Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

Sveikos. Jau skaitau n-tąją temą apie Kretą, nes labai plačios diskusijos, o laiko iki išvykimo mažėja, tai nespėsiu visko perskaityti.

Būsim netoli Rethymno, važiuoju su 3,5 m. vaiku. Nesinori visą laiką praleisti tik paplūdimy, tai galvoju kokią ekskursiją pasiimti, kad būtų netoli ir vaikas nenuvargtų?
Iš pradžiau galvojau nuomotis mašiną ir patiems važinėti, bet kai paskaičiau apie kalnų keliukus, tai praėjo noras, nes l.bijau aukščio doh.gif ir šiaip aš žemėlapyje prastai orientuojuos, tai galvoju, kad imism kokią ekskursiją iš agentūros ir tiek.

Kaip supratau, tai ir pačiam Rethymne bus ką pamatyti. Pas mus parašyta, kad stotelė nuo viešbučio netoli, o iki miesto 6km.
Atsakyti
QUOTE(Munė @ 2008 05 25, 09:45)
Sveikos. Jau skaitau n-tąją temą apie Kretą, nes labai plačios diskusijos, o laiko iki išvykimo mažėja, tai nespėsiu visko perskaityti.

Būsim netoli Rethymno, važiuoju su 3,5 m. vaiku. Nesinori visą laiką praleisti tik paplūdimy, tai galvoju kokią ekskursiją pasiimti, kad būtų netoli ir vaikas nenuvargtų?
Iš pradžiau galvojau nuomotis mašiną ir patiems važinėti, bet kai paskaičiau apie kalnų keliukus, tai praėjo noras, nes l.bijau aukščio  doh.gif  ir šiaip aš žemėlapyje prastai orientuojuos, tai galvoju, kad imism kokią ekskursiją iš agentūros ir tiek.

Kaip supratau, tai ir pačiam Rethymne bus ką pamatyti. Pas mus parašyta, kad stotelė nuo viešbučio netoli, o iki miesto 6km.



sveiki,
as girdejau kad jau labai smagu nuplautkti i ta Spinalonga sala, ten plaukti is Agios apie 20 min, nuplukdina, papasakoja apie ja , o tada i kazkokia ilanka nuveza i papludimi, ten zodziu maudaisi darai ka nori, tada jei pagrilina mesyte pietus padaro. zodziu tokia easy kelione, bet ta sala sake labai grazi. tai cia tikrai vyksime, na i Santorina tai jau irgi tikrai plauksime, sake labai supa tuos laivus, bet tas kazkoks "Prince" laivas tai didelis, ten daug vietos ir sake ne taip supa ir nuplauki per 1,45 min. tai va ir cia tikrai vyksime. Susirasiau visus miestelius kuriuos aplanke Shalimar, tai nagrinesiu zemelapi ir ziuresiu. Labai noriu dar i Chrisi, i Elafonissi papludimius, i Balos ilanka. nu zodziu daug dienu turesim tai ziuresim. bet tiesa mus labai prigasdino, jeigu nuomosit auto , tai sake nevaziuokit i Herakliona ir i kitus didesnius miestus, nes labai nera kur masinos pasistatyt, o jeigu pasistatai tai bauda uzdeda nors ir zenklu nera. tai va nezinau kaip cia daryt.
as irgi labai bijau tu siauru keliuku, prigasdino ir mane.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zyliukas: 25 gegužės 2008 - 11:45
Dėl tų žolių. Važiuojant link Samarijos gidė pasakojo apie diktamus žoleles, jų naudą. Nusipirkom pokelį ax.gif Skonis į čiobrelių panašus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitaite @ 2008 05 25, 02:18)
cia gal apie diktamos? Dittany (Origanum dictamus).


nu va, teisingai, visai iš galvos buvo iškritęs pavadinimas... doh.gif
esu valgius jos, kalnuose rinktos. Karti baisiai ir tiek, bet sako, sveika.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 05 25, 16:51)
nu va, teisingai, visai iš galvos buvo iškritęs pavadinimas... doh.gif
esu valgius jos, kalnuose rinktos. Karti baisiai ir tiek, bet sako, sveika.. biggrin.gif

Mes kaip arbatą esam gėrę. Ir kvapas ir skonis, kaip jau sakiau, grynų čiobrelių ax.gif
Atsakyti
tiesa, Jurgitaite, skaičiau, kad irgi vežatės medaus (aš irgi visada vežuosi, nes tai ypatingas produktas), taigi, gal kartais žinai, kodėl Kretos medus nesusicukruoja? g.gif aš niekaip mamai neįrodau, kad tai normalu, kad taip iš tikro ir turi būti.. bet negaliu pagrįst jokiais faktais.
O MB, pamatęs mūsų lietuvišką susicukravusį medų, tik juoktis pradėjo... doh.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 05 25, 16:53)
Mes kaip arbatą esam gėrę. Ir kvapas ir skonis, kaip jau sakiau, grynų čiobrelių  ax.gif

tai aš ją šviežią, ne džiovintą, valgiau... tai buvo karti. smile.gif
Atsakyti
Labutis,

Ogogo kiek jus cia priraset, kol manes nebuvo lotuliukas.gif As vakar parskridau is Kretos tongue.gif Liuks liuks liuks....Labai labai patiko.Nera ko lyginti su Turkija, jau net tevus kitiems metams ten keliaut ikalbejau (jei nenuspresim traukt i Roda, bet juk ten irgi Graikija bigsmile.gif )
Oriukas buvo nuostabus, sugebejau nudegt (nors net turkijoj per siaubingus karscius nenudegiau), gaut alergija, bet nuotaika vis tiek gera. Skrajoju ant sparnu...Maistas tiesiog nuostabus, niu niekur dar taip skaniai nebuvau valgius (cia kalbu apie viesbuti, o kadangi maisto ten buvo per akis, tai net i joki restoraneli nenuejom, nes pilvai istisai buvo prikimsti).
Mes buvom Hersonisse, nuomavomes auto 4 dienoms, bet taip nepersistengem su vazinejimais, nes mazoji nelabai norejo, tai nulekem iki Eloundos (kazkaip kelio zenkluose ji kitaip rasoma g.gif ), paziurejom i Spinalonga tik nuo kranto blush2.gif .Dar buvom Retimne (niu, sakyciau, be reikalo mes ten vaziavom, niu, nepatiko jis man, pilna zmoniu, kose tokia, o dar tas eismas, niekur negali sukt i kaire schmoll.gif ), dar buvom Lashiti plokstikalnyje, jei kas norite PUIKIU serpantinu - vaziuokite nuo Agios Nikolaos. Jau net man bloga pasidrare nuo to kraipymosi ir sukimosi ir vis i virsu ir i virsu...Rimtai maniau, kad pas dievus nuvaziuosime doh.gif O grizom jau kitu keliu, tai taip greit i Malija atvaziavom....
Graikai tai tikrai faini zmones, tokie malonus, Turkijoj mane erzino tas tampymas uz skvernu, o cia....
A, dar del viesbuciuku. Cia tik mno nuomone, pravaziuojant pro sali....Arminda - labai graziai atrodo, bet kelio galas iki miestelio, Anastasia - niu nezinau, tarp betonu, tik tarp namu sviecia raides, kad ten kazkur viesbutis...Kazkas vaziuoja i Iberostara Panorme....Grazu tai grazu, bet tik viesbutyje ir tupet, nes iki miestelio - ogogo, o aplink laukai....
Ir dar, mano nuomone apie atstumus Kretoj sugriuvo...Kazkaip ten taip viskas toli, nors atrodo tik keli metrai...Jie gal tiesiai matuoja, o ne keliais lotuliukas.gif
Ir dar eismas....Niu bardakelis toks. Tik ir saugokis,kad koks girtas anglas su keturaciu neuzlektu...Tiesa, 2 paskutines dienas Herssonisse pasirode policija, net sustabde viena graika, o tai nuostabos mum buvo...
O siaip tikrai faina. Pavydziu tiems, kas dar tik vaziuos. Tikrai verta. Ir as dar ten grisiu biggrin.gif
Papildyta:
Dar paskaiciau kelis postus ir minciu kilo mirksiukas.gif
Vezimelius tikrai gausit ir ju nemaciau, kad metytu. Kretoj kai islipom, graikas po sparnu 2 vezimelius pasidejes mojavo ir lauke, kas juos pasims (musu 1 buvo), o atidavem visai prie trapo....lt gavom kartu su bagazu (pirmuoju)
Del tyreliu vezimosi... Mes vaziavom 12 dienu, tai veziaus gal 10 saldziu tyreliu, niekur ju nesukau , sukisau i tases tarp drabuziu ir viskas. Be to, jei idomu, tai HIPP saldziu tyreliu (ten turbut 190g) galit nusipirkt uz 1,95 euro, bent jau as pirkau, o su mesa (Nestle tik radau) gal kokius 2,5 euro mokejau. Danonki jogurteliai (mazi 6 vnt.) - 2,5 euro, bananai - 1,99 euro. Mes pirkom vaisius, nes mazoji kategoriskai atsisake valgyt pirma savaite, tai pirkom vaisius, uogas ir visokias beleberdas.
Lauktuvem veziausi fetos surio, aliejaus, saldumynu, prieskoniu visokiu, ousio...Tiesa, duty free labai fainu saldainiu yra, tokiu mazu sokoladuku su kretos vaizdais, tikrai fainos lauktuves....bet as jau visko turejau tiek, kad nieko nebepirkau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 05 25, 15:58)
tiesa, Jurgitaite, skaičiau, kad irgi vežatės medaus (aš irgi visada vežuosi, nes tai ypatingas produktas), taigi, gal kartais žinai, kodėl Kretos medus nesusicukruoja? g.gif  aš niekaip mamai neįrodau, kad tai normalu, kad taip iš tikro ir turi būti..  bet negaliu pagrįst jokiais faktais.
O MB, pamatęs mūsų lietuvišką susicukravusį medų, tik juoktis pradėjo... doh.gif  biggrin.gif
Papildyta:



Del medaus net nezinau ka pasakyti. Tikras medus, kaimietiskas nesicukruoja gali ir metus stovet, nesikeicia "konsistencija". Bet kazkada buvom atsiveze to, su riesutais riestose bonkutese(grazu a le skonis ne tas, i dirbtini nesa), tai jis susicukravo. Gal cia priklauso nuo to kuom bites dar pamaitina. Plius tenykstis medus skystas, kiek teko susidurt, tokio kieto kaip LT net nemaciau.




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kphth ine stin kardia mou...
Atsakyti
labas;)
mes su MB planuojam povestuvine kelione i kreta, ir dabar liekam ties tokiais variantais: viesbutis Chrissi Armoudia Chersonise, arba Rethymno Village Retymne. viesbutis mum pats labiau tai chrissi patinka (pagal novatura), bet galvojam del vietu - ar apsimoka imt chersonise, ar geriau retymne? Gal kas galit pasisakyt del lankytinu vietu tiek ten,tiek ten? nes bijom kad visur apvaziuot nebus galimybiu....

lauksim, dekingi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitaite @ 2008 05 25, 17:46)
Del medaus net nezinau ka pasakyti. Tikras medus, kaimietiskas nesicukruoja gali ir metus stovet, nesikeicia "konsistencija". Bet kazkada buvom atsiveze to,  su riesutais riestose bonkutese(grazu a le skonis ne tas, i dirbtini nesa), tai jis susicukravo. Gal cia priklauso nuo to kuom bites dar pamaitina. Plius tenykstis medus skystas, kiek teko susidurt, tokio kieto kaip LT net nemaciau.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kphth ine stin kardia mou...

nu matai, aš visad ir vežuosi iš kaimo, ir perku iš pažįstamos moteriškės (presvytera - kunigo žmonos), tai man niekada nebuvo susicukravęs... tai mano mama vis suka galvą, kaip čia ir kodėl.. g.gif aš bandau aiškint, kad tikriausiai todėl, kad LT bites per žiemą cukrum maitina, tai ir cukruojasi.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 05 25, 13:56)
Dėl tų žolių. Važiuojant link Samarijos gidė pasakojo apie diktamus žoleles, jų naudą.  Nusipirkom pokelį  ax.gif Skonis į čiobrelių panašus  4u.gif

NE, NE SITA blush2.gif dar kazkokia yra g.gif
Atsakyti
As gyvenau viesbutyje Rethymno viilage, tai patiko. Prabangos dideles nera, bet fainas, jaukus viesbutukas. Gana populiarus tarp lietuviu. Ten papludimys apie 400 m nuo viesbucio. Dugnas labai akmenuotas, tai butinai reikia guminiu slepeciu.
Maitinimas geras, vynas ir gaivieji gerimai liejasi laisvai, nustatytom valandom ledai, saldumynai.

Personalas labai fainas. Galima susikalbeti vokiskai ir angliskai.
Pries dekretines dirbau turizmo agenturoje, tai atsiliepimai is klientu buvo tikrai geri. Tinka rameniam poilsiui. As vaziavau 4 nestumo men pabaigoj, tai man tiko tas ramumas smile.gif
Atsakyti