merginos, kas girdėt apie svarovskio kristalus? gavau nuo SB auskariukus
QUOTE(naca @ 2007 01 18, 20:30)
o kaži ar čia agatas. man sakė kad lyg agatas, bet nebuvo tikra, nes etiketę pametė
man cia labiau i zebrini obsidiana panasu zinok turiu auskarus su tokiais akmenimis
As dar galvojau apie zebrini jaspi, bet kad lyg skaidresnis atrodo nuotraukoj [jaspis labiau akmeninis].
egliosha, jeigu netingi, mestelk ka nors gudraus apie svarovski. - dabar ziuriu visus blizgucius svarovskiais vadina
egliosha, jeigu netingi, mestelk ka nors gudraus apie svarovski. - dabar ziuriu visus blizgucius svarovskiais vadina
kad apie swarovski nėr ką čia ir kalbėti-tai dirbtinu būdu pagamintas kristalas, bet blizga (dėka ypatingos apdirbimo technologijos) tai labiausiai iš visų tokių dirbtinių.
QUOTE(Daniella @ 2007 01 21, 02:04)
As dar galvojau apie zebrini jaspi, bet kad lyg skaidresnis atrodo nuotraukoj [jaspis labiau akmeninis].
ne, jis neskaidrus, o tikrai visai akmeninis
QUOTE(Daniella @ 2007 01 20, 18:19)
Stambus ir naturalus nebus pigus.
P.S. Pas mus kol kas nera stambiu koralo... bet planuojam uz kokiu 3 savaiciu.
P.S. Pas mus kol kas nera stambiu koralo... bet planuojam uz kokiu 3 savaiciu.
visai nieko šitie,o jūs kur, gal reikia tris savaites palaukti
QUOTE(Daniella @ 2006 12 08, 21:36)
Tik kad kokybiskas akvamarinas yra brangus ir daznai padirbinejamas is pigesnio topazo arba tiesiog is dazyto kvarco.
Norėčiau nusipirkti tikro kokybiško akvamarino auskarams ( o gal ir žiedui bei pakabučiui). Kažkaip niekur jo vieno matyti neteko, nebent retokai juvelyriniuose dirbiniuose. Ar tai didelė problema? Gal žinote, kur galėčiau jo rasti ir kiek kainuoja?
QUOTE(bitemajagsm @ 2007 01 23, 18:10)
Norėčiau nusipirkti tikro kokybiško akvamarino auskarams ( o gal ir žiedui bei pakabučiui). Kažkaip niekur jo vieno matyti neteko, nebent retokai juvelyriniuose dirbiniuose. Ar tai didelė problema? Gal žinote, kur galėčiau jo rasti ir kiek kainuoja?
Vilniuje yra Astromineralogijos centre. Akvamarinas tinka tikrai ne visiems žmonėms ir tikrai nevisais atvejais. Labiausiai tinka Žuvims ir Vėžiams. Ypač netinka Dvyniams ir Skorpionams. Avestos astrologija teigia, kad akvamariną galima nešioti tik šviesiu metų laiku, t.y. nuo balandžio iki rugsėjo mėn.
QUOTE(Daniella @ 2007 01 18, 10:46)
Vilniuj nezinau. Pas mus naturaliu akmenuku verinys kainuoja 50 litu, bet jie smulkesni, ir ne tokie grazus T.y. man pvz. grazus, bet kitaip ne tokie ispudingi. PAgrazinimui galima ji suverti su perliukais ar biseriu
Sintetiniu [jei laikytis tikslios ternimologijos - dirbtiniu, nes sintetiniais vadinami akmenys, kuriu sudetis identiska naturaliems, bet jie sukurti zmogaus - kvarcas, hematitas; dirbtiniais - akmenys kuriu tik isvaizda panasi, bet sudetis skiriasi, pvz. turkio imitacijos]... taigi, sito dirbtinio saules akmens istorija irgi idomi ir jam priskiriama daug savybiu. Naudojamas Feng Shui. Gal kas imes aprasyma? [mano duomenys dingo is kompo, is naujo rasyti tingiu].
Va cia vienas aprasymelis, bet cia ne viskas.
http://www.horoscope...th-meaning.html
P.S. O kiek Vilniuje kainuoja toks dirbtinio verinys?
Sintetiniu [jei laikytis tikslios ternimologijos - dirbtiniu, nes sintetiniais vadinami akmenys, kuriu sudetis identiska naturaliems, bet jie sukurti zmogaus - kvarcas, hematitas; dirbtiniais - akmenys kuriu tik isvaizda panasi, bet sudetis skiriasi, pvz. turkio imitacijos]... taigi, sito dirbtinio saules akmens istorija irgi idomi ir jam priskiriama daug savybiu. Naudojamas Feng Shui. Gal kas imes aprasyma? [mano duomenys dingo is kompo, is naujo rasyti tingiu].
Va cia vienas aprasymelis, bet cia ne viskas.
http://www.horoscope...th-meaning.html
P.S. O kiek Vilniuje kainuoja toks dirbtinio verinys?
Saulės akmuo
Klestėjimo akmuo
Dar vadinamas aukso upės akmeniu, aventurinu, stikliniu aventurinu, žvaigždžių akmeniu, vienuolio akmeniu.
Mergelė [Virgo], Liūtas [Leo]. Dangaus kūnas Saulė. Siejamas su ugnies stichija, skaičiumi 9.
Populiariausias iš žmogaus sukurtų akmenų ir vienas populiariausių pusbrangių akmenų pasaulyje. Atsitiktinai sukurtas Renesanso alchemiko [~1520 m.], kuris bandė varį paversti auksu.
Nors saulės akmuo nėra susidaręs natūraliai, jam vis vien priskiriamos mistinės bei gydomosios savybės. Akmuo simbolizuoja nepasotinamą grožio bei klestėjimo troškulį, aistringumą. Jis padeda atskleisti paslėptus talentus bei sutelkti jėgas kasdienio gyvenimo tobulinimui. Slopina gėdos jausmą, padeda tvirtai atsistoti ant žemės bei išlaikyti blaivią galvą šlovės akimirkomis.
Saulės akmuo naudojamas Feng Shui jis siejamas su sėkme, mažina stresą, išsklaido baimes, žadina energiją. Tai ambicijų akmuo. Vario komonentas suteikia saulės akmeniui įvairių gydomųjų savybių: stiprina nervų sistema, slopina uždegimus, sutvirtina kaulus, palengvina reaumatinius bei artrito skausmus.
Papildyta:
QUOTE(Daniella @ 2007 01 19, 18:20)
Svarbiausia - suteikia veriniui/apyrankei norima forma ir sutvirtina.
Apie magnetuku poveiki sveikatai man rodos Abonentiene turi medziagos, bet kad jinai dingo.
Apie magnetuku poveiki sveikatai man rodos Abonentiene turi medziagos, bet kad jinai dingo.
Abonentienė užsikasus
Magnetinė terapija vienas seniausių gydymo metodų. Magnetu gydoma nuo senovės iki šių dienų. Žinoma, kad jį naudojo dar senovės graikai. Šiandien Japonijoje ir Indijoje kiekvienoje šeimoje vietoj visiems žinomų garstyčių ir taurių naudojami magnetai. Prieš 20metų japonų daktarai publikavo duomenis, kaip gydyti magnetu apie 40 susirgimų. Tarptautinį pripažinimą pelnė apyrankės, padedančios gydyti bronchinę astmą, osteochondrozę, neurozę bei vidaus organų susirgimus. Magnetų taikymas medicinoje plačiai tiriamas Amerikoje. Rumunijoje magneto terapijos metodas sėkmingai naudojamas artritui gydyti.
Magneto terapija pagerina kraujo apytaką, ląstelės aprūpinamos didesniu kiekiu deguonies ir maistinių medžiagų kiekiu, greičiau pašalinami toksinai. Esant normaliai kraujo apytakai, organizmas tampa neįtikėtinai atsparus.
Profilaktikai:
artrito;
reumato;
skausmams nugaroje;
chroniško nuovargio;
kraujotakos pažeidimams;
migrenos;
nemigos;
depresijos;
neurozės;
streso;
lūžių;
sportinėms traumom.
Naudojant magnetinius papuošalus, rekomenduojama gerti bent du litrus vandens per dieną.
Papildyta:
QUOTE(naca @ 2007 01 18, 20:30)
o kaži ar čia agatas. man sakė kad lyg agatas, bet nebuvo tikra, nes etiketę pametė
panašu į agatą, bet bėda, kad ir tokius karoliukus gamina, pati turiu karoliuką (nežinau iš ko juos ten gamina), kuris tip top toks agatas (nuo kažkokio bižuterinio papuošalo, Lietuvoj pirkto)
Iš tikro jei jau matosi, kad akmuo, tai tikrai akmuo.
sveiki, užtikau šią temą ir labai apsidžiaugiau. Visiškai nesidomiu akmenimis, tačiau juos mėgstu ir mielai nešioju. Neseniai dovanų gavau labai gražius karolius iš granato, tai dabar noriu paklaust, kokie žmonės gali nešiot granatą? Aš pati esu liūtas tai įtariu, kad nelabai man jie tinka, tačiau mano mama - skorpionas, tai gal jai man juos perleist?
Abonentienė,2007 01 24, 17:35
Naudojant magnetinius papuošalus, rekomenduojama gerti bent du litrus vandens per dieną.
Ačiū . Gal vandenį galima pakeisti alumi .
QUOTE(fanda @ 2007 01 21, 11:15)
kad apie swarovski nėr ką čia ir kalbėti-tai dirbtinu būdu pagamintas kristalas, bet blizga (dėka ypatingos apdirbimo technologijos) tai labiausiai iš visų tokių dirbtinių.
Vat būtent, pilna info internete.
Tinginės jūs
Danielis Swarovskis gimė 1862m, Bohemijos kalnuose.
Ten buvo garsus Bohemijos stiklas. Ten masiškai visi tuom užsiiminėjo, gamino, pūtė, pardavinėjo visokius niekus iš stiklo (kaip ir to Swarovskio šeiuma)
O danielis visur yra pažymimas kaip menininkas, smuikininkas (veliau jis ta krištolą lygindavo su muzika) labaiu įdomus žmogus, kuris norėjo kažką pasiekt ir pan.
Žodžiu, paėmė jis ir sukūrė tokią mašinką kuri veikė elektra (tuomet tai buvo naujovė), užpatentavo.
1895m. galima laikyti šiuo smetus Swarovskio kompanijos pradžia
Jis savo tuos swarovskius nevadino swarovskiais, o vadino brangakmeniais, brilijantais (nes jie taip ir atrodė).
Kilo masinė psichozė visi norėjo puoštis tais gražiai blizgančiais akmenukais Juolab, kad kai psupratau, jie buvo pigesni, nes daug kas galėjo įpirkti.
Swarovskio kompanija ištobulėjo baisiai, visi negalėjo atsistebėt, kai pjie taip gražiai apdirba krištolą, bandė ir kiti išgaut tokį blizgesi, apdirbimą, ir neišeidavo, nes jis turėjo kažkokia tai formulę.
Swarosvkio kristaliukai išgarsėjo visam pasauly, pradėjo gamint figūrėles, šviestuvus.
O pvz padaro jie gamini, ir stakles, skirtas tam gaminiui paiima ir sunaikina, kad kiti nesužinotų kaip kas ir su kuo padaroma
Yra ir muziejsu skirtas Swarovskiui ir jo gaminiams.
va
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2007 01 24, 17:59)
Ačiū . Gal vandenį galima pakeisti alumi .
tai svarbiausia skystis, kad būtų Juk ir gydytojai vasara kai rekomenduoja pvz du litrus vandens, pamini, kad gali but ir arbata ir pan