Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Norintys išmokti fotografuoti renkasi čia user posted image

Kaip visi pastebėjome yra sukurta nauja tema pažengusiems fotografijoje. Šią temą paliekame fotografijos pradžiamoksliui. Jei pasijusite "laipteliu" aukščiau pakilę - prašome nesikankinti ir žingsniuosi tolyn naujoje temoje.

Prašom skaityti ir prisidėti: BLOG'AS

ANKSTESNĖS TEMOS APIE FOTOGRAFIJĄ
1 tema 2 tema 3 tema 4 tema 5 tema 6 tema 7 tema 8 tema 9 tema 10 tema 11 tema 12 tema 13 tema 14 tema 15 tema 16 tema 17 tema18 tema 19 tema 20 tema 21 tema 22 tema 23 tema 24 tema 25 tema 26 tema 27 tema 28 tema 29 tema 30 tema 31 tema 32 tema 33 tema 34 tema 35 tema 36 tema 37 tema 38 tema 39 tema 40 tema 41 tema 42 tema 43 tema 44 tema 45 tema 46 tema 47 tema 48 tema

Ieškome neatrastų talentų biggrin.gif user posted image
Visi naujokai ir pažengę fotografijoje laukiami išskėstomis rankomis.
Skyrelyje laukiami visi, kurie jau turi nors pirminį supratimą apie diafragmą, išlaikymą, ISO ir kitus pagrindinius terminus, naudojamus fotografijoje.
Siūlome peržvelgti senas temas, aktyviai dalyvauti pokalbiuose, rodyti savo darbelius, komentuoti kitų nuotraukas ir panašiais būdais užsitarnauti pasitikėjimą mirksiukas.gif
Apie nuotraukas – prieš dedant nuotrauką pravartu būtų pagalvoti, ką ja nori parodyti ar kokį patarimą gauti. Nepageidaujamos ,,tiesiog gražu'' nuotraukos, tam yra trečia fotografijų tema. To išvengti padės Blog'o ir ansktesnių temų studijavimas.
Apie kritiką - perskaityti privaloma mirksiukas.gif
Mes išsakom tik savo nuomonę, jei nuotrauka įdomi, verta nors menkiausio dėmesio, bet trūksta menko pakadravimo, sulauksite tokios ar panašios kritikos: nukirpčiau tą pusę arba pvz. pašviesinčiau, padidinčiau konstrastą, pastumdyčiau levelius (techninė pusė, kurią mes čia ir bandom įvaldyt). O jei nuotrauka yra tiesiog nuotrauka kur joks pataisymas techninis nepadės (nei apkarpius, nei pakontrastinus) - siužetas nuobodus nepasikeis - tą irgi deja išgirsite.
Kaip padaryti kad būtų įdomu - tai jau asmeninės išmonės, noro išmokti ir pajutimo dalykas... niekas nepasakys, pasilenk, palįsk po medžiu, apsisuk apie savo ašį, o dabar spausk. Juk taip ir atsiranda geri kūriniai, kai sugalvoji, kaip fotografuojamus objektus parodyt kitaip, įdomiai, kad visi pasakytų "tu matai kaip galima, nepagalvojau". Mes galime padėti vieni kitiems ir pasiūlyti, ką daryt techniškai kitaip, bet ką daryt siužetiškai kitaip - turi pajusti pats fotografuojantysis.
Šioje temoje vyksta
NAMŲ DARBAI
Taisyklės:

Yra atliekami 2 Namų darbai. Vieni - grynai techniniai (pvz., baltas/juodas fonas, makro, panningas ir t.t) Kiti - platesni, kur įmanoma tiek techniškai tobulintis, tiek plačiau, įdomiau pažvelgti, pagal kiekvieno fantaziją ir galimybes (pvz., Medis, Saldainiai, Portretas, Reportažas ir pan.) Techninių ND albumas yra viešas, su viešu slaptažodžiu, kitas - užrakintas. Slaptažodis suteikiamas per až (temos senbuvių žiniai - slaptažodis nepasikeitė mirksiukas.gif ).

Slaptažodžio suteikimo tvarka:

- naujai prisijungęs žmogus dalyvauja (komentuoja, rodo nuotraukas, skaito) temoje bent dvi savaites
- yra įdėjęs viešam aptarimui bent 2 savo darbus
- yra atlikęs (bent vieną kartą) techninius, visiems prieinamus ND
- viešai temoje išreiškė norą gauti slaptažodį ir gavo bent dviejų temos senbuvių pritarimą.

1) į namų darbų albumą dedami TIK per tas dvi savaites atlikti darbai
2) jiems atlikti duodamas 2 sav. laikotarpis.
3) darbai talpinami iki antradienio 20 val.
4) balsavimas iki trečiadienio 20 val. (Lietuvos laiku)
5) balsuojam už namų darbų foto 5 balų sistema: geriausia foto 5 balai (rašoma komentare po foto), antra pagal gerumą - 4 balai ir t.t.
6) naują temą skelbia daugiausiai balų surinkusios foto autorius
7) balsuoti gali ir nariai nedalyvavę namų darbų temoje su savo foto.
8) darbai skirti namų darbams neturėtų būti rodomi kituose tinklapiuose (po namų darbų savaime suprantama tas negalioja).

Techninių namų darbų puslapis - ČIA slaptažodis - mokomes
Mokomės toliau photo.gif

patarimas naujokams!! visada prieš pradedant fotografuoti pravartu išsamiai perskaityt fotoaparato instrukciją!!!
Atsakyti
peppi, o kaip turėtų būti su šešėliais? ax.gif nors turbūt paieškosiu info apie tai, jei yra smile.gif
Ačiū už komentarus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurga @ 2008 03 18, 14:53)
peppi, o kaip turėtų būti su šešėliais?  ax.gif  nors turbūt paieškosiu info apie tai, jei yra  smile.gif
Ačiū už komentarus.  4u.gif

is seseliu galima suprasti, kad pagrindinis sviesos saltinis is virsaus ir gan stiprus...todel seseliai tokie labai konkreciai apibrezti blynai.
siaip nesu apsvietimo zinove bet man jie tokie kliuna...as turbut fotografuociau dienos sviesoje is isvairiu pusiu ir pasirinkciau ta, kurioje geriausiai matosi kriauses faktura ax.gif
Atsakyti
skaitantiems angliškai geras straipsnis apie kompoziciją. įmesiu ir į blog'ą vėliau
Atsakyti
o as dar parodysiu westos suniuke ax.gif
user posted image

ir vel man su lomo idomiau atrodo ax.gif
user posted image

labai gera pozuotoja sita mergaite smile.gif
butent sitame kadre man labiausiai patinka atmesta kojyte biggrin.gif tikra dama
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 18 kovo 2008 - 15:09
QUOTE(peppi @ 2008 03 18, 16:09)
ir vel man su lomo idomiau atrodo ax.gif
user posted image

Labai gražu wub.gif O dar klausimėlis apie lomo. Aš irgi kartais mėgstu užlomint smile.gif o paskui dar darai ką nors ar tuo ir baigi nuotraukos koregavimą?
Atsakyti
Jurga, labai patiko tavo nuotraukos su kriausemis spalvos. Man ir tas baltas pagrindas ne itin maiso, tik noretusi, kad "horizontas" (baltos-rudos riba) butu tiesus, nes dabar jis vos vos kyla i virsu ax.gif
Atsakyti
Jurgos kriaušės man labai gražiai žiūrisi. Patinka spalvos (gal ir dėl neįprasto fono), bet visumoj labai gerai thumbup.gif

peppi originalas man gražiau žiūrisi 4u.gif
Atsakyti
Jurga, fainai visai, tik man irgi šešėlis užkliuvo, kai jis toks kvadratinis, nepabrėžia pačios kriaušės formos

peppi, man gražios abi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marakeš: 18 kovo 2008 - 15:20
Peppi Man graziau pirma foto, naturalesnis suniukas (beje be galo grazus), antra dirbtinai pamelynaves.
O as nesurpantu, kas tas lomo photoshope? Kas tai per efektas? Juk lomo fotokamera gaubia vaizda, o cia tik spalvos pasikeicia..
Atsakyti
Grethenn, tuo "lomo" vadiname čia cross-processingą photoshopo pagalba smile.gif

apie jį patį čia: http://en.wikipedia....ross_processing
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2008 03 18, 15:13)
Labai gražu  wub.gif  O dar klausimėlis apie lomo. Aš irgi kartais mėgstu užlomint smile.gif o paskui dar darai ką nors ar tuo ir baigi nuotraukos koregavimą?

paprastai pradzioje naudoju Lightroom nuotraukos korekcijoms bei konvertavimui is RAW i JPEG, tada atsidarau Photoshope, kartais pastumdau levels, pabandau lomo, jei tinka ir patinka pasharpinu, tada mazinu ir issaugau "save for web"
smile.gif

QUOTE(Grethenn @ 2008 03 18, 15:20)
Peppi Man graziau pirma foto, naturalesnis suniukas (beje be galo grazus), antra dirbtinai pamelynaves.
O as nesurpantu, kas tas lomo photoshope? Kas tai per efektas? Juk lomo fotokamera gaubia vaizda, o cia tik spalvos pasikeicia..

na cia vienu metu buvo populiaru ismeginti ivairius action'us Photoshopui, vienas is ju vadinosi lomo tai as labai ir nesigilinau kas tas lomo realiam gyvenime, man patinka kas gaunasi ir tiek biggrin.gif
Atsakyti