Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Sansara @ 2008 03 20, 09:00)
ok. išrink. tik aš pageidaučiau spalvotą pradžiai, o ne jb

tada pradžiai siūlau kriaušę iš Smilties nuorodų
Pascal Renoux
http://www.pascalren.../Images/615.jpg

Taip apšvietimo ND būtent pavyzdžius, kuriais iliustruojamas apšvietimo tipas.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 03 20, 00:55)
Su studijine paprasčiau, gali nukreipt šviesą ten kur nori, kad nesusidarytų šešėliai ir pan.
Kaip jau minėjau anksčau, debesys labai puikiai išskaido šviesą. o kadangi Lietuvoje praktiškai visos dienos apsiniaukę... Puikus laikas fotografuoti, ir laisvų dienų keleta nusimato.
Tik va iš kur modelių gauti smile.gif

QUOTE(dejavu @ 2008 03 20, 09:36)
Labas rytas  4u.gif
glamūriniam apšvietimui kaip suprantu reikia naudoti kelis šviesos šaltinius, be jokių šešėlių, dramatiško apšvietimo ir pan.

...buvau išėjęs pailsėti, grįžau laiku, nes nauja tema man patinka.

dėl apšvietimo. reiktų atkreipti dėmesį, kad glamuriniuose portretuose tikrai nėra jokių dramatiškų slystančių ir šešėlius ant veidų paliekančių šviesų. praktiškai veidas ten paišomas ne šviesa, o kosmetika. kaip šviesa naudojamos žiedinės blykstės (tokios, kaip makrofotografijoje, arba "lėkštės" - toks bliūdas su viduryje esančiu mažesniu bliūdeliu (oi, na ir aprašiau blink.gif ) žodiu kaip softbokso viduriai, tik be medžiagos iš priekio. viskas tam, kad būtų ryški, tolygi šviesa ir ne taškinio, o didelio pagal plotą šaltinio. aišku, jei bus daroma ne vien veido, bet portretas visu ūgiu, bus problema. būtų saulė už lango - galima būtų naudoti reflektoių (atšvaitą). o dabar pro langa krentanti šviesa gan nyki. bet pasistengus tai ir ją galima panaudoti. dėl PS - tai vis tik odai geriau krempudros nepagailėti. tikrai geriau bus nei visą veido odą plastiku pavarsti. ir svarbu su veido geometrija nepersistengti. kažkieno pateiktame pavyzdyje modelio galva kiek per daug "suplota" ir netolygiai....

na, beliko modelį susirasti ir dalyvauti. juk ne pomidorai, iki nenusipirksi g.gif

bliamba, būtų geras oras - pasiūlyčiau a la plenerą padaryti: susirasti/nusisamdyti modelį (kadangi nuogybių nereiktų, kainuotų tikrai nedaug, o gal ir iš viso nieko; juk skaito šią skiltį ir nefotografuojančios "supermamytės", kurios norėtų tūrėti gerų ir įdomių nuotraukų)) ir pasitreniruoti, pažiūrėti kaip kam pavyks, aptarti, pasidalinti idėjomis. o dabar? nebent indor daryti. žinojau vieną studijėlę, kurią nebrangiai galima buvo išsinuomoti. bet ji begėdiškai maža. ten vos penki žmonės tilptų....
Atsakyti
čia

Oi čia norėjau parašyti kad man šitas darbas kol kas totali mistika unsure.gif

Dejavu, aš irgi kriaušę išsirinkau, tik Šitą.

Tai gerai liekam prie tavo varianto, man dar lengviau bus mirksiukas.gif

Žodžiu dirbam:

1. ND - daržovės vis dar tęsiasi
2. Glamour
3. Apšvietimo šoninio ir kontaržūrinio pvz.
4. Kompozicijos atkartojimas Pascal Renoux Kriaušė

Kiekvienas turi teisę pasirinkti ką nori ir ko nenori daryti mirksiukas.gif Ar 3 ir 4 nusistatom kokius terminus, ar neverta g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 20 kovo 2008 - 09:26
dejavu, mano mintį perskaitei. užmečiau akį ir už tos kriaušės užsikabino akis, objektas paprastas ir t.t. thumbup.gif

apie galmour, praeitą sav. žiūrinėjau šią galeriją. ir taip žiūrėjau ir taip... na kuo pas šią autorę nude kaikuriose foto skiriasi nuo glamour, nelabai supratau. kai kurios tai aisku, akivaizdus aktas ir t.t. bet kai kurios man po klaustuku buvo... beje šviesa jose labai gražiai žaidžia
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 03 20, 10:24)
ir taip žiūrėjau ir taip... na kuo pas šią autorę nude kaikuriose foto skiriasi nuo glamour, nelabai supratau.

nu jo. ilgai nežiūrėjęs galiu pasakyti: skiriasi drabužių kiekiu. jei krutinė ir dubens sritis nepridengta - nude. jei kelnaitės, korsetas ar liemenėlė yra - glamour. manau, kad tai neteisingas skirstymas. bet daug tokių pvz. yra. jei per mažai atsidengus - glamouras, daugiau - nude. nori portretą įmantraiu pavadinti - glamour. neapibrėžta labai sąvoka g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 20, 10:22)
čia

Oi čia norėjau parašyti kad man šitas darbas kol kas totali mistika  unsure.gif

Dejavu, aš irgi kriaušę išsirinkau, tik Šitą.

Tai gerai liekam prie tavo varianto, man dar lengviau bus  mirksiukas.gif

Žodžiu dirbam:

2. Glamour

Kiekvienas turi teisę pasirinkti ką nori ir ko nenori daryti  mirksiukas.gif Ar 3 ir 4 nusistatom kokius terminus, ar neverta  g.gif

Daug praleidau, bet labai noriu vel prie jusu jungtis. tai as pakartosiu ar teisingai supratau...
1. ND uzduotis - nufotografuoti darzove. Taip kaip pats nori, be jokiu kazkokiu specialiu reikalavimu?

2. Glamour. cia irgi ND? ar kaip?

3. Apšvietimo šoninio ir kontaržūrinio pvz. sito nesurpatau..... blush2.gif

4. reik kriauses, ir atkartoti apsvietima ir kompozicija kaip sitoj nuotraukoj??

busiu labai dekinga jei kas nors patvirtins arba paneigs mano pasisakymus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DI: 20 kovo 2008 - 10:22
Di, tai daržovė iš anksčiau jau tęsiasi, tai dar bus berods iki ateinančio antradienio. Dėl glamūro ir apšvietimo paskaityk kelis psl. atgals, viskas buvo aptarta, tikrai nereikės daug skaityt. O 4 užd. , tai taip, tu gerai supratai bigsmile.gif

Dar dėl apšvietimo, dėl šoninio man kaip ir viskas aišku, o dėl kontaržūrinio gal kas turi daugiau kur informacijos, nuorodų, pavyzdžių ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 20, 11:26)
Di, tai daržovė iš anksčiau jau tęsiasi, tai dar bus berods iki ateinančio antradienio. Dėl glamūro ir apšvietimo paskaityk kelis psl. atgals, viskas buvo aptarta, tikrai nereikės daug skaityt. O 4 užd. , tai taip, tu gerai supratai  bigsmile.gif

Dar dėl apšvietimo, dėl šoninio man kaip ir viskas aišku, o dėl kontaržūrinio gal kas turi daugiau kur informacijos, nuorodų, pavyzdžių ir t.t.

Aciu, lekiu pasiskaityti 4u.gif
Atsakyti
Dekui uz patarimus!
Atsakyti
Anasko sveikinu mirksiukas.gif
idomi nauja tema smile.gif

Westa, kuriam laikui i Vilniu mirksiukas.gif gal kokios kavos ax.gif ?

Prasyciau to dalykelio, kuris veido oda islygina, tiesiog noriu ismeginti, nezinia, gali praversti siems namu darbams ax.gif

Jus saunuoles, kad tiek uzduociu susigalvojot, palaikau drinks_cheers.gif
Tik sudalyvauti labai stengsiuos namu darbuose, tiek vienuose, tiek kituose o visa kita kogero tik skaitysiu, ziuresiu ir desiu galvon smile.gif deja neturiu tiek laiko...
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 20, 10:22)

Žodžiu dirbam:

2. Glamour

Kiekvienas turi teisę pasirinkti ką nori ir ko nenori daryti  mirksiukas.gif Ar 3 ir 4 nusistatom kokius terminus, ar neverta  g.gif

Puikiai sumąstėt bigsmile.gif . Kažką ir aš darysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 03 20, 11:40)

Prasyciau to dalykelio, kuris veido oda islygina, tiesiog noriu ismeginti, nezinia, gali praversti siems namu darbams ax.gif

Aš irgi noriu blush2.gif Dabar knisuosi po glamour fotografijas. Kiek čia forume spėjau permest akim, tai veidą reikia apdirbti photoshopu ar pritepti daaaug pudros kaip minėjo andriuska? g.gif nespėjau dar permest akimis blog'o apie glamourą ar ten yra...ir ar yra parodyta kaip veidą tvarkyt su PS. Turbūt pirmą kartą bandant sunkiai gausis smile.gif
Atsakyti