Įkraunama...
Įkraunama...

Akmenėliai

gal kas galetumete parasyti apie granata? profesionale nuomone smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausryte @ 2006 11 05, 21:54)
I gal galėt kas nors daugiau apie jaspį papasakoti smile.gif ypač tą margą.. kokia tikimybė nusipirkt netikrą jaspį?
Ir dar katės akis domintų..  ax.gif

"Leopardini" jaspi? Man labai grazus. Jaspiai dazniausiai parduodami tikri.

O va su kates akimi - kitaip. "Kates akis" - tai ne akmuo, o efektas, kuri zmogus nesunkiai sukuria. Tikra kates akis - chrysoberilis, gelsva arba zalsva, isgaunama Indijoje, Brazilijoje, Afrikoje:
http://www.gemstone....sh/catseye.html
Sito mineraloo kates akies efektas stipriausias.
Priklausomai nuo slifavimo kates akies efekta gali igyti kvarcas, turmalinas.
Chrysoberilio - tikrosios katies akies - parduodamos niekur nemaciau, bet gal tiesiog neieskojau.

Rinkoje paruodamos ivairiaspalves kates akys - atitinkamai apdorotas stiklas.

Atsakyti
o kokiu akmeniu apsisaugoti nuo nemalonių žmonių darbe?
Atsakyti
QUOTE(MELDA @ 2006 11 23, 00:29)

Humaniškiau būtų kokiu smulkesniu... hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(MELDA @ 2006 11 23, 01:29)

Dėl akmens, tai nieko negaliu patarti, bet raganos sako, kad geriausia ant darbo stalo pasistatyti kaktusą. Pas mane irgi jis stovi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2006 11 23, 20:36)
Humaniškiau būtų kokiu smulkesniu...  hihihi.gif

biggrin.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=Daniella,2006 09 16, 23:56]
Sveiki 4u.gif - keliu akmenėlių temą į viršų smile.gif

Sveika, Daniella,
Ką žinai apie opalą. Nusipirkau žiedą (nerealiai jis man gražus), bet kaip puolė mane visi gasdinti. Pasiskaičiau - pakraupau - daugelis ji vadina mineraliniu košmaru. Žiedo nebenešioju. verysad.gif Bet nerealiai gažus. Opalas rožinis. blink.gif
Atsakyti
Sveikutes.Matau yra zmoniu kurie nemazai zino apie akmenukus.Tai va,turiu klausima.Buvau vienuose namuose ir maciau toki dalyka.Svetaineje ant lentynos,sustatyti 7 rutuliukai,kurie padaryti is akmenunuku,visi skirtingi,bet turi tokius stovelius,kad nesiridinetu.Miegame,prie lovos ant specialaus stiklinio padekliuko kuriame israizyta 6-kampe zvaigzde sustatyti 7 rutuliukai,bet jau visi vienodi,nusprendziau,kad is rozinio kvarco.Tai ir galvoju kodel ten visi skirtingi,o cia visi vienodi. Ir kodel 7.Gal kuri nors zinot?Nes kazkaip nepatogu klausti pas seimininkus tokiu dalyku.Beje,seimininke yra is Malaizijos,o jos vyras is Anglijos.Is anksto aciu.
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2006 11 25, 00:00)
Sveikutes.Matau yra zmoniu kurie nemazai zino apie akmenukus.Tai va,turiu klausima.Buvau vienuose namuose ir maciau toki dalyka.Svetaineje ant lentynos,sustatyti 7 rutuliukai,kurie padaryti is akmenunuku,visi skirtingi,bet turi tokius stovelius,kad nesiridinetu.Miegame,prie lovos ant specialaus stiklinio padekliuko kuriame israizyta 6-kampe zvaigzde sustatyti 7 rutuliukai,bet jau visi vienodi,nusprendziau,kad is rozinio kvarco.Tai ir galvoju kodel ten visi skirtingi,o cia visi vienodi. Ir kodel 7.Gal kuri nors zinot?Nes kazkaip nepatogu klausti pas seimininkus tokiu dalyku.Beje,seimininke yra is Malaizijos,o jos vyras is Anglijos.Is anksto aciu.

Papasakojai apie labai įdomią kompoziciją g.gif
Jeigu tikrai nori daugia apie tai sužinoti, gali kreiptis į Astromineralogijos centrą. Pas Audronę (steigėja) pasiklausti, na nežinau, gal ką ir pasakys. Norėčiau ir aš sužinoti visos tos kompozicijos reikšmę ir poveikį. Rozinis kvarcas ramina, apsaugo nuo depresijo, nemigą gydo... jeigu pati sužinosi, būtinai parašyk. ir man smalsu pasidarė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2006 11 24, 23:00)

4u.gif
Na, mano zinios apie akmenukus daugiau "technines". smile.gif
Pagal aprasyma atrodo, kad ten matei akmenuku rutulius (sferas - spheres) arba kiausinius (egg). Tokius va:
user posted image
Tikima, kad sferos maksimaliai sustiprina akmens skleidziama energija. Rozinis kvarcas - meiles akmuo, jis simbolizuoja nesibagianti meiles rysi tarp dvieju zmoniu.
Apie sferu reiksme, kaip ir kur sudeti, daugiau galetu papasakoti besidomintys Feng Shui.

P.S. Apie opala zinau nedaug, mes dar jo neturim smile.gif, bet planuojam. Paziuresiu ir parasysiu truputi veliau.
Atsakyti
Aciu Daniella uz informacija.O rutuliukai tai tokie pat kaip tavo nuotraukoj.Bent dabar zinau kodel miegame rozinis kvarcas padetas. biggrin.gif
Atsakyti
[quote=which witch,2006 11 24, 13:44]
[quote=Daniella,2006 09 16, 23:56]
Sveiki 4u.gif - keliu akmenėlių temą į viršų smile.gif

Sveika, Daniella,
Ką žinai apie opalą. Nusipirkau žiedą (nerealiai jis man gražus), bet kaip puolė mane visi gasdinti. Pasiskaičiau - pakraupau - daugelis ji vadina mineraliniu košmaru. Žiedo nebenešioju. verysad.gif Bet nerealiai gažus. Opalas rožinis. blink.gif
[/quote]
OPALAS – tai sudėtingas akmuo, sustiprinantis tiek teigiamas, tiek neigiamas jūsų savybes.
Rožinis opalas skatina širdingumą, išlaisvina iš perdėto kuklumo, gėdos, susivaržymų. Mažina nusiskundimus širdimi.
Atsakyti