Kažkodėl galvoju, kad noriu topazo. Kaip reikaliukai su šituo akmenuku?
QUOTE(klopedija @ 2007 01 10, 16:10)
Kažkodėl galvoju, kad noriu topazo. Kaip reikaliukai su šituo akmenuku?
Topazas dazniausiai buna geltonas, reciau zydras, bespalvis arba raudonas. Priklausomai nuo kokybes ir slifavimo buna brangusis ir pusbrangis.
Melynas pusbrangis topazas - daznai buna apsvitintas bespalvis topazas arba dazytas kalnu kristolas arba kvarcas.
Geltonasis topazas - (ypac jeigu vadinamas auksiniu topazu - golden topaz, ar topazu su kokiu nors pazyminiu) dazniausiai yra citrinas (tai klaidinantis citrino pavadinimas, siekiant ju geriau parduoti), o dar tikriau - kaitintas ametistas. Ametistas kaitinamas, kad virstu citrinu ir pavadinamas auksiniu topazu, vatatau.
P.S. Mes pradzioj irgi nezinojom, kad ten citrinas , reiks pasidomet ar pakoreguoti aprasymai Kaune.
P.P.S. Dabar topazo neturim.
Papildyta:
QUOTE(upsikaz @ 2007 01 10, 15:55)
mergaitės, paskaičiau temelę - jus profesionalės gal galit pakomentuoti kaip yra su geltonuoju turkiu? ar tai tkrai turkio atmaina, ar koks jaspis? nes aš šiuo klausimu visai diletantė, bet smalsu
Priklauso nuo kietumo:
1. Kietas - tai jaspis;
2. Minkstas - turkio atmaina, paprastai dar dazytas ir stabilizuotas.
Daniella,2007 01 10, 15:41
Ačiū už info. Bet noriu tai dabar
QUOTE(balta_lelija @ 2007 01 07, 15:12)
Priminsiu gintarą.
prieš pora dienų gavau dovanų grandinėlę ir pakabuką su gintaru. nuo "boso". jūs man pasakykit kokios jo savybės? gal jis buvo padovanotas kaip "linkėjimas" kažko?
tada dar turiu ametisto pakabuką ant grandinėlės ir auskarus.
ir paskutinis klausimas, ar visus šiuos akmenis reikia nuplaut vandeniu, ir palaikyt po saulute, kad geriau veiktų?
(tiesa, pas mus dabar toks metų laikas, kad nei sniego nei saulutės... nesuprasi... )
prieš pora dienų gavau dovanų grandinėlę ir pakabuką su gintaru. nuo "boso". jūs man pasakykit kokios jo savybės? gal jis buvo padovanotas kaip "linkėjimas" kažko?
tada dar turiu ametisto pakabuką ant grandinėlės ir auskarus.
ir paskutinis klausimas, ar visus šiuos akmenis reikia nuplaut vandeniu, ir palaikyt po saulute, kad geriau veiktų?
(tiesa, pas mus dabar toks metų laikas, kad nei sniego nei saulutės... nesuprasi... )
Man patinka labai gintaras, bet ne bet koks, pvz pabaltijo man negrazus, fe, nenesioju
Retai iš parduodamu ka grazaus surasi LT. Juk ir nuo dizaino priklauso tas akmens grozis.
Bet šiaip nieko nepadarysi, mūsiškis gintaras pigesnis, nes jo daugiau, o šiaip pasaulio gintarų spalvų gama tarp 250 ir 300
Pagal spalvą ir skaidrumą gintaras skirstomas į šias rūšis:
Skaidrusis gintaras
- viena vertingiausių rūšių; vertinamas dėl didelio skaidrumo, gražios įvairaus intensyvumo geltonos spalvos; pasitaiko šios rūšies gintaro taip pat vandens, ledo spalvos.
Flominis gintaras
- kiek drumzlinas, nelyginant dulkėtas, su skaidriomis properšomis; lengvai šlifuojamas.
Bastardinis gintaras
- vidutiniškai skaidrus, nevienodai geltonos spalvos su tamsiais atspalviais, irgi lengvai svidinamas.
Kaulinis gintaras
- nepermatomas, neskaidrus, nedaug atspalvių, labiau panašus ne tiek į gintarą, kiek į dramblio kaulą; jis, be to, yra minkštesnis.
Putų gintaras
- labiausiai savo išvaizda nutolęs nuo gintaro; jo spalva ir struktūra primena sustingusias putas - nepermatomas, balzganas; poringiausias ir dėl to lengviausias (jo lengvumą ir minkštumą galima pajusti netgi iš akies); šią gintaro rūšį dėl poringumo sunku nusvidinti, ir todėl dirbinys neįgauna intensyvesnio blizgesio. Kuo gintaras skaidresnis, tuo jis tankesnis ir ne toks poringas, tad ir kietesnis, o jo lyginamasis svoris didesnis.
Šiaip anglų kalba daugiau yra rūšių, dar minėtina
-Cukrinis, kristalinis gintaras
-Rytų gintaras (spalvos,- žalia, ruda)
o cia su auksu ir deimanciuku, graziai ziurisi visai
pakabukas
pabaltijo gintaras
Žalias gintaras
Man labai grazus melynasis gintaras, jis randamas Dominikoje, viškai kitoks nei mūsų
(šito gabaliuko kaina yra 272litai)
(sito kaina litais 476litai, dydis 50 x 25 mm )
O gydomosios savybės, būtų susiję su gerke, uždegimais jos, tonzilėms gerai prie kaklo nešiojant, taip pat geras vaistas nuo karščiavimo, nuo skrandzio negalavimu.
Labiausiai tinka Dvyniams.
Jaučiui ir Liūtui gimimo akmuo.
Pagal kinų mediciną, naudojamas gintaras
išgąsčiui pašalinti, protą ramina ir šiaip raminantis vaistas
naudojama gydymui nuo amnezijos, nuo nemigos, nuo košmarų, epilepsijos, nuo šlapimo nelaikymo, šlapimtakių uždegimui gydyti naudoja, dar nuo inkstų, šlapimo pūslės akmenų padeda (nežinau kaip išsireikst),
vaisingumui opadeda,
kraujas lengviau "vaikšto" naudojant gintara, moterims padeda sutvarkyti ciklą,
vyrams nuo prostatos.
Gintaras yra tonizuojantis, valomasis toks akmuo.
Šitas mėlynojo gintaro gabaliukas pavadintas "karvės pyragaičiu"
Jis sveria 212,3 gramų, yra 4,246 karatų ir kainuoja $1990
šitas taip pat mėlynasis, tačiau yra ypatingas, nepaprastas, ypatingai retas, nes kamputyje yra šiek tiek žalios spalvos
svoris 173,3, o kaina $1,686
Į papuošalus mėlynojo nelabai deda,
o vat iš įprasto, prašau kokių fainų:
(380lt. )
(109lt)
(211lt)
sages
apyranke
Kaip sakiau, priklauso nuo dizaino
Jis sveria 212,3 gramų, yra 4,246 karatų ir kainuoja $1990
šitas taip pat mėlynasis, tačiau yra ypatingas, nepaprastas, ypatingai retas, nes kamputyje yra šiek tiek žalios spalvos
svoris 173,3, o kaina $1,686
Į papuošalus mėlynojo nelabai deda,
o vat iš įprasto, prašau kokių fainų:
(380lt. )
(109lt)
(211lt)
sages
apyranke
Kaip sakiau, priklauso nuo dizaino
QUOTE(Abonentienė @ 2007 01 13, 01:45)
Pas lenkus radau melyno gintaro papuosaluose nemazai, bet kvepia imitacijom
rekostruotas gintaras su sidabru, grazus
Vyšninis gintaras
O čia dizainerio Masini Gioielli žiedai
\
rekostruotas gintaras su sidabru, grazus
Vyšninis gintaras
O čia dizainerio Masini Gioielli žiedai
\
Abonentiene, vow ! Aciu. Nieko apie gintara nezinojau. Man jis visai neidomus atrode. O pasirodo va net koks idomus.
Kur tu papuosalu gauti?
Abonentienė,2007 01 13, 00:15
šitas labai gražus ... ir, aišku, tas mėlynas gintaras...
QUOTE(Daniella @ 2007 01 13, 10:29)
Abonentiene, vow ! Aciu. Nieko apie gintara nezinojau. Man jis visai neidomus atrode. O pasirodo va net koks idomus.
Kur tu papuosalu gauti?
Kur tu papuosalu gauti?
puse gintaro savybiu ne neaprasiau, ir visokiu spalvu, labai idomus jis akmuo, tik va pas mus pigiena veza.
atsiusiu adresiuku
Papildyta:
qsw vel su savo gintaru - gryn opalitas
uztat kaina beveik pusantro tukstancio
Abonentiene>>> ačiū, už tokį išsamų paaiškinimą
manau, kad jis man tinka, ir tikrai nešiosiu
QUOTE(balta_lelija @ 2007 01 13, 20:09)
Abonentiene>>> ačiū, už tokį išsamų paaiškinimą
Tinka jis visiems, nemaciau, kad būtų rašyta, kad negalima kažkam dėl kažko nešiot (nu gal ir klystu, gal kur taip ir raso, bet jai patinka,- nesiok)