Įkraunama...
Įkraunama...

Akmenėliai

karatais ne tik brangakmeniai matuojami mirksiukas.gif bet cia daugiau uzsieny, nors turim su ispaustais karatais aukso gaminuku
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliosha: 04 vasario 2007 - 22:49
lietuvoje yra parduodami aukso gaminiai su 375, 585, 750 prabom, sidabro-800, 830, 925.
kad auksas turetu raudona balta ar geltona spalva(585praboj):
raudonas auksas-i lydyni maisoma 58,5g aukso+4,5g vario
geltonas auksas- 58.5 aukso+20.8 sidabro+20.7vario
baltas auksas-58.5g aukso+25g vario+12.5g nikelio+4g cinko
Atsakyti
... o 583 praba auksą žymėdavo rusai tarybiniais laikais, todėl vis dar pasitaiko, kad vyresnės moterys tokios prabos aukso pageidauja cool.gif .
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2007 02 05, 00:38)
lietuvoje yra parduodami aukso gaminiai su 375, 585, 750 prabom, sidabro-800, 830, 925.
kad auksas turetu raudona balta ar geltona spalva(585praboj):
raudonas auksas-i lydyni maisoma 58,5g aukso+4,5g vario
geltonas auksas- 58.5 aukso+20.8 sidabro+20.7vario
baltas auksas-58.5g aukso+25g vario+12.5g nikelio+4g cinko

Va,va pas mus aukso vos keli vienietai, bet dvi prabos 375 ir 585. O sidabro visu prabu yra.
Man labai keista, asskaiciau 585 praba atitinaka 14k t.y. 24 karatuose lydinio yra 14 karatu aukso, tay yra 14/24=0,5833333.... ne 585, o 583 - tai rusu praba teisingesne buvo. smile.gif

Del sidabro. Reik ziuret, kad butu ispausta lietuviska praba arba kitu saliu, kuriomis Lietuva pasitiki, praba. As is tu saliu atsimenu tik Lenkija ir Izraeli, ju nedaug yra.
Jeigu ispausti tik skaiciai 925, to nepakanka. Mes perkam tailandietiska sidabra, ten visada 925 ispausta, bet perprabuojant Lietuvoje randa ir 830, ir 800, ir net zemesniu, kuriu jau neprabuoja kaip sidabro.

Neperprabuoti gali buti gaminiai, kuriuose yra nesidabriniu detaliu, pvz. pas mus auskariukai su akmenukais [kabliukai sidabriniai, o auskariukai su paprasto metalo vielutemis]. Siuo atveju gaminys negali buti parduodamas kaip sidabrinis pagal sidabrui nustatytus reikalavimus smile.gif ir belieka pasitiket gamintoju del tu kabliuku prabos.
Kitais atvejais i Lietuvoje neperprabuota gamini reik ziuret labai itariai - nerpriezasciu neprabuot, prabavimas nebrangiai kainuoja.

Klopedija smile.gif jeigu rasim kur nors tikro turkio ir pasidarysim ekspertize, parasysiu butinai... kol kas nesurandu. Atvaziuoja balto haulito, kita savaite bus.
Kunigunda, rytoj parasysiu, koki siuntinuka paruosiau ir jeigu rasiu, strapsniuka apie turmalina smile.gif
Atsakyti
pas mus ant lenku aukso gaminiu yra 14 ct ispausta ant 585 prabos lydyniu mirksiukas.gif tai ir sakau, kad 14 karatu auksas, ne penkiolika kaip enciklopedijoj raso.
o del sidabro perprabavimo tai teisybe, is turkijos gautame siuntinyje buvo kokie5-6 gaminiai, kuriuos prabuotoju rumai ivertino kaip metala
Atsakyti
Sveikos, viena diena pirkau gera gabala rozinio kvarco, ir maziukus akmenukus : ametista, amazonita neslifuota, malachita, o karneoli turejau is vyro dovanu jau kokie 5 metai. Sudejau juos pakrauti sauleje, tai mazieji akmenukai kazkaip eme ir nukrito nuo palanges, visi..... karneolis net neiskilo, bet visi kiti - taip....issigandau kad kokia nelaime nenutiktu, bet paskui paziurejau, kad galbut jie tiesiog man netiko arba jau pasiemiau is ju ko man reikejo...

bet malachito grozis...o svoris.... o kaina tai isvis, uz nago dydzio akmenuka- 15 lt... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2007 02 05, 00:18)
bet malachito grozis...o svoris.... o kaina tai isvis, uz nago dydzio akmenuka- 15 lt... sad.gif

as tai skaiciau, kad malachita reikia saugoti nuo tiesioginiu spinduliu is sauleje jo negalima krauti g.gif
Atsakyti
O gal kuri žino tikrai vertą dėmesio knygą apie akmenis? kur būtų aiškai iir išsamiai aprašytos jų savybės, kuom vieni skiriasi nuo kitų ir pan, kurie yra tikri akmenys, o kokie yra išgauti dirbtiniu būdu ir t.t.? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Braita @ 2007 02 05, 19:54)
O gal kuri žino tikrai vertą dėmesio knygą apie akmenis? kur būtų aiškai iir išsamiai aprašytos jų savybės, kuom vieni skiriasi nuo kitų ir pan, kurie yra tikri akmenys, o kokie yra išgauti dirbtiniu būdu ir t.t.? ax.gif

nemazai info gali rasti ir internete ax.gif
Atsakyti
kunigunda78,2007 02 05, 20:14
nemazai info gali rasti ir internete  ax.gif
Aha! O kai tik vokiškai vos slebizavoji?! cray.gif
Atsakyti
Tai taip ax.gif bet baisiai nemegstu skaityti internete, akys ir taip ne erelio doh.gif Aš noriu visada turėti šalia savęs knygą, ir vakarais lovoje paskaitinėti thumbup.gif blush2.gif Čia mano silpnybė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Braita @ 2007 02 05, 20:35)
Tai taip  ax.gif bet baisiai nemegstu skaityti internete, akys ir taip ne erelio  doh.gif  Aš noriu visada turėti šalia savęs knygą, ir vakarais lovoje paskaitinėti  thumbup.gif  blush2.gif Čia mano silpnybė  lotuliukas.gif

as tai kai randu ka - atsispausdinu ir tada skaitau
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2007 02 05, 20:33)
Aha! O kai tik vokiškai vos slebizavoji?!  cray.gif

mokytis niekada nevelu 4u.gif
Atsakyti