QUOTE(irculia10 @ 2008 10 31, 16:03)
mums buvo panasei, pirma parausta po to iskila vandenine puslele.Nezinau kur kas dirba,bet slaugos namuose pirmoj eilej toki paraudima tepa zelionka.Mano atveju pasitvirtino kazkuri laika.Kaip aiskino man tai cia irgi pragulos,ju irgi buna visokiu.Labai gerai butu jei tas vietas kurios rausta masazuotumete,imantriu masazu nereik.Vienas paprasciausias papleusketi per ta vieta kur rausta ,na tiesiog isjudint krauja.Na va kai zelionka nepadejo ir pradejo daritis zaizdeles tepem baneocino tepalu,jis su antibiotiku (uzgydavo be problemu).Siaip del daktaru tai seimos daktare privalo sunkius ligonius aplankiti namie ir jeigu yra nors viena menesi laiko neuzgijusi zaizda israsyti recepta specialiam pleistrui nuo pragulu.Plestrai kompensuojami nes brangus.Man rodos kazkada rasiau apie juos,bet galeciau pasikartot.
Simense o paraudimai kada dazniausia atsiranda?Gal nakti mamyte daug guli vienoj padeti ?Arba pavyzdziui ilgai sedi nejudedama?
Simense o paraudimai kada dazniausia atsiranda?Gal nakti mamyte daug guli vienoj padeti ?Arba pavyzdziui ilgai sedi nejudedama?
Kad gali būti alergija, aš išmąsčiau, kai pamačiau, jog nuo kai kurių sauskelnių išberia (tokiais raudonais gumbeliais). Tai dėl ir bintą siūt pradėjom. Taigi dabar daugiau nebeberia. Bet liko plotai ties uodegikauliu. Darosi paviršinės žazdelės. Bet kartais pamatau, kad prieš tai iškyla po kokį gumbelį, tik tada pradeda kraujuoti. Mama kasosi, žaizdos negyja.
Esu skaičiusi, kad pragulų masažuot rankomis negalima, nes sukilinėja ir taip silpni toje vietoje audiniai. Nors aš palengva bandau, nes man atrodo, kad tai tik paviršiniai.
Su daktare man vis dar problemos. Bet ir tada, kai ta daktarė prižiūrėjo, pragulų slaugos namuose neužgydė metus. Todėl mąstau, kad gal tai kas kita?
Pleistrus klijuoti man kol kas atrodo, kad oda nekvėpuos. Nežinau, dar nepribrendau.
Mama iš tiesų guli tik ant nugaros arba didžiąją dalį sėdi. Nupirkau ratą (tą padangą), bet vieno pusdienio užteko, kad įsitikinčiau, jog mums tai netinka. Mamai kažkaip nesmagu (aš ir jaučiau, kad taip gali būti), ir ji nuo jo besimuistydama nučiuožia. Net sugebėjo nučiuožti, kad tą ratą įstačiau į jos išsėdėtą duobę sofoje.
Papildyta:
QUOTE(Alan @ 2008 10 31, 18:30)
siūlyčiau įsigyti specialų masažuojantį čiužinį - kone beviltiškam giminaičiui visos pragulos užgijo. Pripučiamas toks, oras nuolat cirkuliuoja, masažuoja
Mes iš socialinių paslaugų centro gavom tokį karpyto porolono čiužinį nuo pragulų -irgi labai neblogai verčiamės. Ligonis net nesuprakaituoja, nors iki tol tų paraudimų jau netrūko.
Mes iš socialinių paslaugų centro gavom tokį karpyto porolono čiužinį nuo pragulų -irgi labai neblogai verčiamės. Ligonis net nesuprakaituoja, nors iki tol tų paraudimų jau netrūko.
Mačiau aš tą čiužinį. Bet jis mums ant mamai įprastos sofos netinka. Be to, mama daug laiko sėdi, tai gal mažai iš to didelio čiužinio ir naudos. Išsisėdės dar vienoje vietoje. Kai gulėsim, tada ketinu pasirūpinti. Problemų dėl to nebus.
Teko rasti, kad yra tokie kilimėliai nuo pragulų (aš tokį lyg mačiau slaugos namuose). Mamai buvo duota pasėdėt. Bet kad gal didelio rezultato nebuvo.
Viena dar gerai, kad nors ir ilgai visa tai trunka (daugiau kaip metus), man rodos, kad problema neina gilyn, vis dar paviršinė. Yra vilties, kad ką nors surasim.