Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Rida_R @ 2008 03 19, 11:19)
Atsisakau kritikuoti  4u.gif

o kodėl, gal galima sužinoti.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 03 19, 12:19)
Kairė pusė pakankamai sunki ir apkrauta detalėmis - Tamsus kalnas, švyturys lempos, keliukas t.t. Jei dešinėje būti vien giedras dangus be debesėlių, ji atrodytų dar sunkesnė. 

Pas mane kairėje- debesys ir jūra unsure.gif
Atsakyti
Seniai besirodziau, bet jau pats laikas butu...

Dejavu. Labai grazi nuotrauka. Bet kaip pati pasakei, kompozicija nestabili. Man akys krypsta i dangu, debesis. Nors idomiau butu ziureti i grazu zalia kalna su namuku. Tai manau reiketu taisyti pacia kompozicija. O spalvos labai patiko.
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 03 19, 11:23)
Pas mane kairėje- debesys ir jūra unsure.gif

taip taip, čia man viskas susipainiojo smile.gif

Elina, tas baltas namelis bažnyčia, sąžinė neleido nukirpt biggrin.gif

Di, o kaip patartum taisyti.

Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 03 19, 11:21)
o kodėl, gal galima sužinoti.

Oi doh.gif nepagalvojau, kad nesuprasi kodėl. Todėl, kad man gražu. Gražus tamus žalias kalnas (darbe monitorius šviesokas, tai neatrodo per tamsu), labai gražiai atrodo šviesos ruoželis, paryškinantis kalno kontūra, įdomus dangus. Aš dar tiek nematau, kaip sunkokas vienas kraštas ir pan. Gal kada pamatysiu, bet ne dabar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 03 19, 12:27)

Di, o kaip patartum taisyti.

Ta baznycia reikia palikti, ji grazus akcentas nuotraukoje. O taisyciau pakirpdama pora cm kaires puses. Tada atsiranda siokia tokia pusiausvyra.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 03 19, 12:19)
Apie nestabilumą. Kairė pusė pakankamai sunki ir apkrauta detalėmis - Tamsus kalnas, švyturys lempos, keliukas t.t. Jei dešinėje būti vien giedras dangus be debesėlių, ji atrodytų dar sunkesnė.  Šiuo atveju debesys ir jūros bangos ją šiek tiek atsveria.

Taip panašiai ir mąsčiau smile.gif Bet man visai lyg ir gerai. Nebent kaip DI rekomendavo pakirpti kairės...norėčiau pamatyt pataisytą variantą ax.gif
Atsakyti
Gal kas susiduret su panasia problemele.... Mano Canon 400D pradejo streikuoti, ir ismeta lentele Error 99. Koks velnias atsitiko su mano fotiku? Gal kas zinot????
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 03 19, 11:37)
Taip panašiai ir mąsčiau smile.gif  Bet man visai lyg ir gerai. Nebent kaip DI rekomendavo pakirpti kairės...norėčiau pamatyt pataisytą variantą  ax.gif

uždenk ranka ar popieriumi tą dalį ir pamatysi bendrą vaizdą,

bet tuo atveju, sumažėja pakankamai dangaus, ir dešinė atrodo dar sunkesnė, sumažėja erdvės jausmas.
Atsakyti
dejavu, man patinka ši foto 4u.gif . Tik vis žiūriu ir nesuprantu, ar čia mano mažas patyrimas kiša koją, ar kas, bet kalno kontūras atrodo nenatūraliai, per didelis kontrastas gal, ar peršarpinta. O akmenukai apačioje... man norisi irgi arba daugiau, arba mažiau jų. Bet labai stipriai nemaišo tai.
Atsakyti
dejavu. matau tarsi du kadrus: jūra ir kažkiek į ją išsikišus uola ir uola su švyturių, bažnyčia vos vos skalaujamą jūros... dabar kai viskas viename, nenusprendžiu, kas labiau traukia: pasakiškas dangus ir romantiška jūra, ar ta didinga uola su savo namukais ir jaukia pakrante g.gif
tiesa, iš šio kadro nemanau, kad tuos du kadrus gausi... jūros ten ne kažki kiek.. o kitai pusei man viršaus pritrūks g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 19 kovo 2008 - 11:53
QUOTE(Tosk @ 2008 03 19, 11:39)
Gal kas susiduret su panasia problemele.... Mano Canon 400D pradejo streikuoti, ir ismeta lentele Error 99. Koks velnias atsitiko su mano fotiku? Gal kas zinot????

gal sukinėjai objektyvą? gal jį keitei? pabandyk ranka pasukinėt objektyvą ten kur diafragma keičiasi

pakomentuosiu foto būtinai
Atsakyti