Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(peppi @ 2008 03 19, 21:11)
aha, labai gera mintis apsigynimas biggrin.gif

namu darbai yra jega smile.gif tik kazkaip man paskutiniu metu nepavykdavo sudalyvauti...pasitaisysiu pioneer.gif

Sėsk, du smile.gif

O aš visai norėčiau gintis ir diskutuot apie ND viešai, kad ir kiti į diskusijas įsijungtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 03 19, 21:23)
Sėsk, du  smile.gif

O aš visai norėčiau gintis ir diskutuot apie ND viešai, kad ir kiti į diskusijas įsijungtų  smile.gif

galima ir viesai, tik kad as ne visas nuotraukas noriu visai rodyt (tuo mane t.t ND uzdarumas irgi zavi) - sikart pvz tik 1 is 3 galeciau viesam aptarimui ikelti

westa, tikrai chalturinai, geda blush2.gif apsigink dabar tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 03 19, 21:26)
westa, tikrai chalturinai, geda blush2.gif apsigink dabar tongue.gif

o man negėda ir aš apsigyniau tongue.gif .. savo darbą laikau geru ir atitinkančiu mano supratimą apie šiuos ND.. tongue.gif aš gi nekalta, kad ne visi tai supranta tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 19 kovo 2008 - 21:31
man atrodo, kad vertinimai l.priklauso nuo to, ka zmogus laiko atitikimu temai. Man pvz visada buvo itartinas tas zodis "interpretaciniai", nes ji galima l.skirtingai suprasti. Tai man siuo atveju tiesiog paprastai portretas, kur zmones dviese ir tarp ju jauciasi rysys, yra lygiai ta pati ideja kaip ir du objektai (ne zmones) dviese. Idomesnes versijos buvo, kur zmogus-daiktas, arba dviese, kur vienas uz kadro, kitas - kadre (toks kitoks vis delto temos pamatymas). tos diskusijos apie "trecia" patiko, nes fotografo ir modelio santykis fotografijoje man atrodo svarbus. o ta kur laimejo - unikali interpretacija, labai paprasta, bet stai as kzk apie tai nepagalvojau. as balsavau ir paprastai balsuoju ne tiek uz idejas, kiek uz pacias nuotraukas kaip visuma - visos jos daugmaz i tema, todel gerai, tvarkingai atlikti dvieju zmoniu portretai sulauke nemazai mano balsu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 19 kovo 2008 - 21:52
Sveiki,
Turiu klausima, bet pirma nuotrauka:

user posted image

O klausimas toks - kaip fotografuoti mieste, kai ryski saule yra gana zemai, ir gaunas labai tamsi nuotraukos apacia (seseliai nuotraukoj) bei isdeges dangus? Tas variantas - pasirink kita laika - visai netinka. Vaziuosiu i nauja miesta vos kelioms dienoms ir ilgiems eksperimentams neturiu laiko.
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 03 19, 21:46)
man atrodo, kad vertinimai l.priklauso nuo to, ka zmogus laiko atitikimu temai. Man pvz visada buvo itartinas tas zodis "interpretaciniai", nes ji galima l.skirtingai suprasti. Tai man siuo atveju tiesiog paprastai portretas, kur zmones dviese ir tarp ju jauciasi rysys, yra lygiai ta pati ideja kaip ir du objektai (ne zmones) dviese. Idomesnes versijos buvo, kur zmogus-daiktas, arba dviese, kur vienas uz kadro, kitas - kadre (toks kitoks vis delto temos pamatymas). tos diskusijos apie "trecia" patiko, nes fotografo ir modelio santykis fotografijoje man atrodo svarbus. o ta kur laimejo - unikali interpretacija, labai paprasta, bet stai as kzk apie tai nepagalvojau. as balsavau ir paprastai balsuoju ne tiek uz idejas, kiek uz pacias nuotraukas kaip visuma - visos jos daugmaz i tema, todel gerai, tvarkingai atlikti dvieju zmoniu portretai sulauke nemazai mano balsu.

visiškai su tavim sutinku.. todėl aš ir esu dėl savo foto ,,rami".. tiesiog pavadinimas namų darbams yra ne šiaip sau duodamas.. ir jis turėtų , mano akimis, būt 100 proc išpildytas.. o kuo skiriasi nuo techninių? gal tuo, kad ne technika labiau, o emocijom, simboliais tą temą bandai atspindėti.. ir čia yra slidžiausias dalykas, nes kiekvienas turim savo interpretacijas. Šiuo atveju aš mačiau nuotraukų temai ,,du žmonės".. Dviese mano akim subtilesnė, emocingesnė tema. Žiūrėdamas į foto turi jausti tik Dviese.. du žmones, kurių nesieja stiprus ryšys gali pavadinti tik dviem žmonėmis bet ne Dviese smile.gif

nu ir zalilas mastau.gif laiks miegot unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bald.nomad @ 2008 03 19, 21:52)
O klausimas toks - kaip fotografuoti mieste, kai ryski saule yra gana zemai, ir gaunas labai tamsi nuotraukos apacia (seseliai nuotraukoj) bei isdeges dangus? Tas variantas - pasirink kita laika - visai netinka. Vaziuosiu i nauja miesta vos kelioms dienoms ir ilgiems eksperimentams neturiu laiko.

bijau nusisneket, bet tikiuosi, gal dar kas papildys/pataisys. man rodos, tokia situacija vienas is peiliu kiekveinam fotografui - mazdaug analogija nuotraukai su jura ir neisraiskingu pilku dangum. Fotoaparastas automatiskai parenka ekpozicija pagal tamsesni objekta (jura, pastatas tavo atveju), o dangus isdega. reiktu koreguoti ekspozicija, kazkiek i minusa pavaryt. bet taip pastatas gali tapti dar tamsesnis unsure.gif Nu zdz, mano variantas butu: nefotografuot pries saule, vengti tokiu kadru, i kuriuos komponuoji toki dangu ir kita daug tamseni objekta/plota. Bandyciau gaudyti tas vietas, kur saules spinduliai dar naturaliai patenka. Jeigu tamsus objektas arciau, visine blykste galetu kzk padet, bet efektas tai bus santurus. jeigu nedaug ismanai fotografijoje ir reikia uztikrintu kadru, visada yra iseitis fotografuoti ant auto. turbut dar yra variantas isnaudoti isorine blykste (jeigu tokia turi), bet pastatams ir miesto panaramoms sitas patarimas nelabai tinka.
Papildyta:
QUOTE(westa @ 2008 03 19, 21:59)
visiškai su tavim sutinku.. todėl aš ir esu dėl savo foto ,,rami".. tiesiog pavadinimas namų darbams yra ne šiaip sau duodamas.. ir jis turėtų , mano akimis, būt 100 proc išpildytas.. o kuo skiriasi nuo techninių? gal tuo, kad ne technika labiau, o emocijom, simboliais tą temą bandai atspindėti.. ir čia yra slidžiausias dalykas, nes kiekvienas turim savo interpretacijas. Šiuo atveju aš mačiau nuotraukų temai ,,du žmonės".. Dviese mano akim subtilesnė, emocingesnė tema. Žiūrėdamas į foto turi jausti tik Dviese.. du žmones, kurių nesieja stiprus ryšys gali pavadinti tik dviem žmonėmis bet ne Dviese  smile.gif

nu ir zalilas mastau.gif laiks miegot  unsure.gif

mano galva, beveik visos sikart dalyvavusios foto, kur pavaizduoti du zmones labai aiskiai rode zmones, kuriuos sieja stiprus tarpusavio rysys. bet cia kaip kam atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 03 19, 22:05)
bijau nusisneket, bet tikiuosi, gal dar kas papildys/pataisys. man rodos, tokia situacija vienas is peiliu kiekveinam fotografui - mazdaug analogija nuotraukai su jura ir neisraiskingu pilku dangum. Fotoaparastas automatiskai parenka ekpozicija pagal tamsesni objekta (jura, pastatas tavo atveju), o dangus isdega. reiktu koreguoti ekspozicija, kazkiek i minusa pavaryt. bet taip pastatas gali tapti dar tamsesnis unsure.gif Nu zdz, mano variantas butu: nefotografuot pries saule, vengti tokiu kadru, i kuriuos komponuoji toki dangu ir kita daug tamseni objekta/plota. Bandyciau gaudyti tas vietas, kur saules spinduliai dar naturaliai patenka. Jeigu tamsus objektas arciau, visine blykste galetu kzk padet, bet efektas tai bus santurus. jeigu nedaug ismanai fotografijoje ir reikia uztikrintu kadru, visada yra iseitis fotografuoti ant auto. turbut dar yra variantas isnaudoti isorine blykste (jeigu tokia turi), bet pastatams ir miesto panaramoms sitas patarimas nelabai tinka.

bijau, kad tu teisi. geresnio rakurso ieškojimas -vienintelė išeitis .. kita vertus man visai patinka taip ,, keistai" apšviesti pastatai smile.gif
beje nėra jokių filtrų tokiai situacijai g.gif
Atsakyti
kad nebutu toks tusciai nesuprantamas sis aptarimas tiems, kas neturi slaptazodzio, ikeliu viena is savo foto (kuria galiu ikelt):

user posted image
Laimeje ir nelaimeje..
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 03 19, 22:08)

mano galva, beveik visos sikart dalyvavusios foto, kur pavaizduoti du zmones labai aiskiai rode zmones, kuriuos sieja stiprus tarpusavio rysys. bet cia kaip kam atrodo.

na taip, bet kai kuriuose tas ryšys jautėsi dar su kažkuo smile.gif o tai jau trise smile.gif .. bet taip turbūt tik man vienai rodosi 4u.gif

Tavo foto - mano favoritė šiuose ND.. pirmiausia dėl kitokio požiūrio į temą.. antra -pati parašei .. stiprų emocinį ryšį čia gali jausti tik tie, kurie patys tai yra patyrę.. kaip gera pabėgus nuo visų užsitraukt dūmą. Kaip dažnai tik tas objektas gali girdėti tavo mintis , matyt tavo ašaras, matyti tavo liūdnas, linksmas , o kartais abejingas akis..
Rizikavai su šia foto.. bet tau pasisekė, kad turbūt dauguma tą jausmą žino smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 19 kovo 2008 - 22:15
QUOTE(westa @ 2008 03 19, 22:10)
na taip, bet kai kuriuose tas ryšys jautėsi dar su kažkuo  smile.gif o tai jau trise  smile.gif .. bet taip turbūt tik man vienai rodosi  4u.gif

sita tavo mintis man irgi patiko. bet prisimenu ir dar viena nuotrauka (puikia!), kuria paskui kazkas iseme, kur nuotraukoj buvo viena mergina. Is pradziu ji man labai patiko, bet paskui supratau, kad tokiu atveju jausma "dviese" daugiausiai kure pavadinimas, o ne pati foto.
Atsakyti
Na prisipazinau ir as, "chalturinau" as, zmones pagavau netycia, bet fotkindama pagalvojau kad galbut jie dviese. uzveze spalvos mane. atspejot turbut, nes rodziau cia kauno vaizdeliu biggrin.gif

tikrai interpretaciniai slidus. Tai ka sveikint g.gif
Atsakyti