QUOTE(Alan @ 2009 01 06, 08:47)
Kiek pastebėjau, mano tėtis itin nebepakantus skausmui - net menkam. O kaip jūsiškiai?..
Mano mama ir prie ausų neleidžia prisiliesti (o išvalyt reikia
), ir nagų kirptis. Apie dantis jau net neįsivaizduoju (nors dantenos kraujuoja).
Bet nelabai seniai ji traukė ranką iš jėgos man kerpant nagus, kad net užsiplėšė iki mėselių, bėgo kraujas, net buvom apsirišę. Nuo to sykio ji kažkaip labiau leidžiasi, nes žino, kas gali atsitikti. Todėl aš galvoju, kad čia ir to charakterio yra, nes anksčiau tai nesileisdavo galima sakyt kirpti visiškai.
Dabar jau net nukerpam po vieną ranką per vieną sykį (be ypatingų linksminimų), o anksčiau ir po vieną nagą per maitinimą sunkiai leisdavosi (tiksliau ji nesuspėdavo sureaguoti, nes vienas šnekindavo apie skanų maistą, kitas kirpdavo). Dabar net juokinga darosi (jei nebūtų graudu), kad vieną nagą per pusę dienos įveikdavom..
Nors šias dvi tris savaites man mama kaip kalėdinė dovanėlė. Nepaprastai rami ir beveik viską leidžiasi, mažai protestuodama.
Papildyta:
QUOTE(ajb @ 2009 01 06, 16:14)
Mama paniskai bijo, negali lipti laiptais ir t.t. Juk kitiems taip nebuna
Natūralu, kad bijo. Jaučia savo ligą ir žino, kad laiptų neįveiks. Gal gerai, kad atsargi?
Papildyta:
QUOTE(ajb @ 2009 01 05, 13:03)
ir ji, mano akim ziurint, darosi tiesiog tingine.
Laikui bėgant taip atsitinka.
Pabandykit pasiteiraut vienur kitur. Užsiminkit jai, kad klausinėjatės.
Gali paveikti. Žmonės darbo vietą tada pradeda saugot. O nepadarytus darbus kai kada galima pasidaryt ir patiems, bet labai svarbu, kad būtų rami. Tokia ir ligonį padeda nuramint savo buvimu.