Įkraunama...
Įkraunama...

Akmenėliai

QUOTE(Daniella @ 2007 02 11, 11:02)
bus truputi akmenuku is JAV (tikiuosi ten pagaliau susirasti tikro turkio). Nes sitose salyse jie isgaunami.

o turkis bus tas alia zydras ar zalias ax.gif
visai noreciau verinuko vasarai su perlais ir kokiu houlitu blush2.gif

o tavo siuntinuko, deja, bet negavau -tad verciau jau tegul ant voko nebus datos gauta 2007 02 10 -nes toki veja pakelsiu, kad jos man nesios namo net siuntinius sveriancius po 10 kg. g.gif - o tai dabar kartais gaunu pranesima apie siuntini tik po kokios savaites, zurnalus ir atnesa menesio gale ir dar nuskaitytus - nu kodel tik per barnius reikia zmones versti daryti savo darba doh.gif

Papasakosiu kaip su Silver sity viskas baigesi- tai va -kai paskambinau ju vedejai -ji man pasake, kad jie jokiu sertifikatu neturi ir neprivalo ju tureti (nors pardavejos aiskino, kad viska jie turi -taigi melas Nr.1). Taigi, pareiske, kad jei as noriu -tai galiu tikrinti ju akmenis prabavimo rumuose, o jie man apmokes visas islaidas - cia taip vadinama pagarba pirkejui ir noras juos issaugoti, pasirodo ne pardavejas privalo irodyti,kad parduoda ka deklaruoja- o pirkejas doh.gif -labai idomi filosofija.
Kai pasakiau, kad zmones nusimanantys apie akmenis man pasake, kad nusipirktas saules akmuo ir kates akis yra dirbtiniai -ji man atsove, kad tai melas -pas juos visi akmenys naturalus, juk jie tokia garsi firma ir blablabla..
Tada man teko pasakyti keleta 100 % veikianciu fraziu ir sutarem, kad as kuria diena uzsuksiu
Ir ka jus manote? Ogi staiga, si super garsi firma pasirodo turi ir netikru akmenu - tokiu kaip saules akmuo, kates akis ir t.t., staiga ir koralai dazyti ir houlitas dazytas ir turkis netikras (isskyrus zalia)
Tik kates aki ji pavadino sintetine -ta prasme, kad ji zmogaus uzauginta. Nu as nesu spece, bet jei sintetinis akmuo yra identiskas savo sudetim ir t.t. -tai ir sintetine kates akis turetu buti konkretus sintetinis akmuo g.gif - bet jai matyt nera skirtumo tarp sintetinio ir dirbtinio.
Baisu doh.gif doh.gif doh.gif
Beje, vakar buvau astromineralogijos centre - ir maciau tikra kates aki- chrizoberili -tai mazo akmenuko kaina 500 blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kunigunda78: 11 vasario 2007 - 14:47
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Oj negaliu! Bandau ispet, kokios ten 100 % veikiancios frazes. biggrin.gif

Kazko netikiu apie kates aki - stiklas ten, stiklas, su optiniu efektu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Identiski naturaliems bet zmogaus isauginti (lab-created) mano ziniomis buna kvarcai - citrinas, kalnu kristolas bei is kitos operos - hematitas. Naturalaus hematito berods neimanoma gauti, nes tas isaugintas yra DAAAAUG sykiu pigesnis. Nu panasiai kaip su naturalia ir stikline kates akim.

Ant cekio yra kazkoks numeris, jeigu pirmadieni nebus, tai parasysiu ta numeri arba nuskanuosiu.

Naturalus haulitas yra baltas, kazi kaip atrodys su perlais? g.gif Dazyto su perlais dar kazkur buvo vienas, grazus labai, imesiu nuotrauka darbo diena.
Atsakyti
QUOTE(Daniella @ 2007 02 11, 12:02)
Kazkas norejo JASPIO, dabar neberandu zinutes. Kovo menesi planuojam turet, dabar nieko gero pas mus is jaspio. smile.gif
Parasykit, kokios rusies norit jaspio, kokio mazdaug daikto, uzkokia kaina, paieskosim, imesim.
Aha, jau radau zinute. Ataner daug yra nuotraukyciu smile.gif galiu imest kelias, bet bijau, kad neismestu manes is temos uz prekyba biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Daiktai ateina is Indijos, Kinijos, Taliando; bus truputi akmenuku is JAV (tikiuosi ten pagaliau susirasti tikro turkio). Nes sitose salyse jie isgaunami. smile.gif Kai isgirstu, kad kazkas veza nebrangius akmenukus is Lenkijos, tai is karto kyla itarimai smile.gif Is Lenkijos gintara galima vezti.
Menulio, saules akmuo ir kalnu kristolas (nebrangieji) geriausi indiski smile.gif

LinguLingu - neisivaizduoju, kas atsitiko su kristolu. Mums lygtai nera taip buve... nu bent jau as nepastebejau, nors kai kurie daiktai ilgokai stovi.
Papildyta:
Sitas man grazus:
user posted image
oi kaip grazu, sakutes thumbup.gif  net pasimeciau smile.gif
Daniella, as noreciau jaspio su kuo didesne spalvu ivairove smile.gif dabar taip kalbu, o kai pamatysiu... rolleyes.gif  noreciau ziedo arba pakabuko.
sakai kovo men.turetu buti? o kur galima bus ji isigyti, jei ka rasyk man i az. lauksiu nekantriai lauksiu thumbup.gif

Dar:
user posted image
zebrinis jaspis:
user posted image
Papildyta:
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Daniella @ 2007 02 11, 16:11)
Kazko netikiu apie kates aki - stiklas ten, stiklas, su optiniu efektu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Identiski naturaliems bet zmogaus isauginti (lab-created) mano ziniomis buna kvarcai - citrinas, kalnu kristolas bei is kitos operos - hematitas. Naturalaus hematito berods neimanoma gauti, nes tas isaugintas yra DAAAAUG sykiu pigesnis. Nu panasiai kaip su naturalia ir stikline kates akim.

Naturalus haulitas yra baltas, kazi kaip atrodys su perlais?  g.gif  Dazyto su perlais dar kazkur buvo vienas, grazus labai, imesiu nuotrauka darbo diena.

tai ten ir yra dirbtine kates akis, o ne sintetine, nes ji man nesugebejo atsakyti koks ten akmuo dirbtinai uzaugintas schmoll.gif
as nesuprantu kaip papuosalus gali pardavineti zmogai, ne velnio neraukiantys apie tai ka parduoda doh.gif - o dar sako, kad joms seminarai apie akmenis buna blink.gif - nu nezinau kokia reikia buti buka, kad dirbti 3 menesius ir daugiau ,o taip nieko ir neismokti
As noreciau ne tai, kad balto houlito su perlais -nes tada vaizdo aisku nebutu schmoll.gif , bet maisytus turki su baltu houlitu ir perlais- na neturiu konkrecios vizijos -tiesiog turkis-houlitas-turkis-perliukas-turkis -nu kazkas okio- gal dar kokiu intarpiuku g.gif

Atsakyti
dirbu beveik metai su juvelyriniais dirbiniais bet pirma karta girdziu apie kursus g.gif bet nereikia noret, kad viska zinotu, man juokas ima kai ateina ir paklausia ar cia ir cia briliantas ar cirkonis lotuliukas.gif juvelyras ne kiekvienas pasakytu, o manes klausia. beje, zinios apie akmenis yra kiekvienos asmeninis reikalas. pas mus viena mergina dirba kokius du metus, o apie akmenu savybes zino tik is nuogirdu, niekad rimtai nesidomejo... siaip daug kur ko paklausi to negausi, nes dirba tam kad dirbtu, ne todel kad patinka. ir kiteratusos daug nera, per visa imone yra dvi knygos apie akmenis tik
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliosha: 11 vasario 2007 - 18:48
QUOTE(egliosha @ 2007 02 11, 18:47)
dirbu beveik metai su juvelyriniais dirbiniais bet pirma karta girdziu apie kursus g.gif  bet nereikia noret, kad viska zinotu, man juokas ima kai ateina ir paklausia ar cia ir cia briliantas ar cirkonis  lotuliukas.gif juvelyras ne kiekvienas pasakytu, o manes klausia. beje, zinios apie akmenis yra kiekvienos asmeninis reikalas. pas mus viena mergina dirba kokius du metus, o apie akmenu savybes zino tik is nuogirdu, niekad rimtai nesidomejo... siaip daug kur ko paklausi to negausi, nes dirba tam kad dirbtu, ne todel kad patinka. ir kiteratusos daug nera, per visa imone yra dvi knygos apie akmenis tik

cia Silver sity organizuoja kursus savo darbuotojams ax.gif
Jei as buciau kokios nors parduotuves vadove ir mano darbuotoja per tam tikra laiko -neismoktu apie akmenis maximumo -as tokia darbuotoja atleisciau del nekompetencijos ir nenoro tobuleti.
Antra, pardaveja privalo pasakyti pirkejui ka parduoda- juk negalite nezinoti ar parduodate deimanta, ar cirkoni schmoll.gif . O juvelyras beabejo, kad negales pasakyti, nes ne jis kontaktavo su "tiekeju" ir jam butinai tektu ji istirti.
As tikrai nematau nieko cia juokingo -pirkejas turi teise zinoti ka perka blink.gif, juolab, kad pirkejas noredamas deimanto -tikrai nebus laimingas suzinojes, kad gavo cirkoni
Del literaturos -na, jei vienintele kalba, kuria zmogus moka yra lietuviu -tada problematiska, bet internetas pilnas info -ir is tos gausybes tikrai galima labai daug pasisemti- tik beda, kad dauguma nenori verysad.gif
Atsakyti
O gal Daniella turi kokios nors informacijos apie Kivi akmenį? ax.gif
štai jo foto:

user posted image

user posted image

user posted image

Mačiau, kad jų yra ir daugiau spalvų... jis tikras? Ar koks dažytas? unsure.gif kažkaip nieko negirdėjus apie tokį... bet man jis labai gražus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2007 02 11, 19:09)
cia Silver sity organizuoja kursus savo darbuotojams  ax.gif
Jei as buciau kokios nors parduotuves vadove ir mano darbuotoja per tam tikra laiko -neismoktu apie akmenis maximumo -as tokia darbuotoja atleisciau del nekompetencijos ir nenoro tobuleti.
Antra, pardaveja privalo pasakyti pirkejui ka parduoda- juk negalite nezinoti ar parduodate deimanta, ar cirkoni  schmoll.gif . O juvelyras beabejo, kad negales pasakyti, nes ne jis kontaktavo su "tiekeju" ir jam butinai tektu ji istirti.
As tikrai nematau nieko cia juokingo -pirkejas turi teise zinoti ka perka  blink.gif, juolab, kad pirkejas noredamas deimanto -tikrai nebus laimingas suzinojes, kad gavo cirkoni
Del literaturos -na, jei vienintele kalba, kuria zmogus moka yra lietuviu -tada problematiska, bet internetas pilnas info -ir is tos gausybes tikrai galima labai daug pasisemti- tik beda, kad dauguma nenori  verysad.gif

cia gal ne taip supratai, man atnesa gaminius ir klausia kas istatyta mirksiukas.gif as galiu atskirti granata nuo rubino, tai nera sunku. beje apie akmenis maximumoa ismokti nera imanoma mirksiukas.gif ypac, kad as tik pardaveja konsultante, mums jokie kursai neorganizuojami, kadangi dirbu labai mazoj imonej, akmenu reiksmiu ismokimas yra mano reikalas (as aisku turiu atsispausdinus visokio velnio, kad tik klientas butu patenkintas). kitoms tai neatrodo labai reikalinga, nes paprasciausiai neidomu doh.gif svarbu kad pavadinima zino
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2007 02 11, 19:57)
cia gal ne taip supratai, man atnesa gaminius ir klausia kas istatyta mirksiukas.gif as galiu atskirti granata nuo rubino, tai nera sunku. beje apie akmenis maximumoa ismokti nera imanoma mirksiukas.gif ypac, kad as tik pardaveja konsultante, mums jokie kursai neorganizuojami, kadangi dirbu labai mazoj imonej, akmenu reiksmiu ismokimas yra mano reikalas (as aisku turiu atsispausdinus visokio velnio, kad tik klientas butu patenkintas). kitoms tai neatrodo labai reikalinga, nes paprasciausiai neidomu doh.gif svarbu kad pavadinima zino

a, nu jei tau atnesa ir klausia -tada aisku, kad tu negali atsakyti mirksiukas.gif
beabejo -nera tokios srites, kuria zmogus galetu 100 % viska zinoti, bet ta maximuma kurio reikia darbe butu privalu
matai, as nieko bendro neturiu su papuosalais, bet per kelias savaites apie akmenis issiaiskinau daugiau -nei pardavejos dirbancios metus doh.gif -tereikia noro, o zmoniu, kuriems neidomu neikada nelaikyciau, tegul eina ten kur idomu
kas ir butu- jei visi sakytu- aij man neidomus mano darbas -tai as netobulesiu schmoll.gif , pvz. kokia nors vaistininke pasakytu, kad ji nezino kas nuo ko, imkit sita, nes grazi tabletes spalva blink.gif

Braita http://www.rings-thi...stone/q.htm-cia pateikiama kaip kvarcas, bet nezinau ar tai tas pats kas kiwi stone -kazkaip nuotrauku yra -o apie pati akmeni schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kunigunda78: 11 vasario 2007 - 20:09
user posted image user posted image Man labai patiktų tokie "ratukai". Daniella, gal ką turit panašaus?
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2007 02 11, 20:07)

Braita http://www.rings-thi...stone/q.htm-cia pateikiama kaip kvarcas, bet nezinau ar tai tas pats kas kiwi stone -kazkaip nuotrauku yra -o apie pati akmeni  schmoll.gif

Tai va, aš irgi nuotraukų radau, bet aprašymo neeaa... unsure.gif
Atsakyti
user posted image Čia, kaip suprantu, turkis. thumbup.gif
Atsakyti