Na žinot,galvoju,kad nieko stebuklingo nėra tame decupaže,tiesiog principai ir priemonės,gal jos kokias nors priemones naudoja,o daugelis yra menininkės,tai dar pritaiko ir savo srities žinias ir gaunasi kažkas
O šiaip manau,kad decupažą parvežė migruojantys lietuviai,nes žinios žiniom,bet priemonių tiesiog elementarių reikia.
QUOTE(IF... @ 2008 03 18, 11:12)
O kad informaciją apie tokį dekoravimo būdą žinojome ir anksčiau, ar tai pradžia?
mano teta dėsto dailę, tai sakė, kad dar kai pati studentė buvo prieš gerus 20 metų, mokino vaikus taip servetėlėm dekoruot tiesa čia ne Lietuvoje, bet ir ne kažkur už jūrų marių
QUOTE(mijaka @ 2008 03 18, 12:36)
mano teta dėsto dailę, tai sakė, kad dar kai pati studentė buvo prieš gerus 20 metų, mokino vaikus taip servetėlėm dekoruot tiesa čia ne Lietuvoje, bet ir ne kažkur už jūrų marių
štai ką pavyko rasti - Šis menas tebeegzistuoja, kartkartėmis labiau pasireikšdamas tai vienoje, tai kitoje šalyje. Lietuvoje jis mažai žinomas, nors seniau ir buvo paplitęs (Laimutė Alfonsa Kitkauskienė
Dekupažas: kas tai?).
apie 18a - 19a pradžioj tikrai turėjo kažkas užsiiminėt..
na kas čia mokėsi meno istoriją - lauksim referato apie dekupažo istoriją Lietuvoje
Prisiekiu ,nei viename dailės istorijos muziejuje nebuvo pavyzdžio su užrašu "dekupažas" o kai vaikštai po galeriją ir pro stiklą į viską turi žiūrėti,tai iš kur gali žinoti,kad ten yra tas išgirtasis dekupažas ???? Beje,juk nebuvo tais laikais spalvotos spaudos,tai šiaip ar taip,tai daugiau buvo tapyba nei dabartinis servetėlių klijavimas su pašešėliavimais.
kaip manot, ar verciau yra pirkti dvikomponenti, ar sadolin antique?
QUOTE(drugelis123 @ 2008 03 18, 15:45)
kaip manot, ar verciau yra pirkti dvikomponenti, ar sadolin antique?
tai cia juk skirtingu rusiu, sadolinas vienkomponentis -apie tai milijarda kartu kalbeta
taip, vienkomponentis. sita tai as skaiciau.
Bet ar verciau uzsisakineti, kad atsiustu, ar nusipirkti vienkomponencio?
ar rezultatai labai skiriasi?
Atsisprasau, bet neturiu laiko 13 temu skaityti, perskaiciau tik viena
drugeli, matai, sunku lygint du skirtingus dalykus
aš kaip pradedančiai patarčiau pirkt spec priemones iš spec parduotuvių,
aš kaip pradedančiai patarčiau pirkt spec priemones iš spec parduotuvių,
QUOTE(drugelis123 @ 2008 03 18, 16:18)
taip, vienkomponentis. sita tai as skaiciau.
esu tikra, kad ir pirmoje temoje buvo pvz. su vienkomponenciu sadolinu ir dvikomponenciu antique, o jau antroje -tai turbut vos ne kas kelis psl.
QUOTE(Lachesė @ 2008 03 18, 12:38)
Aš irgi labai susidomėjau,na duokite mums kokį pavyzduką,su tom stebuklingom technikom,bemat išnarstysime
QUOTE(cikcak @ 2008 03 18, 13:04)
Acha labai įdomu ir man Dome ką ten matei nes jų tinklalapyje nesimato, o kas matosi tai labai šiap sau tavo pačios darbus nėra ką lyginti su jų , nebent jos ten besimokančių darbelius pademonstravusios ir tai ne pačius geriausius . Pasakok ką ten gero matei..... kaip Lachesė rašė, narstysime bendrom jėgom
Kiek supratau, tai sia technika daytu darbeliu jos neeksponuoja ir atskleisti jos nelinkuios. Tik daug kalba ir giriasi, kad moka ivairiausiu subtilybiu. O kazi ka tikrai jos ten daro, man ir paciai baisiai rupi.
mano teta, kuri ten lanko kursus, kiek supratau jos su ta destytoja gerai sutaria, bando ja iskvosti mainais... O mainus jau derinsiuos as su ja.
Tai jei ka ir suzinosiu, tikrai paslaptyje nelaiksyiu, ir papasakosiu kas tai per stebuklas.
man keista kokie čia gali būt stebuklai
mes irgi mokam ir 3D dekupazą ir šėšeliaviamą nu, jei ka, tai aš čia už save šneku
P.S. man vėjų fėjŲ pavadinimas toks superinis jos ir pačios galėtų pas mus pasireikšt ir būtų superinėmis KAIP SUPERMAMOS
Papildyta:
oj, lachesė žinok, rašiau, nežinodama, kad ir tu rašai tuo pat metu
mes irgi mokam ir 3D dekupazą ir šėšeliaviamą nu, jei ka, tai aš čia už save šneku
P.S. man vėjų fėjŲ pavadinimas toks superinis jos ir pačios galėtų pas mus pasireikšt ir būtų superinėmis KAIP SUPERMAMOS
Papildyta:
oj, lachesė žinok, rašiau, nežinodama, kad ir tu rašai tuo pat metu
beje,jau užsiauginau SM storą odą,tai pasakysiu teisybę,kodėl nedėjau pas jus savo darbų ir ilgą laiką,net nieko nerašiau šioje temoje. Nes senbuvės atrodo ne tik pasipūtusios bet ir jų savivertė iki debesų išaugusi ir kai paskaičiau ,kaip atsakinėjama naujokam,tai net šiurpas nukrėtė,....tai mane atgrasė visiems metams nuo šios temos.
tiesa, pamenu patį pirmą darbą,kurį pamačiau decupažo technika ir tai buvo būtent SM tokia apvali kėdė su gėlytėmis švelniai žydromis ir tada pasieškojau informacijos kitur. Ir tai buvo craftladies,kur viskas yra susiteminta ir nereikia skaityti šimto temų,iš kurių reikalinga informacija tilptų į pusė temos. Kažin,kieno buvo ta kėdė
Mijaka,tavo pasakymas,kad reikia pirmame poste paaiškinti kuo skiriasi dvikoponentis nuo vienkomponenčio man davė mintį,prašom atskiros šakos decupažui forume,čia per daug informacijos ir visokių subtilybių,kad viską į vieną mišrainę maltume. Pas ką reikia kreiptis ????
tiesa, pamenu patį pirmą darbą,kurį pamačiau decupažo technika ir tai buvo būtent SM tokia apvali kėdė su gėlytėmis švelniai žydromis ir tada pasieškojau informacijos kitur. Ir tai buvo craftladies,kur viskas yra susiteminta ir nereikia skaityti šimto temų,iš kurių reikalinga informacija tilptų į pusė temos. Kažin,kieno buvo ta kėdė
Mijaka,tavo pasakymas,kad reikia pirmame poste paaiškinti kuo skiriasi dvikoponentis nuo vienkomponenčio man davė mintį,prašom atskiros šakos decupažui forume,čia per daug informacijos ir visokių subtilybių,kad viską į vieną mišrainę maltume. Pas ką reikia kreiptis ????