Įkraunama...
Įkraunama...

Akmenėliai

Nerodo mano nuotraukos sad.gif.

Briaunoti - facetiniai smile.gif, saules akmens irgi daznai buna briaunoti, ir menulio akmems imitacija opalitas megstami briaunoti - visi stikliniai briaunoti paprastai labai graziai atrodo.

Turmalinas facetinis turetu buti daug brangesnis.

Kalnu kristolas buna tikras, buna isaugintas laboratorijoje smile.gif,t.y. sintetinis, sudetis identiska naturaliam, bet pagamintas. Jeigu nelabai brangus, labai grazus (beiskilimu,"debeseliu" etc.),o jeigu dar burbuliukai pasitaiko viduj tai sintetinis.

Va, musu tiekejas tokius stiklinius kates akies karolius siulo:
user posted image
user posted image

Turmalinas:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daniella: 28 sausio 2007 - 00:21
QUOTE(Daniella @ 2007 01 28, 00:04)
Kalnu kristolas buna tikras, buna isaugintas laboratorijoje smile.gif,t.y. sintetinis, sudetis identiska naturaliam, bet pagamintas. Jeigu nelabai brangus, labai grazus (beiskilimu,"debeseliu" etc.),o jeigu dar burbuliukai pasitaiko viduj tai sintetinis.
Va, musu tiekejas tokius stiklinius kates akies karolius siulo:
http://www.86ebuy.co...060524/32-1.jpg

va toks ir pas mane stiklas doh.gif

nezinau ar gerai matosi, bet cia kaip supratau sintetinis kalnu kristolas (cia dar ir karneolis yra, bet kazkaip jau nebetikiu,kad naturalus verysad.gif )
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kunigunda78: 28 sausio 2007 - 00:22
Karneolis naturalus. smile.gif
Perliukai itartini, bet greiciausiai naturalus.
Kristolas gali buti naturalus kaitintas, gali buti dirbtinis. Ten tokie itrukimai viduj, ar gerai iziurejau?
Atsakyti
QUOTE(Daniella @ 2007 01 28, 00:27)
Karneolis naturalus. smile.gif
Perliukai itartini, bet greiciausiai naturalus.
Kristolas gali buti naturalus kaitintas, gali buti dirbtinis. Ten tokie itrukimai viduj, ar gerai iziurejau?

biggrin.gif nors kazkas naturalaus
taip jis toks kaip suskaldytas viduje
Atsakyti
nu truputi uzkabino mane tie akmenys doh.gif

praeitais metais pirkau tokius koralo karolius (120 lt)-ar galiu tiketis, kad tai yra nedazytas, o naturalus koralas ax.gif
user posted image
Perverciau visa tema, bet nelabai buvo kas apie agatus-koks ju padirbinejimo procentas ? ar tarkim sios sirdeles agato naturalios ar sintetines, maciau pirkti ir tokias briaunuotas -nu labai grazios po 5 lt blush2.gif
user posted image

Grazinau siandien tas kates akis, prieme normaliai, be jokiu skandalu. Sertifikatu jie jokiu neturi, nes viskas Kaune ir anot ju vedejos-nieko jie mums pirkejams neprivalo rodyti g.gif
Nu rodyt tegul ir nerodo, bet kad nors nemeluotu ir pasakytu tiesa-juk tai vartotoju teisiu pazeidimai
nors sake, paprasys atvezti sertifikatus unsure.gif , bet jei ten tikrai stiklas-tai doh.gif kokio akmens sertifikata jie man israsys blink.gif

Atsakyti
mano nuomone tas koralas yra sodrintas t. y. dažytas, tik negaliu pasakyti iš šios nuotraukos ar jis presuotas ar ne,... lyg tais ne.... g.gif
Atsakyti
kunigunda78,2007 01 28, 21:01
praeitais metais pirkau tokius koralo karolius  (120 lt)-ar galiu tiketis, kad tai yra nedazytas, o naturalus koralas  ax.gif
user posted image
Panašius karolius turėjo močiutė. Labai juos brangino. Karoliukai buvo nevienodo dydžio, netaisyklingos formos. Mėgau juos čiupinėti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fanda @ 2007 01 28, 21:16)
mano nuomone tas koralas yra sodrintas t. y. dažytas, tik negaliu pasakyti iš šios nuotraukos ar jis presuotas ar ne,... lyg tais ne.... g.gif

nuotraukoje nesimato, bet jis toks su juoduliukais
nu bet jei dar ir presuoti uz tokia suma buna doh.gif -tai tada turbut beliks tik pigius blizgucius is turgaus kiosku pirkti
Atsakyti
kunigunda78,2007 01 28, 21:51
beliks tik pigius blizgucius is turgaus kiosku pirkti
Na, jei pigūs blizgučiai teikia džiaugsmo, tai taip pat neblogai. Nesam tokios bagotos, kad kiekvieną dieną eitume darban pasipuošę brangakmeniais. mirksiukas.gif
Kartą rekėjo kažko pagal spalvą ir stilių, pirkau bižuteriją, pasirodo, įsigijau neprastus varinius papuošalus good.gif .
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2007 01 28, 22:11)
Na, jei pigūs blizgučiai teikia džiaugsmo, tai taip pat neblogai. Nesam tokios bagotos, kad kiekvieną dieną eitume darban pasipuošę brangakmeniais.  mirksiukas.gif
Kartą rekėjo kažko pagal spalvą ir stilių, pirkau bižuteriją, pasirodo, įsigijau neprastus varinius papuošalus good.gif .

as turejau omeny, kad moki simtus, o gauni vos kelis litus verta daikta -tai perkant tuos blizgalus uz kelis litus 99 % gali buti tikras, kad vertingo daikto, verto kelis simtus nenusipirksi, nebent koks girtuoklis nesuprasdamas ka parduoda papigiai iskistu uz kelis litus
Atsakyti
Nu... nenoriu vel nuliudinti... musu tiekejai uz tokia kaina ir tokio stambumo siulo tik dazytus. Pigiausi raudoni nedazytu koralu karoliai, del kuriu dabar derames su tiekeju, - apie 250 litu; jie daug smulkesni. Siaip nedazytu rausvu/raudonu mazmenines kainos - virs 300. Sodrus koralai brangus ir reti. Nu, gal buna stebuklu...

Dazytuose koraluose irgi matosi juodi intarpai. Pagal nuotrauka- tai nepresuoti, tiktai dazyti koralai.

Tokiems salyginai nebrangiems akmenuku gaminiams tiekejai neduoda sertifikatu. Bent mums nedave smile.gif,rase, kad ju salyse [indijoj ir kinijoje didmeninei prekybai sertifikatai neapsimoka.... kazkaip panasiai, tiksliai neprisimenu]. Beje, musu prabavimo rumai irgi specialaus sertifikato neisdave, kai siuntem tikrinti. smile.gif tik surase ant lapo,tas neapdorotas, tas dazytas, tas imitacija. [Jeigu pradesim vezti naturalaus neapdoroto koralo gaminius smile.gif, pradzioj darysim ekspertize, del idomumo ir sazines. smile.gif ]
Gali nunesti i prabavimo rumus, man rodos 17 litu privaciam asmeniui.

P.S. As darausi pigiu imitaciju nekentėja biggrin.gif, bet dazytu koralu neniekinu. Visgi tai koralai, jie verti savo kainos, smile.gif o kas koralus megsta, gali dziaugtis gamtos produktu, nors ir dazytu.

P.P.S. Pasaulis mazas. Va, dar vieni kinieciai siulo dazytus: kainuotu apie 80-140 litu mazdaug,priklauso nuo kokybes, pardavejo etc.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daniella: 29 sausio 2007 - 01:00
QUOTE(Daniella @ 2007 01 29, 00:44)
Tokiems salyginai nebrangiems akmenuku gaminiams tiekejai neduoda sertifikatu. Bent mums nedave smile.gif,rase, kad ju salyse [indijoj ir kinijoje didmeninei prekybai sertifikatai neapsimoka.... kazkaip panasiai, tiksliai neprisimenu]. Beje, musu prabavimo rumai irgi specialaus sertifikato neisdave, kai siuntem tikrinti. smile.gif tik surase ant lapo,tas neapdorotas, tas dazytas, tas imitacija. [Jeigu pradesim vezti naturalaus neapdoroto koralo gaminius smile.gif, pradzioj darysim ekspertize, del idomumo ir sazines. smile.gif ]
Gali nunesti i prabavimo rumus, man rodos 17 litu privaciam asmeniui.

Jie nesake,kad isvis neturi-jie turi, bet tik Kauno ofise
taigi man labai idomu ka jie ten turi ir kas jiems juos israse tuomet unsure.gif
O kaip ten del agatu blush2.gif ir vis dar laukiu saules akmeneliu ax.gif
Atsakyti