Įkraunama...
Įkraunama...

Akmenėliai

QUOTE(klopedija @ 2006 12 14, 22:34)
O! Ačiū, pradžiuginai. Ir tikėjau, kad ten granatas, ir netikėjau, kadangi baltas. Matyt tų laikų juvelyrika patikima.

na velnias zino, labai idomus granatas turetu buti. dar vienoj vietoj radau parasyta, kad granatas buna ivairiu spalvu isskyrus melyna
Atsakyti
Akutė mažytė, iš pirmo žvilgsnio - fianitas. Žieduką pirkau todėl, kad tais laikais labai neįprasto dizaino buvo.
Atsakyti
ką gero ir blogo galėtumėt pasakyt apie avantiuriną?
Atsakyti
QUOTE(elia @ 2006 12 15, 23:08)
ką gero ir blogo galėtumėt pasakyt apie avantiuriną?

Ziurint apie koki kalbi, jei apie žalią, tai labai patinka man jis smile.gif
Jis ir gydo, ir valo, turi laaabai daug savybių, blogų nežinau tongue.gif
Jei nešiosi, tai ir pravalys organizmą, ir sustiprins širdį, bronchus, plaučius, žarnyną, nuo depresijos padeda ir t.t. ir t.t.
Na, jis stiprus, ir kaip sakiau, patinka jis man tik stambesnis ir nedažytas, patinka biškutį į nefritą spalva smile.gif

QUOTE(klopedija @ 2006 12 14, 22:34)
O! Ačiū, pradžiuginai. Ir tikėjau, kad ten granatas, ir netikėjau, kadangi baltas. Matyt tų laikų juvelyrika patikima.

Baltas- ne tas pats kas permatomas

QUOTE(egliosha @ 2006 12 14, 22:37)
na velnias zino, labai idomus granatas turetu buti. dar vienoj vietoj radau parasyta, kad granatas buna ivairiu spalvu isskyrus melyna

Mačiau tą puslapį kur tu skaitei, bet va, nuotraukytėj baltos ir nėra. Gal balta kartais ne kaip spalva laikoma biggrin.gif nežinau, aš abejočiau, nes ne vienam šaltinyje tarp granato spalvų gamos, balta neminima. O skaičiau daug.
Tai dar, klopedija, nesidžiauk biggrin.gif
Panašu į baltą biggrin.gif (ne tas gabalas, o tie mazi gabaliukai)
user posted image

O čia sintetinis:
user posted image

Būtų geriausia, kad nufotografuotum, nes dar nežinia, ką laikai balta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abonentienė: 16 gruodžio 2006 - 02:10
Abonentienė,2006 12 16, 02:01
Baltas- ne tas pats kas permatomas

Pasitaisau: permatomas, skaidrus ax.gif .
Atsakyti
Buvau šiandien astrominerologijos centre. Geriau ten būčiau nėjus... biggrin.gif Ir to norėjosi, ir ano... Sau nusipirkau obsidianą, draugui nupirkau nemažą hematitą- apvalų.
Pasikabinau savo akmenėlį ant kaklo maišelyje ir tyrinėju jo vibracijas... Įdomu, įdomu...Hematitą ir sau reikės nusipirkti...
Atsakyti
vaižgantė,2006 12 16, 14:02
Buvau šiandien astrominerologijos centre. Geriau ten būčiau nėjus... biggrin.gif Ir to norėjosi, ir ano...

Taigi... Ir man taip būna doh.gif ... Savotiškas pamišimas... bet malonus wub.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Abonentienė @ 2006 12 16, 03:01)
Ziurint apie koki kalbi, jei apie žalią, tai labai patinka man jis  smile.gif 
Jis ir gydo, ir valo, turi laaabai daug savybių, blogų nežinau tongue.gif
Jei nešiosi, tai ir pravalys organizmą, ir sustiprins širdį, bronchus, plaučius, žarnyną, nuo depresijos padeda ir t.t. ir t.t.
Na, jis stiprus, ir kaip sakiau, patinka jis man tik stambesnis ir nedažytas, patinka biškutį į nefritą spalva smile.gif

apie žalią, nesu 100 proc. įsitikinus, kad ten avantiurinas, bet pagal nuotraukas, į jį labiausiai panašus. Pirkau ne Lietuvoj, tai nelabai žinau ką ir nusipirkau doh.gif bet jis tiek zbitkų man prikrėtė blink.gif , kad padėjau į dėžutę ir daugiau neliečiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(elia @ 2006 12 16, 20:24)
apie žalią, nesu 100 proc. įsitikinus, kad ten avantiurinas, bet pagal nuotraukas, į jį labiausiai panašus. Pirkau ne Lietuvoj, tai nelabai žinau ką ir nusipirkau  doh.gif  bet jis tiek zbitkų man prikrėtė  blink.gif , kad padėjau į dėžutę ir daugiau neliečiau unsure.gif

Idomu butu pamatyt nuotrauka smile.gif
Zalias, panasus i avantiurina,gali buti:
1) nefritas (angl. jade nephrite)
2) zadeitas (jade, tas pats pavadinimas, kaip nefrito, bet sudetis kita)
3) serpentinas - pigesnis nefrito bei zadeito pakaitalas, labai placiai naudojamas, (vadinamas angl. irgi jade, bet su priedu Korean jade, lemon jade ir pan.)
4) agatas
5) jaspis (jaspis visiskai nepermatomas)'
6) granato atmaina, pamirsau pavadinima, tingiu ieskot, dar vadinamas Afghan jade
7) dazytas kvarcas unsure.gif

Daugiau neateina i galva, bet turbut yra ir daugiau.

Atsakyti
QUOTE(Daniella @ 2006 12 17, 00:46)
Idomu butu pamatyt nuotrauka smile.gif

kai nufotkinsiu, būtinai parodysiu. Dabar, kai užrašei angliškus pavadinimus, tai prisiminiau, kad jis buvo pavadintas "jade" be jokių priedų unsure.gif
Atsakyti
Daniella, kaip ten su tuo akvamarinu? Ar galite ką nors tikro pasiūlyti? Labai norėčiau mamai Kalėdoms padovanoti mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2006 12 17, 20:30)
Daniella, kaip ten su tuo akvamarinu? Ar galite ką nors tikro pasiūlyti? Labai norėčiau mamai Kalėdoms padovanoti  mirksiukas.gif .

Sorry,
nebuvau ilindus i tema.
Prastai pas mus kol kas su akvamarinu - turim tik neslifuotu akmenuku (skaldos - chips) verini, C klases - t.y. zemos kokybes, su intarpais, su neskaidriais tarpais... nu nelabai grazus toks, tik kad tikras. Jis nebrangus visai - 25 litai smile.gif.

Tai va, pradedam plesti turkio asortimenta smile.gif. Uzsisakiau naturalaus turkio pakabuka su sidabru (mazmenine kaina bus apie 200 litu), tikiuosi,kad nieks greit nenupirks, bus su kuo palygint lotuliukas.gif :

user posted image

apyranke su perliukais ir naturalaus turkio (neaukstos kokybes) gabaliukais:
user posted image
Kaina nuo 40 iki 50 litu, priklausys nuo to, kaip realybej atrodys smile.gif

ir dar toki idomu dalyka is Afrikietisko turkio, labai idomaus turkio pakaitalo,kuris siaip jau yra jaspis:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daniella: 19 gruodžio 2006 - 11:18