Įkraunama...
Įkraunama...

Nusprendusios nemaitinti krūtimi

QUOTE(Ievamul @ 2009 12 30, 10:21)
O ka cia kaip ziureti? As gi aiskiai rasiau apie budejima sioje, nemaitinanciuju temoje. Perzvelkit kokius 5 paskutinius temos puslapius, kiekviename ju - jusu komentarai... tai man ir idomu, kokia jusu misija cia? Bet jus tikriausia nepaskaitet mano posto? Na, svarbiau, kad atsakyma paraset...  biggrin.gif As, aisku, nelabai supratau, prie ko cia bendri zinuciu skaiciai forume, kai kalba eina apie viena tema, bet jums, kaip statistikos profei turbut geriau zinoti.

Bukite maloni, ir nereguliuokite kur man pasisakineti o kur ne! Ir kiek kartu. Ne tame esme. Esme juk apie tai, kad jums nepaitnka mano zinutes. Jeigu jus mokate skaityti, cia raso ir maitinancios mamos lygiai taip kaip nemaitinancios. Tema yra nusprendusiosm nemaitiniti, bet ne isskirtinai nemaitinancioms. Nuspresti nemaitinti kazkada turi visos, bet tik yra labai didelis skirtumas kada tam yra gerbtina arba butina priezastis, o kada tai yra tieisog olialia pupytiskumas.
p.s. o zinuciu skaicius siaip jau ir yra atspindys kas augiau "budi" siame forume. O kad mes turime kiekvienas savo interesus tai cia jau asmeninis reikalas ir zodzio laisve, kuri neuzdrausta - cia ne Talibanas, o atviras forumas. O jeigu jums idomu mano misija, tai galiu pasakyti viena dalyka, jeigu mano zodis nors viena mama is desimties paprotins, as busiu labai laiminga uz jos vaika. O jus uz ka panelyte? biggrin.gif
Atsakyti
O man tokios misionierės su savo litanijom tai veee wacko.gif Kaip aleliujų sektos šunauja, kalbanti vadų frazėmis, nes savos smegenys jau atrofavęsi, ir siekianti atversti kuo daugiau "galvų" į "teisingą" tikėjimą. Ir aš maitinu, jau tuoj bus metai, ir maitinsiu dar, bet tikrai gėda būtų tapatintis su šitomis davatkomis. Nu ne jūsų reikalas, mielos ponios, kas kokį sprendimą dėl kokios priežasties priėmė. Visi sprendimai gerbtini, kiek gerbtina žmogaus laisva valia. O savo davatkišku teisuolišku uolumu jūs greičiau ne paprotinsit, o atbaidysit dvejojančias.
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 12 30, 11:31)
Bukite maloni, ir nereguliuokite kur man pasisakineti o kur ne! Ir kiek kartu. Ne tame esme. Esme juk apie tai, kad jums nepaitnka mano zinutes. Jeigu jus mokate skaityti, cia raso ir maitinancios mamos lygiai taip kaip nemaitinancios. Tema yra nusprendusiosm nemaitiniti, bet ne isskirtinai nemaitinancioms. Nuspresti nemaitinti kazkada turi visos, bet tik yra labai didelis skirtumas kada tam yra gerbtina arba butina priezastis, o kada tai yra tieisog olialia pupytiskumas. p.s. o zinuciu skaicius siaip jau ir yra atspindys kas augiau "budi" siame forume. O kad mes turime kiekvienas savo interesus tai cia jau asmeninis reikalas ir zodzio laisve, kuri neuzdrausta - cia ne Talibanas, o atviras forumas. O jeigu jums idomu mano misija, tai galiu pasakyti viena dalyka, jeigu mano zodis nors viena mama is desimties paprotins, as busiu labai laiminga uz jos vaika. O jus uz ka panelyte?  biggrin.gif

Jums nepatinka pastabos, kad rasinejat ne i tema, izeidinejat nemaitinancias mamas, kai pati tuo tarpu taskotes savo paprotinimais i kaire ir i desine, nes esate isitikinusi, kad gebate nuspresti, kas yra gerbtina, o kas ne? Neblogas susireiksminimas biggrin.gif Jums niekados netoptelejo, kad niekam cia neidomus jusu isvedziojimai, protinimai ir gedinimai - labai abejoju, ar nemaitinanciai mp mamai kiltu net mintis, kad ji negerbtina ar dar kokia "brokuota" mama vien del to, kad nemaitina mp. Arba dar geriau - kad jus taip parasete biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Erszebeth @ 2009 12 30, 12:18)
O man tokios misionierės su savo litanijom tai veee  wacko.gif Kaip aleliujų sektos šunauja, kalbanti vadų frazėmis, nes savos smegenys jau atrofavęsi, ir siekianti atversti kuo daugiau "galvų" į "teisingą" tikėjimą. Ir aš maitinu, jau tuoj bus metai, ir maitinsiu dar, bet tikrai gėda būtų tapatintis su šitomis davatkomis. Nu ne jūsų reikalas, mielos ponios, kas kokį sprendimą dėl kokios priežasties priėmė. Visi sprendimai gerbtini, kiek gerbtina žmogaus laisva valia. O savo davatkišku teisuolišku uolumu jūs greičiau ne paprotinsit, o atbaidysit dvejojančias.

drinks_cheers.gif Nors kai kas, matyt, tuo smarkiai abejoja ir pyskina savo nuomone i tema, ne i tema... smile.gif Nu niekaip neiseina atsispirti pagundai kita sumenkinti ir save paslovinti.
Papildyta:
QUOTE(Nidule @ 2009 12 30, 11:31)
Jeigu jus mokate skaityti, cia raso ir maitinancios mamos lygiai taip kaip nemaitinancios. Tema yra nusprendusiosm nemaitiniti, bet ne isskirtinai nemaitinancioms.

Kadangi skaityti nemoku, prasau, idekite nors viena savo posta is sios temos, kur jus, na tarkim, dalinotes patirtimi, kaip nusprendet nebemaitinti. Arba koki nors savo parasyta patarima nemaitinimo klausimais imeskite, nes pati neradau, radau tik moderatores pacia pirmaja zinute:

QUOTE(Rustė @ 2008 03 19, 13:25)
ši tema tik konkretiem patarimam, be moralizavimų ir paniekinimų

Atsakyti
IevaMUl ---- brangioji moteriske, nei vienos mamos as cia neisniekinau. Konkreciai kuria prasau pvz. vietoje to, kad uzsiiminetum pati saves ginyba. Pati islindai is apkaso !!! Tu is vis matau nesuvoki mano pozicijos ir aplamai neskaitei mano zinuciu, paskutines pasiskaite, su savimi pasitarei ir pasiutai. Taigi tave irgi su Naujais metais! Aleliuja doh.gif

p.s konkretus patarimas buvo ir ne vienas is mano puses ir ne vienai mamai negalinciai ir norinciai nutraukti maitinima - si tema beja yra ne pirma mano mieloji. Kniskis pati ir ieskok mano pasisakymu jeigu jau taip reikia irodymu. Konkreciai sioje temoje as patariau mamai nekencianciai savo vaiko kreiptis pas gydytoja, nes moteris nekiancia kudikio artumo kada jai yra depresija. Tokiai mamai yra savizudybe ieskoti bendraminciu, o ypac jusu tarpe. Reikia buti visai abejingai savanaudei, kad nesureguoti i tokios mamos pagalbos sauksma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidule: 30 gruodžio 2009 - 16:12
QUOTE(Erszebeth @ 2009 12 30, 13:18)
O man tokios misionierės su savo litanijom tai veee  wacko.gif Kaip aleliujų sektos šunauja, kalbanti vadų frazėmis, nes savos smegenys jau atrofavęsi, ir siekianti atversti kuo daugiau "galvų" į "teisingą" tikėjimą. Ir aš maitinu, jau tuoj bus metai, ir maitinsiu dar, bet tikrai gėda būtų tapatintis su šitomis davatkomis. Nu ne jūsų reikalas, mielos ponios, kas kokį sprendimą dėl kokios priežasties priėmė. Visi sprendimai gerbtini, kiek gerbtina žmogaus laisva valia. O savo davatkišku teisuolišku uolumu jūs greičiau ne paprotinsit, o atbaidysit dvejojančias.

Zinote man kas yra baisiausia kada zmogus yra supertolerantiskas viskam - tai nera baisiau, nes tai yra abejingas zmogus arba neskiria sh.. nuo bandeles. Jus manes nejuokinkite, jog manote kad visi sprendimai yra gerbtini. As netikiu jusu pozicija. Pati tai maitinate... kazkodel tai. Pries isvadindami davatkomis, pasigilinkite is vis kas yra parasyta jeigu jau mano postai per tuos 2 metus yra davatkiski - ka tikrai nepasakytu mamos kurios susidure su konkreciais mano patarimais, tada as dristu teigti, kad bent jau sitas postas yra tieisiog pavirsutiniskas bla-bla.
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 12 30, 16:24)
Zinote man kas yra baisiausia kada zmogus yra supertolerantiskas viskam - tai nera baisiau, nes tai yra abejingas zmogus arba neskiria sh.. nuo bandeles. Jus manes nejuokinkite, jog manote kad visi sprendimai yra gerbtini. As netikiu jusu pozicija. Pati tai maitinate... kazkodel tai. Pries isvadindami davatkomis, pasigilinkite is vis kas yra parasyta jeigu jau mano postai per tuos 2 metus yra davatkiski - ka tikrai nepasakytu mamos kurios susidure su konkreciais mano patarimais, tada as dristu teigti, kad bent jau sitas postas yra tieisiog pavirsutiniskas bla-bla.

Persiprašau, jeigu suklydau jus pavadindama davatka, nes visos temos neskaičiau - ji man neaktuali. Tiesiog atsitiktinai užklydau. Bet jūsų niką atsimenu ir iš diskusijų apie mišinukus, kaip gana kategoriškai pasisakančią (ta tema man buvo aktuali, nes dukrytę porą mėnesių primaitinau). O tai, kad maitinu, nereiškia, jog manau, kad visos kitos privalo daryti lygiai taip pat, kaip aš. Taip, manau, kad MP yra gerai ir sveika, bet negalvoju, kad jeigu kažkuri sugalvos nemaitinti, padarys nusikaltimą, kaip ir ta, kuri vaiko negrūdins ar neskiepys. Ir neverta dėl to draskytis, čia labiau vertybių ir pasirinkimo, o ne gyvybės ar mirties klausimas. Temoje apie patarimus toms, kurios nusprendė vienaip ar kitaip, tikrai negražu bandyti perkalbėti ir primetinėti savo, kitokią nuomonę, nes čia jos niekas neklausia.
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 12 30, 16:24)
As netikiu jusu pozicija. Pati tai maitinate... kazkodel tai.

Na, as irgi maitinau - ir kas is to? Man kazkaip nekilo minciu, kad vien del maitinimo mp as igijau teise ka nors teisti, protinti, skirstyti i gerbtinas ar negerbtinas, ismaneles ar neismaneles.

QUOTE(Nidule @ 2009 12 30, 16:04)
Taigi tave irgi su Naujais metais! Aleliuja  doh.gif

Ir jus su Naujaisiais! (Iki Velyku dar toli) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2009 12 30, 17:44)
Persiprašau, jeigu suklydau jus pavadindama davatka, nes visos temos neskaičiau - ji man neaktuali. Tiesiog atsitiktinai užklydau. Bet jūsų niką atsimenu ir iš diskusijų apie mišinukus, kaip gana kategoriškai pasisakančią (ta tema man buvo aktuali, nes dukrytę porą mėnesių primaitinau). O tai, kad maitinu, nereiškia, jog manau, kad visos kitos privalo daryti lygiai taip pat, kaip aš. Taip, manau, kad MP yra gerai ir sveika, bet negalvoju, kad jeigu kažkuri sugalvos nemaitinti, padarys nusikaltimą, kaip ir ta, kuri vaiko negrūdins ar neskiepys. Ir neverta dėl to draskytis, čia labiau vertybių ir pasirinkimo, o ne gyvybės ar mirties klausimas. Temoje apie patarimus toms, kurios nusprendė vienaip ar kitaip, tikrai negražu bandyti perkalbėti ir primetinėti savo, kitokią nuomonę, nes čia jos niekas neklausia.

Visiska netiesa as kaip tik pasisakydavau uz primaitinima!!!! Visiska netiesa!!! As visada teigiau ir teigsiu, kad vaiko kankinimas su puse sprendimo yra nesamone. Mano pozicija visada uz subalansuota maitinima, todel visada isiskaitau i individualia situacija, nes vienu ateju maitinimas krutimi gali buti net blogesnis sprendimas nei maitinimas misinuku. O perkalbeti niekas nieko nesiruosia, bet pasisakyti uz tai kas vaikui geriau yra savaime suprantama man kaip mamai. Mano mama visada sakydavo, mes bepienes ir tu pieno neturesi. O dabar sako, o kad butu buves zmogus paprotines del maitinimo gal ir tokie nesveiki nebutumet. Vat butent tokius dalykus motinos prisimena kada yra ekstremalios situacijose. Zinau pora mamu, kuriu vaikuciai nelaimei susirge yra onkologinemis ligomis. Kiekviena mama analizuoja situacija - o kodel man, o kodel taip atsitiko, ka padariau ne taip o ka galejau padaryti geriau. Tada ir suabejoja mama ... o jeigu buciau maitinusi gal but butu buve kitaip. O butent sie vaikai buvo nemaitinami. verysad.gif Juk yra irodyta, kad onkologines ligos taip nepuola maitinamu vaikuciu. Daugelis mamu sako, maitinu o ligos puola vienodai. Jos siaip ir turi pulti, kadangi imunitetas turi formuotis, maitinimas juk yra indelis visam gyvenimui, o ne pirmus 5 metus. Todel mano nuomone patarti ir linketi kas geriau vaikui yra didesnis pliusas, nei garsiai pritarti sprendimui, kuriam is esmes sirdyje nepritari. Nuomones primetimas yra tada kada tu prikimbi prie konkretaus dalyvio ir badai sakyti kad jo sprendimas yra viskai kvailas. Bet nuomones issakymas kaip pozicijos yra visiskai kas kita.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidule: 30 gruodžio 2009 - 18:18
QUOTE(Ievamul @ 2009 12 30, 18:06)
Na, as irgi maitinau - ir kas is to? Man kazkaip nekilo minciu, kad vien del maitinimo mp as igijau teise ka nors teisti, protinti, skirstyti i gerbtinas ar negerbtinas, ismaneles ar neismaneles.
Ir jus su Naujaisiais! (Iki Velyku dar toli)  mirksiukas.gif

Na teise issakyti savo nuomone turime aciu deivui visi - ne Irake gyvename. Jeigu mes kaip individai neturetume filtro ir sugebejimo atskirti kas yra gerai, maziau gerai, blogai tai gyventumeme anarchijoje ir visiskame chaose. Atvirai pasakius as asmeniskai esu labai laiminga kada mano kelyje pasitaiko zmogus pasakantis gera patarima. Kiek mes bekalbetume ir kokie geri benoretume buti, mes neisvengsime vertinti kritiskai. JUk realiai palyginti mama kuri nutraukia maitinima del to, kad nesigauna, yra nuovargis vedantis i depresija, liga, vaikusio netektis ir t.t. ir mama kuri nutraukia maitinima jau galvoje dar vaikui negimus. Yra nesulyguinami dalykai. Pagal nutylejima aisku kuriai mamai yra daugiau pagarbos, norisi patarti kazka gero, o kuriai norisi igelti. Dalykai labai naturaliai issifilruoja. Man tokios mamos labai skirtingos - deja.
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 12 30, 18:34)
Na teise issakyti savo nuomone turime aciu deivui visi

Nuomones issakymas skiriasi nuo nuomones pirsimo, o ypac, kai jis virsta i izeidinejimus. Jus cia ne pirmoji savo nuomone issakot, kiek tokiu paciu "issakymu" baigesi istrynimais, nes kaskart nusivaziuodavo iki nemaitinanciuju mp apsaukimu blogomis mamomis, kad jos kisa vaikams nuodus, sss, nemyli savo vaiku, nesirupina ju sveikata ir t.t... Na, ir, aisku, yra neismaneles, olialia pupytes, tos, kurias pagal nutylejima aisku, kad reikia maziau gerbti... nesvarbu, kad nei nemaitinimo priezasciu, nei aplinkybiu, nei situacijos nezinot smile.gif O nors ir zinotumet - vis vien ne jums spresti, kuri verta pagarbos, kuri neverta. Teisingai buvo pastebeta, kad maitinti ar ne mp - "labiau vertybių ir pasirinkimo, o ne gyvybės ar mirties klausimas".
Atsakyti
Sveikutes
Uzkliuvo tema, tai pasisakysiu ax.gif
As labai stengiausi maitinti pati savo dvynius. Esu isitikinusi, kad MP yra sveikiausia ka mes galim duoti maziukams, taigi, papluseti norejau ax.gif
Gime...2400 ir 2800 g. Kruties neima unsure.gif AK... doh.gif nenesa man maitinti abeju, nes pas juos yra tam tikras laikas, nesa po viena...o as aisku po CP, vos gyva, visur kateteriai, negera unsure.gif Ka kitom mamom atnesa maitinti viena vaika tam tikrom valandom, man nesa viena, kita maitinima kita, abu atsirugsta misiniu. Bandymas pasikelbeti su sesutem, kad nesertu tiek misinio, nesekmingas. Vakai kruties neima. Piena traukiu su pientarukiu. Po CP jo beveik nera, bet o laime, po keliu dienu jau pritraukiu net 125 ml pilna buteliuka bigsmile.gif Jauciuosi laiminga bigsmile.gif Kruti duodu kasdien pries maitindama, sventai tikiu, kad paims su laiku, o juk pieno gaminsis p[agal poreiki bigsmile.gif Berniukas pardejo po truputi imti kruti po 4-iu paru, mergyte po 10-ies. Keliuosi n kartu per nakti - maitinu. Misinuko neduodu schmoll.gif Gi atsiras peino pagal poreiki, sventai to tikiu rolleyes.gif Diena maitinu...maitinu...maitinu...Jegos senka, bet...del kilnaus tikslo wub.gif Jegos issenka kai vaikams sueina 3 savaites mazdaug...Nebeturiu sveikatos, jegu, istisai maitinti jau tris savaites. tiesiogine ta zodzio prasme istisai unsure.gif Liepe maitinti kas dvi valandas, zadinti, jei miega unsure.gif Neturiu laiko nei pavalgyt, nei pailset, miegu po 3 val. unsure.gif Taigi, 3a gyvenimo savaite vaikai gauna misinuko po kruties cool.gif
Sueina menuo, einam pas gydytoja, sveriames...priaugta po 600 g. Mazai, labai mazai verysad.gif O jei nebuciau ta paskutine savaite primatinus misinuku, aisku, nebutu ir tiek unsure.gif
Taigi, nuo to laikvalgom MP+M, taip iki 8 men., kol MP pasibaige savaime cool.gif
Tokia mano istorija, et, zinau, kad vistiek atsiaras smerkainciu, nes neismaitinau savo vaiku MP cool.gif MP fanatikes pasakys, kad pritruko kantrybes, dar kazko g.gif O as manau, kad padariau isteis daug, nes kiek to MP buvo, tiek mano maziai jo ir gavo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukepuke: 30 gruodžio 2009 - 23:08
QUOTE(pukepuke @ 2009 12 31, 00:07)
Tokia mano istorija, et, zinau, kad vistiek atsiaras smerkainciu, nes neismaitinau savo vaiku MP cool.gif MP fanatikes pasakys, kad pritruko kantrybes, dar kazko g.gif O as manau, kad padariau isteis daug, nes kiek to MP buvo, tiek mano maziai jo ir gavo...

Klystate - nei viena MP "fanatike" tikrai nesmerktu uz pastangas ir nora maitinti vaikus MP, kaip jums atrodo, Jus padarete tikrai daug del savo maziuku. MP "fanatikems" labiau nesuprantamas nusistatymas pries maitinima krutimi dar vaikiukui negimus....
Sekmes Jums 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritukasx: 31 gruodžio 2009 - 09:14