QUOTE(Simense @ 2008 11 29, 18:43)
Kaip laikaisi, Una Li? Kaip tavo tėvukas dabar? Ar labai prisimena mamą? O jūs patys, ar apsipratote?
Vakar vakare turėjau stresiuką - gal stipriau pakūrenom, vėlai grįžau iš darbo, pas tėvelį kambary buvo 26 laipsniai, pats guli visas raudonas, balsas prikimęs, kosčioja, pamatavau spaudimą 80/50, pulsas 93 (jam retai būna virš 60), pamatavau temperatūrą 37,6. Naktį nemiegojau . Šiandien viskas tvarkoj. Matyt perkaito, apsirengęs su šiltais baltiniais, flaneliniais marškiniais ir vilnoniu storu megztiniu, nes nuolat šala. Trūksta orientacijos - galėjo užsukt vieną ar du radiatorius, bet nejuto, kad per karšta. Gerai, kad tik tiek.
Dėl mamos, net nežinau, jam sunku reikšt mintis, bet kartais labai jaučiasi, kad liūdnas, kankina vienatvė, mes jo taip nesuprantam, kaip mama . Aš pati gal tik dabar pradėjau jos ilgėtis, nes iki šiol buvau pavargusi nuo paskutinių mėnesių, skausmingos mirties baimės, baimės, kad nesugebėsiu padėt ir po laidotuvių jaučiausi tarsi palengvėjimą, kad tinkamai išlydėjau mamą į amžinybę. Dabar po truputį blėsta paskutinio pusmečio įspūdžiai ir karts nuo karto nusmelkia suvokimas, kad visai neseniai turėjau, o dabar jau neturiu... Aišku, ilgiuosi ne tos kančių išvargintos, bet ankstesnės mamos...
Klausei, dėl sauskelnių keitimo, tai man šovė į galvą tokia mintis (gal ir nepataikė ), gal reikėtų tą daryti dainuojant, pasakojant kokius niekus, na, kaip vaikams, kai norim nukreipt dėmesį? Šiaip tokiuose dalykuose patirties neturiu, bet kai tėvukas po insulto būdavo nesąmoningas, kuo daugiau naudodavau jėgos, tuo stipresnio pasipriešinimo sulaukdavau. Surizikuok pabandyti viena, švelniai kalbindama, gal ji tavim labiau pasitikės . Stiprybės tau.