusės apkepto batono riekės užtepti majonezo su česnaku,apibarstyti smulkiai tarkuotu sūriu ir uždėti pomidoro grežinėlį
user posted image

temoje prieš tai dėjau tailandietiškų sparnelių receptą.šitas variantas pagal skoį labai panašus,bet dar lengviau padaromas  4u.gif tiesiog pamarinavau per naktį medaus/sojos padažo/česnako mišinyje ir kepiau orkaitėje.geriau kepti tefloninėje arba silikoninėje formoje,nes skardą teko "drajinti" kaip reikiant  doh.gif
user posted image

dar lavašą dariau.nuotrauka nekokia,daryta paskubomis  doh.gif  bet buvo laaaabai skanu  thumbup.gif
ant vieno lavašo lapo dėjau smulkiai pjaustytą vištieną,apkeptą/troškintą su pievagrybiais,grietine ir česnakais.ant jo dėjau dar vieną lavašo lapą,iš abejų pusių plonai-plonai aptepta majonezu per puse su lyditu sūrelių,ant jo salotų lapai,plonais grežinėliais porai,pomidorai ir salotų prieskoniai.susukau į "dešrą" su plevele ir laikiau porą val. šaldytuve
user posted image

na ir dar toks įdomesnis mesos salotų variantas.panašiai pagal šį receptą
tik nesiterliojau su tais apvertimais,tiesiog dėjau atvirkštine tvarka  ax.gif
virti kiaušiniai/majonezas/bulvės/majonezas/tarkuotas (prieš tai pašaldytas) lyditas sūrelis/majonezas/virta mėsa/majonezas/apkeptos-patroškintos morkos(virtų nemėgstu)/majonezas/svogūnų laiškai ir marinuoti pievagrybiai (juos dar patepiau alyvuogių aliejum su česnakais)
user posted image

va cia tai menas reikes ir man pasigaminti tokiu patiekaliuku thumbup.gif
Atsakyti
essen.gif aciuks.gif
seniai cia bebuvau - shaunumelis.. 4u.gif
Atsakyti
londonas, gražiai tie tavo grybukai atrodo. thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 04, 19:44)
londonas, gražiai tie tavo grybukai atrodo. thumbup.gif  wub.gif

o kur jie yra blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintibutė @ 2008 04 04, 23:19)
o kur jie yra blush2.gif

per 2 pasisakymus aukščiau... paskutine fotke
Atsakyti
QUOTE(Deep Blue @ 2008 04 05, 08:32)
per 2 pasisakymus aukščiau... paskutine fotke

taigi ten Larissos receptai,ne Londono smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2008 04 02, 08:22)
Vakarykščiai užkandžiai prie vyno  4u.gif viskas lyg tai matosi  mirksiukas.gif

user posted image

user posted image



gal gali parašyt kokios firmos naudojai forminę duoną tiems sumuštinukams. Bandžiau daryt, su kažkokia sumuštinių duona, bet jie nepakankamai išsikočiojo ir lenkiant lūžo. Finale didelis ŠŠŠŠ gavosi doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūja @ 2008 04 06, 15:18)
gal gali parašyt kokios firmos naudojai forminę duoną tiems sumuštinukams. Bandžiau daryt, su kažkokia sumuštinių duona, bet jie nepakankamai išsikočiojo ir lenkiant lūžo. Finale didelis ŠŠŠŠ  gavosi doh.gif  blush2.gif

aš tai naudojau paprasta elementariausia, viena pigesniu net... berods sita
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Mintibutė @ 2008 04 05, 23:31)
taigi ten Larissos receptai,ne Londono smile.gif

sorriux 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Boružėlė @ 2008 04 04, 20:44)
londonas, gražiai tie tavo grybukai atrodo. thumbup.gif  wub.gif

sory, pasirodo Larissa ten rašė. cool.gif
Atsakyti
turbut ne cia ikeliau,persiprasau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusaite: 06 balandžio 2008 - 20:13