QUOTE(Daniella @ 2007 02 11, 11:02)
bus truputi akmenuku is JAV (tikiuosi ten pagaliau susirasti tikro turkio). Nes sitose salyse jie isgaunami.
o turkis bus tas alia zydras ar zalias
visai noreciau verinuko vasarai su perlais ir kokiu houlitu
o tavo siuntinuko, deja, bet negavau -tad verciau jau tegul ant voko nebus datos gauta 2007 02 10 -nes toki veja pakelsiu, kad jos man nesios namo net siuntinius sveriancius po 10 kg. - o tai dabar kartais gaunu pranesima apie siuntini tik po kokios savaites, zurnalus ir atnesa menesio gale ir dar nuskaitytus - nu kodel tik per barnius reikia zmones versti daryti savo darba
Papasakosiu kaip su Silver sity viskas baigesi- tai va -kai paskambinau ju vedejai -ji man pasake, kad jie jokiu sertifikatu neturi ir neprivalo ju tureti (nors pardavejos aiskino, kad viska jie turi -taigi melas Nr.1). Taigi, pareiske, kad jei as noriu -tai galiu tikrinti ju akmenis prabavimo rumuose, o jie man apmokes visas islaidas - cia taip vadinama pagarba pirkejui ir noras juos issaugoti, pasirodo ne pardavejas privalo irodyti,kad parduoda ka deklaruoja- o pirkejas -labai idomi filosofija.
Kai pasakiau, kad zmones nusimanantys apie akmenis man pasake, kad nusipirktas saules akmuo ir kates akis yra dirbtiniai -ji man atsove, kad tai melas -pas juos visi akmenys naturalus, juk jie tokia garsi firma ir blablabla..
Tada man teko pasakyti keleta 100 % veikianciu fraziu ir sutarem, kad as kuria diena uzsuksiu
Ir ka jus manote? Ogi staiga, si super garsi firma pasirodo turi ir netikru akmenu - tokiu kaip saules akmuo, kates akis ir t.t., staiga ir koralai dazyti ir houlitas dazytas ir turkis netikras (isskyrus zalia)
Tik kates aki ji pavadino sintetine -ta prasme, kad ji zmogaus uzauginta. Nu as nesu spece, bet jei sintetinis akmuo yra identiskas savo sudetim ir t.t. -tai ir sintetine kates akis turetu buti konkretus sintetinis akmuo - bet jai matyt nera skirtumo tarp sintetinio ir dirbtinio.
Baisu
Beje, vakar buvau astromineralogijos centre - ir maciau tikra kates aki- chrizoberili -tai mazo akmenuko kaina 500