Įkraunama...
Įkraunama...

Jūrmala

QUOTE(Agnieska111 @ 2010 07 01, 07:50)
As praeita savaite buvau NEMO kempinge. Tikrai, jei tik imanoma siulau apsigyvent viesbutyje. Kempingas persikele arciau centro, bet aplinka  doh.gif Vidury kempingo kazkoks griozdas apleistas pastatas. Registratura, tai monolitinis kioskelis. Zodziu - pakraupau. Prie pat gatves. Triuksmas.

Apskritai man JUrmala - tai Palanga pries 20 metu. Jiems dar iki musu Palangos laaaabai toli. Man dra ten tarybiniais laikais kvepia... smile.gif

dekui kad paršėt. gaila verysad.gif aišku ten buvo vieta fantastinė, įtariu pastatys namų kompleksus turtuoliams 4u.gif kaip Palangoje, pernai ieškojom namelių, kur anksčiau būdavo, ogi žiūrim vyksta namų statybos cool.gif
Atsakyti
QUOTE(zbara @ 2010 07 01, 10:31)
dekui kad paršėt. gaila  verysad.gif aišku ten buvo vieta fantastinė, įtariu pastatys namų kompleksus turtuoliams  4u.gif kaip Palangoje, pernai ieškojom namelių, kur anksčiau būdavo, ogi žiūrim vyksta namų statybos  cool.gif

"Вайвари, ул.Атбалсс, кемпинг с домиками и парк водных аттракционов в этом году работать не будет, поэтому предлагаем для Вашего отдыха места для палаток и для размещения трейлеров по нашему новому адресу: Дубулту проспект 51.Территория нового кемпинга (9 га) находится в Дубулты, на берегу моря, в 10-ти минутах ходьбы до центра Юрмалы. Мы предлагаем автостоянку, туалет/душ с горячей водой, электроснабжение, места для пикника. В ближайшем будущем откроется павильон с кухней, а также аренда инвентаря, детская игровая площадка, возможность поиграть в волейбол, баскетбол, пляжный футбол и прочее."
tai istrauka is ju laisko. tiesiog manau, kad ten dar niekas nesutvarkyta. nes kiek skaitau kitur komentarus labai skirtingos nuomones. manau viskas priklauso nuop to, ko zmogui reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taniuta: 01 liepos 2010 - 09:47
QUOTE(taniuta @ 2010 07 01, 08:57)
blink.gif  blink.gif  verysad.gif
net nezinau kaip paielgti, nes nusprendem apsigyventi kempinge. sakykit o vietas rezervavot is anksto?

Kadangi as teiravausi del nameliu, tai is anskto. O del palapiniu tai manau nereik rezervuotis. Vietos turetu buti. Maciau, daug lietuviu vaziavo i ta kempinga. Gal kitiems patiko. Bet man tai kraupus vaizdas, kai esu buvusi Ventspilio kempinge, tai ner ka lygint. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnieska111 @ 2010 07 01, 10:44)
Kadangi as teiravausi del nameliu, tai is anskto. O del palapiniu tai manau nereik rezervuotis. Vietos turetu buti. Maciau, daug lietuviu vaziavo i ta kempinga. Gal kitiems patiko. Bet man tai kraupus vaizdas, kai esu buvusi Ventspilio kempinge, tai ner ka lygint.  schmoll.gif

ziurinejom vakar ir venspilio nuotraukas thumbup.gif thumbup.gif tik mes planuojam 2-3 dienom vaziuoti. per toli gaunasi blush2.gif
Atsakyti
Labas visiems smile.gif Vakar su šeima grįžome iš kelionės Jūrmala - Ventspilis - Liepoja - Šventoji, tad norėčiau pasidalinti įspūdžiais. Į Jūrmalą išvažiavome antradienį, apie 7 val. ryto. Apie dešimtą buvome ten. Planavom apsistoti kempinge ir išsinuomoti namelį, bet turėjom ir palapinę. Taigi pirmiausia patraukėme jo ieškoti. Važinėjom po visą miestą, bet nieko taip ir neradom. blush2.gif Tada nusprendėme pirmiausia važiuoti į vandens parką, o vėliau pasiimti ten kokį bukletą ar paklausti kempingo adreso. Bet pirmiausia nuėjom maudytis biggrin.gif Dabar apie akvaparką. Ėmėm keturiom valandom. Galiu pasakyti, kad geresniame vandens parke dar nesu buvusi thumbup.gif Nors beveik viskas ten taip pat, kaip Lietuvoj, bet, mano manymu, Livu buvo šiek tiek daugiau pramogų. Vaikams labai patiko vaikų bokštelis. Ir dar faina, kai ta pirato galva išpila vandenį taip, kad aptaško ir plaukiančius dirbtine upe biggrin.gif Faina, kad galima iš dirbtinės upės ir dar vieno baseino su masažinėmis "lovomis" išplaukt į lauką. Yra nemažai sūkurinių vonių, daug nusileidimo kalnelių, aš kelis išbandžiau, o vyras nučiuožė beveik visais. Ir dar ten yra nusileidimo kalnelių lauke, tai ir aš, ir vyras, ir vaikai čiuožėm thumbup.gif Dar buvo vandens fontanėlių vaikams, irgi lauke. Bangų baseinas toks pats, kaip Vishy. Vienintelis minusas - mažai pirčių, bet man užteko smile.gif Dar visi išgėrėm po labai skanų ledų kokteilį. thumbup.gif Žodžiu, laiką praleidom gerai.
Tada jau, kai išėjom iš vandens zonos, akvaparko hole radom anglišką bukletą, pasižiūrėjom adresą ir išvažiavom ieškot. Buvo parašyta, kad ten yra baseinas su nusileidimo kalneliais, tai galvojau kaip faina bus rolleyes.gif Bet, kai nuvažiavom ten, pamatėm, kad kempingas uždarytas doh.gif apleistas visas. Teko važiuoti atgal, užsukom į turistų informaciją, radom ten dar kelis lietuviškus bukletus ir, paklausę, kodėl kempingas uždarytas, gavom paprastą atsakymą - jis persikėlė į kitą vietą unsure.gif Pagaliau radom jį, o ten... kažkoks neaiškus apleistas pastatas, aplink kurį pievutėje galima statyt palapines ir kemperius. Namelių nebuvo, ačiū Dievui, bent wc ir dušai įrengti. Taigi teko statyti palapinę. Su vyru buvom pakraupę, kad senąją kempingo vietą, tokį didžiulį ir gerai įrengtą plotą kažkas apleido ir persikėlė kempingą į kažkokį užkampį unsure.gif Paskui nusprendėm nueiti prie jūros. Keliai du - arba eiti per aplinkui, ilgesniu keliu, arba trumpesniu keliu, bet lipti per tvorą. Pasirinkom trumpesnį kelią su tvora biggrin.gif truputį pabraidžiojom ir grįžom atgal. Paskui dar nuvažiavom į Rimi, buvom lengvai nustebinti, kad maišeliai ten nemokami rolleyes.gif Vakare nuėjom miegot, bet gerai neišsimiegojau. Pirmiausia todėl, kad pusę nakties prie mūsų palapinės rėkavo kažkokie suomiai biggrin.gif , antrą - kad irgi pusę nakties ir paryčiais labai klykavo kirai, ir trečia - naktį buvo labai šalta. Na o kitą dieną aplankėm kelias įžymias vietas, nuėjom į vadinamąjį "mėlynosios vėliavos" palūdymį, kuris net nepriminė mėlynosios vėliavos paplūdymio - smėlis nebuvo švarus, vanduo pilnas dumblių. Važinėdami po miestą pastebėjome labai daug apleistų namų, kurių dauguma buvo labai dideli ir dar palyginti geri unsure.gif Tai sakom, lietuviams ten būtų aukso šaltinis biggrin.gif kiek pinigų būtų galima uždirbt. Šiaip nieko ypatingo mieste nematėme, tad ketvirtadienio rytą susipakavom ir išvažiavom į Ventspilį. ax.gif Galiu pasakyti tik tai, kad į Jūrmalą verta važiuoti tik dėl akvaparko, o šiaip Ventspilyje tikrai geriau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnieska111 @ 2010 07 01, 08:50)
Apskritai man JUrmala - tai Palanga pries 20 metu. Jiems dar iki musu Palangos laaaabai toli. Man dra ten tarybiniais laikais kvepia... smile.gif

Mes šiandien grįžome iš Jurmalos. Pabuvome porą dienų - pajūryje žmonių nedaug (nepalyginsi su Palanga - kai žmonių masė, tik žiūrėk kad ant kurio neužliptum), vanduo šiltas, tik prie kranto dumblių yra, bet toliau paėjus viskas ok. O ir lietuvių nemažai sutikome. Nakvojome Rygoje, kitą kartą reikės pasiieškoti pačioje Jurmaloje turbūt. Prieš 20 ar po 20 metų kiekvienas važiuoja skirtingais tikslais. Gal kai kam įtakoja ir gyvenamoji vieta - paprasčiau turbūt važiuoti šiauliečiams ir pan., nes arčiau, tačiau mes vykome iš Kauno, tai išėjo panašiai kaip iki Klaipėdos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Kere_: 06 liepos 2010 - 22:29
aciu, kad pasidalinai. mes poryt vaziuosime, tai gaudau visa info smile.gif
Atsakyti
o mums kaip tik labai patiko. jūra iki kelių, tėvams su vaikais tas turbūt idealu, paplūdimiai švarūs, persirengimo būdelės dažnos, tualetų pilna, geriančio jaunimo nematėm. aišku, pati Jūrmala nėra tas miestas, kuriame yra daug ką pamatyti, bet važiuojant 3 dienoms tai bus pats tas. labiausiai rekomenduoju apsilankyti parke ir jame esančiame apžvalginiame bokšte. (turintiems aukščio baimę nepatariu ten eiti biggrin.gif) Bobučių prie įvažiavimo, siūlančių nakvynę nėra ir nebūna. Gaila, kad pačioje Jūrmaloje yra tiek daug pastatų, kažkada buvusių prabangių, o dabar apleistų ir griūvančių. kaip pasakojo patys Jūrmaliečiai, tuos pastatus daugiausiai išsipirkę "elitas", naujieji rusai. jų griauti negalima, reikia atrestauruoti. Kadangi niekas nenori vargti su restauracija, dažnas reiškinys, kaip kad buvo Vilniuje, Šnipiškėse - netyčinis užsidegimas. o tada jau pradeda kilti pilys pilaitės doh.gif
Atsakyti
vakar grizom is Jurmalos. buvom 4 dienas. pilnai uzteko.
supratau, kodel man taip sunkiai sekesi rasti viesbuti, kur apsistoti. o gi ta savaitgali pilna vyko renginiu. Jurmala 2010 koncertas, kaip tik visas 4 dienas, kai mes buvome ir dar juros svente buvo. tai zmoniu tikrai buvo daug, bet papludimiai labai platus, tai nera tokios grusties kaip palangoje. o ir vaizdelis kitos papludimiu, ten dauguma kazka veikia, zaidzia tinklini, futbola, senuciukai prie staliuku kortomis losia, jaunimas bare linksminas. jura tikrai labai sekli ir silta. vyrui atsibosdavo toli eiti, o vaikui, tai labai patiko thumbup.gif
gyvenome viesbutyje Lielupe. lietuviu jame labai mazai. dauguma rusai, lenkai, suomiai. viesbutis begalo didelis, gyvenome 9 aukste biznio klases numeryje su vaizdu i jura. ten du kambariai ir trys lovos, bet rezervacijos metu, man kazkodel pristatoma lova isiule vaikui, kurios mes nenaudojome. iskaiciuoti buvo pusryciai, asortimentas pirma diena pasirode normalus, antra diena vel tas pats.... trecia diena irgi. tai savaite gyvenant, valgyti kasryta ta pati maista jau gali ir bloga pasidaryti. dar i kaina ieina baseinai lauko ir vidiniai, sauna. vaikui labai patiko, kad zaidimu kambarys yra smile.gif o mums uzkliuvo, kad biznio klases numeriuose nera interneto. internetas veikia tik pirmame viesbucio aukste.
Jurmaloje is vieno galo i kita, galima vaziuoti traukiniu thumbup.gif jau seniai nemaciau, kad i traukinius taip grustusi zmones smile.gif vaizdelis smagus. mes gyvenome kraste, tai trys stoteles vaziavome, vaikui buvo dziaugsmas, nes su traukiniu nevazes, tik su siauruku.
beje, i jurmala ivaziavimas mokamas, bet jei viesbuti rezervavot, tai policininkas isaiskino, kad susimoket lata uz ivaziavima, o po to jau viesbutyje duos popieruka, kuris galioja kaip mokestis.
informacijoje yra lietuvisku bukletu apie Jurmala.
Atsakyti
įdomu ir man būtų ten apsilankyti, gal kas atradot patorių ir nebrangių vietų nakvynei?
Atsakyti
Grizome is taip ispeikto Nemo biggrin.gif Negaliu pasakyti nieko tokio baisaus, kaip cia buvo prirasyta... Normali aptverta kempingo teritorija, nera jokios apaugusios zoles, uztvertu tvoru, nesvaraus papludimio... Yra tualetai, dusai, elektra (nebutinai tualete, kaip cia kazkas rase), mes isikureme visia netoli elektros lizdo, pasinaudojus prailgintuvu atsivedeme elektra prie pat palapines. Ir stala su suolais gavome, kas nesiveza, tikrai labai patogu sedeti. Jura ir papludimys svarus. Kelias iki juros neilgas, tvarkingas. Papludimiu galima pasivaikstant iki centro nueiti, nes nera toli. Nezinau, kodel jis taip ispeiktas, nebent vaziuojate i kempinga tikedamiesi 5 zvaigzduciu viesbucio g.gif O siaip poilsiauti su palapinemis tai viskas tvarkinga ir patogu.
Buvo ir vienas minusas, tai mazokai apsvietimo vakare, vos kelios lempos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(linosska @ 2010 08 04, 07:51)
Grizome is taip ispeikto Nemo  biggrin.gif  Negaliu pasakyti nieko tokio baisaus, kaip cia buvo prirasyta... Normali aptverta kempingo teritorija, nera jokios apaugusios zoles, uztvertu tvoru, nesvaraus papludimio... Yra tualetai, dusai, elektra (nebutinai tualete, kaip cia kazkas rase), mes isikureme visia netoli elektros lizdo, pasinaudojus prailgintuvu atsivedeme elektra prie pat palapines. Ir stala su suolais gavome, kas nesiveza, tikrai labai patogu sedeti.  Jura ir papludimys svarus. Kelias iki juros neilgas, tvarkingas. Papludimiu galima pasivaikstant iki centro nueiti, nes nera toli. Nezinau, kodel jis taip ispeiktas, nebent vaziuojate i kempinga tikedamiesi 5 zvaigzduciu viesbucio  g.gif  O siaip poilsiauti su palapinemis tai viskas tvarkinga ir patogu.
Buvo ir vienas minusas, tai mazokai apsvietimo vakare, vos kelios lempos  verysad.gif

O gal gali parašyti kokios kainos g.gif
Atsakyti