Įkraunama...
Įkraunama...

Akmenėliai

QUOTE(Kramberis @ 2006 07 01, 08:14)
O įdomu ar yra koks nors akmuo, kad sudomintų vaiką knygos. Vasarai uždavė aštuones knygutes perskaityti, tai niekaip nepriverčių ją skaityti, o jos tikrai įvairios ir idomios. Na ji visai nesidomi mokslais.  blink.gif

Gal reikėtų pastiprinti Merkurijų. Tam tiktų kalnų krištolas, citrinas, topazas.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif - keliu akmenėlių temą į viršų smile.gif

Kuris laikas nagrinėju akmenis bei jų imitacijas. Pora idomesnių - saulės akmuo ir mėnulio akmuo.

Toji grožybė, kurią galima rasti daugelyje prekybos vietų, ir kuri parduodama kaip mėnulio akmuo - iš tikrųjų opalitas, kitaip - opalizuotas stiklas, žmogaus sukurtas produktas (paprastai importuojamas iš Kinijos).
user posted image

Natūralus mėnulio akmuo nėra visiškai skaidrus (nebent kainuotų beprotiškus pinigus), būna bespalvis, balkšvas, pilkas, persiko spalvos. Vaivorykštinis spindesys kur kas silpnesnis nei dirbtinio akmens. Taigi, natūralus akmuo nėra toks įspūdingas, bet [bent jau man] labai mielas, "moteriškas"

user posted image
Papildyta:
user posted image

Šitas akmuo - Saulės akmuo [goldstone], tiksliau dirbtinė jo atmaina - stiklas su vario drožlėmis. Nepaprastai gražus daiktas, populiariausias iš žmogaus sukurtų akmenų, turi savo istoriją, siekiančią viduramžius, netgi mistinės savybės jam priskiriamos. Tikrai vertas, kad būtų parduodamas savo vardu smile.gif, Bet kol kas mačiau aprašymus, kad tai avantiurininis lauko špatas (natūralus saulės akmuo) arba avantiūrinas (dar vienas mineralas, "iš kitos operos").
Tai va - tas natūralus akmuo:
user posted image
Svarbiausi skirtumai - natūralus akmuo šviesesnis už dirbtinį, skaidresnis, natūralūs hematito intarpai (kurie ir yra tos spindinčios dalelės) netaisyklingai išsidėstę. Man labai gražus akmuo, brangesnis už dirbtinį.
Atsakyti
Imitacijoms "nepatrauklūs" šie akmenys:

unakitas
user posted image

labradoritas
user posted image
Labai idomus, prekyboje nedažnai pasitaikantis akmuo, kiek brangesnis.

tigro akis
user posted image
Papildyta:
Haulitas [howlite]. Haulitas - baltas akmuo su pilku raštu.
user posted image
Įdomu, kad perkant baltą haulitą galima beveik garantuoti, kad tai nepadirbinys. Tačiau jis labai lengvai pasiduoda dažymui. Todel "savo vardu" retai parduodamas, o naudojamas turkio ir lazurito imitacijoms biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daniella: 16 rugsėjo 2006 - 22:23
Ai koks grazus bigsmile.gif
user posted image

Kaip noreciau kurti sidabro papuosalus su akmenukais biggrin.gif
Atsakyti
O man labai labai patinka hematitas. Kazkur skaiciau, kas tai pavojingas akmuo, kad stiprius zmones jis pastiprina, o silpnus zlugdo, kad tai burtininku ir magu akmuo.Gal zinot ka daugiau apie hematita. Tas akmuo tiesiog mane traukia.
Atsakyti
Praėjusią savaitę baisiai užsimaniau žiedo su turkiu, na taip, kad net silpna darėsi doh.gif Išlaksčiau visas juvelyrines, kol radau tokį, kuris man patiko. Nuprausiau, ant saulytės padėjau pasikrauti. Labai jau aš juo džiaugiausi, vis glostinėjau, toks mielas atrodė. O kai ant piršto užsidėjau, tai kažkaip negerai jis mane veikti pradėjo g.gif Prislopinta jaučiausi. Galvojau, kad gal laikas toks unsure.gif Bet ir košmarus pradėjau sapnuoti. Kelias dienas nenešioju, tai geriau kažkiek. Et nepavyko man jo prisijaukinti verysad.gif Ar galėjo toks turkio poveikis būti?
Atsakyti
QUOTE(anatig15 @ 2006 09 20, 23:09)
O man labai labai patinka hematitas. Kazkur skaiciau, kas tai pavojingas akmuo, kad stiprius zmones jis pastiprina, o silpnus zlugdo, kad tai burtininku ir magu akmuo.Gal zinot ka daugiau apie hematita. Tas akmuo tiesiog mane traukia.

As irgi skaiciau, kad atsargiau su juo. Bet jei labai patinka, pabandyk, gi ne karve kainuoja biggrin.gif o gal kaip tik bus labai labai mirksiukas.gif

QUOTE(Insomnia @ 2006 09 21, 10:22)
Et nepavyko man jo prisijaukinti  verysad.gif Ar galėjo toks turkio poveikis būti?

Tikrai nemanau schmoll.gif Tiesiog taip sutapo, užtaikei ant tokių dienų, arba pirkai tam, kad padėtų per tas sunkias dienas. Gal mėnulis ne tas (veikia oi veikia fazės, aš anksčiau kas rytą skambindavau į 01 02 03 sužinoti darbui kas per parą įvyko. Tai psichiniu ligoniu būdavo tuo metu kelis kart daugiau. Gydytojai be jokių ceremonijų pareikšdavo, kad ko čia netikėt, faktai kalba už save smile.gif ) O gal cia kazkokios psichologinės bėdos, gal ant piršto nepatiko, gal spaudė, gal dar kokia priežastis, kuri galėjo iššaukti tą antipatiją. Pabandyk pažaist šitaip. Kai jį nešiosi, per dieną prisimink gerų dalykų, kurie įvyko su žieduku. Kad surasi garantuoju biggrin.gif Bet ar pamilsi neaišku. Na tada ir neprievartauk savęs, surask draugę, sesę, kuriai tiks ir patiks smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abonentienė: 21 rugsėjo 2006 - 18:48
QUOTE(Daniella @ 2006 09 16, 22:21)
labradoritas
user posted image
Labai idomus, prekyboje nedažnai pasitaikantis akmuo, kiek brangesnis.

o toki turiu,sako apsaugo namus nuo blogu zmoniu rolleyes.gif

Papildyta:
O gal kuri zinot ka nors apie chalkantyt? smile.gif
Atsakyti
Trumpai apie hematita ir turki.

Praktiskai visas hematitas rinkoje yra sukurtas zmogaus ;( Dirbtinis hematitas isvaizda nieko nesiskiria nuo naturalaus, taciau yra daug kartu pigesnis. Jo sudetis praktiskai tokia pati, kaip ir naturalaus, t.y. gelezies oksidas (tik be priemaisu), tai gal ir savybes nesiskiria smile.gif?
Atskirti galima braukiant per gruobleta porceliana ar koki kita astru ir kieta pavirsiu: naturalus hematitas palieka rausva dryzi (jo milteliaia turetu butu rausvi, nuo to ir pavadinimas), dirbtinis - pilka. As bandziau braukti - jokio dryzio man nepaliko biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Tai, kas dabar parduodama pavadinimu "turkis" gali buti:
1. Turkio imitacija is dazu ir plastmases, atrodo graziai, nieko bendro su turkiu neturi;
2. Rekonstruotas turkis - t.y. tikro turkio milteliai sumaisyti su klijais, dazais.
3. Dazytas haulitas - baltas akmuo, labai panasiu i turki rastu.
4. "Afrikietiskas turkis" - dazytas jaspis, daug kietesnis uz tikra turki.
5. Naturalus turkis del savo trapumo paprastai buna aplietas vasku arba plastiku.

Man kolkas nepavyko rasti tikro turkio uz prieinama kaina, net ir B arC kokybes (t.y. visiskai prastos isvaizdos turkis) yra gana brangus.
Kaip juos atskirti? Pro dazyta haulita kartais "islenda" baltuma. Rekonstruotas turkis ir turkio imitacija buna puikios isvaizdos uz prienama kaina biggrin.gif
Pavyzdelis:
cia naturalus turkis, jo pardavimo kaina Lietuvoje butu apie 55 litus:
user posted image
Prekine isvaizda prasta ;(

o va uz sitoki 3 mm karoliuku verini reiktu suploti virs 500 litu:
user posted image

O cia - imitacija:
user posted image
Kaina apie 40 litu, atrodo graziai, nedaug prasciau uz naturalu uz 500 ;(

Bet mes vistiek naturalus atsivesim biggrin.gif - parasysiu, kai bus.
Ir dar parasysiu, kai labiau isigilinsiu,kaip imitacijas atskirti.
Atsakyti
Da biski, kad nenusgasdinciau visai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Uz prieinama kaina (nu, sakysim 15-20 lt uz neslifuota verinuka; nuo 30 litu uz slifuota) galima isigyti situos akmenukus, ir greiciausiai tai bus ne imitacijos (nes ju yra daug isgaunama):

1. Ivairus agatai.
user posted image
Ju daugyve atmainu: samaninis, juodasis, baltasis, medzio, pieno etc.

2. Ametistas
user posted image

3. Karneolis - jis pakaitinamas pries parduodant, tai iprastas jo apdirbimas, man labai grazus:
user posted image

4. Kalnu kristolas:
user posted image

5. Rozinis kvarcas (kartais kiek padazomas):
user posted image

6. Peridotas (chrizolitas) - zalias, labai grazus smile.gif
user posted image

7. Jolitas - toks violetinis, neturiu po ranka paveiksliuko.

Jau minejau, kad naturalus paprastai parduodami unakitas, labradoritas, tigro akis.

Naturalus, bet dazyti, kad paryskinti naturalia spalva, daznai parduodami:

1. Granatas (dazniausiai raudonas, purpurinis)
user posted image

2. Avantiurinas (nepainioti su saules akmeniu) - zalias, oranzinis:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daniella: 21 rugsėjo 2006 - 21:20
neroddo nuotrauku unsure.gif
Papildyta:
O gal ka zinai apie chalkantyt ??? 4u.gif
Atsakyti
Nebeleidzia redaguoti ;(
Nea, parasyk tiksliai angliskai, jei zinai, arba aprasyk truputi, kartais vartojami keli pavadinimai.

Dar nuotrauku.
Granatas:
user posted image

Peridotas:
user posted image

Jolitas:
user posted image
Atsakyti