QUOTE(Simulcika @ 2008 08 14, 18:01)
Išvardinsiu priežastis, kurios bent jau man būtų aktualios:
1. Po gimdymo moteris grįžta į darbą ir vaiko auginimo atostogas pasiima tėtis. Na nemanau, kad dardavys būtų labai laimingas, jei darbuotoja lakstytų kas valandą vaiko maitint.
2. Noras normaliai išmiegoti naktį, naktinę priežiūrą paliekant vaiko tėvui.
3. Nenoras būti "pririštai" prie vaiko 24 valandas per parą - juolab maitinant mišinukais gali samdytis auklę ir nebijot kad vaikas bus alkanas.
4. Nenoras laikytis kažkokios dietos, sveiko gyvenimo būdo, nervintis jei susergi ir medikamentais reikia gydytis - kad žalingos vaistų medžiagos nepereitų vaikui.
5. Maitindama iš buteliuko gali sekti kiek vaikas privalgė. Krūtimi maitinant tai yra sunkiau.
6. Maitindama dirbtinai neturėsi tokių problemų kaip: Nugraužti, sutrūkinėję speneliai, uždegimai (na nuo šių nesi apsaugota ir taip, bet maitinimas krūtimi tą riziką padidina), sunkios krūtys, tempimo jausmas, tekantis pienas jei jo turi daugiau.
7. Maitinimas krūtimi yra iš principo nepriimtinas dalykas. Nesupykite, bet bent jau man tai kelia šleikštulį.
Po gimdymo kad ir koks jis būtų "gaivaliosiesi " 3 mėnesius. Iš ne vienos moters "sėkmingos" patirties galiu pasakyti: darbingumas =0, atmintis =0, pasimetimas, sumišimas... aš asmeniškai iš viso beveik nepamenu to laiko... čia nežinau kokia supermama reikia būt kad po gimdymo iš karto lėkt į darbą- na taip pirmą savaitę dar buvau kupina jėgų- toliau didelė atminties skylė
2 labai didelė klaida. Vyras... vyras.... vyras. Tik tiek ir tegirdžiu. Klysti. pvz: maniškis net negirdėdavo kai mažoji pabusdavo. O pilvo diegliai... tu ką galvoji ramiai miegoti ? na nebent ten kokias super ausines turi... Man pasisekė manoji neramiai miegojo tik kelias naktis. Berods lygiai 3. vėliau viskas buvo super šlovė espumz

anui
3 iš širdies linkiu papulti ant geros auklės. O šiaip- aš nusitraukdavau pienuką naktį ir sėkmingai juo maitindavo vaiką dieną... o pati lėkdavau iki 8 valandų per dieną į paskaitas. Tik tiek kad daugiau darbo.
4 man tai išėjo tik į naudą- per didelis prisirišimas prie medikamentų nebuvo mano atveju nieko gero- o dabar- stebūklas- bet man užtenka tik pusės tabletės nuo skausmo ir jis atslūgsta- kai prieš

ir 2 nepakakdavo. O sveikas gyvenimo būdas kiek žinau nieko nenužudė dar. Tai atneša tik naudą...
5 O taip- maniškė ištisai persivalgydavo... kiekvieną mėnesį priaugdavo po 1kg ir daugiau... jau buvau pradėjusi nerimauti, kad pataps į kamuoliuką panaši
6 uždegimai? na taip pirmais mėnesiais jie gresia stipriau- bet vėliau? na nežinau spjaunu per petį man nebuvo nors ir ežere maudžiausi ir "pusplikė vasarą laksčiau.dėl visų nuograužų... man nugraužė- išmookom- užsigydėm ir pamiršom- tai buvo pirmą jos gyvenimo mėnesį.
7 o į šį teiginį na ką gi. Kai turėsi vaiką- galėsi jį sėkmingai pakartoti...
Panos o kaip soskei sekasi? ar jau pagimdė?