Labos
Na, su mintim apie pensionatus taikytis nelengva, bet, Radvyle , gal tai tikrai geriausia išeitis?.. Juk šitiek nerimo, vieną namie paliekant... Prisimenu savo tėčio "žygdarbius", kai dar atseit pajėgė pabūt vienas, silpna darosi... Namai paruošti evakuacijai, kitaip nepavadinsi Tik kad tokiam žmogui, kaip tavo senelis, joks slaugos poreikis nepripažintas, tai jau išties nesuvokiama Gal pensionate pripažins - kad patys tuos pinigėlius pasiimt galėtų. Tiesą sakant, nežinau, kaip tokiais atvejais būna.
Laikykitės judvi su mama. Gyvenimas nesustoja. Rūpinkitės viena kita. Visko jums geriausio
Simense , kaip bebūtų keista, mano tėtis irgi šiom dienom rišliau pašneka. Net visai rišliai, galima sakyt. Prasčiau valgo, blogiau miega, bet sąmoningesnis kažkoks. Vėl geriam tą "Nutridrink" - prieš tai darėm kelių savaičių pertrauką - gal čia tų vitaminų įtaka?.. Šiaip ar taip, įdomus pokytis. Nežinau, į gera ar į bloga, bet džiaugiuos tuo, ką turiu šiandien.
Geros dienos visoms
pensionate ar slaugos ligoninej pinigaus gauna is valstybes,visai vienodai kiek jam pripazinta,yra apibresta suma ir tiek.slaugos ligonine uz paliktus visam laikui gauna lesas is savivaldybes-irgi grieztai normuotas...
QUOTE(Radvyle @ 2008 11 09, 12:07)
Jau aiškiai į namučius savo nebegrįš - gydytojai rekomenduoja pensionatą, skirtą ligoniams su psichikos negalia
Tai gal ir į gera, nes jau buvot labai keblioj padėty ir jokios galimybės ką nors pakeisti be jo sutikimo, kurio gaut neįmanoma .
QUOTE(Alan @ 2008 11 09, 12:18)
Nežinau, į gera ar į bloga, bet džiaugiuos tuo, ką turiu šiandien.
Tai ir svarbiausia .
QUOTE(vasara00 @ 2008 10 25, 09:18)
mes gydom pragulas su betadinu,gana efektyvu.uzsigydo netgi labai gilios zaizdos,kai ir kaulai matosi,bet procesas ilgokas.
Jau pradėjau negyjančius odos lopinius tept ir betadinu. O kaip ilgai gali trukt tas procesas? Barsčiau aš tais pataisais kokią savaitę, nemačiau jokio pagerėjimo, nors minimalaus (gal tik pirmąsias dienas kiek sausiau atrodė). Iki alijošiaus aš nenusikasiau. O kai pradėjau betadinu, iškart pastebėjau pagerėjimą. Žaizdelės užsitraukia. Bėda ta, kad mamai vistiek niežti, ir ji gerokai pasidrasko, sėkmingai vienu brūkštelėjimu nubraukia nagais.
O su nagų kirpimu mums irgi problemos. Niekaip nesiduoda nukirpti. Dar anksčiau man pavykdavo, nors nenorėjo. Bet dabar prieš kokį mėnesį ėmė visai nesileisti. Niekada netaikiau prievartos, bet sykį jau neištvėrusi paprašiau vyro palaikyti kitą ranką. Bet beveik be rezultato. Jos jėga pasidaro begalinė, sunaikintų, atrodo, bet ką. Paskui įduodavau obuolį ar kokį saldainį, kad nukreipčiau dėmesį, tai po vieną nagą per dieną pavykdavo. Dabar pasirodė sąmoningesnė, pabandžiau taip, tik pakalbinusi. Susilaukiau begalinio pasipriešinimo.
Ką jūs darote su ligoniais? Ar jums taip nebūna? Nors įduok migdomųjų kokių, kad nukirptum.
Papildyta:
QUOTE(Alan @ 2008 11 09, 12:18)
Labos
mano tėtis irgi šiom dienom rišliau pašneka. Net visai rišliai, galima sakyt. Prasčiau valgo, blogiau miega, bet sąmoningesnis kažkoks.
mano tėtis irgi šiom dienom rišliau pašneka. Net visai rišliai, galima sakyt. Prasčiau valgo, blogiau miega, bet sąmoningesnis kažkoks.
Mano mamai pagerėjimas sutapo su gimtadieniu. Aš irgi kartais pamąstau, kad gal nėra ko labai džiaugtis (mane viena gydytoja yra įspėjusi, kad su kraujagysline demensija būna pagerėjimų, o paskui eina pablogėjimai). Bet aš ir džiaugiuosi. Nors va, nagų kirpt jos sąmoningumo neužteko, o aš taip apeliavau į jos suvokimą.
Papildyta:
QUOTE(Radvyle @ 2008 11 09, 12:07)
gydytojai rekomenduoja pensionatą, skirtą ligoniams su psichikos negalia
Aš pati buvau labai prieš visokius pensionatus, bet jūsų situacijoje gal tai neišvengiama? Be to, manau, kad tai ne amžinai. Gal pritaikys kokius vaistus (juk vis dėlto specializuota įstaiga), ir nuims jam tą agresiją? Tad galėsit ir namo vežtis (vis tik sunkoka privažinėti į tas ligonines, ypač kai tai ne vienerius metus trunka).
QUOTE(Simense @ 2008 11 10, 01:31)
Aš pati buvau labai prieš visokius pensionatus, bet jūsų situacijoje gal tai neišvengiama? Be to, manau, kad tai ne amžinai. Gal pritaikys kokius vaistus (juk vis dėlto specializuota įstaiga), ir nuims jam tą agresiją? Tad galėsit ir namo vežtis (vis tik sunkoka privažinėti į tas ligonines, ypač kai tai ne vienerius metus trunka).
Aš net nežinau. Šiaip man dėl visos šitos situacijos kažkokia negera nuojauta - prastai jam ir su širdele, ir su plaučiais, plius dar ta prostata Greitoji paskutiniuosius mėnesius pas jį važiuodavo bent kartą į dvi savaites. Bet gi jis irgi su savo NIEKUR NEVAŽIUOSIU. Medikai gerai prisimena jo dingimus su šlepetėmis ir neskuba tokio vargo užsikrauti. O dabar kažkaip panašu, kad to pensionato gali ir nebereikėti. Lyg ir vėl plaučių uždegimas prasideda, nes tą naktį prie išdaužto lango sušalo Budinti gydytoja vakar sakė, kad ne tik su šlapimu, bet ir su didensiu reikalu jis nebesusitvarko O sauskelnes turbūt nusidraskys (namie bandėm su spec. įklotais vyrams - nieko neišėjo) Šiandien po pietų skambinsimės su prižiūrinčiu gydytoju (čia tas pats, kuris buvo įsitikinęs, kad bočius - puikiai apsitarnaujantis save diedukas), tai net neįsivaizduoju, ką jis pareikš. Blogiausia, kad jokios slaugos ligoninės jam netinka - išeis ir pasiklys. Telefonu sunku tokius dalykus tvarkyt - reikia jau ten važiuoti pačioms, bet gi man su studijomis, o mama su darbais visiškos šakės
nezinau,kaip isivaizduojat slaugos ligonine,bet tokiu nepasiduodanciu,iseinanciu ten dauguma...ir saugom.kad neiseitu ir mieste pasigaunam,ir pririsam,ir laikom kol nagus kerpam ir vaistus duodam...mums tai ne problema,reikia neziureti i tai per jautriai,kad ir savas zmogus,jis to nesupranta...
QUOTE(Simense @ 2008 11 10, 00:31)
Ką jūs darote su ligoniais? Ar jums taip nebūna? Nors įduok migdomųjų kokių, kad nukirptum.
Prisiminiau, kaip kūdikiams kirpdavau nagus miegantiems, bet suaugęs tuoj pabustų... Ar naudojat spec. nagų karpiklį (tokias žnypliukes, nežinau kaip pavadinti, kur kerpa visą nagą iškart, lengviau senų žmonių sukietėjusius nagus nukirpti), gal su juo bent jau greičiau darbas vyksta.
QUOTE(Radvyle @ 2008 11 10, 08:06)
Šiandien po pietų skambinsimės su prižiūrinčiu gydytoju (čia tas pats, kuris buvo įsitikinęs, kad bočius - puikiai apsitarnaujantis save diedukas), tai net neįsivaizduoju, ką jis pareikš.
Gal galėtum parašyt to "gydytojo" pavardę, nes man dėl senuko irgi su Mažeikiais reikalų tenka turėt.
QUOTE(vasara00 @ 2008 11 10, 10:14)
nezinau,kaip isivaizduojat slaugos ligonine,bet tokiu nepasiduodanciu,iseinanciu ten dauguma...ir saugom.kad neiseitu ir mieste pasigaunam,ir pririsam,ir laikom kol nagus kerpam ir vaistus duodam...mums tai ne problema,reikia neziureti i tai per jautriai,kad ir savas zmogus,jis to nesupranta...
Žadėjau tą patį parašyt . Tik gal svetimiems žmonėms lengviau pasiduoda, o prieš savus oho-ho .
QUOTE(Una Li @ 2008 11 10, 11:35)
Gal galėtum parašyt to "gydytojo" pavardę, nes man dėl senuko irgi su Mažeikiais reikalų tenka turėt.
Žadėjau tą patį parašyt . Tik gal svetimiems žmonėms lengviau pasiduoda, o prieš savus oho-ho .
Stanius Romusis Jeigu sakom, kad išrašykit tam tikrų vaistų - išrašo. kurį laiką nesusiorientavo, kad kompensacijos rūšis prie jo ligų yra 100 proc. Taip kad nemažai pinigėlių paleidom vėjais... Siuntimą gydytis duoda tik jeigu prašom. Jo esminiai klausimai: kaip jaučiatės? Kaip miegat? Bočiaus atsakymai dažniausiai: gerai. Jei gerai - tai gerai. Atrodo jau taip viską susiaiškinom, susiderinom, sakė, kad tikrai gerai sutvarkys dokumentėlius dėl globos pinigėlių - išvažiavom į Vilnių, po savaitės sužinom, kad jo išvadose nenurodyta, kad žmogui reikalinga nuolatinė priežiūra. Va taip va. O dabar kai tokia ekonominė situacija, tai neprivažinėsi gi tiek, kad sužiūrėtum kiekvieną gydytojo žingsnį.
O dėl slaugos ligoninių tai bent jau Skuodo skyrius sakė, kad tokio iš patalpų bėgančio neims, nes rišti juk žmogaus neturim teisės. Iš Vilkpėdės irgi mačiau kaip išprašė vieną tokį žmogelį, nes jis nenorėdavo sauskelnių keistis
Nu vienu žodžiu... Pavargau nuo visko ir viskas nusibodo
Gydytojas pakraupo. Sakė, kad bočius, kaip asmenybė, jau išėjęs. Bet pasistengs jį su slopinančiais po mėnesio perkelt į slaugą. Taip kad turim 5 mėnesius pensionatui suorganizuoti. Ačiū jam už tai.
QUOTE(Radvyle @ 2008 11 10, 08:06)
Aš net nežinau. Šiaip man dėl visos šitos situacijos kažkokia negera nuojauta - prastai jam ir su širdele, ir su plaučiais, plius dar ta prostata Greitoji paskutiniuosius mėnesius pas jį važiuodavo bent kartą į dvi savaites. Bet gi jis irgi su savo NIEKUR NEVAŽIUOSIU. Medikai gerai prisimena jo dingimus su šlepetėmis ir neskuba tokio vargo užsikrauti. O dabar kažkaip panašu, kad to pensionato gali ir nebereikėti. Lyg ir vėl plaučių uždegimas prasideda, nes tą naktį prie išdaužto lango sušalo Budinti gydytoja vakar sakė, kad ne tik su šlapimu, bet ir su didensiu reikalu jis nebesusitvarko O sauskelnes turbūt nusidraskys (namie bandėm su spec. įklotais vyrams - nieko neišėjo)
Blogiausia, kad jokios slaugos ligoninės jam netinka - išeis ir pasiklys.
Blogiausia, kad jokios slaugos ligoninės jam netinka - išeis ir pasiklys.
Manau, kad specializuotoje ligoninėje yra apsauga, kad neišeitų (juk tai ne paprasta slaugos ligoninė, ten ne vienas toks). Ir su įvairiomis papildomomis ligomis irgi juk priima. O sauskelnėms ne vienam reikalingas pereinamasis laikotarpis. Kurį laiką paplėšo, paskui apsipranta. Sunkiausia yra jums susitaikyti, kad kitaip neįmanoma. Aišku, jeigu turit dar kokių ėjimų, tai bandykit, gal bus geriau.
Papildyta:
QUOTE(Radvyle @ 2008 11 10, 19:06)
Gydytojas pakraupo. Sakė, kad bočius, kaip asmenybė, jau išėjęs. Bet pasistengs jį su slopinančiais po mėnesio perkelt į slaugą. Taip kad turim 5 mėnesius pensionatui suorganizuoti. Ačiū jam už tai.
Kaip suprantu, pas jus jau kai kas eina sprendimų link. Jau šiokie tokie poslinkiai.
QUOTE(vasara00 @ 2008 11 10, 10:14)
reikia neziureti i tai per jautriai,kad ir savas zmogus,jis to nesupranta...
Per jautriai, ne per jautriai... Kai žmogus įgauna jaučio jėgą ir gatavas tave sunaikinti, jei kirpsi nagus, negali rizikuoti. Aš pabandžiau, kad palaikytų kitas žmogus ranką, daugiau dviejų nagų nebeišėjo tuosyk nukirpti. O slaugė sureagavo taip: prievarta gimdo prievartą. Bandysiu bandelės principu (ką nors įduodama skanaus), gal susidarys refleksas? Mano vaikas nuo mažumės beprotiškai nenorėdavo kirptis plaukų ir eiti pas stomatologą. Tai mes po dantisto žadėdavom nuvesti į Makdonaldą rinkinuko su žaisliuku, o po kirpėjos traškių pirkt. Žinau, kad tai ne patys sveikiausi dalykai , bet mano vaikas dabar noriai eina kirptis, ir nesibaugina, kai reikia eit pas dantistą (ačiū Dievui, jam nedažnai reikia).
Kuo pavaišinti, kai kerpu nagus, aš jau žinau, o ką malonaus sugalvoti, kai rengiesi keisti sauskelnes, kol kas neišmanau. Juk dubcį valydamas neduosi bandelės?
zinoma,su savu zmogum-jautriau reaguoji....nezinau kas ten per slaugos ligonines,bet pas mus beganciu -i valias,priimam visus,susitaria ir is kitu rajonu,nera pas mus nei grotu nei spynu,nes negalima,net per langa yra issoke,bet risti niekas nedraudzia,aisku ne istisai,karkartem del ju paciu saugumo,yra specialus dirzai.geriausiai nuramina haloperidolis,tiapridalis,kam kankinti zmogu ir save,geriau psichika kiek prislopinti...
Papildyta:
o kitaip negaletume nes esam trise 70-ciai zmoniu...bet ir apspjaudo ir gaunam i kaili kartais ir iskolioja...
Papildyta:
o kitaip negaletume nes esam trise 70-ciai zmoniu...bet ir apspjaudo ir gaunam i kaili kartais ir iskolioja...