Įkraunama...
Įkraunama...

Nusprendusios nemaitinti krūtimi

Lara22, aš nutraukčiau tik tiek pieno, kad neverštų krūtų, nes jei daug nutrauki, pienukas gaminasi toliau. Antibiotikų prevencijai? Nelabai suprantu tokio dalyko. Antibiotikai vartojami jau esančiai ligai gydyti, bet ne prevecijai. Paracetamolis tinka numušti temperatūrai, tinka nestipriam uždegimui malšinti.
Jei kūdikis žinda mažai, daug pienelio gaminasi matyt todėl, kad daug nusitraukinėji. Pabandyk nenutraukinėti viso pienelio. Turėtų imti mažėti.
Na ir dar vienas būdas, tai vaistukai, mažinantys laktaciją. Bet čia jau reikia klausti gydytojo.
Atsakyti
QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2011 01 20, 10:14)
Lara22, aš nutraukčiau tik tiek pieno, kad neverštų krūtų, nes jei daug nutrauki, pienukas gaminasi toliau. Antibiotikų prevencijai? Nelabai suprantu tokio dalyko. Antibiotikai vartojami jau esančiai ligai gydyti, bet ne prevecijai. Paracetamolis tinka numušti temperatūrai, tinka nestipriam uždegimui malšinti.
Jei kūdikis žinda mažai, daug pienelio gaminasi matyt todėl, kad daug nusitraukinėji. Pabandyk nenutraukinėti viso pienelio. Turėtų imti mažėti.
Na ir dar vienas būdas, tai vaistukai, mažinantys laktaciją. Bet čia jau reikia klausti gydytojo.

o tuo metu kai pieno nutraukt tiek kad neverztu krutu, reikia buti susiverzus krutis? kuo jas suverzt? kaip taip padaryt? noriu kuo greiciau pradangint piena gun_bandana.gif , ir dar jeigu jo nenutraukiu kyla t-ra- kame cia esme? kaip suprantu kitom tik verzia krutis nuo pieno, o man tuoj t-ra, nuo ko ji?
Atsakyti
Dėl susiveržimo, tai tikrai nežinau. O tai gydytojai, kurie rekomendavo susiveržt, nepaaiškino, kaip tai padaryt?
O jei nutraukiat ne visą pienuką, o šiek tiek, vistiek temperatūra kyla?
Atsakyti
QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2011 01 20, 11:47)
Dėl susiveržimo, tai tikrai nežinau. O tai gydytojai, kurie rekomendavo susiveržt, nepaaiškino, kaip tai padaryt?
O jei nutraukiat ne visą pienuką, o šiek tiek, vistiek temperatūra kyla?

nepaaiskino kaip daryt.

Nebandziau neviso nutraukti, bet jei viena karta pamaitinu ir nenumelziu krutu labai gerai, tai kita karta po 3 valandu, jos padideja, pakieteja ir neiseina nutraukt, vaikas neima-rekia, t-ra uzkyla.

Ka man daryt? kaip ta piena pradanginti? doh.gif
Atsakyti
Lara22, o gal pamėgink nutraukti ne visą pienuka ir vis nutraukinėk mažiau ir mažiau. Palaipsniui.
Atsakyti
Sveikos visos. jau skaitau gal trečia temą apie MP ir nutraukinejimą ir niekur nerandu to, ko man reikia-konkrečių patarimų iš mamyčių patirties. Vien ginčai ir moralizavimai. Gimdymas man jau greitai, savo pienu buvau apsisprendusi sūnelio nemaitinti visai, tik po ilgu diskusiju ir perskaitytos literatūros vis delto vieną menesį maitinsiu. Iš krūties nemaitinsiu, turiu jau susipirkusi visą reikiamą tam dalykui "aparatūrą" ir pradėsiu nusitraukineti piena namie, grįžusi is ligoninės. Man tik reikia dabar sužinoti, kaip visas maitinimas vyksta ligonineje, po gimdymo. Kiek skaičiau, tai suprantu, kad galiu būti "terorizuojama" duoti vaikui krūti, tai tam jau pasiruošiau..O ar reikia tureti savo mišinuka, ar ligoninė duos savo tol, kol mes ten būsime?
Atsakyti
lara22, žiauru, kad taip aršiai nori nemaitint. su šaudymais. ką rodo tavo ikonėlė.
na bet techniškai dabar.
kiek laiko tavajam? jei kūdikis, tai dar ilgai pavargsti su pilnom krūtim, bet--PIRMOJI TAVO KLAIDA-ištrauki viską iki galo.
negerai.
pienas gaminasi SMEGENYSE.
kitaip tariant, nusitraukus DAUUUG PIENO, smegenims duodamas impulsas gaminti vėl pieną iki maksimumo.

dabar taip:
1.pamaitini ir nebetrauki nieko.
2.jei krūtis tarp maitinimų pilnos, gali vos vos patruaukti, kad jos PASIDARYTU MINKSTOS, bet ne iki galo.
3.jei vaikas rekia prie kietos kruties, PRIES MAITINANT, truputi vel nutrauki, kad aplink speneli laukas suminkstetu.
kas dar mazina piena?stresai, skysciu mazinimas. ledo gabaliuku dejimas ant kruties, saltis sutraukia kapiliarus:D bet cia tik antraruse pagalba. is esmes pirmaji menesi pieno gaminasi daug ir visoms, nes tavo organizmas taikosi prie zindyt/nezindyt veiklos ir kiekiu.
palaipsniui pieno turi mazeti. ir kyla temperatura todel kad krutys kietos, yra pieno, todel susidaro net vadinamoji pieno staze. jei jauti tempima, maudima, is tos puses ir reik pieno nutraukti, bet velgi-negalima TRAUKTI iki paskut laso.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nes bus uzburtas ratas.
del krutu risimo. tai jau pasenes metodas, su rizika suzaloti gleznus audinius, taip kad jei kas dar ir taiko, tai kaip viena gyd issireiske, vat toki gydytoja, kuris siulo toki metoda pienui mazinti, reikia nusaut. smile.gif gali pasitart del laktacija mazinanciu vaistu, skysciu siaip nepadaugint, aisku, nesikankint jei troskina, tai gert, bet siaip pirmas savaites negert litrais ...
taigi kantrybes kantrybes, jokiu saudyniu, pienas turi mazet, o tuo tarpu dar bus tos krutys ir jus slapia nuo pieno, tai normalu.

daukantiene,
taip, ligoninese tik gimes vaikas gimdykloj dedamas prie kruties. svelniai tariant busit nesuprasta. tai gimdykloj nesisakokit, nes nepulsit nuo gimdymo stalo gamint misinio. gimdykloj, po gimdymo pirmomis valandomis imasi gamintis priespienis, ta zinot. lai vaikas pavalgys jo, priespienis savo biolog savybem net geresnis tik gimusiam vaikui uz piena. na, i palata grizus, galesit jau imtis veiklos.
bet egzistuoja keletas taisykliu:
kai kuriose ligoninese draugdziam naudotis prietaisais, kurie naudoja elektra. isskyrus mob pakrovejais. taigi. gal ir issireikalausit dujine orkaite sesuciu sanitariniam. nes paciai palatoj misinio nieks neleis gamint, tai manau, astuoniasdesimt procentu.
be to, vargsit tuo pacia su pieno staze, reikes traukt prie kriaukles piena, ar norit to vargo? gal pazindykit ligoninej, o namie jau kaip pasirinksit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 22 sausio 2011 - 16:45
QUOTE(Daukantiene @ 2011 01 22, 17:00)
Sveikos visos. jau skaitau gal trečia temą apie MP ir nutraukinejimą ir niekur nerandu to, ko man reikia-konkrečių patarimų iš mamyčių patirties. Vien ginčai ir moralizavimai. Gimdymas man jau greitai, savo pienu buvau apsisprendusi sūnelio nemaitinti visai, tik po ilgu diskusiju ir perskaitytos literatūros vis delto vieną menesį maitinsiu. Iš krūties nemaitinsiu, turiu jau susipirkusi visą reikiamą tam dalykui "aparatūrą" ir pradėsiu nusitraukineti piena namie, grįžusi is ligoninės. Man tik reikia dabar sužinoti, kaip visas maitinimas vyksta ligonineje, po gimdymo. Kiek skaičiau, tai suprantu, kad galiu būti "terorizuojama" duoti vaikui krūti, tai tam jau pasiruošiau..O ar reikia tureti savo mišinuka, ar ligoninė duos savo tol, kol mes ten būsime?

labutis, tikiosi viskas praeis sklandžiai.. o kaip nusprendei gimdyt - pati ar vis gi kaip planavai, cezario būdu?
Jeigu planuoji maitinti nutrauktu pienu - kam reikia mišinuko, nusitraukti galima ir ligoninėje g.gif, nes priešpienis tavo yra labai vertingas ir naudingas kūdikiui, kam jo atsisakyti? Šiaip man asmeniškai nereikėjo mišinio ligoninėje, tačiau kiek girdėjau, ligoninėje turėtų duoti. Bet jeigu tikrai reikia mišinio, turbūt geriau turėti savo, savarankiškai parinktą, geresnės kokybės g.gif Na bet galit pasiklausti tiesiai ligoninėje ir aptarti tą klausymą su savo gydytoja - nes ligoninių politika skiriasi, ir dar daug kas priklauso nuo gydytojos įtakos.
O dėl nemaitinimo ir kaip mažinti pieno gamybą - šios temos pradžioje viskas yra surašyta, reikia tik pasiskaityt blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Lara22 @ 2011 01 19, 20:19)
Sveikos, gal galit patart
kaip mesti maitinti, ka daryti, kad pienas dingtu, nes pas mane jo upes, ir nuolat kylanti t-ra vargina 7menesius, kas 2savaites po 38.5 nuo pritvinkusiu krutu, o viakas nevalgo, nori naminio maisto, mum 8men.
Ka daryt, gydytojai sako susiverzt krutis, bet kaip taip padaryt? sako t-ra must paracetanoliu, bet ar neatsiras mastitas, jei taip nenutraukinesiu [pieno susiverzus? ar tuo metu nereik antibiotiku prevencijai? labai prasau padet

Jeigu saugosis, neperšalsi, ilsėsis - neturėtų atsirasti mastitas tiesiog dėl to, kad krutinėje lieka pienelis. Ar tikrai tokia aukšta temperatūra yra tik dėl pritvinkusių krutų? Ar ant krutų nera raudonų dėmelių, skausmingų vietų? Gal šiaip reikėtų sveikatą patikrinti? Gal nusitraukiėjai po maitinimų?
Galima prieš maitinant kai krutinė yra pritvinkusi, tiesiog pirštų galiukais paspausti aplink spėnelį - padaryti tokias "duobutes", kad skysčiai pasitrauktų atgal, į viršų, o tada iš karto dėti mažylį prie kruties. Dabar yra toks amžius kai leliukui viskas įdomu, jis/ji atranda pasaulį, ir nenori taip dažnai žysti kaip anksčiau, tačiau aplink miegus arba dar ramioj aplinkoj dar turėtų valgyti gerai g.gif nes lyg ir reikėtų dar pienuko tokiam mažuliukui g.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2011 01 22, 19:07)
labutis, tikiosi viskas praeis sklandžiai.. o kaip nusprendei gimdyt - pati ar vis gi kaip planavai, cezario būdu?
Jeigu planuoji maitinti nutrauktu pienu - kam reikia mišinuko, nusitraukti galima ir ligoninėje  g.gif, nes priešpienis tavo yra labai vertingas ir naudingas kūdikiui, kam jo atsisakyti?  Šiaip man asmeniškai nereikėjo mišinio ligoninėje, tačiau kiek girdėjau, ligoninėje turėtų duoti. Bet jeigu tikrai reikia mišinio, turbūt geriau turėti savo, savarankiškai parinktą, geresnės kokybės  g.gif Na bet galit pasiklausti tiesiai ligoninėje ir aptarti tą klausymą su savo gydytoja - nes ligoninių politika skiriasi, ir dar daug kas priklauso nuo gydytojos įtakos.
O dėl nemaitinimo ir kaip mažinti pieno gamybą - šios temos pradžioje viskas yra surašyta, reikia tik pasiskaityt  blush2.gif

Labas, Natuke. Sveikinu sulaukus vaikučio, skaičiau tavo istorija ir džiaugiausi, kokia stipri moteriške esi. Sveikateles jums. Vis gi jau susitriau dėl cezario,daktarė irgi pritarė, kad atvažiavus gimdyt su tokiu nusiteikimu kaip mano, nieko gero nesigautų. Dėl priešpienio tai pritariu aš tau ir turbūt jau nebeprotestuosiu,pavargau jau aiškinti, kad nemalonus man tas vaizdas žindančio kūdikėlio.reiks kažkaip susiimti, ligonineje pamaitinti, o jau grįžus namo, kur nežiūrės į mane kreivai, nusitraukinesiu ir maitinsiu.
Atsakyti
QUOTE(Daukantiene @ 2011 01 22, 19:19)
Dėl priešpienio tai pritariu aš tau ir turbūt jau nebeprotestuosiu,pavargau jau aiškinti, kad nemalonus man tas vaizdas žindančio kūdikėlio.

jei jums tik vaizdas nemalonus, tai ir neziurekit kaip zinda. ziurekit kitur ir galvokit apie malonius dalykus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2011 01 22, 17:41)
lara22, žiauru, kad taip aršiai nori nemaitint. su šaudymais. ką rodo tavo ikonėlė.
na bet techniškai dabar.
kiek laiko tavajam? jei kūdikis, tai dar ilgai pavargsti su pilnom krūtim, bet--PIRMOJI TAVO KLAIDA-ištrauki viską iki galo.
negerai.
pienas gaminasi SMEGENYSE.
kitaip tariant, nusitraukus DAUUUG PIENO, smegenims duodamas impulsas gaminti vėl pieną iki maksimumo.

dabar taip:
1.pamaitini ir nebetrauki nieko.
2.jei krūtis tarp maitinimų pilnos, gali vos vos patruaukti, kad jos PASIDARYTU MINKSTOS, bet ne iki galo.
3.jei vaikas rekia prie kietos kruties, PRIES MAITINANT, truputi vel nutrauki, kad aplink speneli laukas suminkstetu.
kas dar mazina piena?stresai, skysciu mazinimas.  ledo gabaliuku dejimas ant kruties, saltis sutraukia kapiliarus:D bet cia tik antraruse pagalba. is esmes pirmaji menesi pieno gaminasi daug ir visoms, nes tavo organizmas taikosi prie zindyt/nezindyt veiklos ir kiekiu.
palaipsniui pieno turi mazeti. ir kyla temperatura todel kad krutys kietos, yra pieno, todel susidaro net vadinamoji pieno staze. jei jauti tempima, maudima, is tos puses ir reik pieno nutraukti, bet velgi-negalima TRAUKTI iki paskut laso.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nes bus uzburtas ratas.
del krutu risimo. tai jau pasenes metodas, su rizika suzaloti gleznus audinius, taip kad jei kas dar ir taiko, tai kaip viena gyd issireiske, vat toki gydytoja, kuris siulo toki metoda pienui mazinti, reikia nusaut.  smile.gif gali pasitart del laktacija mazinanciu vaistu, skysciu siaip nepadaugint, aisku, nesikankint jei troskina, tai gert, bet siaip pirmas savaites negert litrais ...
taigi kantrybes kantrybes, jokiu saudyniu, pienas turi mazet, o tuo tarpu dar bus tos krutys ir jus slapia nuo pieno, tai normalu.
daukantiene,
taip, ligoninese tik gimes vaikas gimdykloj dedamas prie kruties. svelniai tariant busit nesuprasta. tai gimdykloj nesisakokit, nes nepulsit nuo gimdymo stalo gamint misinio. gimdykloj, po gimdymo pirmomis valandomis imasi gamintis priespienis, ta zinot. lai vaikas pavalgys jo, priespienis savo biolog savybem net geresnis tik gimusiam vaikui uz piena. na, i palata grizus, galesit jau imtis veiklos.
bet egzistuoja keletas taisykliu:
kai kuriose ligoninese draugdziam naudotis prietaisais, kurie naudoja elektra. isskyrus mob pakrovejais. taigi. gal ir issireikalausit dujine orkaite sesuciu sanitariniam. nes paciai palatoj misinio nieks neleis gamint, tai manau, astuoniasdesimt procentu.
be to, vargsit tuo pacia su pieno staze, reikes traukt prie kriaukles piena, ar norit to vargo? gal pazindykit ligoninej, o namie jau kaip pasirinksit.

tavo ziniai mano vaikas ne naujagymis, jam 8menesiai, o ka darytum pati jei kas 3diena t-ra 38.5? nuolatiniai mastitai, aciu-8menesiai man jau gana, o vaikas stumia ir nenori papo, nes jam skaniau nuo stalo, o ne mano per prievarta kisamas papas, o jei nenutraukiu pieno t-ra kyla, toks gyvenimas yra gryna nesamone, amzinai sirgt, juk yra ir vyras, ir reik turet jegu viskam, net ir ta pati vaika pazet. Man per 8 menesius nesusireguliavo.
Atsakyti
o kur jus buvot, kai jis buvo kudikis..ir ta nenormali padetis tik prasidejo...
pavydetina kantrybe..nesiaiskinti kame reikalas istisus 8 menesius..

QUOTE(Lara22 @ 2011 01 22, 22:09)
tavo ziniai mano vaikas ne naujagymis, jam 8menesiai, o ka darytum pati jei kas 3diena t-ra 38.5? nuolatiniai mastitai, aciu-8menesiai man jau gana, o vaikas stumia ir nenori papo, nes jam skaniau nuo stalo, o ne mano per prievarta kisamas papas, o jei nenutraukiu pieno t-ra kyla, toks gyvenimas yra gryna nesamone, amzinai sirgt, juk yra ir vyras, ir reik turet jegu viskam, net ir ta pati vaika pazet. Man per 8 menesius nesusireguliavo.

Atsakyti