Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Agniuke* @ 2008 03 19, 14:14)
supratau, nuimsiu hihihi.gif
Pasiulyk koki deti?  blush2.gif  nes be remo tragiskai atrodo,o man ant kompo,kai foto atskiai,tas remas tinka.

Apie rėmelius neturiu žalio supratimo.

Užuolaida, nenoriu rašyti anoje temoje, bet aš tau pritariu. Jei pašviesta tik iš šono , mano nuomone tai nėra kontrinis apšvietimas. Jei tiksliau konfrontacinis. Jis formuojamas ir natūralia šviesa, bet daugiausiai naudojamas būtent studijose. Šis apšvietimas įprastai turėtų būti siauresnio šviesos srauto ir nukreipiamas pvz į modelio plaukus, gali būti petį ar kažkokią vietą kurią norima pabrėžti. Jis ypač aktualus kai tarkim yra tamsus fonas ir modelis tamsiais plaukais, tada reikia pašviesti į plaukus, kad nesusilietų su fonu. Arba atvirkščiam variante. Čia tokią informaciją kol kas gavau savo pamokose. Skaitau dabar kaip tik knygą apie apšvietimą, bet rusų k., tai kol ten susigaudau kas ir kaip , turiu kelis kartus perskaityti hihihi.gif

Jei kam įdomu galiu daugiau parašyti daugiau teorijos unsure.gif Bet gal jau kur yra tokia informacija g.gif
Atsakyti
Prašausi atgal 4u.gif
t.y. noriu dalyvauti ir čia ir ten. Ir balsuoti noriu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laputaitė: 19 kovo 2008 - 14:35
QUOTE(laputaitė @ 2008 03 19, 14:34)
Prašausi atgal  4u.gif

Niekam nereikia prasytis atgal, labai toli ir nebuvot pabege wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 19, 14:33)
Jei kam įdomu galiu daugiau parašyti daugiau teorijos unsure.gif Bet gal jau kur yra tokia informacija  g.gif

labai įdomu. kuo daugiau tokios teorijos. aš šiek tiek turiu lietuviškai, bet mažoka man tos info.
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 03 19, 15:34)
Prašausi atgal  4u.gif
t.y. noriu dalyvauti ir čia ir ten. Ir balsuoti noriu  blush2.gif

4u.gif Gal tu papasakok cia apie apsvietima. Kiek pamenu, domiesi studijine fotografija. Kadangi pati siuo metu bandau perkasti apsvietimo gudrybes ir savokas, buciau labai dekinga uz informacijos pasidalinima 4u.gif

Smiltis, labai buciau dekinga uz info. Mums kursuose irgi buvo taip paaiskinta, kaip tu rasai. Gal atkasiu kazkur nuotraukos pavyzdi.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 03 19, 13:54)
Visos paskutinės foto iš atostogų po Madeirą.

Va-je-tau. Čia labai ne į temą, bet čia mano svajonių šalis bigsmile.gif nžn ar kadanors pavyks ten nusigaut...toks įtarimas buvo, nes prisižiūrėjus esu Madeiros foto begalybę wub.gif jei internete kur nors dėsi kokių foto iš ten, būtinai parašyk, pulsiu žiūrėt.

Smiltis. Būčiau dėkinga už bet kokią teoriją 4u.gif Bandžiau Šiauliuose domėtis apie fotografijos kursus, bet panašu, kad tokių nėr verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikline: 19 kovo 2008 - 14:46
Agniuke, man kompozicija nei vienoje nepatinka. bet ir kažkokių konstruktyvesnių pasiūlymų nelabai turiu, reikės pačiai pabandyti smile.gif
Atsakyti
Agniuke, man trečia geriausia smile.gif bet, manau, galėtum ir daugiau išspaust iš tų saldainių wink.gif Beje rėmai labai sunkina vaizdą, per platūs jie, gal bandyk siauresnius. Dabar tik pamačiau, kad apie rėmus jau kažkas pasakė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 03 19, 14:50)
Agniuke, man trečia geriausia smile.gif bet, manau, galėtum ir daugiau išspaust iš tų saldainių wink.gif  Beje rėmai labai sunkina vaizdą, per platūs jie, gal bandyk siauresnius. Dabar tik pamačiau, kad apie rėmus jau kažkas pasakė  ax.gif

pabandysiu remus sumazint..
bet man kaip tik tokie gerai atrodo,nes be remo ir su mazu foto tokia..net nzn kaip paaiskint,atrodo tuos saldainiai iskris is foto lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniuke* @ 2008 03 19, 15:02)
bet nd ne visi mato,naujokai pvz nemato.
Na Tu tai jau pakomentavai visas foto,bet kti tik balus suraso,tai cia butu galimybe apginti savo darba, ir kartu gauti daugiau komentaru,beto naujokai pasimokins wink.gif

PS. Elina.. man labai labai patiko tavo foto.. jauciasi judesis, begalo aplinka grazi,ir suniukas aisku. pirmoj foto man tik truko apacios supyniu..
Papildyta:

Idesiu mini saldainiu serija.. as nesuprantu,kokia kompozicija pasirinkti.. as vis kisu link centro doh.gif  nes man berysio kai saldainii kur kampe,o kitas kampas vien baltas fonas..

user posted image

user posted image

user posted image

Remai: jei jau deciau, tai rinkciausi kakavos spalva.
Pirmoji idomiausia, bet man primena Californiagirl saldainelius "Sokolado" NDuose smile.gif
Antrojoje labai truksta platesnes ryskumo zonos.
Treciojoje man netinka saldainiu "numetimas".
Visos nuotraukos "apsiblaususios". Dar baltas fonas yra daugiau melsvas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uzuolaida*: 19 kovo 2008 - 15:23
Žodžiu trumpai, taip (viską rašau iš galvos, tai jei terminai ir ne tokie kokie, labai nepykit). Kol kas informacijos turiu tik apie studijinį apšvietimą, bet kiek mano mokytojas sakė, būtent tas pats bandoma surasti ir natūraliam apšvietime.

Fotostudijoje naudojami pagrindiniai apšvietimo tipai vadinami piešianti šviesa, moduliuojanti šviesa, konfrontuojantis ir bendras apšvietimas. Piešiančia šviesa vadinamas pats stipriausias šviesos šaltinis. Dažniausiai jis yra išsklaidomas skėčio ar soft bokso pagalba. Jis turi būti nukreiptas į fotografuojamą objektą 45 laipsnių kampu (taip pat kaip ir moduliuojantis). Moduliuojantis šviestuvas statomas iš kito šono modeliui , įprastai jis yra dvigubai mažesnio stiprumo nei piešiantis (jei vienas tarkim 1000 W, tai kitas būtų 500 W). Jei fotografuojama pasinei nuotraukai, jie turėtų būti vienodi, kad ant veido nebūtų šešėlių, bet tokiu atveju portretas bus plokščias. Apie konfrontacinį jau kaip ir rašiau prieš tai, o bendras , tai tiesiog lempa ant lubų. Yra dar ir kitokių tipų apšvietimo, bet jie jau naudojami rečiau. Trumpai tiek bigsmile.gif Tikrai būtų gerai susirasti kokių pavyzdžių ir panagrinėti juos, koks apšvietimas naudotas. Beje konfrontacinis gali būti naudojamas ir iš priekio ir iš viršaus, žiūrint ką nuotraukoje norima išryškinti . Labai gerai studijinį apšvietimą yra nagrinėti žiūrint senovinius juodai baltus filmus, nes tada viskas buvo filmuojama studijoje ir daug kas priklausė nuo apšvietimo.

Iš tikrųjų man šiek tiek keista, kad tiek temų mokytasi ir visai beveik nekalbėta apie apšvietimą, kuris fotografijoje sudaro kaip min 50 procentų sėkmės smile.gif

Papildyta:
Šiaip jei turit kokių konkrečių klausimų, rašykit, aš galėsiu paklaust mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 03 19, 15:16)
Remai: jei jau deciau, tai rinkciausi kakavos spalva.
Pirmoji idomiausia, bet man primena Californiagirl saldainelius "Sokolado" NDuose smile.gif
Antrojoje labai truksta platesnes ryskumo zonos.
Treciojoje man netinka saldainiu "numetimas".
Visos nuotraukos "apsiblaususios".  Manau, jog tai apsvietimo trukumas.

Einu paziuret... c_girl nuotraukos unsure.gif
Ir aciu uz komentarus.. 4u.gif
tiesiog norejau serijos tokios seniai jau,kadangi db nusipirkau graziu saldainiu tai bandziau smile.gif
Atsakyti