Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

ir aš už, bus puiki proga padiskutuot kas tai yra, įdėt keletą pavyzdžių smile.gif
pradedam
Žodis "glamūras" atsirado viduramžiais nuo "grammar", reiškiančio "gramatiką", "knygą", jis ne tik rodė įvairius išsimokslinimo pasireiškimus, bet ir okultines praktikas. Taigi senovės škotai žodį "glamour" ėmė vartoti burtų, kerų reikšme. Kodėl - tiesiog klaidingai tardami svetimą jiems žodį "grammar". Na, o dabartinėje visuomenėje "glamūras" įsigali kaip prabanga, prašmatnumas, žvilgesys, prabangus gyvenimas, popkultūrinis spindesys, aukšto lygio kičas.

Siaurąja prasme žodis "glamūras" pirmiausia naudojamas mados srityje (drabužiai, kosmetika), plačiąja - gyvenimo stiliui, laisvalaikiui apibūdinti. "Glamūriškais" dažniausiai vadinami gyvenimo ir mados standartai, reklamuoji elitiniuose žurnaluose. Paprastai "glamūriškos" būna moterys ir VIP vakarėliai.

jau yra vartojami tokie terminai kaip "glamūriška" fotografija ar "glamūriškas" modelis. Tai netgi laikoma savotišku fotografijos meno žanru, kai modelio išorė yra svarbesnė už tai, kas jo viduje. Portrete viskas ištrinta ir retušuota: raukšlelės, nelygumai, poros. Absoliučiai švarus veidas. Taip ir atsiranda "glamūriškas" žurnalo viršelis, į kurio heroję visi nori būti panašūs, tačiau niekas nėra panašus ir nebus, netgi tas supermodelis, kuris jame nufotografuotas. Didi iliuzija - "glamūras".

manau temai pasiruošt reikės geria būt įvaldžius PS smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 19 kovo 2008 - 23:31
Pargrįžtu su netradicinėm foto, tiesiog noriu parodyt ką dariau ir kur buvau blush2.gif Fotografavau savo bosui (architektui) jo rekonstruotą pastatą - kuris yra Sporto kanalų transliavimo stotis. Pabuvau visur bigsmile.gif čia kas labiausiai įsiminė:

Studija:
user posted image

Vaizdzialis nuo stogo:
user posted image

Anasko - šaunuolė 4u.gif sveikinimai 4u.gif

Į nieką nepretenduoju, tiesiog norėjau parodyt blush2.gif
Atsakyti
Tada atsiųskit man kas nors bent Silwio pluginą koregavimui odos lotuliukas.gif
Atsakyti
O gal kas gales sukurti papke nauja ND ax.gif as tiesa sakant nelabai moku rolleyes.gif
Parasyk emaila mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 19 kovo 2008 - 23:35
WOW Westa gerai padirbėjai 4u.gif bigsmile.gif Kuo toliau tuo labiau man maga jungtis į kryptingą veiklą blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 19, 23:31)
Tada atsiųskit man kas nors bent Silwio pluginą koregavimui odos  lotuliukas.gif

o man modelį į namus smile.gif

Tai dabar norintys derinam kelis ND. Kaip supratau:
1. Glamūras;
2. Apšvietimas:
3. Kopijavimas?
Atsakyti
Smiltis, pabandyk gal unsharp mask panaudoti.

Silwio turbūt apsidžiaugs dėl tokių ND, o man tai galvos skausmas: iš kur modelių gaut sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 03 19, 23:34)
WOW Westa gerai padirbėjai  4u.gif  bigsmile.gif  Kuo toliau tuo labiau man maga jungtis į kryptingą veiklą  blush2.gif  lotuliukas.gif

nu va matai smile.gif .. galim šiai temai skirt kad ir vieną dieną diskusijoms.. pasidalint PS subtilybėm, pluginais smile.gif Pasižiūrinėt foto... bliamba tik kur modelį gerą gaut tokiems ND g.gif g.gif g.gif
Atsakyti

QUOTE(Smiltis @ 2008 03 19, 23:31)
Tada atsiųskit man kas nors bent Silwio pluginą koregavimui odos  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif pagalvojau ta pati, eis i trasa doh.gif

Smiltis, nelabai matau ka komentuot. Nu blogai, pati matai. Butinai turi reikala isgelbeti sita nuotrauka seimos albumui? Tada gal su wb siek tiek padirbciau, gal pakadruociau dar kitaip tada - pvz ta kirpejos ranka ant galo i kabli susiriecia, kzk negraziai. Kirpciau. is virsaus dar kazkiek, kad jau tos lupos ir kaklas kuo maziau patektu, jeigu veido jau nera. Berniuko veidui siek tiek daugiau sviesos norisi, bet ir kur jos dabar? pasviesint galima pabandyt.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 03 19, 23:35)

3. Kopijavimas?

Dejavu, gal junkitės anoj temoj prie kopijavimo? kaip tik tą ruošiamės daryt

man Galmouras patiko.. juolab, kad čia be idealaus apšvietimo niekaip neapsieisim
Atsakyti
Palengvinimas del modelio - tema juk interpretacine mirksiukas.gif Interpretuokit ir nebus reikalingas modelis bigsmile.gif tongue.gif
Atsakyti
radau naudingą iškaseną
atima nedaug laiko, laisvalaikiu atsipalaiduot naudingą pažiūrėt vos po kelis į dieną, praturtina intelektą, laviną akį, verčia priduot fotoaparatą į lombardą, o po savaitės vėl išsipirkt iš ten lotuliukas.gif tikiuos reklama glamūrinė gavosi lotuliukas.gif
pavargau, nieko protingo nepasakysiu jau šiandien, labos.. 4u.gif
Atsakyti