Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(westa @ 2008 03 19, 16:35)
laukiam nuomonių  4u.gif

Aš tai sakyčiau, kad tokiu atveju lygiuosimės į gretimą temą, ir atėję pas mus naujokai pasijaus kaip ne ten pataikę g.gif Informacijos manau yra pilnas internetas, galų gale senesnės temos, jei kokių klausimų kylą - visada bus kas paaiškins, nemanau kad tikslinga pradedančiųjų temoje turėti kažkokią struktūrą, juk ir lygiai mūsų šiaip ar taip skiriasi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 03 19, 17:38)
Niekas jūsų stiliaus nepakeis. bet pamatysit, kiek kartų reiks pastumdyti lempą kairėn/dešinėn tolyn/artyn, kol gausit tokį šešėlį tokiu kampu kaip nuotraukoje.... kils daug klausimų. čia iš pirmo žvilgsnio atrodo, viens du ir atkartojau. tačiau pabandžius, pamatysit, kad ne taip jau ir lengva viskas kaip atrodo ir ne taip banalu.
čia grynai yra techninė užduotis laisvalaikiui  4u.gif

oj na..man tikrai taip neatrodo kad viens du ir atkartosi biggrin.gif
Anksciau taip galvojau kai fotoaparato nebuvau turejus rankose...

Na nzn spreskit.. man man idomiau butu kai paimam viena tema, pvz sviesa, ir tas pats reiks,pavargti kol gausi to ko reikia,bet uz tai dar ir idejas reiks lavinti,nes reiks sugalvot kaip tai parodyti.
Papildyta:
QUOTE(Getter @ 2008 03 19, 17:40)
Aš tai sakyčiau, kad tokiu atveju lygiuosimės į gretimą temą, ir atėję pas mus naujokai pasijaus kaip ne ten pataikę  g.gif  Informacijos manau yra pilnas internetas, galų gale senesnės temos, jei kokių klausimų kylą - visada bus kas paaiškins, nemanau kad tikslinga pradedančiųjų temoje turėti kažkokią struktūrą, juk ir lygiai mūsų šiaip ar taip skiriasi  mirksiukas.gif

tai del to ir mokinsimes geriau. pvz paimam tema sviesa. dvi savaites apie tai domesimes, galesim laisvai reiksti klausimus apie tai ir t.t. o poto is to ND,taigi dag lengviau bus.. pramoski,o poto is to darysi..
ir naujokam geriau taip mokintis bus, nei jie ateina,uzduoda klausima o mes juos pasiunciam i bloga
Atsakyti
Nžn, aš nesakau kad tai bus blogai, ale per dvi sav bus kokios 3 temos čia forume vien apie šviesą(pvz), su visais pasišnekėjimais aptarinėjimais ir t.t., negi nepatogiau paskaityti kelis susistemintus straipsnius ir bandyti pačiam? g.gif Arba tada vos ne subforumo reikia forume kad būtų temos kaip kad "Šviesa fotografijoje", "Centrinė kompozicija" ir t.t. nes dabar mes kelios tarkim išmoksim, bet kitiems tai nebus tikslinga kapstytis temose ir ieškoti info g.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 03 19, 17:40)
Aš tai sakyčiau, kad tokiu atveju lygiuosimės į gretimą temą, ir atėję pas mus naujokai pasijaus kaip ne ten pataikę  g.gif  Informacijos manau yra pilnas internetas, galų gale senesnės temos, jei kokių klausimų kylą - visada bus kas paaiškins, nemanau kad tikslinga pradedančiųjų temoje turėti kažkokią struktūrą, juk ir lygiai mūsų šiaip ar taip skiriasi  mirksiukas.gif

nesupratau g.gif .. mes norim MOKINTIS.. ar ne nuo to naujokai pradeda? Būtent sistema čia ir reikalinga.. ana tema gali jau sau leisti būti be jos.. aš pvz nesijaučiu tokia stipri fotografijoj, kad man būtų nenaudingas informacijos pateikimas, apdorojimas.. Negi daug geriau nesistemiškai metamos į temą foto ir jų aptarimas? Ši tema turi tikslą mokytis ir mes link to tikslo einam.. kas jaučiasi stiprus, išeina į kitą temą ir kyla dar aukščiau..
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 03 19, 16:14)
o aš siūlyčiau geriau eit ką pafotografuot o ne rėmeliais užsižaist  smile.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Stikline @ 2008 03 19, 16:21)
pvz. vienam tas apšvietimas aktualu labai, kitam ne  g.gif

neįsivaizduoju fotografijos be apšvietimo doh.gif Manau skaitėte aną temą, ir matėte kad fotografija reiškia " piešimas šviesa" wub.gif

QUOTE(dejavu @ 2008 03 19, 17:13)
tada šituo atveju mes jau dvi. Man irgi būtų įdomu pabandyti.  Išsirenkam ką nors ir darom. Be laiko limito, balsavimų ir pan.

na būsime bent trys mirksiukas.gif

QUOTE(Getter @ 2008 03 19, 17:51)
Arba tada vos ne subforumo reikia forume kad būtų temos kaip kad "Šviesa fotografijoje", "Centrinė kompozicija" ir t.t. nes dabar mes kelios tarkim išmoksim, bet kitiems tai nebus tikslinga kapstytis temose ir ieškoti info  g.gif

Jo prisisteikime visokių subforumų doh.gif Užtenka dabar jau keturios temos doh.gif

Vėl diskusijos nuo pradžių rolleyes.gif Gal baikim doh.gif Juk čia niekas neverčia nieko daryt. Vieni diskutuos apie autorių ir darys fotografijas bandydami apšvietimus , kiti norės rėmelius išsirinks. Nu ir valio. Užteks vietos visiems manau doh.gif Vieniems bus aktualu daryt namų darbus dėl to kad padaryt puikią foto, kitam norėsis tik balų geresnių doh.gif Getter , o kaip tu tada supranti mokymasi fotografuot g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 19 kovo 2008 - 18:07
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 19, 18:07)

Labai juokinga, o jums patiems nesinori pabaigti foto iki galo?
Ai nesvarbu..
Atsakyti
QUOTE(Agniuke* @ 2008 03 19, 18:08)
Ai nesvarbu..

nesinori, jei matau kad foto nekokybiška doh.gif Ir ta nekokybė man naudos nepriduos. Sakiau kad fotkinau vaisius ir daržoves. darbo buvo įdėta min 2 valandos , padaryta foto virš 100 ir visas iki vienos foto ištryniau. Ir paskui graužiausi dar kad dėjau į temą doh.gif galvojau ištrint, bet specialiai palikau rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 19 kovo 2008 - 18:11
Sveiki visi,

kaip tik atsiranda laiko ir susiruosiu pasakyt ka manau apie kai kurias foto, taip pataikau tiesiai i diskusiju ikarsti biggrin.gif

As siaip uz, pvz., bandyma kuri laika pazaisti su sviesa, veliau - pasirinkti kita tema, bet gal nereikia bandyti visu isprausti i vienus remus, kol vieni dirbs ties sviesa, kiti gal nores patarimu del kompozicijos ir valio. Musu cia per daug, kad butu visiskas nuomoniu sutapimas ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Agniuke* @ 2008 03 19, 18:08)
Ai nesvarbu..

Norisi smile.gif tik ne visada remelis yra tas butinas paskutinis akcentas ir ne visada jo reikia
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 03 19, 18:51)
Nžn, aš nesakau kad tai bus blogai, ale per dvi sav bus kokios 3 temos čia forume vien apie šviesą(pvz), su visais pasišnekėjimais aptarinėjimais ir t.t., negi nepatogiau paskaityti kelis susistemintus straipsnius ir bandyti pačiam?  g.gif  Arba tada vos ne subforumo reikia forume kad būtų temos kaip kad "Šviesa fotografijoje", "Centrinė kompozicija" ir t.t. nes dabar mes kelios tarkim išmoksim, bet kitiems tai nebus tikslinga kapstytis temose ir ieškoti info  g.gif

Tai nebus tema vien apie šviesą....tarkim 2 savaites apie šviesą, kitas dvi apie kitus dalykus ir t.t. Atėjęs naujokas bent jau apie šviesą paskaitys nuo pradžių ir bandys įsijungt į pokalbius...na arba neskaitys (kaip dažniausiai būna) o iškart bandys jungtis smile.gif Aš nemanau, kad įmetus čia į forumą foto ir ne ta tema bus labai baisu. Jei žmogus norės komentaro visai ktiu klausimu, manau tikrai pakomentuosim ir pagelbėsim. Bet va einant tokia linkme tikrai daugiau išmoksim, nes pastaruoju metu ar net nežinau ką forume parodyti. Daržoves rodysiu ND. Ir šiaip mėtausi tarp visų temų...kompozicijų, apšvietimų ir t.t. O čia bus konkreti tema, man bent jau bus tikrai lengviau.
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 19, 18:07)
Getter , o kaip tu tada supranti mokymasi fotografuot  g.gif

Labai fainas klausimas ax.gif Asmeniškai aš suprantu mokymasi fotografuoti kai tai darai realiai, t.y. eini ir fotografuoji - įvairiom oro sąlygom, įvairiu paros metu, prie įvairaus apšvietimo, iš įvairių kampų ir t.t. dar yra nepamainomas dalykas kai kartu būna žmogėnas/ai kurie tą išmano, tada tikrai yra kaip mokytis.
Aš suprantu, kad norai geri - tipo skaitom diskutuojam ir fotografuojam ir rodom, bet man jie labai idiliški g.gif todėl kad ne kiekvienas tiek laiko turi - tai viena, antra - pažiūrėkit kaip sparčiai tempai temoje juda, trečia - ne visi turim vienodas galimybes net ir namuose, ketvirta - asmeniškai aš matau save įsispraudžiant į rėmus ir bijau, kad tokiu atveju galiu kažką pražiopsoti (man visiškai pakanka teminių ND, o pačioje temoje norisi matyti įvairius darbus, ir kelti savo taip pat) biggrin.gif Manau, kad išmokti fotografuoti - tam reikia studijų (studijuoti), mes čia tik apsimokom rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 19, 18:11)
nesinori, jei matau kad foto nekokybiška  doh.gif Ir ta nekokybė man naudos nepriduos. Sakiau kad fotkinau vaisius ir daržoves. darbo buvo įdėta min 2 valandos , padaryta foto virš 100 ir visas iki vienos foto ištryniau. Ir paskui graužiausi dar kad dėjau į temą  doh.gif galvojau ištrint, bet specialiai palikau  rolleyes.gif

o man pvz tos foto labai patinka, ir AS jas noriu uzbaigti iki galo,nes be remelio nei 5 nei 10. As pirma karta bandziau isgauti balta fona, ne naujiena,kad neseniai pradejau mokintis, todel tos foto man labai patinka.. ir ten kad kazkas rase jog ryskumo truksta,bet as pvz taip specialiai fokusavau,kur fotkinta is virsaus,specialiai dariau kad tik virsutinis ryskesnis butu ir t.t.
Manau daug kam PRADZIOJ budavo kad foto patinka,o cia visi ispeikia.
Arba jei kazka isbandydavot naujo, tai budavot labai patenkinti,o cia idedat ir ispeikia.

As nesakau kad cia blogai jog man dave komentaru, is to sekanti karta pasimokinsiu BUTINAI.
Bet tiesiog noriu foto pabaigti iki galo,ir manau nera sunku kazkam parasyti viena zodi-juoda ar kakavinis..

QUOTE(Mylia @ 2008 03 19, 18:17)

Norisi smile.gif tik ne visada remelis yra tas butinas paskutinis akcentas ir ne visada jo reikia

O cia jo reikia. smile.gif
Atsakyti
Visiškai pritariu, kad eigoje neapsieisim be diskusijų dėl kompozicijos ir foto komentavimų.. bet paraleliai manau galima būtų pagvildent vieną kitą techninį aspektą... kas nenori, lai nesijungia.. kas neturi laiko - paskaitys..man daug įdomiau kryptingai judėt nei bile kaip

Getter jei mes diskutuosim tema, susijusia su ND tema, tai kokie čia gali būti rėmai? čia tik daugiau info atliekant Namų darbus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 19 kovo 2008 - 18:31