Įkraunama...
Įkraunama...

Decupažas

QUOTE(Lachesė @ 2008 03 18, 23:15)
prašom atskiros šakos decupažui forume,čia per daug informacijos ir visokių subtilybių,kad viską į vieną mišrainę maltume. Pas ką reikia kreiptis ????

gera mintis, galėtume suskirstyt viską į kelias temas bigsmile.gif nes čia dabar pas mus tikrai makalinė gaunasi biggrin.gif o kur kreiptis nežinau
Atsakyti
oho, kiek diskusiju sukele mano postas doh.gif
sorry, jei naujokai nervuoja jus ax.gif
tiesiog siame forume niekas nesusisteminta, tai norint rasti atsakyma i klausima kazkoki, reikia visa vakara ieskoti, norint suprasti visus niuansus, o laiko kaip ir nelabai yra. Zozdiu tas kitas forumas yra daug geresnis, nes info naujokams susisteminta. Aciu uz patarima 4u.gif

Zodziu vakar isbandziau be sendinimo - serveteles ir spausdinta paveiksliuka ant sumustiniu popieriaus. Gavosi liux, nesuraukstejo, pastangu aisku ideti reikejo.

Seseliavima taip pat pabandziau. Spalvas isgavau su pigmentais. Gaunasi gerai.

Liko isbandyti sendinima, bet jusu laiko savo klausimais nebetrukdysiu:)
Atsakyti
drugeli 123 apsilankyk čia bus daugiau naudos. Forumas ten nedidelis todėl labai patogu pasiklausti kas domina, greičiau ir išsamiau atsakys ax.gif

Lachesė teisi, reikėtų prašyti atskiros šakos dekupažui, tada galima būtų susmulkinti potemėmis, nes sunku kapstytis per 14 temų doh.gif ir ieškoti kažko konkretaus.
Aš suprantu pradedančias, bet kartais ne tai kad pikta, tiesiog tingiu atsakinėti tą patį 10ą kartą. Vat negerai ir gaunasi g.gif g.gif pradedančios pagalbos laukia, o mes senukės jau pritingim atsakinėti blush2.gif ax.gif nes jau tai buvo ne kartą paaiškinta.
Atsakyti
Tikrai kiek diskusijų užvirė thumbup.gif O diskutuojant visuomet gimsta kažkokie teigiami ir naudingi dalykai mirksiukas.gif

Na, prisipažįstu...kelis kartus ir aš buvau naujokėm griežtoka...bet tik tais atvejais, kai klausdavo tokių dalykų, kurie buvo išnagrinėti 2-3 puslapius atgal... todėl dariau išvadą, kad tingima pasiskaityti netgi pačią paskutinę temą nuo pradžių g.gif O tai nėra gerai - čia tikrai yra daug mamyčių, kurios kantriai ir nuosekliai naujokėm aiškina ir reikėtų kartais gerbti svetimą laiką, kurį žmogus skyrė kitiems 4u.gif Bet manau, kad visos naujokės gavo atsakymus į sau rūpimus klausimus mirksiukas.gif Bent jau aš visuomet AŽ atrašau, jei kas nors klausia apie dekupažą blush2.gif

O dekupažo temų išskirstymas tikrai būtų naudingas ne tik atrandančioms šį mielą užsiėmimą, bet ir ilgiau dekupažinančioms 4u.gif Bet čia jau reikia su valdžia tartis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2008 03 17, 22:59)
Mijaka,jeigu tu jau seniai užsiimi,tai gal žinai,kas pradėjo decupažą lietuvoje ir kokias maždaug metais,labai norėčiau susipažinti su pradininkėm LT decupažistėm  wub.gif

Nors apie tai jau baigėt diskusiją, bet norėjau įsiterpt ir patikslint, kad dekupažas jau buvo nagrinejamas anksčiau nei tokia tema atsirado SM. Žinoma, jau senai kažkas po truputį kažką darė, tad sunku pasakyt kas tos pradininkės. Mes senai bendravom kituose forumuose, poto craftladies sukūrė, persiklėm tenais,po truputį virusas plito, tada kažkas ėmė ir atidarė dekupažo temą SM. O atodarius temą tokiam plačiam ir populiariam forume visruso sustabdyt neįmanoma, jis plito kur kas greičiau nei kas nors galėjo numatyt thumbup.gif kad daugiau tokių virusų drinks_cheers.gif
Atsakyti
http://photo.163.com...xingguan520/#p1 - daug nuotraukų, paveikslėlių. Net 38 psl. Yra įdomių. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ji @ 2008 03 19, 16:14)
"senbuvės",  kaip manot, ar verciau yra pirkti dvikomponenti, ar sadolin antique?

verčiau pirktį tą, kurio reikia...nes šie du sendinimo būdai skiriasi iš esmės.

1. Sadolin antique verta pirkti, jei nori sendinti didelius paviršius ir ant jų paskiau dekupažint.

2. Dvikomponentį verta pirkti, jei nori pirmiausiai dekupažint (t.y. užklijuot paveiksliukus), o paskiau juos pasendinti (gaunasi sutrūkinėjęs pats paveikslėlis).

Ir nereikia čia jau taip reaguoti, kad naujokės visada lieka vargšės, joms niekas nieko nesako ir "atmuša" norą dekupažu užsiiminėti doh.gif Man rodos čia tokia jau žmonių prigimtis, kad viskas tik "man", o kad kada susimąstytų apie tuos, kurie dar ir dalinasi, o ne tik iš kitų ima doh.gif Nemanau, kad šiame forume taip jau nedraugiškos visos ir tik ant naujokių rėkia lotuliukas.gif Galų gale, jei netinkama žmogui kompanija čia, tai jis visuomet turį teisę rinktis kitą forumą, kuriame gal daugiau informacijos ar greičiau atsakoma į rūpimus klausimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(justess22 @ 2008 03 19, 16:57)
1. Sadolin antique verta pirkti, jei nori sendinti didelius paviršius ir ant jų paskiau dekupažint.

2. Dvikomponentį verta pirkti, jei nori pirmiausiai dekupažint (t.y. užklijuot paveiksliukus), o paskiau juos pasendinti (gaunasi sutrūkinėjęs pats paveikslėlis).

As turiu Ir Sadolin antique (vinkomponenti) ir dvikomponenti Deco Art firmos Antik I ir Antik II. Efektas gaunasi labai panašus.
Kazin kuris sendinimo lakas (kokios firmos) suteikia ta tikraji užklijuoto paveiksliuko skilinėjimo efekta?
Atsakyti
QUOTE(Ji @ 2008 03 19, 17:14)
As turiu Ir Sadolin antique (vinkomponenti) ir dvikomponenti Deco Art firmos Antik I ir Antik II. Efektas gaunasi labai panašus.
Kazin kuris sendinimo  lakas (kokios firmos) suteikia  ta tikraji užklijuoto paveiksliuko skilinėjimo efekta?

Aš irgi abu šiuos produktus turiu, bet man jų efektas visiškai skirtingas gaunasi... na, čia turbūt kam kokio efekto reikia... Bet pasakyk, kaip išgauti suskilinėjusio paveiksliuko efektą su Sadolin antique, jei klijuojama ne servetėlė, o atspausdintas piešinukas ar dekupažinis popierius? Galbūt aš čia kažką praleidau ir kažkokių technologinių subtilybių nežinau? blink.gif
O skilinėjimai man gražiausi gaunasi su Stamperia firmos dvikomponenčiu Sottile ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justess22: 19 kovo 2008 - 17:34
QUOTE(Papūgėlė @ 2008 03 19, 16:56)
http://photo.163.com...xingguan520/#p1 - daug nuotraukų, paveikslėlių. Net 38 psl. Yra įdomių.  thumbup.gif

geras, jau vartau thumbup.gif
QUOTE(Ji @ 2008 03 19, 17:14)
Kazin kuris sendinimo  lakas (kokios firmos) suteikia  ta tikraji užklijuoto paveiksliuko skilinėjimo efekta?

g.gif keista
Papildyta:
QUOTE(Ji @ 2008 03 19, 16:14)
..ir vel privarem gera kruva "eterio vietos", kur apie dekupažą nelabai yra ko pasimokint ...  blush2.gif

va todėl ir reikia temas išskaidyt, kad būtų ir tokia, kur šnekama nevisai apie dekupažą smile.gif

o šiaip man kvaila būtų šioje temoje šnekėt vient tik apie techninius dalykus...ir nė žodžio pro šalį doh.gif niekas nebendrautų
Papildyta:
QUOTE(justess22 @ 2008 03 19, 17:32)
... Bet pasakyk, kaip išgauti suskilinėjusio paveiksliuko efektą su Sadolin antique, jei klijuojama ne servetėlė, o atspausdintas piešinukas ar dekupažinis popierius?

supratau bigsmile.gif Ji turbūt ne visai pagal instrukcijas naudoja sadoliną...t.y. galima tept ant jo laką ir gaunasi kaip dvikomponentis g.gif niekada nebandžiau
Atsakyti
QUOTE(justess22 @ 2008 03 19, 18:32)
...Bet pasakyk, kaip išgauti suskilinėjusio paveiksliuko efektą su Sadolin antique, jei klijuojama ne servetėlė, o atspausdintas piešinukas ar dekupažinis popierius? Galbūt aš čia kažką praleidau ir kažkokių technologinių subtilybių nežinau?

Tepi Sadolin Antique, padžiovini kaip visada ir tepi akrilinį laką, geriau, jei turi tirštesnį. Gerai išdžiovini ir įtrini kaip visada (bet ne akriliniais dažais ar kokias kitais vandens pagrindu). Viskas ax.gif

Man tai juokinga, kam kurti būtinai čia naujas temas, jei yra CIELAS forumas apie tai... autobusu važiuot nereikia, perjungi porą mygtukų ir skaityk, švieskis lig valiai smile.gif Bet... toks jau tas SM - ramiai nebūna, audra vandens stiklinėje... g.gif
Atsakyti
QUOTE(agente009 @ 2008 03 19, 17:54)
Man tai juokinga, kam kurti būtinai čia naujas temas, jei yra CIELAS forumas apie tai...

bet tai klausimus gi čia užduoda laugh.gif

dėl savęs pasakyčiau, kad man nepatogu būtų keliuose forumuose schmoll.gif craftaladies užsiregistravus seniausiai, bet nepamenu kada buvau paskutinį kartą, nes pamirštu doh.gif o SM randu viską ko reikia, čia apsistojau ir nesiblaškau
Atsakyti