Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (2)

QUOTE(irculia10 @ 2008 10 31, 16:03)
mums buvo panasei, pirma parausta po to iskila vandenine puslele.Nezinau kur kas dirba,bet slaugos namuose pirmoj eilej toki paraudima tepa zelionka.Mano atveju pasitvirtino kazkuri laika.Kaip aiskino man tai cia irgi pragulos,ju irgi buna visokiu.Labai gerai butu jei tas vietas kurios rausta masazuotumete,imantriu masazu nereik.Vienas paprasciausias papleusketi per ta vieta kur rausta biggrin.gif ,na tiesiog isjudint krauja.Na va kai zelionka nepadejo ir pradejo daritis zaizdeles tepem baneocino tepalu,jis su antibiotiku (uzgydavo be problemu).Siaip del daktaru tai seimos daktare privalo sunkius ligonius aplankiti namie ir jeigu yra nors viena menesi laiko neuzgijusi zaizda israsyti recepta specialiam pleistrui nuo pragulu.Plestrai kompensuojami nes brangus.Man rodos kazkada rasiau apie juos,bet galeciau pasikartot.
Simense o paraudimai kada dazniausia atsiranda?Gal nakti mamyte daug guli vienoj padeti ?Arba pavyzdziui ilgai sedi nejudedama?

Kad gali būti alergija, aš išmąsčiau, kai pamačiau, jog nuo kai kurių sauskelnių išberia (tokiais raudonais gumbeliais). Tai dėl ir bintą siūt pradėjom. Taigi dabar daugiau nebeberia. Bet liko plotai ties uodegikauliu. Darosi paviršinės žazdelės. Bet kartais pamatau, kad prieš tai iškyla po kokį gumbelį, tik tada pradeda kraujuoti. Mama kasosi, žaizdos negyja.
Esu skaičiusi, kad pragulų masažuot rankomis negalima, nes sukilinėja ir taip silpni toje vietoje audiniai. Nors aš palengva bandau, nes man atrodo, kad tai tik paviršiniai.
Su daktare man vis dar problemos. Bet ir tada, kai ta daktarė prižiūrėjo, pragulų slaugos namuose neužgydė metus. Todėl mąstau, kad gal tai kas kita? g.gif
Pleistrus klijuoti man kol kas atrodo, kad oda nekvėpuos. Nežinau, dar nepribrendau. blush2.gif
Mama iš tiesų guli tik ant nugaros arba didžiąją dalį sėdi. Nupirkau ratą (tą padangą), bet vieno pusdienio užteko, kad įsitikinčiau, jog mums tai netinka. sad.gif Mamai kažkaip nesmagu (aš ir jaučiau, kad taip gali būti), ir ji nuo jo besimuistydama nučiuožia. Net sugebėjo nučiuožti, kad tą ratą įstačiau į jos išsėdėtą duobę sofoje. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Alan @ 2008 10 31, 18:30)
siūlyčiau įsigyti specialų masažuojantį čiužinį - kone beviltiškam giminaičiui visos pragulos užgijo. Pripučiamas toks, oras nuolat cirkuliuoja, masažuoja  mirksiukas.gif
Mes iš socialinių paslaugų centro gavom tokį karpyto porolono čiužinį nuo pragulų -irgi labai neblogai verčiamės. Ligonis net nesuprakaituoja, nors iki tol tų paraudimų jau netrūko.

Mačiau aš tą čiužinį. Bet jis mums ant mamai įprastos sofos netinka. Be to, mama daug laiko sėdi, tai gal mažai iš to didelio čiužinio ir naudos. Išsisėdės dar vienoje vietoje. g.gif Kai gulėsim, tada ketinu pasirūpinti. Problemų dėl to nebus.
Teko rasti, kad yra tokie kilimėliai nuo pragulų (aš tokį lyg mačiau slaugos namuose). Mamai buvo duota pasėdėt. Bet kad gal didelio rezultato nebuvo.
Viena dar gerai, kad nors ir ilgai visa tai trunka (daugiau kaip metus), man rodos, kad problema neina gilyn, vis dar paviršinė. Yra vilties, kad ką nors surasim. 4u.gif
Atsakyti
visos problemos prasidejo kai mama nustojo normaliai judet.pirmoj eilej uodegikaulio vietoj ir pradejo raust,nes nustojo vartitis nakti.teko keltis ir vartit,nes ant sono gulint rausdavo klubo vieta kuri liesdavosi su patalais.ciuziniu geresniu nei su oro kompresoriu matit neteko,nes ten nuolat viksta judejimas ir zmogus neguli toj pacioj padeti.ramybes tas reikalas nedrumscia ir yra labai efektyvus(kalbejau su zmogum kuris tiesiog po traumos priverstas juo naudotis.kazkada buvau adresa rasius firmos kuri prekiauja tokiais dalikais.atsimenu tik kaina pats pigiausias 400lt ir skirtas butent pragulu profilaktikai ,o ne gydimui.tie kur gydimui tai jau kainos dideles.
plestrais pasidomek vaistinei parodis ir isaiskins koks ju veiksmas.ten yra pazimeta ryba kada reik pakeist,tai man per tas 5 paras ir neteko.cia man buvo didelis pliusas nes nereikejo draskiti zaizdu.simense dar pabandik ismatot kuno temperatura kai mama uzklota . gynk dieve netaikau musu busienos jums.as tiesiog irgi klausidavau kas ka pasakis ir bandidavau taikit.
Atsakyti
Gal kam bus idomu bigsmile.gif
“KAIP TAPTI SAVO ŠEIMOS PSICHOLOGU”
/smurtas šeimoje, šeimos problemos ir jų sprendimai/
Paskaitos vyks Bernardinu bažnyčios senojoje zakristijoje
š.m. lapkričio 4 ir 6 d. - 19.00 val.

Paskaitas skaitys psichoterapeutas Gediminas Navaitis.
Atsakyti
QUOTE(ajb @ 2008 10 08, 15:41)
Ar kuri nors is jusu pati bandet lankytis pas psichologa  g.gif Nezinau, kur deti visas neigiamas emocijas, bjaurias mintis ir visa kita. Kaip pailseti??? Nors pati gi net neslaugau tiesiogiai, bet vistiek kuo toliau, tuo dazniau mintys juodina gyvenima, o kazkaip nesinori matyti jo juodo  g.gif

Nežinau, koks tavo požiūris į Dievą. Neseniai į rankas pakliuvo knyga, kuri taip tiksliai aprašo ligonių būseną ir slaugančiųjų, lankančiųjų elgseną. Tai kunigo, teologjos, filosofijos ir psichologijos mokslų daktaro Giuseppe Colombero "Vidinio išgijimo kelias". Man ji taip viską sustatė į vietas, patvirtino, ką nujaučiau intuityviai. Gal ji tinkamesnė ne psichikos ligomis sergančiųjų artimiesiems, bet, manau, kažką rastum ir sau 4u.gif .

QUOTE(Alan @ 2008 10 31, 18:30)
Šiaip mano fronte nieko naujo. Silpnyn, bet ne katastrofiškai dar.

Ar jau mažai judat, kad atsirado rūpestis dėl pragulų? Kaip tavo pačios kasdienybė, ar dar pakenčiama?

Kudle, kaip tu laikaisi? Ar pati susitaikei su esama situacija ar ligonė tapo kantresnė?

Radvyle, kaip jaučiatės po tokių sunkių išgyvenimų, ar gali susikaupt mokslams?

Simense, matau, karingai nusiteikusi mirksiukas.gif , duok Dieve tau stiprybės ir toliau taip laikytis 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Una Li: 07 lapkričio 2008 - 11:08
QUOTE(Una Li @ 2008 11 07, 11:07)
Simense, matau, karingai nusiteikusi mirksiukas.gif , duok Dieve tau stiprybės ir toliau taip laikytis 4u.gif .

Kad pragulos tai pas mus, ne pas Alan (ar aš kažką praleidau? 4u.gif ), ir jos jau seniai (daugiau kaip metus).

O karas kur? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2008 11 07, 12:30)
O karas kur?  blink.gif

Iš postų matau, kad energingai tvarkaisi, nosies nenukabini, o juk situacija ne iš lengvųjų 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2008 11 07, 12:07)

Radvyle, kaip jaučiatės po tokių sunkių išgyvenimų, ar gali susikaupt mokslams?

Ačiū, kad paklausei blush2.gif Jau kokios keturios dienos, kaip pradedu kibti į mokslus. Iki tol daugiau laiko su mama leisdavom žiūrėdamos į vieną tašką ar šiek tiek besikrapštydamos po namus. Turim plačią lovą, tai susikraustėm miegoti kartu - kažkaip ramiau ir saugiau jaučiamės. Na dar prisijungia katinas, o ir šuo visad netoliese. Viskas po truputėlį tvarkosi.

Privengiam skambint seneliui. unsure.gif Ten žiaurios psichozės, ypač po to, kai sužinojo, kad tėvas mirė. Pradžioj piktdžiugiškai džiaugėsi, paskui pradėjo nerimauti, nebemiegoti naktimis. Lapkričio pabaigoj darys PSA tyrimą, tai tada jau paaiškės, kaip čia toliau viskas klostysis.
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2008 11 07, 13:12)
Iš postų matau, kad energingai tvarkaisi, nosies nenukabini, o juk situacija ne iš lengvųjų 4u.gif .

Mums visoms čia situacija ne iš lengvųjų. 4u.gif
Papildyta:

O mama jau pradeda kalbėti.
Atsakyti
QUOTE(Radvyle @ 2008 11 07, 20:50)
Iki tol daugiau laiko su mama leisdavom žiūrėdamos į vieną tašką ar šiek tiek besikrapštydamos po namus.
Privengiam skambint seneliui.

Monotoniška fizinė veikla kartais ramina sielą 4u.gif . Gerai, kad esat dviese...
Sunku su tokiu ligoniu bendrauti, o dar telefonu doh.gif . Ar paskyrė jam pagaliau žmogų priežiūrai?
QUOTE(Simense @ 2008 11 08, 00:15)
O mama jau pradeda kalbėti.

Kiek stebuklų slepia bendravimas wub.gif . Tvirtybės tau ir taviškiams 4u.gif . Ką besako sesuo?
Atsakyti
mano mama visada dziaugesi,kad gime mergaites,as irgi dabar dziaugiuosi,kad turiu mergaite,nes sunku tevams kurie ju neturi....laikykites smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2008 11 08, 17:11)
Ką besako sesuo?

O ką ji gali sakyti? Ji užeina dukart per mėnesį.
Aš pati tai pastebėjau tik prieš keletą dienų. Tiksliau, suvokiau, kad jau vis daugiau žodžių mamos suprantu (ko nejaučiau jau nuo šio pavasario). Jau vyksta šioks toks dialogas. Aišku, nesitikiu, kad ji staiga taps visiškai sveika (ji keturis mėnesius tebežaidžia su tomis pačiomis gobeleno atraižėlėmis ir jai neatsibosta), bet man aiškesni kai kurie jos žodžiai – tai didelis pasiekimas. good.gif

Papildyta:
QUOTE(vasara00 @ 2008 11 08, 18:36)
mano mama visada dziaugesi,kad gime mergaites,as irgi dabar dziaugiuosi,kad turiu mergaite,nes sunku tevams kurie ju neturi....laikykites smile.gif

O aš turiu tik sūnų. Vienintelė viltis – gera marti. Arba pačiai senatvėje nesirgti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2008 11 08, 18:11)
Monotoniška fizinė veikla kartais ramina sielą 4u.gif . Gerai, kad esat dviese...
Sunku su tokiu ligoniu bendrauti, o dar telefonu doh.gif . Ar paskyrė jam pagaliau žmogų priežiūrai?

Na daboja jį kaimynai ir ta soc. darbuotoja. Globos pinigėlių negaunam, tai nėra iš kur dar prisamdyti. Be to niekas ir neitų pas tokį agresyvų. Stebiuosi, kad globojantys dar neatsisako mums padėti.
Naktį iš penktadienio į šeštadienį jam susirodė kažkas baisaus - sudaužė televizorių, lovą savo išdraskė, užuolaidas nuplėšė visam name, popierius iš stalčių vidury kambario suvertė. Be to, bandė per langą lauk lysti, į išdužusius stiklus kojas susibraižė doh.gif doh.gif doh.gif Ryte jį miegantį prie lovos kaimynė užtiko. Tai sakė jis jai, kad jam kažkoks burbulėlis virš galvos ir reiks matyt namus sudegint blink.gif Dabar Mažeikių ligoninėj, psichiatrijos skyriuje. Jau aiškiai į namučius savo nebegrįš - gydytojai rekomenduoja pensionatą, skirtą ligoniams su psichikos negalia g.gif Dieve dieve, kai pagalvojam, kas būtų buvę, jei būtų tikrai namus uždegęs - juk ten visa gatvė medinukų netoli vienas kito pastatytų doh.gif
Atsakyti