Ir aš turėjau dvi operacijas, bet išmaitinau vaikelį iki dviejų metų, ir pirmą mėnesį tikrai ištisai žįsdavo, kaip kitos mamos čia ir į kiną nueidavo, tai aš tikrai ilgai negalėjau net vonioj išsimaudyt, be manęs iškarto skandalas, tik pamiega ir žinda, daugiau jokios programos. Gerai, jei jūsų vaikui neprasidės alergija nuo pieno mišinių, tada sėkmingai išmaitinsit ir mišinuku, bet, neduok Dieve, susipažinsit su atopiniu dermatitu, vat tada prasidės bėdos.Vienintelis būdas pagausinti pieno, ištisai žindyti, kada tik vaikelis paprašo. Jeigu kūdikis paragavo mišinėlio iš buteliuko, jis gali nenorėti žįsti krūties, nes tai darant reikia smarkiai dirbti, t.y žįsti.O pagrindinis rodiklis ar užtenka pieno yra jūsų kūdikio svoris, galima sverti kūdikį dažniau ir matysis ar jis nebadauja.O mišinėlio davimas yra pirmas žingsnis į atjunkymą. Atsimenu ir aš tas pieno trūkumo krizes, kai vaikas nori daugiau negu yra, bet po truputį viskas susireguliuoja.
QUOTE(brashke77 @ 2008 08 20, 17:37)
zinoma, patogiau maitinti misinuku (bent jau man) - vaikas greiciau nakti pavalgo
. BET as pati labai noriu matinti savo 1 men mergyte, taciau pienuko mazai turiu, zindau po valanda, o ji uz 10 min pradeda verkti ir istustina visa norma misinelio, kuri primatinti nusipirkau
Gal cia del cezario...
Pirma vaikeli tai pati ismaitnau iki 4 men tik MP.
Tai va, labai prastai del to jauciuosi, lyg ka pavogus is to mazo kudikelio, lyg duodu jam kazkoki slamsta, nors nemanau, kad misinukai- slamstas
Visi sako. kad cia nieko blogo, kad kiti vaikuciai nuo gimimo negauna mamos pienelio, o as bent jau menesi ismaitinau...
Laukiu komentaru is Jusu, mielos mamytes

Tai va, labai prastai del to jauciuosi, lyg ka pavogus is to mazo kudikelio, lyg duodu jam kazkoki slamsta, nors nemanau, kad misinukai- slamstas

Visi sako. kad cia nieko blogo, kad kiti vaikuciai nuo gimimo negauna mamos pienelio, o as bent jau menesi ismaitinau...
Laukiu komentaru is Jusu, mielos mamytes

Iš esmės jeigu dar maitini, vis dar yra galimybę grįžti nuo mišinuko iki pilno žindymo, tik reikia tinkamo info, noro ir pasirižymo

QUOTE(Aivita @ 2008 08 20, 21:35)
Ir aš turėjau dvi operacijas, bet išmaitinau vaikelį iki dviejų metų, ir pirmą mėnesį tikrai ištisai žįsdavo, kaip kitos mamos čia ir į kiną nueidavo, tai aš tikrai ilgai negalėjau net vonioj išsimaudyt, be manęs iškarto skandalas, tik pamiega ir žinda, daugiau jokios programos. Gerai, jei jūsų vaikui neprasidės alergija nuo pieno mišinių, tada sėkmingai išmaitinsit ir mišinuku, bet, neduok Dieve, susipažinsit su atopiniu dermatitu, vat tada prasidės bėdos.Vienintelis būdas pagausinti pieno, ištisai žindyti, kada tik vaikelis paprašo. Jeigu kūdikis paragavo mišinėlio iš buteliuko, jis gali nenorėti žįsti krūties, nes tai darant reikia smarkiai dirbti, t.y žįsti.O pagrindinis rodiklis ar užtenka pieno yra jūsų kūdikio svoris, galima sverti kūdikį dažniau ir matysis ar jis nebadauja.O mišinėlio davimas yra pirmas žingsnis į atjunkymą. Atsimenu ir aš tas pieno trūkumo krizes, kai vaikas nori daugiau negu yra, bet po truputį viskas susireguliuoja.
ir dar rodiklis ar pieno uztenka vaiko tustinimasis pastovus. bent sesis kartus per diena pasisioti turi. beto jei verkia po valgio praejus puse valandos ir dar misinuka geria (kuris specialiai padarytas saldus ir skanus, kad vaikai ji gertu ir noretu

As savo dukryte nuo pat gimimo primaitinau, jau ligoninej ji prode savo gera apetita
tada dar neturejau pieno, o mazylei matyt priespienio neuzteko
bet kai atsirado pienas, vistiek ji zisdavo po val, pusantros, pamiegodavo ir vel tas pats... po pietu pieno man zymiai sumazedavo, todel karta duodavau misinuko vietoj maitinimo. Niekur negalejau iseiti su ja, nes pradedavo verkti ir nusiramindavo tik zisdama kruti, tai miskelyje ne karta teko pamaitinti
tiesa zinduko ji dar dabar nepripazysta
bet budama dvieju menesiu mazyle pati nusprende nebeimtu buteliuko, pripazino tik kruti iki siol ja maitinu tik MP, pienas susireguliavo
zinau kaip yra sunku, kai vaikas valgo valgo ir vistiek yra alkanas, bet patikek viskas susitvarkys. Dabar ji pavalgo per 5 minutes
sekmes visom mamytem

QUOTE(nep @ 2008 08 21, 11:50)
ir dar rodiklis ar pieno uztenka vaiko tustinimasis pastovus. bent sesis kartus per diena pasisioti turi. beto jei verkia po valgio praejus puse valandos ir dar misinuka geria (kuris specialiai padarytas saldus ir skanus, kad vaikai ji gertu ir noretu
) tikrai nerodo pieno trukumo...Jam gali pilvuka skaudet
Tikrai alkanas vaikas neverkia, taupo jegas, energija, kurios nepakankamai gauna

Žinoma, kūdikio verksmo ir neramumo priežastimi gali būti ne tik alkis, tačiau sakyti, kad alkanas vaikas neverkia, nėra teisinga

As taip vis uzbegu ir paskaitineju sia temele ir taip susidariau nuomone kad kiek zmoniu tiek nuomoniu tik soskes issireiskimai man visiskai nepriimtini
bet ji kiek suprantu jau ir specialiai taip raso kad tik butu ka rasyt.
O taip as esu uz MP nesureiksminu jo labai bet kitaip kazkaip ir neisivaizduoju kad galeciau visiskai atsisakyt savavaliskai nemaitynti. Juk gamtos neveltui duota motinai maitinti krutimi, o ir taip gera priglaust mazyli prie sirdies

O taip as esu uz MP nesureiksminu jo labai bet kitaip kazkaip ir neisivaizduoju kad galeciau visiskai atsisakyt savavaliskai nemaitynti. Juk gamtos neveltui duota motinai maitinti krutimi, o ir taip gera priglaust mazyli prie sirdies

paprastai kudikiui uztenka ir priespienio, ir pienelio. Motinos pienas greiciau suvirskinamas, todel maitinti tenka daznaiu nei kas 3 valandas -paprastai kas 1,5. Organizmas prisitaiko prie vaiko poreikiu, aisku kartais reikia ir pacioms padeti- gerti daugiau skysciu ir nusiteikti pozityviai. Sekmes visoms maitinancioms.
QUOTE(dange @ 2008 08 21, 12:07)
Žinoma, kūdikio verksmo ir neramumo priežastimi gali būti ne tik alkis, tačiau sakyti, kad alkanas vaikas neverkia, nėra teisinga
Neverkia nusibadavęs ir nusilpęs vaikas 

galbut, jus turbut geriau zinot

Bet, zmones, daznai nepasigiline, ipac visokios bobutes jei vaikas verkia sako, kad jis alkanas. Zinau pazystamos atveji kai nuejo pas daktare, ta sako, ko tas vaikas verkia jis gi valgyt nori! Israse misinuku ir nustojo maitinti mama vieno menesio kudiki. Lengviausia pasakyti, kad kai verkia tai turbut alkanas, va gi ir misinuko kiek poto isgere

QUOTE(nep @ 2008 08 21, 13:51)
galbut, jus turbut geriau zinot
Bet, zmones, daznai nepasigiline, ipac visokios bobutes jei vaikas verkia sako, kad jis alkanas. Zinau pazystamos atveji kai nuejo pas daktare, ta sako, ko tas vaikas verkia jis gi valgyt nori! Israse misinuku ir nustojo maitinti mama vieno menesio kudiki. Lengviausia pasakyti, kad kai verkia tai turbut alkanas, va gi ir misinuko kiek poto isgere
O nepatyrusiai mamai neaisku kuo tiket....

Nenoriu sutikti

Jei vaiko verkimo priezastis yra alkis-gauna jis misinuka, sudrozia ji iki galo ir uzmiega.
Jei vaiko priezastis yra pilvo diegliai-gaves misinuka, patraukia pora kartu, isspjauna ir paleidzia gerkle.
Sotus vaikas niekada negeria misinuko

QUOTE(Korsikiete @ 2008 08 20, 13:31)
Skaitau temą ir galvoju, kiekvienam savo... Kai man buvo 18 -24 metai galvojau vienaip: jei pasigimdyčiau nedaryčiau to, daryčiau - taip... O pasigimdžiau būdama 30 ir turiu pasakyti viskas apsivertė aukštyn kojom: maitinau 2 metus, vaikas miegojo pašonėje ir pan... Ar dėl to geresnė esu, ar blogesnė - nežinau, tiesiog dabar mąstau visai kitaip, nei mąsčiau būdama 24... 

Aha, iš tiesų kiekvienam savo, aš va palyginti jaunutė gimdžiau - 21-erių pirmą vaiką, bet jau tada daug domėjausi ir žinojau, kad savo dukrytę žindysiu ilgai, o dabar man 24-eri ir pasigimdžiau sūnelį, o nuomonė nepasikeitė. Mano mąstymas nepasikeitė, gal pasikeitė labai nedaug ir tuo, kad tapau ramesnė ir į daugelį dalykų žiūriu ramiau.
Ką ir kalbėt, man pačiai gydytoja jau buvo ir mišinėlį išrašius, bet buvau užsispyrus, o ir labai norėjau pati žindyti, daviau mišinėlį, kitą rytą atsikėlė visas išbertas, prasidėjo alergija, supykau ir toliau maitinau iki 1 metukų, kol susirgau ir teko gerti vaistus.Tikrai gydytojai šioj srity paskuba su išvada: neturi , trūksta pieno, o jauna mama patiki:-Va, gydytojai geriau žino, tikrai ne taip, dėl žindymo gydytojai pas mus dar pilni senų, jau seniai paneigtų prietarų, tai liepia nutraukt žindymą 9-10 mėnesį, nes, anot jų, tai langviausia tokiam amžiuj padaryt, kūdikis greičiau pamiršta, nei 1m. vaikas, todėl linkiu mamos pačioms dagiau domėtis natūraliu maitinimu, ir daugiau užsispyrimo, tikėkit, kad galit. Man irgi viskas nelengvai sekėsi, tai pieno stazės kiekvieną mėnesį, visko buvo, bet labai norėjau ir jau antrą vaikelį išmaitinau iki dviejų metukų, o dar svajoju apie trečią...

Žinot kiekvienam savo
Besilaukdama pirmo vaiko,visiems aškinau,kad jį maitinsiu MP
bet,aišku maitinau savo pienu iš buteliuko ir taip septynis mėnesius,sūnus buvo per silpnas ir krūties visai neėmė. Vis galvojau,kodėl taip atsitiko...informacijos turėjau daug,kursus lankiau....kažkodėl kai pasigimdo atsiprašau už išsireiškimą iš kaimo(nerandu aiškesnio išsireiškimo) tai jos maitina ir vargo nemato,visakas natūraliai gaunasi....
Kai laukiausi antro,jokių kursų,jokių planų ir maitinau iki pusantrų metų(nutraukiau pati)aišku buvo sunku du mėnesius valgė galima sakyti dvi valandas š eilės,pusvalandį miegojo ir vėl,bet po dviejų mėnesių viskas susitvarko...

Besilaukdama pirmo vaiko,visiems aškinau,kad jį maitinsiu MP

Kai laukiausi antro,jokių kursų,jokių planų ir maitinau iki pusantrų metų(nutraukiau pati)aišku buvo sunku du mėnesius valgė galima sakyti dvi valandas š eilės,pusvalandį miegojo ir vėl,bet po dviejų mėnesių viskas susitvarko...