Įkraunama...
Įkraunama...

Akmenėliai

QUOTE(egliosha @ 2006 11 25, 23:16)
OPALAS – tai sudėtingas akmuo, sustiprinantis tiek teigiamas, tiek neigiamas jūsų savybes.
Rožinis opalas skatina širdingumą, išlaisvina iš perdėto kuklumo, gėdos, susivaržymų. Mažina nusiskundimus širdimi.

Taip, taip, šitą esu skaičiusi. bet čia apie opalą tik iš vienos pusės parašyta. Yra ir kita medalio pusė. Tipo, kad jeigu nori tapti pats sau priešu - nusipirk opalą. Ėmiau ir nusipirkau:) Koks siaubas.
O tie akmenėliai - rutuliukai labai įdomūs. esu ir aš tokius mačiusi. dabar aišku ką tie akmenukai veikė miegamajam wub.gif
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2006 11 25, 22:16)
OPALAS – tai sudėtingas akmuo, sustiprinantis tiek teigiamas, tiek neigiamas jūsų savybes.
Rožinis opalas skatina širdingumą, išlaisvina iš perdėto kuklumo, gėdos, susivaržymų. Mažina nusiskundimus širdimi.

O, ka mes matom! - 4u.gif labas, eglioshka smile.gif O pas jus ar yra opalo?

Ta va, dar truputi. Rozinis opalas - Peru opalo atmaina, dar vadinamas Angelo odos opalu. smile.gif Spalio menesio gimimo akmuo.
Opalo sudetis yra tokia pati kaip kvarco, tik jame yra nemaza dalis vandens (apie 13%) atrodo ir siek tiek priemaisu. Mirganti opalo spalva susidaro del to, kad opalas nera kristalas. Del vandens priemaisos opala reikia saugoti nuo karscio,
chemikalo poveikio ir tiesioginiu saules spinduliu.
Rozinis opalas vadinamas nesavanaudiskumo ir meiles akmeniu (kaip ir rozinis kvarcas). Nesiojantis opala igauna ramybe apmastymuose smile.gif bei lengviau gali sutvarkyti paslijusius meiles santykius.
Opalas gydo odos ir akiu ligas.

Papildyta:
O as noriu opalo smile.gif Prekybai pirmiausia, bet galir sau. Jau esu nusiziurejus. smile.gif

Va, dar radau.
Opalas - "Merlino akmuo". Padeda pazadinti magiskasias savybes, stiprina intuicija ir psichines galias bei mistinius sugebejimus. Amerikos indenai bei australijos aborigenai ji naudodavo "sapnu" ceremonijoms, kaip sustiprinanti vizijas. Akmuo stabilizuoja emocijas, suteikia kilnumo, istikimybes.

Atsakyti
QUOTE(Daniella @ 2006 11 26, 20:58)
O, ka mes matom! -  4u.gif labas, eglioshka  smile.gif O pas jus ar yra opalo?

Ta va, dar truputi. Rozinis opalas - Peru opalo atmaina, dar vadinamas Angelo odos opalu. smile.gif Spalio menesio gimimo akmuo.
Opalo sudetis yra tokia pati kaip kvarco, tik jame yra nemaza dalis vandens (apie 13%) atrodo ir siek tiek priemaisu. Mirganti opalo spalva susidaro del to, kad opalas nera kristalas. Del vandens priemaisos opala reikia saugoti nuo karscio,
chemikalo poveikio ir tiesioginiu saules spinduliu.
Rozinis opalas vadinamas nesavanaudiskumo ir meiles akmeniu (kaip ir rozinis kvarcas). Nesiojantis opala igauna ramybe apmastymuose smile.gif bei lengviau gali sutvarkyti paslijusius meiles santykius.
Opalas gydo odos ir akiu ligas.
Papildyta:
O as noriu opalo smile.gif Prekybai pirmiausia, bet galir sau. Jau esu nusiziurejus. smile.gif

Va, dar radau.
Opalas - "Merlino akmuo". Padeda pazadinti magiskasias savybes, stiprina intuicija ir psichines galias bei mistinius sugebejimus. Amerikos indenai bei australijos aborigenai ji naudodavo "sapnu" ceremonijoms, kaip sustiprinanti vizijas. Akmuo stabilizuoja emocijas, suteikia kilnumo, istikimybes.

Dėkui už išsamų paaiškinimą.
Bet dabar jau visai pasimečiau. Intuicija sako,kad galiu nešioti, bet aplinkiniai buvo įbauginę. Aš ir esu gimusi spalio mėn. Ir pats žiedas patinka. Viskas buvo gerai, kol neprisiklausiau baisybiu:)))
Dėkui, Daniella bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(which witch @ 2006 11 27, 14:18)
Dėkui už išsamų paaiškinimą.
Bet dabar jau visai pasimečiau. Intuicija sako,kad galiu nešioti, bet aplinkiniai buvo įbauginę. Aš ir esu gimusi spalio mėn. Ir pats žiedas patinka. Viskas buvo gerai, kol neprisiklausiau baisybiu:)))
Dėkui, Daniella bigsmile.gif

As irgi spali gimusi ir tutiu opala, tik ne rozini. galiu pasakyti, kad tai akmuo su "chrakteriu". ir jei akmenukas tau patinka ir tu ji jauti, jis tau atsidekos. Ir daznai zodiako zenklas nepagrindinis rodiklis akmeniui pasirinkti.
P.S. veliau parasysiu apie akmeni, kuris tinka visiems. Ji ne tik nesioja, bet naudoja gydymui. As turiu ji. Cia yra sungitas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katrin: 27 lapkričio 2006 - 15:38
QUOTE(Katrin @ 2006 11 27, 17:36)
As irgi spali gimusi ir tutiu opala, tik ne rozini. galiu pasakyti, kad tai akmuo su "chrakteriu". ir jei akmenukas tau patinka ir tu ji jauti, jis tau atsidekos. Ir daznai zodiako zenklas nepagrindinis rodiklis akmeniui pasirinkti.
P.S. veliau parasysiu apie akmeni, kuris tinka visiems. Ji ne tik nesioja, bet naudoja gydymui. As turiu ji. Cia yra sungitas.

Labai prašyčiau, kad paaiškintum, kas reiškia "akmuo su charakteriu". Man sakė, kad opalas geras negali būti. Jis užsimerks prieš nelaimę ir mane dar labiau suklaidins. Nors kai parduotuvėje pamačiau šį žiedą, iškarto jo užsinorėjau, lyg paslaptingai būtų jis mane pritraukęs.
Reikės užsidėti ir pabandyt pajausti, nes baimės akys didelės bigsmile.gif
Atsakyti
Jau keleta metu vis svajojau tureti turkio akmeni ir paprasiau vyro kad jis man nupirktu ir padarytu pagal uzsakyma zieda.mat uzsinorejau ne mazo akmenuko, tad vyras seip ne taip rado pas viena juvelyra tokio dydzio kokio as ir norejau.Bet jis uz ta akmenuka uzsipaprase 270 litu blink.gif Na net nezinau ka be ir galvoti.O jei jis netikras unsure.gif Gal kas zino turkio kainas? Busiu dekinga uz atsakyma.
Atsakyti
QUOTE(pupciukas @ 2006 11 29, 03:13)
Jau keleta metu vis svajojau tureti turkio akmeni ir paprasiau vyro kad jis man nupirktu ir padarytu pagal uzsakyma zieda.mat uzsinorejau ne mazo akmenuko, tad vyras seip ne taip rado pas viena juvelyra tokio dydzio kokio as ir norejau.Bet jis uz ta akmenuka uzsipaprase 270 litu blink.gif Na net nezinau ka be ir galvoti.O jei jis netikras unsure.gif Gal kas zino turkio kainas? Busiu dekinga uz atsakyma.

Kaina atrodo reali - tikras turkis brangus, nors nepamacius akmens (dydis, kokybe, etc.), sunku ka nors pasakyti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daniella @ 2006 11 29, 09:54)
Kaina atrodo reali - tikras turkis brangus, nors nepamacius akmens (dydis, kokybe, etc.), sunku ka nors pasakyti. smile.gif

na akmuo 2,6 cm ilgio ir 1,3 cm i aukscio. o del kokybes tai as nieko nenusimanau.Bet mus juvelyras uztikrino kad jis tikras ir kad tokio dydzio yra labai sunku gauti, uztat jis turi savo kaina, nes jis nelipdytas,o vientisas akmuo.Na jis prase 300lt,bet kadangi sutarem kad jis gamins zieda, tai jis nusileido iki 270lt.
labai dekui uz atsiliepima:aciuks: , o tai galvojau kad nereali kaina ir nori mus apmulkinti ax.gif
Atsakyti
g.gif Gal kas iš šios srities žinovų gali pasakyti kokia gali būti reali rožinio opalo kaina? Akmenukas mažytis, kokiu 5mm / 5mm. Įsodintas į sidabrą. Man suabejojau, kad ten tikras opalas, nors pirkau juvelyrinėje parduotuvėje. g.gif
Atsakyti
QUOTE(which witch @ 2006 11 29, 14:08)
g.gif Gal kas iš šios srities žinovų gali pasakyti kokia gali būti reali rožinio opalo kaina? Akmenukas mažytis, kokiu 5mm / 5mm. Įsodintas į sidabrą. Man suabejojau, kad ten tikras opalas, nors pirkau juvelyrinėje parduotuvėje.  g.gif

Koks sidabro/viso gaminio svoris?
Atsakyti
QUOTE(Daniella @ 2006 11 29, 15:29)
Koks sidabro/viso gaminio svoris?

Negaliu tiksliai pasakyti, visai nedidelis. Kuklus žiedelis, mokėjau apie 80 lt, tai va ir pamaniau, kad gali būti sintetinis.
Atsakyti
QUOTE(which witch @ 2006 11 29, 16:22)
Negaliu tiksliai pasakyti, visai nedidelis. Kuklus žiedelis, mokėjau apie 80 lt, tai va ir pamaniau, kad gali būti sintetinis.

Nea,normali kaina. Tokio dydzio akmenukas tik nezymiai pakelia sidabro gaminio kaina. Siaip jau, sidabro gaminiu su pusbrangiais akmenimis kainos nustatomos pirmiausia pagal svori: 9 - 15 litu uz grama (gali buti isimciu, bet didzioji dalis kainu skaiciuojamos taip).
Atsakyti