QUOTE(vasara00 @ 2008 11 30, 09:57)
mes einam prie tokiu dviese ir laikom,buna kad ir saukia ir kanda ir spiria,bet islaikom,ziurint kiek toks zmogus sveria procedura neilga,tai ka ten risi...namie gal sudetingiau...
Namie sudėtinga tai, kad vienam tokį ligonį nenulaikyt. O slaugos ligoninėje mano mama būdavo palikta viena nuoga, nusidraskiusi šlapias sauskelnes iš viršaus. Matyt viena slaugė irgi nesusitvarkydavo. Taip buvo iš pradžių. Vėliau jau kažkaip susitvarkydavo, bet pastebėjau, kad mama vienas slaugutes mėgsta, o kitų neprisileidžia. Natūralu, ir mes su vienais žmonėmis randame bendrą kalbą, su kitais ne.
Viena lankytoja pastebėjo, kad mano mama pyksta, jeigu atėjusi iškart prie jos neprieini, neprisistatai, kas esi. Jei tai padarai, tai galima ir su savo artimuoju bendraut. Ta moteriškė buvo išmintinga, tai pirmiausia vos atėjusi truputį pakalbindavo mano mamą, o paskui eidavo prie savo ligonės. Tada jos galėdavo ramiai bendrauti be mano mamos fono.
Slaugos namuose irgi slaugės skundėsi, kad kol iš ryto visas apeina, mamo mama tiek susinervina, kad paskui ją būna sunku tvarkyti. Tai aš aiškindavau, kad reikėtų pirmiausia pakalbinti ją (gal net ir sutvarkyti pasikalbinus pirmiausia), nes ji iš miegų nesusivokia, kas ir kaip, ir todėl susinervina.
Va ir namie pasirodė, kad saukelnes jai keisti geriau, kai ji geros nuotaikos, kai išsimiegojusi, nes keisti, kai miegūsta, neįmanoma vienam net gulinčiai, nes ji susikausto į akmenį ir būna nepaverčiama.