Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Gaziulka @ 2008 03 19, 23:10)
kad nebutu toks tusciai nesuprantamas sis aptarimas tiems, kas neturi slaptazodzio, ikeliu viena is savo foto (kuria galiu ikelt):

user posted image
Laimeje ir nelaimeje..

Gaziulka, labai patiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bald.nomad @ 2008 03 19, 21:52)
Sveiki,
Turiu klausima, bet pirma nuotrauka:
O klausimas toks - kaip fotografuoti mieste, kai ryski saule yra gana zemai, ir gaunas labai tamsi nuotraukos apacia (seseliai nuotraukoj) bei isdeges dangus? Tas variantas - pasirink kita laika - visai netinka. Vaziuosiu i nauja miesta vos kelioms dienoms ir ilgiems eksperimentams neturiu laiko.

O su blenda fotografuoji? Prie viso to ką Gaziulka jau pasakė, galiu tik pridėti, kad - fotografuoti su blenda (tas daikčiukas kuris prisisuka prie objektyvo galvos) ir ieškoti kampo kur saulė tiesiogiai nešviestų į objektyvą, tadu koreguoti ekspozicijos šviesumą tamsumą - ir žiūrėti kas gaunasi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 03 19, 22:08)
bijau nusisneket, bet tikiuosi, gal dar kas papildys/pataisys. man rodos, tokia situacija vienas is peiliu kiekveinam fotografui - mazdaug analogija nuotraukai su jura ir neisraiskingu pilku dangum. Fotoaparastas automatiskai parenka ekpozicija pagal tamsesni objekta (jura, pastatas tavo atveju), o dangus isdega. reiktu koreguoti ekspozicija, kazkiek i minusa pavaryt. bet taip pastatas gali tapti dar tamsesnis unsure.gif Nu zdz, mano variantas butu: nefotografuot pries saule, vengti tokiu kadru, i kuriuos komponuoji toki dangu ir kita daug tamseni objekta/plota. Bandyciau gaudyti tas vietas, kur saules spinduliai dar naturaliai patenka. Jeigu tamsus objektas arciau, visine blykste galetu kzk padet, bet efektas tai bus santurus. jeigu nedaug ismanai fotografijoje ir reikia uztikrintu kadru, visada yra iseitis fotografuoti ant auto. turbut dar yra variantas isnaudoti isorine blykste (jeigu tokia turi), bet pastatams ir miesto panaramoms sitas patarimas nelabai tinka.

Šiuo atveju, kad dangus nebūtų išdegęs, o pastatai pakankamai šviesūs daromi keli skirtingo šviesumo kadrai, juos vėliau sujungiant kompiuterinėmis programomis.
Dar panašiose situacijose gelbsti poliarizaciniai filtrai.
Jei fotografuojama prieš saulę : žiūrint kokio efekto norima, jei pašvelnti šešėlius, tada tinka blykstė, jei norima siluetų, tamsių objektų, blykstė visai nereikalinga..

Atsakyti
bald.nomad. nežinau ar turi stovą, jei taip, galima pasinaudoti breketingo funkcija (t.y. atlikti kelis vienodus kadrus, su skirtinga ekpozicija). vienas kadras pvz bus pagal dangų, kitas per vidurį, trečias - pagal žemę (nebūtinai turi fotoapratas turėt breketingo funkciją, jei tik gali reguliuot išlaikymą, tai jau ir gerai). ir vėliau juos suklot vienas ant kito kokio vaizdų redaktoriaus pagalba. gausis HDR nuotrauka, bet niekas nebus išdegę ar užtamsinta, tiesa jausis dirbtinumas.
jei neturi filtro su užtamsinta viena puse, daugiau nelabai ką ir pasiūlysiu. g.gif nebent išnaudot tai savo labui konkrečioj vietoj ir konkrečiu metu susiklosčius palankiam siužetui

dejavu, pajutau dejavu jausmą tavo postą perskaičius lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 19 kovo 2008 - 22:43
Na va, atspėjau ND laimėtoją smile.gif.. ir nors pati sau buvo pasirašius komentarą, vis tiek nuojauta neapvylė.. Sveikinam, Anasko !!!
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 03 19, 22:56)
Na va, atspėjau ND laimėtoją smile.gif.. ir nors pati sau buvo pasirašius komentarą, vis tiek nuojauta neapvylė.. Sveikinam, Anasko !!!

oba, geras bigsmile.gif Net minties tokios nekilo. Tai sveikinu Anasko pazengus taip labai, kad tavo foto jau nebeatpazistu thumbup.gif saunuole rolleyes.gif bet aha, pavedziojo uz nosies su komentarais pati sau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 03 19, 23:02)
oba, geras bigsmile.gif Net minties tokios nekilo. Tai sveikinu Anasko pazengus taip labai, kad tavo foto jau nebeatpazistu thumbup.gif saunuole rolleyes.gif bet aha, pavedziojo uz nosies su komentarais pati sau smile.gif

tiesą sakant aš atpažinau ją blush2.gif smile.gif .. bet kuriuo atveju ji tikrai šaunuolė smile.gif
Atsakyti
Aciu jums labai uz sveikinimus blush2.gif doh.gif swoon.gif
iki kol cia pasirodziau galvojau kad laimejo mano favorite 4u.gif Gaziulka, as labai buvau nustebinta, kad ten tavo darbas, nors rasant interpretacija, kazkodel apie tave vienu sikiu pagalvojau bigsmile.gif
Kodel parasiau komentara sau bigsmile.gif todel kad pradejo labai per savaite man trukdyti ta prakeikta neislyginta rankove doh.gif o kartu prikibau ir prie fono smile.gif
Tema jau sugalvojau, tik norejau jusu patarimo, kad nebutu taip kaip su "sviesa" 4u.gif
Papildyta:
Paziurejau, kad visur prie fotopuslapiu yra Glamuras bigsmile.gif Kaip sita tema jums/ Ar nera ji labiau techniska?
Atsakyti
ok, gal baigiam girti ir stebetis viena kita lotuliukas.gif nekantrauju isgirsti tema rolleyes.gif

o, jau ir isgirdau kol parasiau, mastau
Papildyta:
zinai, man ko gero labiau patinka, negu nepatinka, nes:

- nelabai zinau tiksliai, kas tai yra, tai bus proga suzinoti
- manau, kad net jeigu tai ir technine tema (nors as tai nesakyciau), tai vis tik aukstesnio lygio technine
- su savo isankstiniu zinojimu, itariu, kad nesu tokiu foto megeja, todel bus proga palipeti per save. kartais visai sveika.

zdz, as uz mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikinimai Anasko 4u.gif , šaunuolė thumbup.gif

Įkeliu vieną foto, žinau neryški, žinau kad nukapota viskas, bet ar įmanoma ką nors su kokybe dar iš jos išspaust g.gif Ir o varge, nemoku visai internetui tvarkyt foto, bloge perskaičiau, bet tan man nepasakyčiau kad viskas patiko unsure.gif Dėl to dar pasiskaitinėsiu doh.gif

user posted image
Atsakyti
siek tiek chrestomatines info apie glamour photography:

http://en.wikipedia....our_photography

Atsakyti
Komentuokit, nesvarbu, kad vaikas schmoll.gif
Atsakyti